- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
stratova #10767 üzenetére
Őszintén szólva én még mindig "félkész" megoldásnak látom, egy lépcsőfoknak a végső cél felé, amit majd csak 2013-ban, vagy 2014-ben fogunk meglátni.
Abban viszont egyet értek, hogy ott erősödött ahol kell, ahogy szerintem annak is nyilvánvalónak kell lennie, hogy egy ekkora erősödés mellett nem maradt sok lehetőség a CPU-részére adott TDP mellett.
Kíváncsi voltam/vagyok mit lehetett volna kihozni 125, 140, vagy 150W-os TDP-keretből, bár tekintve, hogy már a Llano-nak is a memória volt a szűk keresztmetszete, meglehet, hogy korai/felesleges lépés lett volna.
Az APU-k egyre hangosabban kiabálnak DDR4-ért. Ez alapján én nagyon bízom benne, hogy a Kaveri-hez már lesznek DDR4-es alaplapok.
sz: A Piledriver valódi erejéről/fejlődéséről szvsz majd az AM3+-os verzió kapcsán lehet leszűrni igazán tiszta képet, bár csodát ott sem érdemes várni...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
stratova #10765 üzenetére
Játékok szempontjából mondjuk ez nem feltétlenül gond, mivel úgyis minden játékos GPU-limitre állít. Szóval ez csak papíron gázos, meg persze azért, mert elmaradt a nagyx bumm, amit megint mindenki vár...
Ezt mondjuk nem teljesen értem... Hányszor kell még csalódniuk, mire rájönnek, hogy csodák márpedig nincsenek?
-
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
stratova #10739 üzenetére
Ott. DE amúgy logikus is, hogy vmi tovább fejlesztett változat kerül a Kaveri mellé, elvégre a HD7xxx-ekbe ugye nem került be pár funkció, e mellet a mostani széria platform-szinten a Piledriver alapú AM3-asokhoz és a Trinity APU-khoz van párosítva. Gondolom ezért sem került GCN az alsó házba, mert bajosan menne a DualGrapics, ha az APU-ban VLIW van, a VGA-n meg GCN...
De nyugodtan javíts ki, ha tévedek, én csak találgatok az innen-onnan (de főként innen) szedegetett morzsák alapján.
-
FireKeeper
nagyúr
-
HookR
addikt
válasz
stratova #10710 üzenetére
Az FM2-es lapokról is csak a pletyka járja, miszerint június vége, július elejére valószínűsíthetőek.
- eteknix.com
- computerbase.de -
stratova
veterán
-
stratova
veterán
válasz
stratova #10691 üzenetére
vö.
i3-2357M 1.3 GHz 5400 rpm HDD-vel - 4170 pont
i3-2357M 1.3 GHz SSD-vel - 5787 pont
Viszont az elméletben gyorsabb konkurensek gyengébb eredményeire mi lehet a magyarázat?
A6-3400M 1.4 GHz - 3808 pont
A6-3420M 1.5 GHz - 4656 pont
A4-3300M 1.9 GHz - 3464 pont
A4-3310MX 2.1 GHz - 3919 pontÍgy itt A4-4355M ~= A4-3320M 2.0 GHz
-
FireKeeper
nagyúr
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
stratova #10667 üzenetére
Már megcáfolták!
Úgy fest csak tanácsokat adnak a partneri kapcsolat keretében. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
stratova #10658 üzenetére
azt hittem az IOMMU chipsetfüggetlen, és csak a processzor utasításkészletében kell szerepelnie
vagy ez esetleg olyan feature, amit csak az AM3+-os lapokon lévő chipsetek tudják, és azért nem tűnt fel nekem?
illetve AMD oldalon tudtommal egyelőre csak a GCN-es radeonokkal lehet ezt életre kelteni, de ebben azért nem vagyok 100%-ig biztos.azt tudom, hogy elvileg intelnél chipsetfüggetlen, volt is róla hír, hogy az említett IO virtualizációs utasításkészlet kimaradt a K jelzésű proccokból.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
stratova #10656 üzenetére
szerintem ebben biztos lehetsz, AMD még a legszutyokabb sempronból sem spórolja ki a virtualizációt, és elvileg a piledriver modulok minden utasításkészletet támogatni fognak, amiket a bulldozer támogatott.
az más kérdés, hogy az IOMMU-t ki tudod-e majd használni az igp-vel -
dezz
nagyúr
válasz
stratova #10640 üzenetére
Ez a Zurich vajon felmutat valami újat az Orochihez képest? Ez lehet a "híres" köv. stepping?
(#10643) TESCO-Zsömle: A Trinitynek most kellett volna jönnie, de elhalasztották egy negyedévvel... Cserébe állítólag jobb lesz, mint lett volna. (Nyilván újabb stepping kell ebből is. Csak az már tényleg jó legyen!)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
stratova #10599 üzenetére
régebben volt róla kósza hír, hogy már tavasszal jön a start, ez csak alátámasztaná azt a felvetést.
mod: azt viszont örömmel látom, hogy AMD nem feledkezett el a tuningosokról, és az APU-kból is lesz szorzózár nélküli változat (ezt a K-t nem tudom miért kell erőltetni, jó volt a BE). Remélem a CPU szorzón kívül a CPU/GPU órajeleinek viszonya is jobban testreszabható lesz. illetve abban is, hogy ugyanilyen szorzólockmentes változat lesz a Trinity-ből is.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
stratova #10525 üzenetére
Az mindegy, az L3 orajele nem valtozna igy sem, ugy sem. A tobbletfogyasztasert a magok felelnenek.
Szerk.: Persze ha lenne L3 cache a Trinityben. A fogyasztasa lehet meglepoen magas a magon kivuli reszeknek, de a fogyasztas tulnyomo hanyadaert akkos is magok felelnek szerintem. Ill. ahogy irtam, orajelemelesnel is ez szalad meg latvanyosan.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stratova #10316 üzenetére
A cache gondokat a B2 megoldotta. Az L3 cache azért lassú, mert nem a processzor órajelén megy, de ez a cache szervezés miatt ilyen. Az AMD a Fusion projektben akar egy architektúrális integrálást, még a rendszerintegrálás előtt. Ehhez ez a cacheszervezés a legjobb. Az Intelnél az L3 cache a proci órajelén megy. A Bulldozeren ezért van a modulokban 2 MB-os L2, míg az Intelnél csak 256 kB. Nyilván az Intel az integrálást is máshogy képzeli el. A L3 ring ennek a része. Erre lesznek felfűzve a fő procimagok, és a Larrabee, vagy új néven MIC asrchitektúra magjai. A Sandy is ilyen már. Az IGP a cache-re van fűzve. Szét is barmolja néha a procik területét. Az Ivy továbbra is a cachre lesz fűzve, és barmolhat továbbra is, de kap egy saját belső L3 gyorsítótárat is, még az LLC felett, így ha a programnak nem egészséges, hogy az IGP szemeteli az LLC-t, akkor ezt a funkciót letiltva nem esik össze az IGP teljesítménye. A MIC esetében már ez nem lesz akkora gond, mert ott a MIC magok is csak a saját területüket írhatják, azaz úgy működik, ahogy a Larrabee működik.
-
Remus389
veterán
válasz
stratova #10295 üzenetére
igen tenyleg phenom1 szaga van
viszont nem biztos hogy hulyeseg meg egy rokabort lehuzni a phenom2-esrol, AMD ugyis ar/ertek, masodhegedus gyarto, lenyeg hogy vegye valaki
viszont elkepzelheto hogy tobb van a bulldozerbe, szerintem felig-meddig prototipus allapotban adtak ki
biztos javulni fog, talan majd a masfel ev mulva varhato 22nanos valtozata sokkal jobb lesz, meg addigra szoftveres oldalrol is meg lesz tamogatva
kerdes akkor hol tart majd Intel bacsi
-
Jack@l
veterán
válasz
stratova #10223 üzenetére
Ja, az lehet hogy elírták, bár beállítás kérdése és megy az.(De kétségeim vannak, mert akkor sokkal nagyobbnak kéne lennie a két proci közti különbségnek, ennyire nem centizhették ki)
Ami aggasztott az maga a CF, lehet épp chipset-ek kezelik azzal a 2 fps-el jobban az amugy igen limitált kártyákat. -
Jack@l
veterán
válasz
stratova #10202 üzenetére
"A többi hardver mindkét gépben megegyezik, és a grafikus alrendszer szerepét egy kétutas CrossFire konfigurációba kötött Radeon HD 6790 töltötte be, melyek az alaplapokon x16-os PCI Express 2.0-s linket kaptak. Az eredmények tekintetében az inteles masina 80,9 fps-re volt képes, míg az AMD rendszere 82,8 fps-t ért el."
Ezekre a kis trükközésekre nem értem mi szükség van, ha minden szuper. -
dezz
nagyúr
válasz
stratova #9690 üzenetére
"Ami nekem kicsit visszatetsző, hogy egészen a Mainstream 2/3, 3/4 részéig BGA tokozásra váltanak."
Azok is vannak, a költségérzékeny szegmensekben (Deccan platform).
A Comal platform (Trinityk) az Essential közepéig uPGA.Amúgy fura, hogy a 2013-as, Steamroller alapú APU-t is Trinitynek nevezik (ha nem elírás).
(#9693) Jack@l: Szerinted a 2012Q1, Q2 mikor lesz?
-
lee56
őstag
válasz
stratova #9651 üzenetére
Én is kezeket fel
Mentségemre legyen mondva, hogy a legeslegelső videókártyám is S3 volt, még a 286-os érában, egy 1MegaByte videómemóriás gépszörny
@ frescho : Így van, arra meg várni kell, amég a piacon nem lesz, majd akkor lehet biztosan tudni mit kapsz a pénzedért. És van egy sanda gyanúm hogy ár/teljesítményben megint AMD lesz a jobb..
-
válasz
stratova #9651 üzenetére
Jelen. Egy ET6000 van felrerakva BIOS eleszteshez, az megis csak ritkabb darab.
Na de vissza a temahoz: Az alkalmazasokban nyujtott teljesitmeny tenyleg a lenyeg, de az egy/tobb CPU-t tamogato programok viselkedesebol mar megjosolhato, hogy az embernek lefedi-e az igenyeit vagy sem.
-
válasz
stratova #9536 üzenetére
hat akkor leeht a 3.0 kimarda az eletembol
iden ha el is adom a cucokat mindekep bekell ujra vasarolnom, mert jovore lehet kevesebb fizetesem lesz es dragabbak lesznek a cuccok... 7900 sorozatra pedig kivancsi lettem volna
na majd meglatjuk... bar ha amd ennyire lassan indul meg ne is szamitson csodara
gondolom ok se igy terveztek...
-
HookR
addikt
válasz
stratova #8417 üzenetére
"(Llano láthatóan már a megfelelő helyre érkezik, leszámítva a videokimeneteket nélkülöző ASUS alaplap-gyöngyszemet
)"
Hehe és tényleg!
Mentségükre legyen mondva, mellette azért ott van rögtön 5 másik FM1-es alaplap a kínálatukban, amin van videokimenet.
Ez mondjuk felveti a kérdést, hogy vajon lehetséges-e egy későbbi IGP nélküli (pl. letiltott) budget processzor FM1 foglalatba? Vagy ez kizárható, mert az AMD számára fontosabb az IGP széleskörű elterjesztése?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stratova #8417 üzenetére
Az E350-et oda is szánja az AMD. Ahova nem lehet E350-et rakni pl. 10 hüvelykes netbook, ott nincs is.
Az AMD Fusion mobil skálája ez:
Z-Series - Windows 7 tablet (lehet Android is, de nem ajánlja az AMD)
C-Series - 10 hüvelykes netbook
E-Series - 11+ hüvelykes ultravékony, vagy maximum 17 hüvelykes notebook
A-Series - 13+ hüvelykes ultravékony vagy sima notebookÉn is sokszor szaladtam bele ilyenbe, de ha kést szorítunk a gyártók torkához, akkor sem fognak E-350-et építeni egy 10 hüvelykes netbookba. Ez azért van, mert túl pici a termék 18 wattos TDP elvezetésére. Erre van a 9 wattos C-50, ami 10 hüvelykes netbookba való.
11 hüvelykes gépekben rengeteg Brazos platformos van. Múltkor az Iponról egy tucatot linkeltem, de van más bolt is, ahonnan szintén lehet egy tucatot linkelni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stratova #8407 üzenetére
A normál multikhoz nem szabad járni, ott sosem kapsz jó teljesítményt olcsón. Erre vannak a jobb informatikai üzletek.
A MédiaMarktban például az a baj, hogy ki tudod próbálni a gépeket, egyszerűen érzed rajta, hogy mennyivel erősebb a Brazos az Intel Atomnál, közben az ár azonos. Ez nem megengedhető egy áruházon belül. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
stratova #8352 üzenetére
Végül is, ja. De az alap modellt se 140W-ra méretezték, ha OC.
Tudtommal a komoly AM3-as deszkák legnagyobb hátránya az AM3+-al szemben, hogy a továbbfejlesztett VRM-vezérléshez nincsenek meg a kommunikációs csatornák.
Innentől kezdve nem értem mi a fórumtárs problémája. A VRM-et le lehet cserélni nagyobb teljesítményűre úgy, hogy az alkatrészek kinézete/száma/mérete nem változik, csak a rajtuk levő számok... A + bekötéseket meg szabad szemmel úgy se venné észre...
-
válasz
stratova #8303 üzenetére
Nekem ez kéne, ha Llanoban gondolkodnék: Gigabyte GA-A75-UD4H
CrossFire esetén 2x8 leosztású a két hosszú PCIe csatlakozó, ahogy annak normális eseteben lennie kell.
-
dezz
nagyúr
válasz
stratova #8035 üzenetére
Jó, hát ezt leginkább a cikk szerzőinek címeztem.
Végülis már elérhető az OpenCL, meg ott van a DirectCompute is, de akár shader ASM-ben is írhat valaki kódot. Csak arról van szó, hogy nem fognak mindent átírni ezekre, másrészről a sok ugrásos, komplikáltabb algoritmusoknál erősen esik a GPU-k teljesítménye, ilyenkor nem elhanyagolható tényezővé válik a proci ereje.
Főleg, ha azt vesszük, hogy a BD támogatja az FMA-t, miáltal ha át is írnak egy ilyen algoritmust a fentiek valamelyikére, nem kell lemondani az FMA-ról ahhoz, hogy a procit se kelljen kihagyni a jóból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple MacBook
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo 3DS és DS topic
- PlayStation 1 / 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest