- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Egyes Galaxy A mobilokon is gombnyomásra indulhat az AI
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Futott egy kört a Geekbench 6 teszten az új Xperia
- iPhone topik
- Yettel topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Riccio
addikt
Sziasztok! Csupán elméleti a kérdés, mert már nem érint, de a Canon EOS 5D Mark III által készített CR2 fájlok veszteségmentes tömörítésűek?
-
Sir Riccio
addikt
Sziasztok! Használ-e valaki DSTE (vagy egyéb) utángyártott markolatot 5D MKIII-on? Ha rajta van a markolat akkor a váz saját joystick-je baromi érzékeny lesz (konkrétan kattintás nélkül, érintéssel tudom irányítani, tudom, hogy baromi menő, hogy most minden táccsos de ez most nem gyerebe).
-
Sir Riccio
addikt
válasz
killerjohn #9437 üzenetére
Már van rá cikk.
Viccet félretéve, szerintem akkor lesz esélye a MkIII-nak, ha SOKKAL jobb lesz zajban. Majd kiderül. Akkor lesz érdemes messzemenő következtetést levonni, ha piacon lesz és lesznek IRL használatból eredő tesztfotók, olyanoktól akik munkára használják és ismerjük majd a piaci árakat.
-
Sir Riccio
addikt
Jelentem nekem 1 hónap alatt kifeküdt benne az USM. Bár én mindig kifogom, szerintem már akkor tudták Canon-nál, hogy gyártani kell Ricsinek egy USM hibára hajlamos 70-200 F4-et amikor először fényképezőgépet vettem a kezembe.
Árképzésről meg annyit, hogy volt aki kis híján anyámba küldött el amikor beígértem 115k-t a 130k-ért hirdetett objektívért, és fel volt háborodva, hogy ne nézzem hülyének, 140-ért volt akkor bontatlan vadonatúj szürke importos. Mindenki annyiért vásárol amennyiért akar, én körbenézek előtte.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Sir Riccio #3191 üzenetére
Helyesbítés: Természetesen nem akartam általánosítani, tisztelet a kivételnek.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
BLOODSHOT #3184 üzenetére
A fotós emberek rendkívül pofátlanok tudnak lenni árképzés szempontjából. Példának okáért az említett 70-200 F4-et 130-140k-ért hirdettek 2-3éveseket amikor 170k-ért vadonat új volt 2 év teljeskörű garanciával. Próbáld meg ezt az árképzést bármi másra átültetni. Ugyanez volt a vakuval is, használtan mi éri az új garanciális árának 70-80%-át?Semmi. Azt pedig kár is elvárni valakitől, hogy drágán, értelmetlen, realitásoktól mentes áron keressen bármit is, ahogy mondtad pénz beszél, abból pedig mindenkinek kevés van.
Valóban járt szervizben a 70-200, ingyen és bérmentve javította a Camera Kft, baromi gyorsan, ingyen futárral, azóta is tökéletesen működik, utoljára tegnap este használtam. Ha ugyanígy járok egy 140k-ért vásárolt 2-3éves vagy szürkeimportos modellel akkor USM cserével együtt 180k-nál tartanék és még mindig egy használt cuccom lenne, gar. nélkül.
Ilyen összegeket az ember, vagy én legalábbis nem szívesen szór ki az ablakon. -
Sir Riccio
addikt
Egy barátom keres megfizethető 5D MkII-t vagy MkI-et, lehetőleg nem túlzottan lerúgva. Ha valaki tud ilyet akkor a boxofzoe[kukac]freemail[pont]hu címen értesítse ezt a kedves barátomat. THX!
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Sir Riccio #2414 üzenetére
Már látom, hogy a Camera Kft. futárral intézi az ilyesmit. Köszi annak aki válaszolni akart.
-
Sir Riccio
addikt
Kb 1 hónapja vettem a 220volttól egy 70-200 USM F4 obit. Szépen működött is viszont ma elkezdett rakoncátlankodni benne az AF. Konkrétan van, hogy nekem kell utánatekernem manuálisan mert egyáltalán nem talál fókuszpontot, de ha talál is akkor is kb. 3-5x kell lenyomnom az expogombot mire odarángatja a lencséket. A rángatást szó szerint kell érteni, ugyanis ahol a fókusztávolságot visszajelző kis ablakocska van látszik, hogy csak léptetve mozog a skála, és a hangján is hallom, hogy valami nem korrekt vele, kb. mint amikor a kutyám vacog. Ilyenkor a 220volthoz kell visszavinnem, vagy pl a Pécsi Canon szerviz is köteles felvinni?
Ja, természetesen ütés, rázkódás nem érte az obit, nem esett le nem vertem oda semmihez. -
Sir Riccio
addikt
Keresek 430EX v. EX II vakut korrekt áron, esetleg Pécs közelében. Srry az offért.
-
Sir Riccio
addikt
Ha valaki véletlenül tud 430EX-et normális áron, pls dobjon rám egy PÜ-t.Thx!
-
Sir Riccio
addikt
Van Canon EOS 1D Mark IV (magyarul is )
-
Sir Riccio
addikt
A régi kitobi nem USM-es. Viszont baromi olcsó, arra, hogy nyomkodja valaki az első DSLR-jét tökéletes. Cirka fél évig fotóztam csak kitobival a 400D-mmel. Nem volt vele semmi gond...persze lassú a fókusza,hangos rajzolatban meg hát...az ami...műanyag vázsapka. De ha valakinek erre van az első körben pénze vagy ezt adják a vázához mint pl nekem az nem tud válogatni. Az IS-es verzióra viszont aztmondják, hogy az építési minőséget és a változó fényerőt leszámítva a rajzoalta vetekszik a 17-40L-ével...ami azért nem egy rossz dolog tekintve a cirka 200ezres árkülönbséget.
Gondolom a telefonos hasonlatot te sem gondoltad komolyan.
-
Sir Riccio
addikt
Kialakult egy réteg, aki azért vesz DSLR-t, mert megteheti, és A2-ben akarja kinyomtatni amikor a Pisti 16. szülinapján, kezében az M3-as kulcsával vidáman elfújja a gyertyát a tortán. Ez ellen nem tudsz mit tenni, ezek az emberek jó eséllyel soha nem fognak egyetlen értékelhető képet sem készíteni, de ha megtehetik mért ne vásároljanak ilyen cuccokat? Persze Mályköl barátunk bőven nem ebbe a kategóriába esik, kb. annyit szenvedett mire talált megfelelő vázat, mint én mire meglett a 70-200-am (és ez nálam is igénybe vett cirka 3hónapot). Nincs ezzel semmi gond, én meg egy majd 200ezres obit tekerek a 400D-mre(amit 75ért vettem ÚJONNAN)...és akkor mi van!? Akkor lesz majd 7D-m vagy nagyobb vázam ha lesz rá keret, mellesleg mondjuk megkeresem az árát.
-
Sir Riccio
addikt
Én is csináltam ilyet régen. És azért mostanra kicsit változtak a dolgok pedig nem régóta foglalkozom fotózással, de volt kitől, volt kiktől tanulnom, és részben ennek is köszönhető, hogy túl vagyok az első fizetős munkáimon, amik bár nem sztárgázsiért mentek, azért meghálálta a megrendelő szépen.
Állatkertről amúgy a cikkemben is írtam.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Szten Márs #1866 üzenetére
Lehet, ám, hogy túlzott kicsit, meg az is, hogy 300D-ről beszélünk. Pontosan én sem emlékszem, de a lényeg, hogy milliós nagyságrend és 3xxD-s gép. Rajtam is kijön most már a fáradtság.
-
Sir Riccio
addikt
Nincs ebben semmi bűn. Ha azt mondja neked a megrendelő, hogy 500 képből szeretne válogatni, mondjuk egy olyan rendezvényről ahol gyors mozgásokat kell fotózni, esetleg kevés fényben akkor nincs mit tenni. Nyomod az expogombot és válogatsz. Láttam már 350D-t 2millió expoval zárcsere nélkül is...
-
Sir Riccio
addikt
Üdv!
Nem tud valaki eladó 70-200 F4 USM (non IS) obit?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Megújult a PROHARDVER!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest