-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #27658 üzenetére
A lapokat is csak akkor ha kilepsz a bongeszobol, vagy kidobja a memoriabol mert sok lap van megnyitva, bar ezt en sosem tapasztalom mert mindig ures lappal nyitom a bongeszot, es altalaban 10-18 lapnal tobbel nem foglalkozok annyi pedig siman belefer a reszere kijelolt memoria mennyisegbe. Nezd ha a fajlokat a vincsin tarolja a cache-ben, amikor megnyitod a bongeszot ugyis frissitenie kell, regebben az osszes megnyitott es eltarolt lap minden informaciojat frissitette, ma mar ott tartanak a fejlesztok hogy csak akkor frissitse az aktualis lapot amikor rakattintassz. Lenyegeben akkor mar nem mindegy hogy egybol a memoba toltse, addig ugyis ott marad amig pl be nem zarod az aktualis fulet a lappal amit neztel.
Volt ido amikor meg en is allitgattam pl a pipeline-t is de ma mar eleg gyors a Firefox hogy ne kelljen ilyenekkel foglalkozni, nameg a szervereket sem terheljuk feleslegesen.
A FireFox is eleg gyorsan indul mar, ha bekapcsolom a gepet es nem varom ki azt az 5-6 percet amig az W7 elotoltes lefut, igy is 5-6 mp alatt hidegen is elindul a FireFox, nekem ez is eleg, ha pedig az W7 elotoltes lefut, akkor pedig 1-2 mp alatt nyitva van termeszetsen ures lappal.
Most pedig hogy mar SSD-ed van Nalad ez sokkal gyorsabban lezajlik, azon pedig nem erdemes gondolkodni hogy most a rendszermemoriaba toltson vagy az SSD-re hiszen az sebessegben kevessel marad el a rendszermemoriatol azert nem erdemes atallitani hogy a RAM-ba toltse be a lapokat, mert a kulonbseget szerintem nem lehet eszrevenni, mert az SSD eleve nagyon gyors. -
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #27647 üzenetére
Nem, hanem gyorsabban tolti be az oldalt. Igaz hogy nincs a lemezcache-ben igy ujbol be kell toltenie ha ujra ranezel, de a sutik tarolva vannak.
(#27648) Viktor77 Te a ramdisk-el arra gondolsz amit kulon a memoriabol kell lecsipni es betujelet adni neki, mert amirol beszelunk az nem az a funkcio.
-
-
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #27537 üzenetére
Egyetertek Veled, de nem hiszem hogy az adobe ne tesztelné foxon is azt amit kiad, hiszen direkt azert van elkulonitve pl az IE-tol. Meg a vegen azt hiszem hogy direkt csinaljak a hepajt csak azert hogy egy nagyobb ceg bongeszojet jobban terjesszek, hiszen ott a penz nameg a tozsde. Parszaz fős fejlesztoceget konnyu cseszegetni. Nade ez mar osszeeskuves elmelet, merges lettem megyek lehuteni magam.
(#27538) jozsi252 Szivesen.
-
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #27535 üzenetére
Szerintem meg nem hasznos ficsor, hiszen a FireFox is azon gondolkodik hogy nem kulon taszkban fusson a bongeszo hanem a tobbszallusagra helyeztek a hangsulyt.
Az Adobe meg elmehet melegebb eghajlatra, nem kell rossz flasht irni, mar regen elkellett volna dobniuk az egeszet es ujrairni, mint hogy kihelyezze kulon taszakba, burkoltan elismerve ezzel azt a hibat hogy magaval rant tobb bongeszot.
Ha a flash majd kilovi sajatmagat automatikusan akkor meg az lesz a baj hogy irja a naplot ezerrel, nameg akkor lehet megxarabb progit tuszkolni az emberek arcaba, hiszen ha meghal, majd ujraindul.Eppen most tettem fel a Beta3-at. A beallitasoknal csak itt lattam valtozast, ami pl direkt tetszik.
Na es persze a hibajavitasok, de azt megsem neztem, hiszen Beta.
-
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #27529 üzenetére
Sziasztok!
Nekem eddig semmi problémát nem okozott. Protected mód tiltva.
Most ujra feltettem a legfrissebb falsakarom mondani Flash-t es ujrainditottam a gepet, igy mar hogy tiltva van a Protected mod, mukszik, de eppen azert probaltam ki hogy javitottak-e mar a hibat. Meg mennyi verzioszamot fog ugrani ez a hule flash amig kizarjak ezt a hibat, mikor irtak hivatalosan hogy tegyuk vissza az egyel regebbi verziot, hiszen az sem jo.
GM + YT szintén.
En ugy ertelmezem hogy Nalad is fel van telepitve es hasznalod is, vagy nem?(#27533) jozsi252 Sajnos igen, tiltsd le a Protected modot, vagyis azt a funkciojat hogy kulon folyamatkent induljon, ezt megnezheted a Feladatkezeloben ha videot nezel, tobb flash kell latnod futni, ha letiltod akkor csak egynek kell latszania.
Protected mod kikapcsolasa. -
-
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #26941 üzenetére
Csak Neked es csak most
Ha FireFox, rossz mar nem lehet.
Funnelcake -
Steelmanus
addikt
-
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #26309 üzenetére
Sziasztok!
Itt irtam le hogy miert szedtem le a 11.3x verziot es tettem vissza a 11.2x-et.
-
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #26302 üzenetére
Szivesen, Pedig most a 11.3-as flash-t tettem vissza és jó.
Meresz vagy, a YT-on mukodik, nalam mas lapoknal ahol flash-ben muatttak pl procihuto teljesitmny / hofok alakulast, ott a mindig elvette a fokuszt az oldalrol.(#26303) WonderCSabo Jo kis trukk, csak azt hittem hogy ma is hasznalod a progit, igy konnyebbnek hittem, nameg nem tudtam hogy a melyik arhivumbol keressek.
Koszi' szepen. -
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #26298 üzenetére
Sejtettem hogy valamelyik kieg is lehet a hunyo, de ugye nem nagyon tudjuk hogy a masik fél milyen egyeb kiegeszitot hasznal. Nem baj, a lenyeg hogy most mar minden OK.
(#26300) Puma K Irtam is hogy nem akarlak mindenaron rabeszelni a YousableTubeFix hasznalatara, tiszteletben tartjuk, tartom a masik fél donteset. Ebben benne foglaltatik a bongeszo verziszama is, amennyiben Nalad az mukodik megfeleloen akkor termeszetesen azt kell hasznalnod.
-
kranazoli
senior tag
válasz
kranazoli #26292 üzenetére
Na, készítettem egy új profilt és úgy látszik mi a hiba.
Amíg csak a GS van fent + YousableTubeFix addig minden jól működik.
Azonban ahogy feltettem mellé a többi addon-t máris jelentkezett a hiba, hogy nem indul automatikusan a videó lejátszás.
Használom ezt az addon-t: Youtube Video Replay 2.2
Úgy látszik a kettő együtt okozza a problémát. Külön-külön egyik sem. Azonban Nekem szükségem lenne egy ilyen loop funkcióra YT videóknál. Vki esetleg tud egy másikat, ami korrekt módon működik a fenti GS script-el?
Találtam egy ilyet: YouTube Auto Replay 2.75 Ez utóbbival úgy látszik okés.
-
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #26283 üzenetére
Sziasztok!
Nalam is a 11.2-es Flash es az alabbi beallitasokal mukodik. Erdekes mert ha a konfiguracios lapon a Watch page-en es a Channel page-en Override in the foreground tab be van pipalva, akkor minden esetben automatikusan indul a video, meg akkor is ha atalliton hogy ne inditsa el magatol. Itt van ket kep ahogy most allitottam be, igy mukodik a valtas auto, vagy hogy kezi inditassal nezzem a videot:
(#26289) Puma K Szedd le vagy tiltsd le a Flashblock-et, mert lehet hogy az kavar be.
Amugy is nagyon leakel, en mar regen nem hasznalom, eleg az AdBlock Plus + Hufilter + egyeni lista. -
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #25682 üzenetére
Szivesen valaszoltam, jelenleg en sem hasznalom egyszer megcsinaltam, majd kimentettem a szkriptet tartalmazo user.js fajlt ha meggondolom magam egyszeruen visszateszem, ill. radobom az FF ablakara es telepszik.
(#25681) localhost Probald ki lehet segit a bajon, Matthewus ajanlotta.
A Plugin Container kilovese ha nincs ra szukseg: Uj bejegyzes.
plugins.unloadASAP Logikai True -
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #25678 üzenetére
Lehet hogy a masik kiegeszitovel akadt ossze, a beagyazott videoknal nem mukodik, arra egy masik szkriptet kell telepiteni. Regen ez volt az alap Youtube Embed HD majd ezt a szkriptet dqdb modositotta, de most nem talalom a linket ahova megadta igy lett a verziszam 1.4a, majd BullBoss tovabb szerkesztette, es meg tett bele egy Pause gombot is, Youtube Embed HD - Fixed + FullScreen/Pause button es igy mar 1.5 lett a szama. Ha letoltod egy youtube_embed_hd_-_fixed_+_fullscreen_pause_button.txt-t kapsz. En ugy szoktam csinalni, hogy telepitem az alap 1.4-es verziot, majd megkeresem az FF profilban a ( nalam gm_scripts ) mappa, es az abban levo 1.4-es verziot megnyitom egy jegyzettombel szerkesztesre, torlom a tartalmat es bekopizom amit letoltottem BullBoss-fele txt tartalmat, majd siman mentem. Ezalatt a FireFox ne legyen megnyitva.
Sajnos nem minden oldalon mukodik de errol nem a szkriptet irok tehetnek, van ahol mukodik van ahol nem. -
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #25668 üzenetére
Mint irtam ujra kellett telepitenem az op.rendszerem, ezert az FF 12.0 is ujra lett telepitve es egybol a Greasemonkey + YousableTubeFix parossal kezdtem az FF-ben a YouTube videok lejatszasat, es mukodott, mint ahogy (#25661) scope2007 is jelezte. Mas kieg akkor meg nem volt fent de kesobb a tobbi megszokott kiegeszitoimet is feltettem es jelenleg is mukodik.
Frissitetted a YousableTubeFix szkriptet? Mert az elozo verzioval tenyleg nem ment a felbontas valtas.(#25669) w.miki FireFox 12.0-t irtal, abban is van ilyen? En ugy emlekszem csak a 13-as verziotol van ilyen lehetoseg, de lehet hogy tevedek.
-
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli #25645 üzenetére
Hat ez erdekes, kezdem azt hinni hogy akkor nalam van valamilyen hiba, mert nekem ez a kieg (Youtube High Definition) sem akar mukodni a youtube.com-on. Az FF 12.0 friss telepites, ujra telepitettem a legfrissebb flashplayer-t is csak az ATI driver regebbi, 11.12. Csak azert zavar, mert 1-2 nappal ezelott meg jo volt. Mindegy kivarok, (#25638) Matthewus irta hogy a szkriphez amit hasznalok lesz javitas.
-
Kékes525
félisten
válasz
kranazoli #25418 üzenetére
Igen, ezt szeretném elkerülni, mert akkor mindent kezdhetnék elölről.
Amúgy a munkahelyemen majdnem ugyanazt a beállítást használom, és ott rendesen működik, lehet, hogy hazahozom a profile-t....
A probléma valószínűleg a hibakeresési információban benne lehet a Fontos, módosított beállításoknál, csak nem tudom, hogy melyik.
-
bodhi9
csendes tag
válasz
kranazoli #25087 üzenetére
Fent van az addons.mozilla-n...
Leírás: Adblocklite is a fork of the Adblock Plus version 1.3.10 (classic UI) extension for blocking advertisements on the web. This fork will provide the same features as Adblock Plus 2.X and higher while keeping the old UI but without "acceptable ads" feature.Csak arra lennék kiváncsi, nem leakel-e vagy valami komolyabb bug nincs-e benne...
-
HZoli87
veterán
válasz
kranazoli #25023 üzenetére
Szia!
Nálam is jelentkezett sajnos a probléma, filmet néztem a tévén, mikor visszamentem a notebook elé arra lettem figyelmes, hogy egész magas fordulaton megy a hűtés, ilyenkor általában némának kellene lennie. GPU-Z letölt, és azt látom, hogy 3D-és órajeleken teker a videó-kártya. Firefoxot használtam a nap nagy részében. A Firefoxból a stabil verziót használom (11.0), Geforce driverből pedig a legújabb stabil verziót (296.10 WHQL).
Kikapcsoltam a hardveres gyorsítást és újraindítottam a böngészőt, de csak nem vette vissza az órajeleit a GPU, egy teljes újraindítás segített. Nem tudom mi okozhatja a hibát, te esetleg kaptál már rá választ más fórumokon?
-
kranazoli
senior tag
válasz
kranazoli #25023 üzenetére
Még 1 vmi a lenti kommenthez:
Fent van még az utolsó HTC-Home + frissítések. Ezt azért írom még, mert ha a HTC-Home frissíti az időjárás adatokat szintén használja a VGA-t az animáláshoz. Vagyis ez is okozhat olyan problémát, hogy bennragad 3D-ben a VGA - de ezt is használom már jó ideje és idáig nem tapasztaltam ezt a problémát. Most vagy 5x egymás után manuálisan frissítettem vele az adatokat, de mindig visszaállt a GPU idle üzemmódba.
Na, annak a fórumába már nem fogok még pluszba beírni.
Egyelőre használom úgy a Fox-ot, hogy a hardveres gyorsítás kikapcsolva és HTC-Home marad. Ha desktop-on ezek után is lesz még ez a bug, akkor HTC-Home probléma, ha nem akkor marad, hogy: vagy Fox; vagy nV driver.
-
huskydog17
addikt
válasz
kranazoli #24455 üzenetére
Azt tudom, hogy az asztali GeForce-ok órajelkapuzás szempontjából sokkal rosszabb helyzetben vannak, de itt most nem ez a lényeg. AMD VGA-k esetén melyik generációd ismered? AZ összes R600 alapú Radeon 1 másodperces órajelkapuzással bír, vagyis nem csak az Evergreen család, de a Radeon HD 2000, 3000, 4000 és 6000 széria is. Azt nem tudom, hogy ez az új cGPU-k esetén is így van-e, de tippem szerint igen.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kranazoli #24244 üzenetére
Most a GUI-val van problémád, vagy csak azzal, hogy a Chrome-hoz hasonlít. Ha ez utóbbi, akkor ezt mond annak, aki azt sem tudja mi a Chrome.
Utóbbi. Tökmindegy kinek mondom, de egy szoftvernek a kinézetében meg kell őriznie az identitását. Egyébként magával a GUIval is van több bajom, de nem feltétlenül a dizájnnal, inkább egyes elemek elhelyezésével.
-
King Unique
titán
válasz
kranazoli #24171 üzenetére
Reklám...csomó oldal van,ahol nem pont arra klikkelsz,csak belépsz azt automat. dobálja fel. A középső gombost tudtam,de nem mindig "áll rá az ujjam",ill görgős egérnél is,ok megoldható,de nem ahhoz van szokva az ember. De ezt csak lehet vhogy állítani,v vmi kiegészítő stb.,v nem (ill a tálcás dolgot)
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kranazoli #24073 üzenetére
Van, de csak akkor, ha vmi problémád van a places adatbázissal, amit az addon képes megoldani, egyébként nem kell használni.
Szerk.: Ez az addon nem összekeverendő a Vacuum Places nevezetűvel, ami viszont teljességgel felesleges Fx4.0 óta. Ez az addon egy Mozilla fejlesztő által írt, probléma elhárító addon.
-
Gedeon31
addikt
válasz
kranazoli #24058 üzenetére
Régóta használod már a Firefoxot?
Eddig 7-es volt fent,de nagyon ritkán használtam ,volt egy-egy oldal Chrome nem töltött be nekem ,akkor nyomtam erre.
8-ról nem sok jót olvastam nem is raktam fel.
Nem olyan régen olvastam megjelent a 10-es ,de még nem magyarul. Szombaton láttam már magyarul is letölthetö ,így gondoltam kipróbálom.
Egész jó.
-
DS39
nagyúr
válasz
kranazoli #23876 üzenetére
akkor ugyanazt szeretnénk elérni, de sajna úgy tűnik nem megoldható, mert ahogy HZoli87 írta valószínűleg a Mozillánál is ezt gondolták jó megoldásnak.
igazából engem csak azért zavar mert így elrejtésre kerül az utolsó két kirakott könyvjelzőm, de persze használhatnék kevesebbet, vagy widescreen-es monitort -
DS39
nagyúr
válasz
kranazoli #23859 üzenetére
ez engem is érdekelne, fura hogy testreszabás módban mellett van, de befejezés után lekerül. alapból egyetlen megoldás van rá, ha a másik könyvjelző ikont teszed ki (a kis lefele nyil nélkülit) az is megnyitja a könyvjelzőt (balról beúszva), de bezárás után nem jegyzi meg hogy hol hagytad ott a listát. (ez amúgy ctrl+i -vel is előjön)
-
Matthewus
őstag
válasz
kranazoli #23856 üzenetére
A YousableTubeFix-ben az All Pages / Flash Player wMode legyen Direct-re állítva, ez az ajánlott, és így mindig lesz hardveres gyorsítás.
A YouTube videóban való kereséshez pedig: ha a keresősávra ráviszed az egeret és feljön a tooltip, akkor nem tudsz mellé kattintani.
-
DS39
nagyúr
-
kranazoli
senior tag
válasz
kranazoli #23852 üzenetére
Bevallom Én vagyok a nagyon balf*sz, de hogyan kell nagyítható képet beszúrni?!
(FÁKKK, hogy ahány fórum annyiféle funkció, a PH-s képfeltöltő meg halott már régóta)
Lehet, hogy a kép nem adja vissza, de az a sáv alacsonyabb mint a kurzor nyíl hegye, ami megjelenik a sávon ha fölé viszem. Nekem az kellene, hogy tök mind1 ablak, vagy teljes képernyő de legyen többszöröse, ha lehet ilyet.
-
HZoli87
veterán
válasz
kranazoli #21752 üzenetére
Holnap fog megjelenni, magyar idő szerint délután. Attól, hogy ftp-ről elérhető, még nem jelent meg hivatalosan
Majd innen letöltheted és itt megnézheted (Release Notes), hogy mi változott az új verzióban.
Egyébként meg:
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged