- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #1293 üzenetére
Ja, akkor félreértettem
Azt hittem, hogy röviden akarta kifejezni, hogy hogyan ne csináljuk
Furcsa is volt, hogy így volt megfogalmazva
Akkor jó, akkor maradok a != -nél
-
spammer
veterán
Mi az oka annak, hogy query-ben nem ajánlott a != használata? Lásd [link]
Mert ahogy ott is írja, működik, de miért nem ajánlott ilyen formában használni? Biztonsági okokból?
-
spammer
veterán
válasz
martonx #1288 üzenetére
Igen, tudom, éppen ezért kérdeztem.
"countnál talán éppen nem"
Mármint ezért, mert nem tudom, hogy countnál számít-e. Azt tudom, hogy sima selectnél nem ajánlott, ha amúgy sem kell az összeset kiválasztani. Ezt már megtanultam
De inkább én sem írok csillagot countnál sem.
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #1286 üzenetére
Rendben, köszi.
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #1283 üzenetére
És így?
$result = $db->query("SELECT COUNT(id) FROM posts");
$RowCount = $result->fetch_row();
echo "Total" . $RowCount[0];Működik, csak a kérdés, hogy mint módszer, ez is rossz-e?
Egyébként ha csak 'id' -t COUNT-olok, az számít valamit, vagy lényegtelen, és írjak nyugodtan csillagot? (Az elvileg ugye mindent kiválaszt).
(#1284) fordfairlane: igen, már értem, csak először rosszul értelmeztem
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #1281 üzenetére
Aha, rosszul értelmeztem, így már oké:
SELECT id FROM posts
-
spammer
veterán
Próbálom megszámolni a sorokat mysql-ben, phpmyadminban lefuttatva teljesen jó:
SELECT COUNT(*) FROM posts
esetleg:
SELECT COUNT(id) FROM posts
Kiadja, hogy 8 darab van.
php-ben lefuttatva a query-t kiíratom az eredményt:
echo 'Total results: ' . $result->num_rows;
És ezt kapom:
Total results: 1
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #1275 üzenetére
Nem tudok róla, főleg, hogy ez else részben van benne:
if (ha jók adatok) {
} else {
error üzenet
és ez az adatbázis query.
}
Na most kipucolom és elkezdem újra összerakni, mert nem vágom, miért futtatja le 2x.
Szerk: 2x fut valamiért, most látom logban is.... Na akkor keresgélek
-
spammer
veterán
Van valakinek ötlete, hogy miért lehet az, hogy duplán számol valamit update-kor?
Sikertelen bejelentkezéseket akarok számolni:
UPDATE users SET hitcount=hitcount+1 WHERE ........
+1 van, és mégis 2-esével növeli. 0-2-4... stb.
-
spammer
veterán
Köszi a válaszokat, átállítottam BIT-re a mezőket.
-
spammer
veterán
True/False értékre TINYINT mezők vannak nekem beállítva, de látom, hogy ilyesmire használható a BIT is. Van értelme BIT -re váltani, ha csak 0 és 1 értékek kellenek (csak a true/false miatt), vagy tökmindegy? Gyakorlati haszna van, vagy ne foglalkozzak vele, jó ez?
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #1264 üzenetére
Oh shit, szóval az volt a baj, hogy már volt néhány sorom, és mikor létrehozta volna az oszlopot így azok alapból üresek voltak, így már nem is lehetnek egyediek (mert nincs tartalmuk). Ehh... Most már jó, köszi
-
spammer
veterán
Most szeretnék hozzáadni a táblához egy ilyen nevű oszlopot. Varchar lenne, igen. Phpmyadminban kiválasztottam, hogy új oszlop beszúrása:
Név: confirm_id
Típus: VARCHAR
Hossz/érték: 64
Index: UNIQUEEnnyi, kész, rányomok a mentés gombra, és hiba.
#1062 - Duplicate entry '' for key 'confirm_id'
Nincs más confirm_id nevezetű sehol, most akarom létrehozni.
Lehet akárhány unique oszlop egy táblában, nem? Másképp hogyan lehetne megadni, hogy az adott oszlopban lévő adatok nem ismétlődhetnek, egyedieknek kell lenniük? Vagy félreértek valamit?
-
spammer
veterán
Létrehoznék egy új mezőt, aminek egyedinek kellene lennie, de hibaüzenetet kapok:
Duplicate entry '' for key 'confirm_id'
Ez milyen duplikált dologról magyaráz?
Simán létre tudom hozni, de ha unique-ot állítok be, akkor hiba. Enélkül meg hogy lehetne egyedi?
-
spammer
veterán
Lekérdezés, SELECT.
Alapból ugye így néz ki mondjuk:
SELECT name, type, color_blue, color_red, color_green, color_valami, color_mégvalami, color_satöbbi...
Tehát ennyi lenne a lényeg:
SELECT name, type, color_% -> valami ilyesmire gondoltam. Magyarul, ne kelljen kiírni minden color_ -sal kezdődő oszlop nevét.
Ha lehet ilyen és nem túl bonyolult. Ha igen, akkor nem fontos, beírom kézzel, csak ha van rá "shortcut", akkor mégis csak egyszerűbb
-
spammer
veterán
Félreértjük egymást, vagy én értek félre valamit
Az egész egy táblában van, egy táblának az oszlopai. Nincs másik tábla.
Ezt a kódot úgy találtam (stackoverflown asszem), és ha önmagában lefuttatom, működik is, de subqueryként nem jó.
-
spammer
veterán
SELECT queryben akarok "LIKE módszerrel" kiválasztani mezőneveket, például:
Pl. ilyen nevek:
color_blue
color_green
color_red
stb.query:
SELECT name, type,
(SELECT column_name
FROM information_schema.columns
WHERE table_name='colors'
AND column_name LIKE 'color_%')
FROM ..........Ezt kapom:
Subquery returns more than 1 rowHogyan kellene subquerybe beleírni vagy hogyan lehetne kiválasztani color_ előtaggal kezdődőket, anélkül, hogy kézzel beírnám (felsorolnám) őket?
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #1231 üzenetére
Köszi, akkor jó. Azt hittem, hogy ha az adatbázisban be van állítva a kódolás (meg a php head-jében), akkor nem kell pluszban beállítani.
-
spammer
veterán
Milyen storage engine-t érdemes használni egy kis oldalhoz? Tudom, kicsi az relatív, de nem lesznek több ezer vagy tízezer sorok valószínűleg. Olvastam, hogy a MyISAM jobb ilyenkor, de azt is olvastam, hogy az INNODB, előnyösebb több szempontból, pl. crash vagy más hiba esetén. Nincs tapasztalatom, alapból INNODB volt beállítva, azzal készült el pár tábla, de FULL TEXT -et akartam beállítani, és látom, hogy (még) nem támogatja az INNODB. Ez utóbbi nem életbevágóan fontos, mert most a LIKE módszerrel is működik a keresés, de a kérdés, hogy összességében és a jövőre való tekintettel maradjak-e az INNODB-nél?
A másik kérdés:
utf8_hungarian_ci van beállítva, de ha a php fájlban az adatbázis csatlakozás rész után nem írom be ezt:
$db->set_charset("utf8");
Akkor az ékezetes karakterek helyén kérdőjeleket rak ki. Az adatbázisnál, a tábláknál és az oszlopoknál is utf8_hungarian_ci van beállítva. Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Eredeti játékok OFF topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Tesla topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged