Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peet

senior tag

Sziasztok!

A következő problémám lenne a lappal:
    Vettem a napokban egy Maxtor 300GB-os 16MB cache-es SATA II -es winyót, aminek a tipusjelölése: 6V300F0
    A problémám az, hogy nem indul el vele a windows, illetve ha elindul is (hosszú várakozás után) , nem látja, csak a tálcán jelenik meg mint eltávolítható eszköz, de a fájlkezelők nem látják. Ha menet közben csatlakoztatom a winyót, pár másodperc és utána megy minden faszán (másolás akár 50MB-al is) ha újraindítom akkor megint nem megy.
    Haverom ''régi'' ugyanilyen maxtor 300-as 16MB cache-es winyójával ami csak SATA I azzal simán megy a gépem (indul meg minden elsőre). Ez a winyó havernál az nforce 4-es Gigabyte lapjával simán megy, windowst is tudok rá telepíteni pikk-pakk.

Már mindent megpróbáltam nálam:
    - frissítettem a biost a 7025 v1.90 -es gyárira , semmi :O
    - próbáltam SATA 1,2,3,4 csatlakozókon, semmi :O
    - próbáltam a winyón lévő kis jumpert pakolgatni, de semmi :O
    - windowst újratelepítettem, de csak a PATA winyóra ment fel, az enyémet nem látta (SATA drivert adtam neki, de akkor sem, haver winyóját ekkor is simán driver nélkül is látta a telepítő)
    - olvastam ezt a SATA II és nforce 4 inkompatibilitást is (bár ez nforce 3) , de már sajna nem élt a link a maxtornál :O
    - össze-vissza állítgattam a SATA-val kapcsolatos dolgokat a BIOS-ban de nem akar működni :O

A fenti próbálkozásaim 2 napot vettek el az életemből és kb 100 újraindítást jelentettek. :O :O :O

Teljesen kifogytam az ötletekből, gőzöm sincs mi lehet a baj, hogy nálam nem megy másnál meg igen. Viszont menet közbe való csatlakoztatáskor meg megy rendesen....csak hát nem kellene ezt nagyon eröltetni, mert nem tesz jót neki.

Valakinek valami ötlet? :F

Ha nincs akkor szétverem a francba ezt a szar winyót, már 2 napja vele szopok. :( :O

:O :O :O ! ! ! H E L P ! ! ! :O :O :O

Új hozzászólás Aktív témák