- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
djkoxos
tag
-
Balázs1986
őstag
Egyáltalán nem pocsék, csak meg kell szokni a jobb kéz felőli részt. Ha sokat gépel az ember, simán megszokható, a vakírás is megy jelen pillanatban is
A billentyűzet (és minden más, bár ehhez az Intel honlapról szedett driverre is szükség volt a wifi esetében) problémájának a száma 0 nálam így fél év után, olyanok a gombok, mint újkorukban (kopp-kopp), pedig nincs kímélve szegény. A numpad léte pedig sokszor kifejezetten áldás, ha valaki dolgozni is használja a gépet
-
inkubator
aktív tag
Akkor GX701 es tulajok írjatok. Ja és aki tud GX701-et vagy más GX sorozatos laptopot 150-ért max az írja meg hogy hol látta és mennyiért. Tudom hogy Gugli jóbarát, de több szem többet lát! Ja és gx701 gx600 pro és kontra dolgokat is írhattok! Kár hogy más márkánál nincs ilyen erős belső a notikban ilyen áron. Mondjuk az üzemidőt a hirhedt 1-1,5 órát eltudnám viselni, de a gari hogy ilyen körülményes.........Elgondolkoztam hogy olcsóbban de gari nélkül megéri e a GX701...Hmmm. Vélemények. Lehet hogy sok a hülye kérdés de első notim lenne szal para meg tényleg nem hetente ad ki az ember 150 pénzt vagy többet valamiért. Kössz a türelmetek!
-
Fedora
csendes tag
Este ha hazamegyek a meloból megnézem.
MÉrt az a normális hogy 6 ra veszi vissza, hiszen alapból 10,5?
Az lenne a normális ha 10,5 lenne, nem?Ha megnyomom a turbo gombot akkor az fsb 200ról 237,5re ugrik, de a szorzó az marad 6os.Tehát a szorzót nem növeli!
Ja, és Windows XP van a gépen, ha ez jelent vmit.
-
hemaka
nagyúr
Anélkül is tökéletesen működnek nálam a funkció gombok, max nincs visszajelzés, de csak látom milyen gombot nyomtam meg. A funkciógombok közül mondjuk max a wifi-t szoktam használni, a többit nem nagyon.
Mondjuk akinek nagyon kell tegye fel, de én nem szerettem, a fényerőt is piszkálgatta állandóan.... -
Hanzsi
tag
Köszönöm szépen válaszodat, ez asszem most nagy segítség volt. Ki is fogom próbálni hamarosan.
Néztem én is az MSI honlapját, láttam a drivereket, gyanús is volt. Meg kapcsolgattam is az AHCI funkciót a BOIS-ában, de hát tett rám nagy ívben. Az ahci/sata illesztő, amit említesz az nem azonos az Intel ICH8 illesztővel? Mert az integrálva van már a telepíteni kívánt XP-be.Hanzsi
-
tundra
tag
Az az igazság, hogy itt a környéken (vidék) csupa olyan hely van, ahová nem szívesen adnám szervízbe és ebben a notiban nem egy szerelőpanelt kell csak megbontani, hanem majdnem az egész gépet. Meg csak rendelésre hoznak ramot, tehát elég macerás.
Sokkal egyszerűbb és gyorsabb lenne ha tudnám, hogy konkrétan melyik márka termékét vegyem meg és én magam beleraknám. -
Balázs1986
őstag
Én se 64bitre upgradeltem anno az XP-ét, csak SP3-ra, és attól is labilis lett. De amikor azt írta, "upgradelhető", azt hittem, arra érti, hogy Vista 32bit -> Vista 64bit...gondoltam akkor biztos lehet Vista alatt ezt is. De ezek szerint félreértettem valamit és nem úgy értette az upgradet hogy 32 -> 64.
-
Tikakukac
titán
A felszámolás lehet túlzás, de lehet, hogy erre már is összecsinálja magát, ami elég valószínű vagy pedig majd én behajtom az árát. Kisvárosban élek lehet egyik reggelre eltűnne a cégtábla
na jó azért nem. Esetleg elhíreszteljük mi történt és az amúgy is kicsi forgalom megszűnne, és ezt ő sem akarhatja. Ellenben ha mindenki tudja, hogy mekkora jó fej a bolt akkor még akár nőhet is a forgalom ezért az ő érdeke is. Egyébként ha az ember magabiztos sokkal jobban mennek a dolgok minden téren. MM-ben tesóm mp3-ját kellett gariztatni, mert a jack egyszerűen kihúzta a dugóját. Erre azt mondták nem garis mert helytelen használat. Jah, persze csak úgy kijön egy füles kihúzásától. Egyből főnököt kell kérni meg kicsit lódítani. Mondtam neki most akarunk plazmát venni, de ilyenek miatt már nem hiszem, hogy meg merjük venni. Egyből jött a garipapír előfele, meg velünk 3 eladó plazmát nézni. Meg is néztük és "majd visszajövünk érte jövő héten" mondattal távoztunk. TV-t azóta se vettünk, ellenben még mindig azt mondom, körülnézés, kérdezősködés, és okos vásárlás, ha pedig gond van asztalcsapkodás és az idegeire kell menni az eladónak egyszer úgy is elege lesz és fizet vagy cserél. A szervizzel meg ő veszekedjen én boltból veszem a gépemet nem szervizből. Az egész fórumot átolvastam és ha sokat járnak az eladó nyakára 90%-ban visszaadja a pénzt a maradékban pedig extrém követelések vagy makacsság miatt hiúsul meg. Bíróságra meg szerintem nehezen kerülne sor, addigra vagy kész a cucc, vagy az eladónak lesz elege.
Kérdés: Szerintetek a Gx701-ból az eredeti változat /090/ és a frissebb /095/ változat között mekkora gyorsulás lehet? Az FSB nőtt 677Mhz-ről 800-ra +1giga Ram, nagyobb /és elvben márkásabb és lehet gyorsabb/ vinyó, és fél Ghz-el gyorsabb procit. Az árkülönbség meg úgy 30k. Ötleteket várok
-
Gyors, nagyon. Nem akarok szintetikus teszteket futtatni, de egy HP Core2 mellett egy kicsivel sem lassabb. Semmivel sem.
A képe elég jónak mondható. Két felbontással kerül forgalomba, WSXGA, WUXGA (1920x1200!!!), az enyém az utóbbi.
Ami meglepöen jó, az a hütés. Alig-alig van hangja, ami a turbo módot aktiválva sem változik. Elég jó egy ilyen erögéptöl. Szintén elég jónak mondható notebook szinten a 4.1-es hangzás.
Hátrányok: Az alu felületen meglátszik minden ujjlenyomat, ugyanez igaz az érintésérzékeny gombokra. Az akkuidö valóban gyenge, de nekem nincsenek ilyen elvárásaim.
Az én konfigom: Minden maxon, azaz 4GB DDR2 RAM, 320-as HDD (WDC WD3200BEVT-00ZTC0), ZM-82 Turion X2 Ultra, bluetooth, BGN wireless, kivéve az ODD, az csak egy DVD-s megoldás (Optiarc AD-7560S), nem Bluray.
Amit nem értek, az az, hogy miért 32-bites Vista Home Premium-ot kaptam hozzá. Viszont a nyelv választható volt, így legalább angol az oprendszer.
Ami érdekes még, hogy gyárilag van rajta egy antenna kimenet, leírás szerint opcionális analóg vagy digitális TV-tunerhez. De erröl máshol nem lehet olvasni.Észrevehettétek, hogy nem tudok hosszú "ö"-t, "ü"-t írni. Ez a német billentyüzet miatt van, és ez lenne a kérdésem felétek. Melyik cég a magyar MSI szerviz? Vagy honnan tudnék beszerezni? Esetleg egy jó cimkézö kitt???
-
szaki1
tag
Köszi kiiktatom!
Korábban szinte mindennapos volt a fagyás, ma raktam teljesen újra és ez volt az első v. a második...!
Nem tudom mi idéz elő olyan fagyást, hogy csak a restart segit?
Szerinted?Az eseménynapló bejegyzései Neked mondanak valamit?
Kicsit unom már ezt a fagyogatást!
-
x-calibur
csendes tag
hát nagyon úgy fest, hogy egy ilyen, vagy legalábbis egy közeli testvérének leszek a gazdája hamarosan, és ez a te lelkeden fog száradni...
Egyébként köszönöm a hsz-eidet. Még annyi van hátra, hogy megnézem majd vhol élőben is a cuccot, mielőtt végleg befizetnék rá, és ha a billentyűzettel is meg tudok majd barátkozni, akkor beszerzek egyet.
Egyéb márkákat is néztem, meg kérdezősködtem utánuk több helyen is, de ennyire konkrétan nem sokat tudtak mutatni, csak egy másik hasonló méretű Asus-t de arról nem hallottam még senkitől gyakorlati tapasztalatokat. Esetleg arról tudsz valami mondani? -
x-calibur
csendes tag
Egyre jobban meggyőztök róla, hogy egy ilyen kis ketyere nekem bizony jó lehet. Köszönöm a gyakorlati tapasztalatokat is. Ha már említettél ilyen dolgokat, akkor még kíváncsi lennék arra, hogy melegedéssel, hanggal hogy áll a kis aranyos. (sokszor használnám éjszaka pl töltésre, és nem mind1, h el tudok-e aludni, v külön füldugót is be kell majd szerzni hozzá
) Illetve bármi, ami még eszedbe jut róla, tipikus de nem zavaró kisebb hibák, v direkt erre a masinára jellemző sajátosságok, szívesen "meghallgatok". Előre is köszi.
-
Zirowe
nagyúr
-
Balázs1986
őstag
Bár a kérdés sem igényelne választ, mivel a G sorozatról van itt a legtöbb hozzászólás, teszt, 3dMark pont, játékbeszámoló...stb. 23424554x már le lett minden írva, pont azért, mert 23424553 ember nem akart olvasni.
Egy idő után már azért lehetne valamit operálni az ilyen alap kérdések ellen (gondolok itt egy nagy 1. hsz-re, vagy egyszerűen csak egy 20-szorosára növelt Keresés gombra
)
A darkfight és társai linkelése miatt meg kifejezetten büntetnék, de ez nem az én reszortom -
Tikakukac
titán
Persze, 4GB lesz a notiban meg 512MB a vidkarin, asztalin van 3*1GB meg 256mb a kártya. Nekem volt gondom Home-mal egy 2GB-os meg egy 1GB-os Kingmax-ot nem evett meg egy gép csak 2 gigát, berakva hozzám meg meg már ment, bár lehet volt alaplap hiba is mert elég régi is volt meg valaki már összebarmolta azért is volt nálam
-
Tikakukac
titán
Persze ez alap dolog volt nálam, hogy 64 bit-est, 32bit-nek vannak határai, asztalin ez most nem gond mert összesen 3.2 GB van benne de XP Home-nak már ez is fejfájást okozna. Nem mondanám magam tapasztalt számtech kockának, de ismerősök gépeit én szoktam összerakni meg ilyenek, szóval valami kis gyakorlatom azért már van
-
Tikakukac
titán
A probléma ott lesz, hogy 4,5 giga RAM-ot nem tudok lekezeltetni XP-vel, max 64bitessel, de azzal meg nem gányolok kipróbáltam és hát elég vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Nekem muszáj a Vista, de amíg ilyen vacak a forint addig nem veszek semmi komolyabb dolgot, talán decemberig erősödik egy kicsit és akkor befektetünk egy ilyen masinába
-
Tikakukac
titán
-
!wannabe
tag
Ehh... ez aggasztó. Linux márpedig kell a gépre. Az nem zavar ha például a webcam nem megy majd ubuntu alatt mer majd használom windows-nál. Viszont a szükséges hardware-eket mindenképpen kellene támogatnia.
Ki használ itt valamilyen linux disztribúciót? MSI-sek írjatok!! Mik a tapasztalatok?
-
!wannabe
tag
"linux arra a notira? arra külön kíváncsi leszek, hogy fog futni rajta..."
kali ezt miért mondtad? Azóta aggaszt ez a dolog, hogy miért mondhattad?! Különben használ valaki itt MSI-sek közül valamilyen linux disztribúciót?
DELL-es topicban például volt valaki akinek nem mentek a driverei linux alatt. Előfordulhat itt is? -
automi88
csendes tag
Elsőnek Ubuntuval próbáltam ki live módban, cd-ről futtatva. Teljesen jól működött még így is. Alapból felismerte a bluetooth-t, a wireles-es kártyát és tökéletesen működött. Kicsit lassú volt, de ez a cd-ről való futtatásnak köszönhető. Egyenlőre csak ennyit tudok mondani a Linuxos tapasztalataimról.
automi
-
!wannabe
tag
Tutira azzal fogom kezdeni ha meglesz a noti, hogy teszt-teszt-teszt. Aki ezzel riogat azért riogat vele mert sok ilyet látott mivel az albacomp-ban dolgozik MSI-szervizesként.
Hozzátartozik, hogy azt is mondta, hogy az EX-es széria viszonylag megbízhatónak tűnik, ha mindenképpen MSI-t választok akkor az EX-600-as jó választás.Philoxenia: Hogy érted, hogy téli noti??
-
enerdzsájzer
tag
Ez is gyártónál keresgél.Részegységek gyártóinál.Ha az alaplap SIS-es,akkor a SIS-nél keres,ATI kártyához ATI-nál, Toshiba blútuszhoz a tosibánál, fityfiritty körfrekvenciás homálytizedelőhöz a fityfiritynél
Nem biztos hogy a gyártó (mondjuk MSI) frissíti a két évvel ezelőtt kiadott Inteles alaplapjához a drivereket, viszont az intel még biztosan kiad ahhoz a típusú alaplaphoz új drivert.
De mindenkinek szivejoga.. -
07_fecc_87
tag
Kössz a fejtágítást, méginkább megbizonyosodtam róla, hogy jól döntöttem annó, hogy felhagytam az infós pályafutásommal... vagyis az alapozásával..
például mi van olyankor, mikor cd-ről telepítek drivereket? bejön a menü, és bal klikkel már indul is a telepítés.. azt sem ott kell telepíteni? hanem számítógép -> cd --> pl. vga --> jobb klikk, futtatás rendszergazdaként? -
07_fecc_87
tag
Én igazából sík hülye vagyok hozzá, de egyik ismerős feltette, aki ezzel foglalkozik, de akkor sem volt egy hejj'de jó.. Egyébként fogalmam sincs, telepítés közben mit lehet elrontani..
Felmegy minden, és még el sem tudtál rontani semmit, de a megjelenítéssel -nem játékok esetére értem- máris gondok vannak, ahogy azt nemrég linkeltem..
Na de jóó, akkor az SP1-et inkább hanyagolom.. majd újra tesszük lehet..
Nyugi nem veszem kötöszködésnek, végülis segíteni próbálsz, s ennek örülök!
Csak csalódott vagyok, mert nem tudom mi lehet a gubanc.. -
07_fecc_87
tag
A notihoz kapott cd-n lévő Vista driver.. elvileg azzal is jónak kéne lennie..
Jobb lenne XP, de azt körülményes feltelepíteni... És az AHCI módot is le kell tiltani hozzá.. A másik, hogy az XP nagyon gázul futott rajta, USB-t sokszor fel sem ismerte..
Soha többé laptopot...Ennyi pénzből egy atomerőmű PC-t vehettem volna...
-
S3RIOUS
tag
nah! Már tökre átlátom az egészet!
Megnéztem a honlapját a laptopnak és kétfajta bios van fent, az egyik for Vista, a másik for XP, így hát valószínű hogy az enyémen a vistás van fent.
Nah most, szerintetek ha beviszem a szervízbe hogy rakják rá az xp-és biost akkor mégis mennyit kell rá várni? mennyi ideig tart egy ilyen bios frissítés? -
vadkörte
addikt
vranyek:
DOS = parancssorA BIOS telepítőállományát ki kell írni egy kis floppy*-ra, arról indítani a gépet. Ekkor feltelepül...
*:
Szvsz valami egyéb bootolható eszköz is megfelel. Pl. CD, pendrive, SD kártya...kali:
Tudtommal az újkori BIOS-ok grafikus felületű telepítőről is frissíthetőek. Ezek pedig kifejezetten felhasználóbarátak.Más.
Van egy öregcske - 4,5 éves - Compaq noteszem. Nehéz is, öregecske is... Szóval le szeretném cserélni. Mivel munkára kell - ügyfeleimnél prezentáció, irodai munka, némi képszerkesztéssel fűszerezve - mindenképp kicsit könnyű, de nem drága gépre lenne szükségem.Így a "nagy" DTR, vagy t&h 15,4"-es gépek kilőve. Nem fogom megint cipelni a 3 kilós seggét...
Kinéztem az MSI Wind nevű netbookot. Élőben is sikerült már vele találkoznom. Kifejezetten tetszik. De...
De a mostani noteszem is lassan az 5. évét tapossa és még mindig jól működik. Ki tudja, hogy a Wind 5 év múlva milyen lenne. A képbe került az [MSI PR210x] nevű gép is. Több ismerősöm nemrégiben vásárolt ilyet és azóta be nem áll a szájuj, úgy áradoznak róla.Vélemény???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged