- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
Akinek Xiaomi 13 van és mellette van jó fejhallgatója, annak jó hír, hogy van DAC a telefonban, aminek brutál jó hangja van és nincs alapzaja (nem úgy mint a gyári Samsung DAC adapternek, aminek a hangja is csapnivaló). Tehát az USB-C csatlakozón rajta vannak a jack kimenet analóg érintkezői, ami a gyári adapterrel működik: link link .
Sok a hamisítvány, de szerencsére sikerült eredetit szereznem, 3 munkanap alatt ideért és csomagküldéssel 4 ezer Ft körül van.
Az Apple USB-C adapterével nem működik a telefon, a Samsungok működtek, de csak halkan...
-
-
osonte
őstag
Nem csináltam képernyőképet, de 36 óra és szintén 5 óra valamennyi perc (közel 6 óra) SOT és 19%-nál dugtam töltőre. Szóval hasonló a végeredmény. Ebben nincs benne az első 12 óra képernyőideje sajnos, úgy lenne teljes a kép.
Viszont a lényeg, hogy amíg egy nap alatt nem tudom lemeríteni és ilyen gyorsan tölt, addig nincs gond.
-
Corsa02
őstag
Igen, igazad van, lehet túlreagálom a dolgot. Még tesztelem, holnap egy rendes munkanap jön, ott lesz igazán kipróbálva a dolog. Az a baj, hogy a feleségem is " megvezet" most 25 órát ment az S23, 6h20perc SOT-al, és 11%-ra merült. De abban igazad van, hogy ebben van sok esti nyomkodás is ami ugye alig terhel. (Facebook, Insta, Messenger, Chrome) A térerő közepes csak sajnos itthon.
-
Cunaja
addikt
Azért a SOT értékeket fenntertásokkal kezeljük. Nem mindegy, mit nézünk, mit csinálunk. Ha én reggeltől csak böngészek estig, akkor még marad 20%-om és lesz 11 óra SOT. Ha reggel neki állok 4K videót nézni, vagy full grafikáju játékkal játszani, lesz 4 óra SOT.
Egyszóval azért azt is vegyük figyelembe, mit csinálunk éppen. Hány alkalmazás fut a háttérben, használunk-e AOD megjelenítést és hasonlót? Próbáljuk ki az amit írok. Egyik nap csak böngészünk, de ne terheljük meg a processzort és nézzük meg a SOT értéket. Másik nap, nyissunk meg egy 4K videót, tegyük a kijelzőt is max felbontásra és mérjünk időt.
Akkor az igazi, ha ez így fog működni. Azért mondjuk 4,5 SOT max terheléssel, nem olyan rossz. A laptopok is ez alapján fogyasztanak. Ugyanígy lehet 14-órát használni valamit és lehet 4-órát.
Mindenképpen megkell vizsgálni, mi zabaál, vagy milyen a felhasználói szokás. Ha te letiltottad a MIUI optimalizáslást az AOD miatt, akkor az is okozhat zuhanó merülést, mert nem korlátozza a rendszert. Ilyenkort nem csak az AOD optimalizálását tiltodd le. Ezt írtam fentebb is.
Jelenleg 38%-on 4óra25perc SOT van. (32 órája megy)
Mi is a probléma? 32-órája fel van jelentkezve a hálózatra, az is fogyaszt eléggé, ha mondjuk nem stabilan van kiakadva a térerő. Gondolom, Wi-Fi is megy, egy jó ideje. Most az, hog ycsak 4:25 perc a SOT, de 32-órája megy a telefon. Szerintem ez egyáltalán nem rossz. -
Corsa02
őstag
Persze, egyetértek veled, de valahogy most kiszámíthatóbb felhasználói élményre vágytam :D és igen, be kellene laknom pár napra az S23-at is, hogy kiderüljön az milyen nálam, de erre most nincs esély.
Beragadó appot sajnos nem tudom, mert nem látszik az akku statisztikában. Az éjszaka 4%-ot merült, ami nem sok szerintem, előtte éjszaka meg 3-at. Jelenleg 38%-on 4óra25perc SOT van. (32 órája megy)
Lehet sokat vártam, minden teszt áradozik, hogy milyen frankó az üzemidő, csak ugye becsapós, mert lehet, hogy pár %-ig merítik le, meg reggeltől estig használják és nagyon sokat. Tehát rövid idő alatt jön ki nagy képernyőidő.
-
osonte
őstag
Feleségemnek maradt az A52s, ami amúgy szerintem még mindig a legjobb ár-értek arányban. Neki nincsenek nagy igényei: Facebook és pár egyszerű játék, de mégis néha nyavalyog, hogy hol ez nem megy, hol az nem megy. Szerintem az Android sosem lesz tökéletes. Ez miatt majdnem Iphone 13-at vettem, de olvasgattam és ott sem minden arany, viszont kevesebb a hiba/gyorsabban javítják. Cserébe 60Hz, nincs AOD, 4/128GB, nincs zoomkamera, lassú töltés, nincs hívásrögzítés, nincs YouTube Vanced, meg millió korlát számomra és akkor rájöttem, hogy tényleg ezt akarom? Szerencsére úgy érzem jó döntést hoztam.
Majd írok 1-2 hét múlva is az üzemidőről. Nem lehet, hogy Nálad valami app beragad és meríti az akksit?
Amúgy nem azt mondom, hogy rossz az OneUI, de ha beleolvasol például az A52s fórumba, a téma az, hogy az aktuális frissitéssel mit csesztek el és mit javitottak (havonta jön rá frissítés). Amennyiben nem lépsz be a Samsung fiókba, nem is frissülnek a gyári appok, csak manuálisan. A Xiaomi meg nem erőlteti az account-ját, anélkül is megy minden. Nekem egy kicsit már túl sok a csicsa az OneUI-ban, viszont a Miui pár app eltávolítása után elég letisztult lett, persze ez az én véleményem. Amúgy az S23-at nem ismerem, biztos jó telefon. Viszont az én feleségemből kiindulva ami Téged idegesítene, azt lehet egy nő észre sem veszi.
-
Corsa02
őstag
A térerő/telefonálás az nálam is elsődleges. Alapvetően a telefon tetszik, viszont van néhány olyan dolog ami már annak idején a Miui 12-ben javítva lett, itt meg viszont látom. Pl. AOD hiba, erre visszaírja a fejlesztő, hogy igen ismeri a hibát, következőben javítva lesz, de mondom ember ez már jól működött évekkel ezelött.
Az akku időd azért kérdezgettem mert első 1,2 napban el voltam ájulva, ahogy most Te is, aztán produkált egy 3,5 órás SOT-t 20 óra alatt aztán lemerült, és látszólag fogalmam sincs miért, mert semmi nem utalt arra, hogy valami szívná, csináltam egy Hard resetet, talán most megint jó. Megint el kell kezdenem állítgatni a Messengert, meg a Gmailt, mert hébe-hóba jönnek meg az üzenetek, emailek csak.
Na én azt hittem, hogy a Mi 8 után amit annak idején ugyan így hónapokig frissítgettek, majd hol jobb hol rosszabb lett, majd a végére összeállt minden, itt már nem kell ilyennek küzdenem. De látom még is...nem tudom van -e kedvem.
Közben az asszony is új telefont vett, S23-at. Minden dolgát felpakolta, használja. Azt sem tudja mi az SOT, csak annyit mond brutál milyen jól bírja. Most azt is követem 4 napja, 1-1,5 nap alatt 6,5-7 órás SOT-ok vannak és minden működik, semmit nem állított rajta, csak a kis appjait használja.
Persze Te meg írod, hogy Neked meg a OneUI nem ment jól...áááááááááá, megőrülök
-
osonte
őstag
Igen, teljesen belaktam. Ma már fizettem is vele. Nálam két dolog, ami miatt azonnal kiakadok, ha nem lehet telefonálni és ha nem lehet fizetni. Ennek a két funkciónak atomstabilnak kell lennie, de megy mindkettő.
Az S21 FE 5G azzal kezdte, hogy nem tudtam fizetni, újra kellett rakni az appot (bár amúgy is frissen volt telepítve) utána jó lett, de szerencsére inkább visszaküldtem azt a telefont.
Ma már mindent is csináltam vele, több appban fizetés, gázóra lejelentés, Facebook poszt, meg minden is. Kellemes meglepetés számomra a Miui fejlődése, már régóta Samsung-os voltam, de ott meg inkább rossz irányba haladnak a dolgok...
-
osonte
őstag
Nagyon durva az akksi: link .
5 óra 16 perc képernyőidő és csak 43%-ra merült. -
Cunaja
addikt
MIUI-optimalizálás letiltása, de ez sok dolgot is befolyásol. Akkor nem fog kikapcsolni.
Ha viszont esetleg felrakod a Xiaomi.eu romot, azon van neki direkt külön kapcsoló. Tökéletesen működni fog. Nem ördögtől való a felrakása és sokkal jobb telefont kapsz. Nem veszted a garanciát.
Milyen AOD az, ami sötétben nem működik? Xiaomi.Hókusz - pókusz kell neki.
Azért az akkumulátor megóvása érdekében, a Xiaomi, keményen kikapcsol dolgokat. -
osonte
őstag
A sima 13-nak elég durva lesz az üzemideje, hiába a csúcsprocesszor: link .
2 óra képernyőidő - 13% merülés! Chrome, Facebook...Illetve érzékenyszeműeknél előny, hogy tudja a 120 Hz-et DC dimming-et bekapcsolva. Nem nagyon tudok másik ilyen telefonról, általában visszaveszik 60 Hz-re.
-
kutyu92
csendes tag
-
Cunaja
addikt
Most beszéltem az ügyfélszolgálattal. 2db volt a Westendben, de azt is elvitték. Jelenleg, egy Telekom üzletben sem található, csak a kiállított darab.
Központi raktáron van.
19:00 kor még megvolt a 2 darab. Marad a péntek. Addig olvasgatok. Jól döntöttél, sokan nem szeretik a hajlított kijelzőt, meg olcsóbb is. Nálam stabilizátorban lesz a pro, ezért jobb az ívelt kijelző.
Mindenképpen Telekom kell, mert ott van kedvezményem. -
kutyu92
csendes tag
Hm érdekes, hetente járok az Alleeba, és ott csak egy Telekom van, direkt üzlet, nem viszonteladó. Oktober huszonharmadika utca felől a legkönnyebb, fel a P1-re, egy mozgólépcső és ott is vagy : )
Igen, megtapogattam. Sokat gondolkoztam, hogy 13 vagy 13 pro, de a 12 pro után vágytam egy kompakt, flat kijelzős telefonra, Samsungra és Applere pedig nem vágytam. A 12 promnal mindkettőnek, jobbnak bizonyult a fő kamerája és kijelzője, ezért döntöttem a 13 mellett.
-
Indian74
senior tag
Köszönöm....
Hát nem kicsit a légtisztító, de a telefon eddig nagyon kompakt kézre áll jól használható, a színe is tetszik ( flora green ).
Kamera eddig jó de nem a legjobb, kijelző, fényerő, sztereó hangszórók kiváló, szerintem.
Max egy nagy problémát találtam, Huawei band 7 okoskarkötövel nem akar csatlakozni.
Eddig ennyi képeket majd teszek fel ha kell ide. -
-
Corsa02
őstag
-
Cunaja
addikt
Nekem senki nem mond semmit. Bementünk és a srác totálisan emlékezett minden részletre. Mondta, hogy meg van rendelve, de nem hoztak egy darabot sem.
Azért nem látja senki a rendelést, mert a flottás megrendeléseket nem lehet hívószámhoz rendelni.
Elnézést kért, mondta, reméli péntekre megjön.
Bementünk több helyre is, de sehol nem tudtam megtapizni. Hmmm.. Az almát (14 teljes széria és a 23-as Samut megtapiztam, sütötte a kezemet. ( nem melegedett, képletesen) .
Valahogy nem az én világom egyik sem. Nem tehetek róla.
Most 1-hétig csak a többiek tapasztalatát tudom olvasni. -
Cunaja
addikt
Sajnos úgy tűnik, hogy nem lesz telefonom, csak jövő héten pénteken.
Már hívtak volna ha megjött. -
Ricardo
titán
Viccet félretéve. Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ha gondolod jöhetnek fotók is a Fotók, videók mobillal topikba.
-
Corsa02
őstag
Na végül fekete lett, sima 13 :) Este, ha gyerkőc lefeküdt meg is nézem mit tud.
-
Corsa02
őstag
Szerintetek egy a Flora Green szín elmegy egy férfinak?
-
Cunaja
addikt
Ez akkor derül ki, ha a kezünkben lesz.
Akármit pontoznak, akkor is kitartunk.
Hihi.
Azért kijelzőben, még a 13 is aranyat kapott.
Fényképezőben és audioban, kijelzőben a Pro. -
Aryon87
félisten
-
Cunaja
addikt
DxOmark
Most olvasom a Pro tesztet.
17-ik hely kamera, ez vicc.
Ne is olvassátok el, mert idegesek lesztek.
A szelfit is jól eltolták a fenébe.
Kijelző, nem olvasható napfényben.
Akkor aki eddig tesztelte, az mind hazudott? Röhej az egész. Ennyire feltűnőek ne legyenek már. -
Cunaja
addikt
Kijött a mobilaréna teszt a Pro verzióra.
Végül is rámutatott a telefon gyengeségére, ami szerencsére, nem hardver hiba, hanem szoftver hiba.
Mondom ezt úgy, hogy a P9 kamerájából a gyárihoz viszonyítva, brutál különbséget csiszoltam.
Összefoglalva:
Ahogy a másik topikban is írják, egy jó Gcam és minden rendben lesz.
Azt is megfigyeltem, ahogy a Gcam fejlődik, úgy fejlődik a gyári alkalmazás is. Egyszóval, 1-2 hónap és brutális képek és videók lesznek. ( Mi 10T pro is így változott.)
A Gcam tud 4K videót is az előlapi kamerával.
Maga a kamera tudja, de a Xiaomi, valamiért letiltott állapotban tartja. Lehet valami licensz fizetést kellene eszközölni, vagy mit tudom én. Fél milláért, az ember azért már elvárná.Magánvéleményem. Ha 3 típusú ember nem lenne, a Xiaomi már totális csődben lenne ilyen áraknál.
1. Xiaomi fan user
2. Utálom a Samut user
3. Utálom az almát, mert beleharaptak user.
Ha ez a három nem lenne, ki venné meg a Xiaomi-t ilyen áron?
Nekem mindig Huawei volt, de a munkám miatt, kötelező a Google, ezért kénytelen voltam váltani.
Azóta Xiaomi van. Mondjuk nem rég óta, 2-év.
Végre van közelségérzékelő és így az egyetlen dolog ami, nagyon idegesítő volt, az is kilőve.
Szoftveresen, meg legalább lehetőség van a gyári romtól eltérni, vagyis nem vagyunk maximálisan kötöttek.
Amit még olvastam a másik topikban, félő, hogy a reklámok megjelennek. Nekem a Mi10T-Pro-n, sosem volt reklám. Erre szolgál pl. a privát dns.
Várom a telót és szerintem nem fogok csalódni.
Az árát már feldolgoztam.
Ma megint voltunk a Pólusba, de még nem a telefonért, hanem a Mikró bedöglött. Adhattak volna ajándékba mikrót.
Más:
Aki már megkapta, esetleg egy rövid tapasztalatott írhatna a többieknek, a sima, vagy a pro verzióról. -
Corsa02
őstag
Na ma belistázta a Yettel is méghozzá egész kellemes áron --> 13 = 337e , 13 Pro = 433e
Egyelőre még rendelni nem lehet, de elvileg 1-2 nap is menni fog az is.
Media Marktban ma sikerült egy feketét megnyomkodnom, hát ez rendben van nagyon
Bár csak fekete volt, ami minden lehetséges ujjlenyomatot összegyűlt 10m-es körzetben, de úgy is lesz rajta egy szilikon tok
-
Aryon87
félisten
3 éve vagyok Google nélkül és jól elvagyok vele. Tény, semmi olyan létfontosságú dolgom nincs, ami kötődne hozzá. Magyarországon egyedül az OTP használata problémás vele, erre mondjuk tény ott a Guglis 12X vagy az ősöreg LG G4. Németországban a banki appom működik ahogy kell annak ellenére is hogy vinnyog a Google-ért, de leokézom és használom.
De ugye mindenkinek más az igénye, + a hazai média is alátette a lovat a Huaweinek. De ez már lerágott csont.Tény hogy nem olcsó, de ahogy elnézem, az idei kínálat egyike sem kapható 500k alatt csúcskategóriában. Szóval már azon kell töprengeni, hogy használt kocsi vagy telefon
Sőt, kb évente +100k áremelkedés ha így folytatjuk. Azaz mire odajutsz hogy a 13Pro-t lecseréled, akkorra 900k-1M lesz egy csúcsteló
Én is most készülök mind2 Xiaomin lecserélni a gyári romot, csak meg kell várjam a qva 100+ órát a BL nyitáshozElvileg vasárnap meg is tudom ejteni a procedúrát, feltéve ha nem cseszek el valamit... Régen cseréltem romot...
-
Cunaja
addikt
Látod, ez az egy dilemmája volt a vásárlásnak.
Lesz e akkora különbség a fényképeken és videón, hogy érdemes váltani.
A 10T pro képei is azért elég komolyak. Nyaraltunk kétszer is vele tengernél és csak lestem itthon a nagy felbontású tv-n.Gcam nagyon jól muzsikál rajta.
Sokat agyaltam a váltáson.
Mivel idén megszűnik a támogatás ( pont ma kapott MIUI 14-et, de csak Androiid 12-vel.) ezért váltani kell.
A Huawei P40-et akartam megvenni, de a Google hiánya nélkül, nem tudtam volna vele mit kezdeni. Sajnáltam.
Mate 50 pro szintén. Mindkettő jó, de...
Na most itt lesz a Pro és remélem 6-évig nem kell venni telót. Ennek az ára, többszörösen meghaladta a lélektani határt. Nos még nincs is nálam.
Mondjuk, sose volt úgy még telefonom, hogy még az üzletbe se került, olyan új.
Az első dolgom az lesz vele, hogy nyitni fogom a BL-t és megy fel egy hét múlva a Xiaomi.eu rom. -
Aryon87
félisten
Jól bírja az a P9. Anyumnak is megvan, igaz már másodtelóként (azóta is beragadva a legutoljára kiadott frissítéssel), vacakló akkuval. Samu A72 van helyette, de elnézve az állapotát pláne amennyire anyám vigyáz rá, hamarosan csereérett lesz... Szerviz felejtős, Németből Magyarországra jutás off, így mire opció lenne, a garija kifut.
Na az egy izgalmas összehasonlítás lesz. Haveromnak van 10T Pro-ja, imádja és úgy tudom igencsak jól sikerült modell az. Nekem most Xiaomiból a 12X van, emellett P40Pro és Mate50Pro isPáromnak meg a 11Lite 5G NE, ami meglepően jó képeket csinál kategóriájához képest. Előtte S20Fe volt kis ideig, és az előtt meg Honor20Pro, ami ugyanaz mint a Nova 5T
na az volt még egy remek telefon.
MA fotós teszteket sokszor meg se nézem, közel se adják azt, amit mondjuk a YT teszteken látni, vagy a felhasználóktól a fotós topikban (ha épp nem Samsung vagy Pixel dominancia van, mint mindig, most is). Most vagy az oldal képkezelője xar, vagy nem tudom.
DXO = LoLCorsa02 Honor 8 volt, imádtam, hülye is voltam hogy eladtam, bár a Honor 9-et mégjobban szerettem, főleg a fotós képessége miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest