-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BLOODSHOT
senior tag
Na minnyá holnap van és jön az 1D(s) Mark V! (Legalább is mindenki ezt szeretné (hinni).
-
1010
őstag
hat en ezzel nem veszodnek
penzkidobas tobelfelol is filmes geppel fotozni
jo minosegu film evekkel ezelott is tobbb ezer ft volt
meg elohivas se mindegy hol kered,sok helyen nagyon gany munkat csinalnaken bevinnem a soos fotoba es elcserelnem valamire amire szukseged lesz,alvany,
halszem,vaku......akarmi
biztos jo arat lehet ra alkudni,kulonleges forma.....vinnek az tuti -
johnjohn
addikt
válasz
BLOODSHOT #1992 üzenetére
Nekem nem volt sajnos egyik sem, de mindkettőt próbálgatta, igaz csak 50 D-vel. A 17-40 nálam jobbnak bizonyult, a képszéleken mindenképpen,még 8-as rekeszen is !Nem tudom mekkora lehet a gyári szórás, bár nem lehet túl drasztikus. Kétszeres árat biztos nem érne meg szerintem. De ez csak az Én véleményem, kb. 30 képet lőttem velük, próbaképpen, főleg utcarészleteket, jó fényviszonyok között.
-
BLOODSHOT
senior tag
DPD egy fos. Én speciel sima USPS-el küldetek mindent expressel. De ezek csak ruhák amiket az USA-ból veszek ismerősön keresztül.
Fotós cuccot sosem vennék így, pont emiatt amiért leírtad. Kicsit viccesnek találom továbbá hogy a suttyó postásgyerek meg úgy kezeli ezeket a csomagokat, amik többet érnek mint 1éves fizetése mint valami matchboxot.Más:
Ér közel 2x annyit a 16-35 II a 17-40-nél?
Lehetőleg az válaszoljon le akinek van vagy volt mind2. -
Dtomi
őstag
Bocs, hogy nem tudom az olyan szakszavakat amiket a rendőrség használ. Igen tolmács kellett, mert nem hagyom magam másodszorra is átbaszni. Amúgy meg ebbe most jól beletrafáltál a DPD-sek csórták el azzal a másik mint egy 3-4 milliónyi cuccal együtt ami csak akkor volt rendőrségi ügy náluk, mint amikor én voltam! És az xy alezredes személyesen találkozott velem, mert már akkorára dagadt a szar a DPD körül. Ha annyira nagyon bízol bennük szívesen bescannelem neked a rendőrségi nyomozás papírjait. De biztos seggrevágod magad. Ezután még rendeltem egy stúdió vakut amit tudtom nélkül a DPD-vel adtak fel, a szomszéd srác hozta az értesítőt ami a HÁZFALRA volt ragasztva és csak azért hozta be ő is, mert tudta, hogy fotózok és kilóméteres betükkel volt ráírva a papírra, hogy STÚDIÓVAKU. Ezekután felívtam as DPD-s rácot a megadott számon és egy parkolóba, személyi meg minden apámfasza nélkül, átadta nekem a vakut, semmit nem kért! Akárki átvehette volna, az előre kifizetett cuccot. Mindemellett persze a vakucső amit alig bírtam utána visszatenni viéletlenül kirázkódott a vakuból cska azétrt nem tört el mert aki feladta becsomagolta "sziviába" +a beautydish is eldeformálódott. Ennyit a DPD-ről. Paypal meg le se szart, mivel az ürge már nem volt Ebay-tag +gondolom már vagy 100 rendőrségi ügye lehetett.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #1989 üzenetére
Hétfőn már elvileg megveszem az akkut, ezért holnap nemigazáb találkoznék valakivel, csak most láttam meg, hogy tulajdonképpen töltés nélkül, ha csak spontán visszarakom az akkut, akkor ugyanúgy csinálja a képeket. Nagyon remélem nem szervíz, mert elfogyott a pénzem!
-
1010
őstag
neked tolmacs kell,es igy kezdtel neki?
mert a paypalnak ha elirod mi tortent,
es ez kb az esetek 99%annyi hogy, nem jott meg a csomag es mar x nap eltelt
akkor vissza adjak a penztmondjuk 7D eltunik az szep.....aziet nem is postaval adjak fel manapsag,hanem dpd vel.
amugy a magyar posta nagyon fos,csak meg kell nezni mien arcok vannak a csomagok korul es rogton viszed a dpd hezde most akkor nem is vetted igenybe a paypalt?
-
PNP
őstag
válasz
yamahavale #1984 üzenetére
Ha már hirdetsz, írj árat is nyugodtan.
-
Dtomi
őstag
Két dolgot rendeltem külföldről, egy minolta 7D-t amit az országba érése után elloptak. Egy mai jó gép árát buktam a tolmácson, a telefonszámlán, és a kiúton. A másik egy bg-e2 markolat volt, mikor kinyitottam a dobozát nem egészen az volt benne mint aminek kellett volna lennie. Ismét buktam vagy 30at persze paypal meg ilyesmi zéró, az ürge másnapra eltűnt mindenestül ebayről az x ezer pozitív eladásával együtt. Mint mondottam kétszer rendeltem... abból mikor előre fizettem 2x átbasztak lényegében. 3.x nem fognak.
-
máyköl
veterán
Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a választ, úgy néz ki veszek egy másik akkut. (érdekes, a napokban voltam a Camera Kft.-be, addig tökéletesen működött. Utána pedig kampec az akkunak
)
-
*Ropi*
félisten
válasz
Sir Riccio #1972 üzenetére
No para!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Sir Riccio #1970 üzenetére
Igen ám, csakhogy neki nem olyan sem az akkuja, sem a töltője...
-
*Ropi*
félisten
válasz
Sir Riccio #1964 üzenetére
Gyári az a töltő? Mert a gyáriaknak csak piros fényét láttam idáig, nekem is 3 van...
-
*Ropi*
félisten
Sz@r az akku, próbáld ki egy másikkal!
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #1961 üzenetére
Nem.
Van egy kis problémám! Nem működik a 20D, fogalmam sincs mi baja lehet... Tehát: Teljesen feltöltöm az akku, a kis led, folyamatosan ég narancssárgán, vagyis elvileg csurig fel van töltve, egy fél napot töltöttem. Berakom a gépbe, működik minden, 1-2 képet teljesen okésan meg tudok csinálni. De utána bárhogy próbálom megcsinálni a képet, nem megy. Fókuszálok, fókuszál is... De mikor teljesen lenyomom az exponálógombot, nem készíti el a képet, hanem a státuszkijelzőn villog az akkujelző (a gép szerint le van merülve az akku). Kiveszem az akku-t, 10mp.-ig töltöm, folyamatosan ég a led.... és az egész kezdődik elölről? Mi lehet a gond? Pls segítsetek!
-
BLOODSHOT
senior tag
Köszönöm!
Még 1 kérdés. UV szűrő kéne a 24-70-emre. Maradjak a B&W-nél vagy elég egy Sigma EX DC Multicoated is?
PNP: PL?
-
PNP
őstag
Legalább 3-4 fajta akku van még, ami tudja amit az Eneloop, csak olcsóbb.
-
BLOODSHOT
senior tag
Talán kicsit off a kérdés, de mégis fotós.
Milyen AA akkumolátort vegyek ami bírja is? Pl a vakuba. Annyi van hogy nemigaz, de nemtudom melyik a legjobb minőségben.
KÖszi
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #1945 üzenetére
Csak most töltöm az akkut, mert sz@rakodik.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Sir Riccio #1939 üzenetére
Volt "szerencsém" hozzá pár alkalommal. Akkora CA-ja van, hogy a képet nem is látod tőle.
-
PNP
őstag
Hol van az az olcsó IS kit forrás?
-
Klemice
senior tag
Ha már ekkora az obi vita akkor
ef-s 18-55 is vs. ef-s 17-85 is usm
nem az anyagi oldalát, hanem a képminőséget illetően
kíváncsi vagyok ki mit gondol -
1010
őstag
válasz
Szten Márs #1932 üzenetére
ENNYI kesz kulfoldi fuuuj,
ezzel ki is lotte a lehetoseget,mert piszkos kulfoldi ugyse kuldi el!Lehuzas apam tuti az!
Kivancsi vagy o mennyiert veszi a sima 18-55 lencset -
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #1932 üzenetére
Gondolom külföldi oldal, és nem szeretem az onnan való rendeléseket...
-
máyköl
veterán
válasz
#27070592 #1926 üzenetére
Hidd el, tudom, és látom is, hogy sokkal-sokkal jobb az IS-es, de egyszerűen nem tehetem meg anyagilag, hogy IS-est vegyek. Nincs már annyim, elfogyott az összes pénzem, nem fér már ki az IS-es, és még táska is kell az obi mellé, úgyhogy kénytelen vagyok simát venni. Ha majd anyagilag megtehetem magamnak, leváltom IS-esre a simát...
-
törölt tag
-
1010
őstag
Haggyad mar azt a lencset mi bajod van vele mi
?
Egy igen kivalo szar japan lencse, amit feketefeher fotozashoz terveztek.
Fenyeros 3.5 rekeszes 10penges rekesze van es pille konnyu, alig van 500g.En nem bantok senkit olyan lencsevel fotozik amivel akar
de az "olyat veszek" idezet utan felmerul,hogy valamit rosszul vagy nem is tud.
Mas is irja ,hogy van kulombseg az uj javara,akkor miert ne azt vegye ha ugynannyiba kerul
vagy meg olcsobb is,ha kell megadom a cimet ahol nevetseges osszegert van uj
az IS fajtabol. -
törölt tag
Pedig olyat veszek.
Szerintem érdemes megnézni ezt a sokszor linkelt tesztet, azt a plusz tizest bőven megéri a stabilizátor és a látványosan jobb rajzolat.
18-55 vs. 18-55 ISEgy használt 450D meg nagyjából háromszor annyiért forog a piacon mint egy használt 10D. Azért mondtam hogy háromért sem adnám.
-
Dtomi
őstag
-
Dtomi
őstag
válasz
Szten Márs #1921 üzenetére
a PrinzGalaxyról már nem is szólva..
-
Sir Riccio
addikt
A régi kitobi nem USM-es. Viszont baromi olcsó, arra, hogy nyomkodja valaki az első DSLR-jét tökéletes. Cirka fél évig fotóztam csak kitobival a 400D-mmel. Nem volt vele semmi gond...persze lassú a fókusza,hangos rajzolatban meg hát...az ami...műanyag vázsapka. De ha valakinek erre van az első körben pénze vagy ezt adják a vázához mint pl nekem az nem tud válogatni. Az IS-es verzióra viszont aztmondják, hogy az építési minőséget és a változó fényerőt leszámítva a rajzoalta vetekszik a 17-40L-ével...ami azért nem egy rossz dolog tekintve a cirka 200ezres árkülönbséget.
Gondolom a telefonos hasonlatot te sem gondoltad komolyan.
-
máyköl
veterán
#1883, 1010: Igen, vettem egy 20D-t. Kitobival szeretném használni, átmenetileg, míg össze nem gyűlik a pénz az 50mm-re, nem értem mi bajod van ezzel.
#1891, kiskornel: Azért nem 50e-s gép a 20D (sőt még a 10D se), de tényleg nincs horrorára. Egyébként 72k-ért vettem a 20D vázat, memóriakártyával.
#1897, cammelferr: "a 450D-met három 10D-ért sem cserélném el. Pedig kb egy árban vannak." Egy árban? Mivel a 10D-t már csak használtan lehet kapni, ezért a 450D-t is használtan nézem: Kb. 2x annyiba kerül egy 450D mint egy 10D.
#1899, majom2: Pedig olyat veszek.
#1900, majom2: Egész más a két gép, annyira, hogy nem is egy kategóriába sorolják. A 10D már egy öreg gép... Bár annyi idősen, mint most a 450D, sokkal jobbnak számított, mint most a 450D. De még most is sokkal strapabíróbb, kényelmesebb a 450D-nél. Egész másra tervezték mindkét gépet.
-
törölt tag
Így van, strapabírás szempontjából egy 450D elég távol áll a két vagy egyszámjegyű szériától. De azért egy öt kilós telét vázzal megemelni vagy vakunál fogva az egészet megemelni az elég extrém felhasználás.
Pár tíz dekás normál obikat meg ugyanúgy elbír egy olcsó váz is.
Ha a 300-as sonnaromat használom akkor szigorúan csak az obinál fogva tartom a gépet. Gyűrű nélkül eszembe sem jutna állványra rakni. -
Dtomi
őstag
válasz
#27070592 #1905 üzenetére
Persze lehet 1D is hobbigép simán, mindenkinek szíve joga. De ahogy Ropi is írta mikor elmegy valaki egy riportsorozatot csinálni és extrém esetben belehajt 3000 expót pár óra alatt, egy gép lóg a nyakába 1 meg a vállán és ha pl a 450D-n van nagytele akkor nem fog arra figyelni senki, hogy az obinál fogja meg a gépet hanem rányúl és még a szeménél sincs már nyomja az expót. És bizony meg kell emelni a rendszert a váznál fogva. Én gondolkodás nélkül emelgetem a gépeimet az 580EX-nél fogva vagy ahol éppen a kezembe kerül úgy, hogy rajta van egy még kilós obi hosszútávon ezt a műanyag vázas gépek sajnos nem bírják. De most pl a vitorlásversenyen a 600 4L-t is a váznál fogva tartottam sokszor, mikor le kellett szedni a wimberley fejről.
-
1010
őstag
válasz
#27070592 #1911 üzenetére
40D vaz itthon 210ezer
ott 186ezerez eleg gyatra megfogalmazas hogy visszaviszik es ujra csomagoljak
azert ennel tobb tortenik.(abba se vagyok biztos hogy egyaltlan kikrul a gyarbol)A dragabb gepknel mar nem annyira eri meg valoban.
Nem kell usaig menni ha valaki iet akar
eleg manchesterig is az ar ugyanz. -
majom2
senior tag
válasz
#27070592 #1907 üzenetére
én úgy tudom, a "Refurbished" közel sem 0 expos gépet jelent, hanem garanciális csere után megjavított vagy egyszerűen vásárlás után visszavitt gépek ujracsomagolt kiadása. nyilván semmi baja, ugyanugy megkapja a garit, de nem 0 expos. ezeket a "Refurbished" dolgokat emiatt mindig olcsóbban adják az eredeti árnál.
-
1010
őstag
20D meg most is kaphato
refurbished program kereteben -
törölt tag
Nem tudom hol a pont, a 450D egy hobbiváz, én hobbifotós vagyok. Lenne pár dolog amit hiányolnék egy 10D-ből, ha azt kellene hobbicélokra használnom, és ami a 450D-ben megvan.
De hát almát a körtéhez...szóval én maradok a hobbiváznál. De ez nem gond szerintem. Ha egy vagy két év múlva veszek egy 7D-t, azt is hobbicélokra fogom használni. Ezért nem is érzem hogy léteznének ezek a kategóriák mint hobbi-, vagy munkagép. -
Dtomi
őstag
válasz
kiskornel #1898 üzenetére
Teljesen más a két gép, a 10D egy munkagép. Megbízható, strapabíró, kényelmes váz mindent tud amit egy ilyen gépnek tudnia kell. EF-S obi hiányát még a legelején éreztem mikor nem volt meg a teljes felszerelés akkor fogtam és levágtam a 18-55 végét. A mostani 10D-m viszont még nem is hallott EF-S rendszerről.
-
1010
őstag
válasz
Sir Riccio #1901 üzenetére
ennyi
ez a lenyegja amugy ne erzed magad kikozositve meg depresszosnak mert
75ezres gepre tekeresz 200as obit
volt egy fotos meg regen mondja....Csak a vaz 500ezer, ez a lencse ami most rajta van 300
de van meg sok lencsem.
es az csak porte volt eppen,egy feher tele meg tuti 1,2milla is van -
Sir Riccio
addikt
Kialakult egy réteg, aki azért vesz DSLR-t, mert megteheti, és A2-ben akarja kinyomtatni amikor a Pisti 16. szülinapján, kezében az M3-as kulcsával vidáman elfújja a gyertyát a tortán. Ez ellen nem tudsz mit tenni, ezek az emberek jó eséllyel soha nem fognak egyetlen értékelhető képet sem készíteni, de ha megtehetik mért ne vásároljanak ilyen cuccokat? Persze Mályköl barátunk bőven nem ebbe a kategóriába esik, kb. annyit szenvedett mire talált megfelelő vázat, mint én mire meglett a 70-200-am (és ez nálam is igénybe vett cirka 3hónapot). Nincs ezzel semmi gond, én meg egy majd 200ezres obit tekerek a 400D-mre(amit 75ért vettem ÚJONNAN)...és akkor mi van!? Akkor lesz majd 7D-m vagy nagyobb vázam ha lesz rá keret, mellesleg mondjuk megkeresem az árát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest