- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
futár
senior tag
válasz
fordfairlane #1186 üzenetére
Ez nem egy rossz ötlet, mindenképpen kipróbálom. Köszönöm!
-
futár
senior tag
válasz
fordfairlane #1184 üzenetére
Mint pl? Futtatni egy Virtual Boxot? És oda feltelepíteni a backupolt rendszert?
-
futár
senior tag
válasz
fordfairlane #1180 üzenetére
A MySQL/bin könyvtárban jévő mysql.exe a következőt írja ki:
Ver 14.14 Ditrib 5.1.36, for Win32. Vagyis ezek szerint nem ez a gond.
Szerintem inkább valami másolásvédelem lehet, mivel semmit nem változatok, csak egy másik gépre átmásoltam a 2 könyvtárat. Ezért marad a klónozás.Még annyit, hogy nem kellett telepíteni, erre emlékszem.
a MySQL könyvtárban van egy MySQLInstanceConfig.exe -
futár
senior tag
válasz
fordfairlane #1180 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
futár
senior tag
válasz
fordfairlane #1178 üzenetére
igen, ez egy XAMPP, ami viszont fel lett telepítve anno, ott nem tudom hogyan tudnám létrehozni a felhasználót, mert phpMyAdmin nincs, DOS-ban indítottam el.
-
futár
senior tag
válasz
fordfairlane #1175 üzenetére
Létrehoztam:
Most ez a hiba:
'SQL hiba: does noe support authentication protocoll requested by server; consider upgrading MySQL client'.A hiba előtt ezt írja ki: 'MySQL has gone away'
-
futár
senior tag
válasz
fordfairlane #1175 üzenetére
Ezt is kipróbálom!
Köszi -
futár
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1173 üzenetére
Teljesen félreértettél! A klónozás egyike a legjobb megoldásoknak, de azért lenne jó, ha a programot is tudnám átrakni, mert bővültünk egy géppel és azon Win 7 van. Azt viszont, cég lévén valamint mivel már nincs XP kereskedelmi forgalomban és a meglévőt nem is lenne gazdaságos lecserélni... Szóval erre a gépre is fel szeretném rakni. Ez egy készletnyilvántartó program, ahol képekkel, vonalkóddal spékelve lehet készíteni termék adatlapokat. Az elmúlt 5 év során megtanultuk. Anno meg is vettük. Ebben a gazdasági helyzetben örülünk, hogy élünk. Ezért lenne fontos a probléma ilyen módú megoldása, ha nem megy, akkor marad a "B" terv.A program könyvtárszerkezete a következő? Van a program a 'C' gyökérben és ugyanitt egy MYSQL könyvtár is. Tulajdonképpen ennyi. Ha nincs más, akkor megy 1 gépen.
-
futár
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1171 üzenetére
Megpróbálom! A jogosultságra azért nem tudok mit mondani, mert soha nem állítottam semmit. Volt egy felhasználónevem és jelszavam a programhoz, és kész. Ennyi. Nem kellett semmit csinálni, csak annyit, hogy a MySQL-t elindítottuk parancssorból. De ezek rég voltak már. Mint írtam is. Csak a forgalmazó legalább 4 éve nem létezik. Még XP-re volt telepítve, de ugye már Win 8-nál tartunk. Ezért kérdeztem a többi lehetőséget. Mert akkor használhatnám azon a rendszeren is.
-
futár
senior tag
válasz
martonx #1169 üzenetére
Simán átmásolva az6 új rendszerre dobta azokat a hibákat. NERO backuppal próbáltam megcsinálni, de akkor adatolvasási hibával leáll. Az adatbázisról van mentésem, valamint a program is megvan korábbról, csak más irányból próbáltam megközelíteni. Azt gondoltam csak én vagyok kevésbé otthon a MySQL-ben. Ezek szerint az egyetlen mód a partíció backup mentés és restore lehet? Lehet valamilyen más megoldás is?
-
futár
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1166 üzenetére
Azért a MySQL topikba írtam, mert a progi MySQL alapú, megvan az adatbázis is. A progi nem telepítős, vagyis a partíciómentésnél lehet egyszerűbb is lenne. Ha simán átmásolom, akkor a jelszó - felhasználónév nem változhat, mégis
"MySQL has gone away" hibát ír ki. És
"SQL hiba: denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO)
Ezekre gyógyír esetleg? Arra mód,hogy csak a programot klónozzam, vagy backupoljam? -
futár
senior tag
Erre valaki? #1158
-
futár
senior tag
csak a jelszóval van gondom, a táblákat és a jelszót is látom. A progi nem telepítős, úgyhogy csak le kell mentenem a könyvtárat. És ennyi, de ugye a jelszó az valamilyen titkosítással szerepel, a progi pedig egy előre konfigurált felhasználónévvel - jelszóval kommunikál. Egy másik gépen XAMPP van telepítve, oda nem is tudtam felrakni, mert hisztizett a felhasználónév és jelszó miatt. -
futár
senior tag
válasz
#68216320 #1157 üzenetére
üdv. mindenkinek.
Egy programot használok kb. 5 éve, amivel most gondom van. BAD sectoros lett a HDD-m. Ez egy adatbáziskezelő kis alkalmazás, amit anno megvettem. Úgy telepítették fel a gépemre. A problémám a következő. A program MySQL adatbázissal kommunikál, aminek nem tudom a hozzáférési adatait. Jelenleg HDD-t kellene cserélnem a fenti okok miatt és tanácstalan vagyok. A cég kb. 3, vagy 4 éve megszünt, nem tudom elérni őket. Javasolták nekem a klónozást, vagy partíció mentést. Tud ebben nekem valaki segíteni, hogy hogyan tudom úgy kicserélni a HDD-t, hogy működjön a program? Valaki oldott már meg ilyen problémát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest