- Motorola Edge 40 - jó bőr
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Android dual SIM okostelefonok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peet
senior tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne a lappal:
Vettem a napokban egy Maxtor 300GB-os 16MB cache-es SATA II -es winyót, aminek a tipusjelölése: 6V300F0
A problémám az, hogy nem indul el vele a windows, illetve ha elindul is (hosszú várakozás után) , nem látja, csak a tálcán jelenik meg mint eltávolítható eszköz, de a fájlkezelők nem látják. Ha menet közben csatlakoztatom a winyót, pár másodperc és utána megy minden faszán (másolás akár 50MB-al is) ha újraindítom akkor megint nem megy.
Haverom ''régi'' ugyanilyen maxtor 300-as 16MB cache-es winyójával ami csak SATA I azzal simán megy a gépem (indul meg minden elsőre). Ez a winyó havernál az nforce 4-es Gigabyte lapjával simán megy, windowst is tudok rá telepíteni pikk-pakk.
Már mindent megpróbáltam nálam:
- frissítettem a biost a 7025 v1.90 -es gyárira , semmi
- próbáltam SATA 1,2,3,4 csatlakozókon, semmi
- próbáltam a winyón lévő kis jumpert pakolgatni, de semmi
- windowst újratelepítettem, de csak a PATA winyóra ment fel, az enyémet nem látta (SATA drivert adtam neki, de akkor sem, haver winyóját ekkor is simán driver nélkül is látta a telepítő)
- olvastam ezt a SATA II és nforce 4 inkompatibilitást is (bár ez nforce 3) , de már sajna nem élt a link a maxtornál
- össze-vissza állítgattam a SATA-val kapcsolatos dolgokat a BIOS-ban de nem akar működni
A fenti próbálkozásaim 2 napot vettek el az életemből és kb 100 újraindítást jelentettek.
Teljesen kifogytam az ötletekből, gőzöm sincs mi lehet a baj, hogy nálam nem megy másnál meg igen. Viszont menet közbe való csatlakoztatáskor meg megy rendesen....csak hát nem kellene ezt nagyon eröltetni, mert nem tesz jót neki.
Valakinek valami ötlet?
Ha nincs akkor szétverem a francba ezt a szar winyót, már 2 napja vele szopok.! ! ! H E L P ! ! !
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY Impact XMP 32GB 6400MT/s DDR5 CL38 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- 27% számlával! MSI MAG Z590 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- Kingston Fury Renegade rgb 32gb(2x16) KF436C16RB1AK2/32---aqua gari 2028.07.22
- ASRock X570 Phantom Gaming 4 Alaplap
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest