- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
Megvettem.
Tapasztalatok itt: Bővebben: link
Esmein: Fater mivel nyomja? -
Dexter68
addikt
válasz
M@trixfan #19 üzenetére
Igazság szerint nem akarok dolby surround 3d cinema multiplex anyámkinnyát csinálni abból, hogy a gyerekem szaladgál a hegytetőn... Valami idő- és költségtakarékos megoldásra vadászom, ami mondjuk legalább olyan, mintha vhs-re venném.
Ha költeni akarnék, vennék digi videó kamerát, meg brutálprocit a gépbe... De nem életcélom a vidoszerkesztés. Csak szépen be akarom húzni, oszt már mehet is ki dvd-re. -
M@trixfan
addikt
Nem tudni milyen chip van rajta és túl magas a rendszekövetelmény. Ergo ez valamilyen fél hardveres megoldás. Egy barátom vett mpeg2-es tv tunert és nem volt megelégedve a tömörítés minőségével. Egy igazi hardveres tömörítőhöz PII-400 a minimum. Ahogy utánanéztem a Panasonic IC-vel szerelt kártyák nagyon jók. Ha munkaeszköz az mpeg2 konverzió akkor egy Canopus kártya kellene. Sajnos nincs ennél közelibb tapasztalatom, csak ez a pár észrevételem.
-
M@trixfan
addikt
Kösz, hogy ''megválaszoltad'' ugyanazt amit mondtam a hsz-ed első részében
Na igen, itt lehetnek különbségek az igényekben és persze a gépek teljesítményében. Azért a durci 1.2 Ghz-ből ne általánosítsunk. Gondolj bele ha van valakinek már egy 1.6-os Northwood-ja is.
Meg merem kockáztatni, hogy egy Tmpgenc az általam javasolt beállítások mellett szebb képet csinál az olcsóbb hardveres kártyáknál még a leggyorsabb ''motion search'' paraméterrel is. Természetesen léteznek jó mpeg 2 kártyák, de azt nem ússza meg olcsón a kolléga. Persze a szemlélettől is függ az egész: nálam a minőség mindenek felett. -
M@trixfan
addikt
Jobb lenne először felvenni egy kisebb tömörítésű formátumba mint a dv vagy motion jpeg. Aztán rá lehet ereszteni amit akarsz. Én sima CBR 9800 kbit/sec-es mpeg2-t csinálnék. Hamarabb végez mint a kétmenets, 1 óra ráfér 1 DVD-re. Otthoni célra ez szinte archiválás minőségű, elviseli különösebb romlás nélkül ha esetleg bele kell nyúlni később. Arról nem is beszélve, hogy a zajos felvétel baromira megterheli az enkódert. Az olcsóbb kártyák ha jól tudom nem tudnak zajszűrést. Szerintem nem kell erőltetni a real time-ot mindenképpen.
-
Dexter68
addikt
Höhöhö... Nem is vagyok a faterod. Bár lehet, hogy lehetnék
De én is ilyen hardvert keresek. Egyszerűen nem voltam képes elhinni, hogy 1,6 gigahertzes proci 1 giga rammal kevés a szoftveres real-time mpeg-2 kódoláshoz. A röhej az, hogy egész jókat csináltam (Pinnacle stereo kártya - Intervideo Windvr), de aztán újrahúztam a rendszert és most nem megy. Max 2000 kbps, de az nagyon tré.
Igazán az a nyűgöm, hogy iszonyat időigényes az, hogy behúzok egy felvételt mondjuk Huffyuv-kódolással, aztán még órákat pöcsörészik, mire mpgeg-2 lesz belőle, aztán még kitolni dvd-re. Nem akarok ennyi időt tölteni ezzel az egész sz*rra. Van kb 15 óra home-video a gyerekeim böfögéséről, csuklásáról és le akarom archiválni.
Megnéztem az adatlapod. Tényleg nincs ilyen nevű gyerekem
[Szerkesztve] -
Hulot
tag
Én eddig olyat ismerek, hogy tuner kártyával (külső vagy belső) analóg vagy digitális módon sugárzott jelet rögzítenek mpeg formátumban hdd-re. Illetve van még a fire-wire csatlakozás a már digitális jelfolyam átmásolására.
Légyszíves mondd már mit szeretnétek csinálni a hardweres mpeg encoder kártyával? Hol használatos ez az otthoni pc-s világban? -
And
veterán
Hi! Én nem rég adtam (pontosabban cseréltem) el a jó kis Snazzi tömörítőkártyámat itt a hw-piacon, de csak elég lassan találtam rá érdeklődőt. Be is linkelt oda valaki egy tunerrel egybeépített hardveres mpeg-2 tömörítőt: Bővebben: link. A mai processzorok mellett egy ilyen kártyának sajnos nem sok előnye maradt, az olcsó kategóriájó cuccok nem adnak csúcsképet. Utólagos szoftveres tömörítéssel mindenképp szebb végeredményt lehet csinálni (főleg kisebb bitrátáknál), mint egy ilyen egyszerű kártyával, viszont az nem megy valósidőben. Ha meg nem annyira lényeges a minőség, akkor jó processzorral valósidejű tömörítés, és meg van oldva.
-
Esmein
nagyúr
mpeg2/4 fajta tuti van, csak sztem mostanában tvtunert használnak inkább. Meg lesz mondva faternak, h nem nyerő az ötlete, ezzel nem csivál divx-et.
-
Esmein
nagyúr
Napi 1 up belefér. Tényleg kellene valami info, mert még a kereső se ad semmi értelmeset
-
Esmein
nagyúr
ezekről a dögökről érdekelne információ. Mit kell rajta figyelni, milyen árkategóriában érdemes nézelődni, esetlge szoftveresen kiváltható-e ? Faternak kellene, én új procit javasoltam neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Samsung Galaxy Watch Ultra 2év garancia!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest