Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Mivel az Opera futtatása közben valamiért folyamatosan írt az SSD-mre a System rendszerfolyamat (érdekes anomália), így átálltam FireFox-ra, de sajnos hamar eszembejutott, hogy miért imádtam és cseréltem néhány éve Opera-ra (FireFox-ról).

    Valamiért nincs szkronban a grafikus renderer a monitorfrissítéssel, vagy nem elég jó a teljesítmény a 60fps-hez. Ha görgetem az oldalakat, akkor nem tökéletesen simán és finoman mennek, hanem véletlenszerűen ugrálnak, akadoznak. Mint mikor egy videójátékban kikapcsolom a V-sync-et vagy még inkább, ha stabil 60 fps-ről hirtelen visszaesik a képkockasebesség és megakadni látszik a mozgás párszor 16.6ms erejéig.

    Mit lehetne ezzel tenni?
    Túlélem azt is, ha napi 100-200Gb írást kap az SSD (bírja az jópár éven át úgy is), de valahogy mégis feleslegesnek érzem. Sőt, oldalbetöltésben most gyorsabbnak is tűnik a FireFox (talán mert valamitől bugosan is fut nálam az Opera, ha ennyi lemezműveletet generál), ami még egy ok, hogy most megtartsam, ha már cseréltem. De ez a darabos görgetés zavaró (az Opera sem volt mindig ilyen jó, mint ma, valamikor a hardware gyorsítás kezdeti időszakában lett sima a görgetés).

    Mindkét böngészú esetén autoupdate-es stable verziókról beszélünk.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák