- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arkar
aktív tag
válasz
Pollux66 #645 üzenetére
Oké!
Akkor Bios, cell menu, előbb fesz(memory voltage) AUTO-ról, 2,2-voltra (specben min annyit kér). ha ez megvan akkor ugyan itt FSB/memory ratio, 1:1.6-ra autóról akkor elméletileg 1066-körül kell lenie +-1,2Mhz.
Elmented és újraindítod, win alól CPU-Z-vel elenőrizni kell a sebeséget és az időzítést!
Valószínű by SPD-n nem lesz 5-5-5-15, de ha elindúl 1066-on akkor ezt később kell beállítani, bios-cell menu-advance dram configuration-ban kézzel! -
Arkar
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom valaki észrevette-e de a Neo2-FR-nél 515-fsb felett a a rammok szétesnek, a dual channels marad de a dc mód Asymmetric-re vált mert nincs tovább fsb strap, úgy néz ki sikerült találni erre is megoldást, egy külföldi fórumon olvastam ha kivesszük az FSB jumpereket, akkor a lap 400-as FSB-vel indul, tehát megvan a 400-as strap, (ez nincs benne a User Guide-ban) el is végeztem egy gyors kísérletet:
333-as jumper: 529 FSB DC MODE Asymetric
Jumperek nélkül: 533 FSB DC mode symmetricValamint jótékony hatással volt az NB-feszre, 603-as ramsebességhez 333-as jumpernél nekem 1,525volt kelett az NB-nek 606-hoz nem kelett csak 1,475volt jumper nélkül.
Szóval én ezeket tapasztaltam, tehát létezik 400strap ezen a p35-ös lapon is!
Good Job MSI! -
Arkar
aktív tag
válasz
Dark KillerX #637 üzenetére
Hát sajnos igen, alacsony vid-je van neki 1.0125volt, ezért ilyen melegedős fajta!
De nem így használom hanem 3600-on 24/7-ben, így max 50fokos.
Rá férne egy nagyobb hűtő majd a jövő hónapba, valami Freezer Extremm kategória. -
Arkar
aktív tag
válasz
bakerman89 #634 üzenetére
Hát nekem E7200-al nem volt gondom
-
Arkar
aktív tag
válasz
Dark KillerX #629 üzenetére
Rammokban elég válogatós az MSI (legalább is nálam) CSX-em is volt, nálam az 1066-os 2*2gb 1000-se ment, haverom asusába meg 1150-et lazán, de viszont fsb-be az asusa 430-nál sehogy se ment többet!( P5K-E wifi)
-
Arkar
aktív tag
válasz
Dark KillerX #627 üzenetére
Freezer Xtrem, bejövős, meg be is fér a házba, na majd jövő honapba.
Szakítasz az MSI-vel?
-
Arkar
aktív tag
válasz
Dark KillerX #625 üzenetére
Hát sokan mondták ,hogy az E6600-as sem megy 4000-ret de ment
De igazadvan én is körbenéztem pár fórumon 3800-4050-ig mennek 1,35v-on.
De majd meglátjuk, a lap már bizonyított 552-sajnos a ram vége, mondjuk nekem egy jobb hűtű tényleg elférne! -
Arkar
aktív tag
válasz
Dark KillerX #623 üzenetére
Hol nézted?
-
-
Arkar
aktív tag
válasz
bobalazs #616 üzenetére
Hy!
Látom nekedis E7200-sod van nekem is de, nekem a lap csak lefelé droppol !
Kérdésem lenne milyen feszeket tudsz neki adni (kérdeztem már más helyen is de edig nem nagyon volt ötlet) az enyém vid-je 1.0250, erre a lap az írja 1,125v, következő lépés 1,250, utána 1,375v ez így elég érdekes CPU-z pedig, 0,98 , 0,996, 1,008 volt, már azon gondolkodtam kiveszem a procit, de közben lehet csak a 0-kat nem írja ki a lap, 1,0125, 1,0250, 1,0375?
Nincs ilyen tapasztalatod?
Mert ilyen alacsony vid-es procim még nem volt! -
Arkar
aktív tag
Hy!
Tegnap kicsit kiraktam a gépet az erkélyre volt vagy -12, és próbálkoztam egy kis FSB tuninggal eddig max 537-ig jutottam 21 fokos szoba hőmérsékleten ami szvsz nem rossz, de olvastam más fórumokon hogy megy ez többet is, és 9 fokos chipset hőmérsékletnél 552-ig eddig jutottam!
Szerintem az MSI P35 neo2-FR jól sikerült lap , bár memória kezelése hagy kívánni valót maga után (515 fsb fölött nekem a rammok csak single channel módba üzemelnek, kivétel ha valós időben növelem az FSB-t 514-től (pl: SetFSB).
Szóval egy újabb tapasztalat ezzel a lappal!üdv.
-
Arkar
aktív tag
válasz
bakerman89 #594 üzenetére
Ja !
1.A-val ezt tudja!
persze kell valami olyan ram amit szeret! -
Arkar
aktív tag
válasz
bakerman89 #592 üzenetére
Melyik bios van fenn?
Nálam 1.A stabil!
-
Arkar
aktív tag
válasz
Mr.Miagi Sun #564 üzenetére
Nincs mit előbb próbálkozz! Ha valami nem megy írj!
-
Arkar
aktív tag
válasz
Mr.Miagi Sun #562 üzenetére
Cell Menu: PCiE fixszáld 100-ra! nálam EIST disabled, D.O.T.control disabled, CPU FSB 5össével felfelé amíg bírja alapfeszen de előtte FSB/Memori ratio 1:1. separated spectrum disabled, minden fesz alapra(nálam szürke), nem autóra! És a CPU featurben ez .
HW Monitorban ellenőrizd a proci hőt ha magas akkor ventillátorok magasabb értékre!
Tényleg most hány fokos?
Milyen időzítéssekkel megy most a ram? Ja és milyen típusú, márkájú?
Küldj majd printscreent legalább CPU-Z vel!
Sok sikert! -
Arkar
aktív tag
válasz
Mr.Miagi Sun #559 üzenetére
Helló!
Akkor kezdésként ajánlanám ezt a topikot !
Valamint olvasd el az alaplap kézikönyvét.ha nincs itt letöltheted
Amúgy a Cell menüben tudod állítani az fsb-t, Cpu szorzót, Cpu-ram feszültséget, ram osztókat, ram időzítéseket és az északi illetve a déli híd feszeket.
A H/W monitorban pedig a hűtő ventilátor sebességeket.Milyen ramot használsz? Milyen hűtést használsz? Ezek lehetnek korlátozó tényezők, de szerintem a Quad esélyes a 3.0 Ghz-re alapfeszen.
Teszt -
Arkar
aktív tag
válasz
hyperspace #554 üzenetére
1.10 es BIOS-szal szerintem stabil lesz!
F4-es rejtett menüről van valakinek fogalma?
Vagy valaki esetleg lefordítaná!
- CPUClk0 (Skew) = same as Memory Hole in other BIOS versions, for first memory command cycle
- CPUClk1 (Skew) = same as Memory Hole in other BIOS versions, for second memory command cycle
- ADJUST CHANNEL 0 DRIVE = DRAM drive strength for channel 0
- ADJUST CHANNEL 1 DRIVE = DRAM drive strength for channel 1
- ADJUST ODT Strength = adjust On Die Termination: like other termination, it prevents signal distortion.
- ADJUST SCOMP Strength = Secure Communications Processor: hardware protections against DMA devices that allow it to move the corresponding device drivers from the base layer to less critical parts of the system. -
Arkar
aktív tag
válasz
wizard1972 #549 üzenetére
Hát ez jó kérdés én is keresem rá a választ, az biztos hogy a legfrissebb Bios kell.
De én nem találtam meg a cpu-support listában, viszont a 965-ös chipkészlet kezeliitt. -
Arkar
aktív tag
-
Arkar
aktív tag
válasz
olisadebe #519 üzenetére
Na ügyes vagy, akkor a cpu az okés, a ram lesz a bibi, de én valahol azt olvastam, hogy 4gb ram-nál szükséges egy kis + fesz az NB-nek, meg szerintem 4 modulnál is ha jól tudom akkor 4modult nehezebben kezel a mindegyik lap mint 2-tőt. NB-hez visszatérve próbáld ki, hogy a bios-ban felemeled az NB feszt 1,425-re, nyugi nem lesz semmi baja, az enyém így megy.
Sok sikert! -
Arkar
aktív tag
-
Arkar
aktív tag
válasz
olisadebe #510 üzenetére
Nekem is van egy pár venti, oldalapon 1*12cm+1*8cm,elől 1*9cm, hátul1*8cm, van levegőáramlás, ami a lapra van kötve azt tudod szabályozni a biosban a HW monitorban,50% , 75%, 100%
, valahogy így, a prociét is lehet ott 15%-os lépcsőkben ha jól emlékszem.
Az ortos-sal szoktam tesztelni a cpu,ram, rendszer stabilitását, google-ba beírva megtalélod.Olyan mint a prime.
Vagy itt:
[link] -
Arkar
aktív tag
válasz
olisadebe #508 üzenetére
Bocs elírtam
, 10*305 így helyes
, nem használom a dual-core centert, csak biosból tuningolok. Miért menne hamarabb tönkre? A hűtésére vigyázok, sok feszt meg nem kap csak a gyári max.-ot , terhelés nélkül még így is csak 37cfok és a hűtőventi csak 1000-et forog, 45cfok felett pedig a lap autóba szabályozza (ha beállítod). Neked hány fokos a proci, alap járaton? , illetve terhelve?(pl.: orthos alatt)
-
Arkar
aktív tag
válasz
olisadebe #506 üzenetére
Értelek, én meg szeretem hajtani most 3050(10*350) megy, meg hát kell a sebesség hogy normálisan meghajtsa a VGA-t, amúgy ennek a lapnak nagyon jó a head-pipe hűtője, szeressük, láttam olyan asus-t amelyiknek a head-pipe-ja szó szerint volt vagy 70fokos azért az durva, le is cserélték a hűtőt.
-
-
Arkar
aktív tag
válasz
olisadebe #498 üzenetére
"alsó alapszintű" nézd valaki csak virágot tart a számítógépén
Én is így kezdtem, de sokat olvastam, próbálkoztam, aztán nekem is van mindig valami új dolog ami előkerül, pl: ez az spd két hétbe került mire rájöttem, hogy hajthatom a rammokat 1000 fölé, manuálba beállítottam az időzítést, de a tCR-t 38-ban hagytam ekkor vissza autóra és 5-7-7-20-as időzítéseket adott a ramnak, aztán tCR vissza 45-be ekkor meg autóba amint láttad 5-5-5-13, furcsa de ez a lap ilyen.
-
Arkar
aktív tag
-
Arkar
aktív tag
válasz
olisadebe #494 üzenetére
Alapra lötte a biost, neked kell beállítani: Cell Menüben állítod a procit, rammot, illetve a feszeket(de ezt hagyhatod auton is), HW monitorban ventillátorok, a standard CMOS Featurs-ban meg az időt, winyókat, azt hiszem még a boot-ot is, de ha hazamegyek pontosítok. Ezek után save&exit y újraindul és ha mindent jól állítottál be akkor nem lessz F1. hanem tölti az oprendszert.
Azért olvasd el a könyvében a bios-ról szóló részt, sokat lehet belőle tanulni.
Nekem nagyon inteligens lapnak tűnik, és tök egyszerű a bios-sa is. -
Arkar
aktív tag
Kingmax-al még nem volt tapasztalatom ,csak CSX illetve Geil, nekem a CSX-et nem akarta 1000-fölé vinni, de a Geil-lel most eljutottam 2,1v-on 1120-ig. 5-5-5-15-ös időzítéssel, szerintem jó lap, csak a jumperelés akszt ki.
Cpu az a 7400-as amit nem támogat.
VGA -val nem volt gondom.
Olisadebe: tegnap már próbálkoztunk , de sajna akadt egy kis gondunk, ezt csak ma fogjuk orvosolni (nem látja a D meghajtót a win 98
),ha szerencsém lesz akkor ma sikerül majd frissíteni a biost úgyhogy majd holnap írok.
-
Arkar
aktív tag
Helló Mindenkinek!
Most vásároltam egy MSI P35Neo2-FR alaplapot és van 2*2Gb CSX CEC 1066-os rammom ami ebben a lapban 1000 föllött nem akar elindulni 1.95v-on
, próbáltam 2,1v is akkor sem , van valakinek ebben tapasztalata?
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged