- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JamesFinn
senior tag
válasz
bitrograde #36341 üzenetére
Pedig a sonyról irják, hogy jobb az akkumulátor üzemideje. Igazad van, a sok feature ami úgy tűnik, fontosabb... Teljesen átszoktam a spotifyra, gyakorlatilag 6 éve nem vettem cd lemezt. Kell idő átállni a regi megoldásra, és először inkább belepő kategória kellene, és (sajnos) kell a feature...
@Dorien:
Ez már nekem árában nagyon magas... -
JamesFinn
senior tag
válasz
bitrograde #36338 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, de maradnék vagy a sony, vagy a fiio mellett. Biztosan nagyon szuper amit ajánlasz, de az én igényeimnek elég ezek közül valamelyik...
-
Kammerer2
tag
válasz
bitrograde #36206 üzenetére
Például Auralic teteje tájéka, Silent Angel Rhein...
(De én az integrált készülékek híve vagyok, eleve nem gondolkodom szeparált futómű/DAC-ban - amellett, hogy itt off.) -
Kammerer2
tag
válasz
bitrograde #36204 üzenetére
A DAC-ja persze, hogy nem rúg labdába az Echo's Enddel szemben, na de a bő tízszer drágább DAC-hoz futóműként se való. Ha az R6 III odaállítható futóműként az "audio PC"-d mint futómű mellé, akkor az a PC se rúg labdába az Echo's End futóműveként. Mindent a maga helyén. Az árkategóriájához képest.
Szóval az Echo's End hozzáillő szintű futóművet kíván. -
Kammerer2
tag
válasz
bitrograde #36201 üzenetére
Ha még nem tetted, a mobil DAP-ot a hangdobozos szobai rendszerben is próbálgasd teljesértékű lejátszóként, ne csak futóműként. Azaz vonalkimenetről, jack-RCA/XLR kábellel.
-
s4tch
veterán
válasz
bitrograde #36189 üzenetére
Ha a praktikum nem zavar, akkor valóban korrekt megoldás lehet. Nekem papíron a Fiio R7/R9 tetszik, fejes láncba mindkettő biztos elég lenne, ha nem gitároznék. Az bonyolít mindent...
Nálad ha jól sejtem, a Resonessence ddc-ként működik...? Mit ad a Soekrishez képest?
-
s4tch
veterán
válasz
bitrograde #36180 üzenetére
A hang rendben van, nálam a Hiby R3 és fehér_embertől kölcsönben vendégeskedő AK120 is helyt állt ezen a téren. Volt itthon málna lineáris táppal és az R3 egymás mellett, a saját Soekris, Pioneer asztali dac előtt. Simán össze lehetett őket keverni. Ami nem tetszett a dapban, az a praktikum hiánya. A málnán simán ment a tidal connect és a dlna, a hiby link viszont csak helyi hálózati lejátszást támogatott, netrádiót, tidalt nem. Lehet, hogy azóta tuningoltak rajta szoftveresen, bár ahogy a Hibyt ismerem... Az androidos appjuk az egyetlen dlna képes szoftver droidra, amely képtelen rendes sorrendben lejátszani dlna szerverről a fájlokat, és csak a betűrendet ismeri
Tidal connect képes dapról még nem hallottam. Nekem emiatt kapásból kiesik ez a vonal, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy ezeket tölteni is kell. Akkor már inkább Fiio R7...
-
Kammerer2
tag
válasz
bitrograde #36183 üzenetére
Új árra szabjál meg keretet, úgy megfogható.
Ettől függetlenül Shanling H5-öt éppen hirdetnek 100-ezerért. (Streamelni nem tud.)
Hirdettek a héten 150-ért Shanling M5 Ultrát, de rögtön el is vitték.
Hiby R5 2, IBasso DX180/170, HIby R6 3, Shanling M5 Ultra..., ezek most a legjobb ár-érték arányúak az újonnan 500-600 dollár környékén. Feljebb Hiby R6 2 Pro, Shanling M6 Ultra, Shanling H7...A Shanling H vonala RCA vonalkimenettel a legjobb átmenet a mobil és az asztali DAP műfaj között, ha nincs igényed stream képességre. Ha szimmetrikus vonalkimenet is kell, akkor a klasszikus, kijelzős mobil DAP-ok, jack kimenettel. Azért emlegetem a vonalkimenetet, mert nem biztos, hogy csak futóműként használnád (ami nem azt jelenti, hogy a DAC-jukat versenyeztetni akarnám a Soekris-szel), illetve csak futómű célra nem feltétlen érdemes ilyesmit, hiszen az árukban csak kisebb részt foglal el, a nagyobb részt a többi tudásuk adja az árban (no persze értem, hogy mobil DAP-ként is használnád, ezért végülis a Shanling H vonalat mondanám leginkább, ha nem kell stream és vonalkimenetként elég az aszimmetrikus - firmware-jük van, távirányíthatók telefonról).
Fiio M23 is lehet a 200-ezres használtáron, és az konnektorról is táplálható, de még túl friss típus ahhoz, hogy legyen a magyar használtpiacon, és a hozzá hasonló árú Hiby-k, Shanlingok jobban szólnak, esetleg az iBasso is - bár laleeee éppen hirdetett egyet nemrég..A Fiio M15S is jó ár-érték arányú (lásd ugyebár Koscsónál is emlegetve), és szintén konnektorról is megy, de az már az 1000 dolláros szint újonnan.Mindezek akkor, ha jó neked a Delta/Sigma DAC is bennük - tudom, alapból futóművet keresel, de mivel mobil DAP-nak is használnád, megmelítem, hogy vannak R2R DAC-csippel is mobil DAP-ok, például a Nova által említett Hiby RS2 is beleférhet a büdzsédbe. De én nem ajánlom az R2R-t e téren, mert jelentősen, 30-40%-kal eleve megdrágítja a készüléket a Delta/Sigmához képest.
A Nova által említett A&K-val az a baj, hogy az A&K-k nagyon felülárazottak, az SR35 is - egyébként jól szólnak, csak nem ár-érték arányosak.
Vannak még jó kínai márkák, de a Fiio, Shanling, Hiby, iBasso mögött van magyar szervizháttér.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Régóta használom erre is az A&K SR35-öt. 4V balanced vonalkimenet, A&K Connect appal telefonról wifin távvezérelhető, és hordozható erősítővel párosítva párban volt a hangja (és mérete) a jóval drágább Cayin N8ii -vel. USB futóműként is működik, de arra fölöslegesen drága.
Az olcsóbb HiBy cuccokban is megvan a HiBy Music távvezérlés, sokféle streaming támogatás, USB, és megfelelő kábellel az USB-ről kivitt SPDIF kimenet. A filléres R2 / R3 DAP-okat előszeretettel veszik USB / SPDIF futóműnek, olcsón teszik a dolgukat nem rosszul. Ebből nekem egy RS2 van itthon, ritkán használtam SPDIF kábellel, mert az R2R DAC-jáért szeretem, kár kihagyni pont azt a komponensét. De mindegy is, ez pont egy wifit, BT-t nélkülöző linux alapú offline céleszköz, annak remek.
Viszont ha futómü, akkor addig akkuról fut, ~10 óra kb és lehet tölteni.
-
Kammerer2
tag
válasz
Én mintegy három-négy év óta, Koscsó Feri mostanában ért annak tapasztalásához, hogy okosan megtervezett-gyártott mobil DAP márkák-típusok egyenrangú hangminőséget tudnak nyújtani a hasonló szolgáltatásokat nyújtó asztali DAP-okkal VONALKIMENETRŐL IS. Egyre inkább tervezik is erre a vonalkimenetüket - és futómű célra a digitális kimeneteiket (DAC célra a bemeneteiket).
Legalábbis a kb. 2000 dolláros szintig igaz ez az egyenrangú hangminőség vonalkimenetről is (előfokként is), digitálisról is, fejhallgatóerősítőről is Ergo az ilyen kettős célú szempont szerint tervezett mobil DAP-oknál a mobilitás bónuszként, ingyen van.
Ráadásul ugyebár ma már legalább két márka is van, amelyik ráállt arra, hogy a mobil DAP-jai konnektorból is táplálhatók legyenek, az akku megkerülésével. A streamelést persze csak wifiről tudják.
Málnánál ma már jóval ár-érték arányosabbak tudnak lenni, audio PC-nél meg nem nehéz, azok aránytalanul drágák.Jól megválasztott mobil DAP a hifi és a közép-audiofil kategóriában egyenértékű hangminőségű és szolgáltatású az asztali lejátszókkal. Versus az akku házi cserélhetősége még kevés típusnál opció.
A mobil DAP-oknál most már egyértelműen teret nyert az audiofil áramköri tervezés és alkatrészhasználat. High-endben még hátrányban vannak.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Helyesen: DAP-ban gondolkodni?
-
gaben22
senior tag
válasz
bitrograde #36177 üzenetére
Javíts ki, ha tévedek, de a Soekris 1541 az egy DAC, miért akarsz még egy DAC-ot és hogy lehet, hogy a Raspberry-nek nem volt jó a "hangja"? Gondolom USB-n toltad be a digitális jelet a Soekris 1541-be, nem? Nem lehet, hogy valami network streamer kellene inkább? Gondolom van olyan, ami wifi-n keresztül pl. telefonos appal is vezérelhető, meg magán a kütyün is, ahogy kényelmesebb. Az elképzelésed nem lehetetlen, DAP-ról is tudod tolni az áldást a Soekris 1541-be csak nekem picit fura felállás, de lehet ez csak nekem fura
.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest