- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz
V.Stryker #36008 üzenetére
Sajna manapság már nem módi.
Kb 3 éve vettem én is így a Runner-em. ..vmi piszok szar volt, folyton azt figyelni, h hol áll rendőr, azon agyalni, h megállít-e, ha megállít beleköt-e, stb.. egyszerűen élvezhetetlen volt.
Bár a Habana ilyen szempontból nyerőbb választás volna, mert nem olyan feltűnő...noh és még mindig fent áll az is, h mi van akkor ha esetleg -neadjisten- valaki elüt. Aminek Bp.-n elég könnyen megvan az esélye.
Hiába Te voltál a vétkes, esetleg kiderül, h engedély, biztos, papírok nélkül vezettél mindent rád varnak.Zárásként szvsz inkább érdemes bevállalni egy 70-es vashengeres SR-t, vagy valami normálisabb nagytestűt, mint egy 125/50-es gépet. Illetve nyilván "B verzióként" marad a jogsi + legális út.
ui. 50-esnek nincs papírja, csak egy árva adásvételi, amit bárki csinál 1 perc alatt.
-
Kasza08
őstag
válasz
V.Stryker #36012 üzenetére
Hát én még az 50-est sem adnám a B-hez, mert: miért is jogosít fel valakit a robogó használatára az, hogy levizsgázott autóra? Persze, 50ccm, egy motoros bicikli, ki ne bánna el vele? Ez volt régen, Amikor volt Babetta, simson, riga... Azóta az 50-es robogók is ~9 lóerősre nőttek, az már nem bicikli. Persze, aki úgy érzi, hogy nem tud motorozni, az nem teszi. De attól én még legalább 3-4 óra 50 ccm-es vezetést írnék elő, ha vizsgázni nem is kell, de lehet azt is kellene. A1-től meg még Safety Hungary-t is kötelezővé tennék!
#36016: No azért nem 5 lóerő a különbség, nem csak robogókról beszélgetünk! Az Aprilia SR 50-em gyári adat szerint 5, míg a 125-ös RS-em 35 ló. A kategoriázási rendszerünk kuka, az Ak-t teljesen feleslegesnek tartom, az A1 korlátozása 11kw-ra pedig nevetséges.
-
Daywalker
addikt
válasz
V.Stryker #36012 üzenetére
Én egyetértenék azzal, hogy nem lehet B-vel 50-nél nagyobb hengerűrtartalmú motort vezetni, mert aki motorozni akar, az tényleg tanuljon meg motorozni. Ahogy már más is megmondta, a motor nem autó és ez totálisan igaz. A robisok többsége életveszélyesen megy így is, tisztelet a kivételnek. Ami viszont nagy baj, hogy önmagában a jogsiszerzés idehaza nem jelenti azt, hogy megtanulsz motorozni (kivéve, ha olyan helyre jársz, pl. hungaroringes oktatás), sőt, csak pénzbehajtásra megy. Tehát sakk-matt helyzet alakult ki szokás szerint.
-
Kasza08
őstag
válasz
V.Stryker #36008 üzenetére
Haverom bátyját scarabeoval 125-el kapták el, no rendszám, no jogsi rá, meg is büntették (azt már nem tudom mennyivel, de 30k-nál nagyobb összegre)
persze az elég nagytestű, és rajta is volt, hogy 125, de mostanában eléggé odafigyelnek rá.
a habanára talán rátudod fogni, hogy 50-es, ha nem kéri, hogy indítsd be. ott a hangjából felmerül benne a gyanú, és elküldi vizsgára. Bár ez egy korrupt ország, megúszhatod 20k-ból istiéd a döntés.
Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- OLED TV topic
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest