- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
válasz
csababarca #8224 üzenetére
Okés
-
kabelmania27
félisten
válasz
csababarca #8222 üzenetére
Szerintem próbáld meg, fél perc az egész, jobb ha saját router mögött vannak az eszközök, de te tudod...
ADSL-nél pppoe kapcsolat kell, ha még bent van a felhasználónév és jelszó érthető miért nem működik, ha resetelted a routert akkor alapértelmezéssel dinamikus ip-n van, tehát mennie kell. -
kabelmania27
félisten
válasz
csababarca #8220 üzenetére
Wan-al is működnie kell.
Telekmos modem lan1 portját kösd össze a routered wan portjával, utána nézd meg a routered wan beállításánál hogy ne pppoe hanem dinamikus legyen kiválasztva, így működnie kell. -
wopi
aktív tag
válasz
csababarca #8218 üzenetére
Tapasztalatból mondom: A T-s HGW-hez bármelyik porton lehet csatlakoztatni a TPlink routert. A routered wan csatlakozójába legyen dugva a kábel. A TPlink dinamic IP legyen kapcsolat típusnak beállítva, és ahogy korábban is írták, külön IP tartományban legyen a két router, tehát a TPlinket tedd át a 192.168.2.1-es címre, vagy amire szimpi. Így mennie kell. Szerintem a TPlinken nyomj egy resetet (a T-s HGW-n NE!), és kezd elölről! Menni fog az!
-
válasz
csababarca #8216 üzenetére
Tehát átírtad a TP-LINK LAN címét 192.168.0.1-re, és ezen el is éred.
Össze van kötve a TP-LINK WAN portja a T-s HGW LAN portjával.A T-s HGW-nek minden portján van net egyébként? Ha PC-t kötsz az adott portba, akkor az megy?
A TP-LINK WAN kapcsolata Dynamic állásban van?
-
válasz
csababarca #8214 üzenetére
Kösd össze a gépet és a TP-LINK-et egy LAN kábellel, majd lépj be az admin felületre, és...
Network -> LAN -> IP Address: 192.168.0.1
-
válasz
csababarca #8211 üzenetére
Na akkor ez a baj!
A TP-LINK-et változtasd meg, mondjuk 192.168.0.1-re, és már fog is menni.
-
válasz
csababarca #8209 üzenetére
Mi a LAN IP címük?
-
válasz
csababarca #8207 üzenetére
Igen mindegy.
Port forwardoláskor lehet jelentősége a dupla NAT-nak, de nem megoldhatatlan az sem, csak két lépésben fog történni. Persze ez csak akkor lesz majd aktuális, ha a második routerre kötött eszköznek szeretnél portot nyitni.
-
válasz
csababarca #8205 üzenetére
Amennyiben a T-s modemnek bármelyik LAN portján van net, tehát nem dedikált IPTV port, akkor igen, rákötheted bármelyikre. Ezek után már vagy működik is a dolog, vagy ha nem, akkor a saját routered LAN tartományát módosítanod kell még.
Csatlakozni bármelyikhez lehet, ez nincs megkötve, hol melyiknek jobb a jele.
-
válasz
csababarca #8203 üzenetére
Igen, minden további nélkül rákötheted, több módon is. Ha azt szeretnéd, hogy a két eszközre csatlakozó kliensek is lássák egymást, tehát egy alhálózatban legyenek, akkor így.
http://logout.hu/tema/wifi_pedia/hsz_15-15.html
Egyéb esetben rákötheted hagyományos módon is, tehát a T-s modem LAN portjából a TP-LINK WAN portjába, ekkor a lényeg annyi, hogy a két eszköz LAN oldali tartománya nem lehet azonos, tehát ha a T-s cucc mondjuk 192.168.1.1, akkor a TP-LINK legyen 192.168.0.1, vagy 192.168.2.1 címen.
-
Nooeca
senior tag
válasz
csababarca #8193 üzenetére
Még a volt tanárom mestélte, hogy azelőtt nem is tudom melyik szolgáltatónál dolgozott, és volt egy ház, pontosabban egy szék, amire ha ráült az ott lakó férfi, megromlott a jel.
Pontosan én sem értem, de állítása szerint ezek a frekvenciák nem csak ilyen apróságokat okozhatnak hanem akár egy egész mentős vagy rendőr állomást is lekapcsolhatnak, szóval azért oda kell figyelni.
De őszintén már magam se emlékszem a sztorira
A Vicces az volt, hogy a szék pont ott volt ahol a számítógép, így amikor a férfi számítógépezni akart, pont beromlott a jel - de nem csak nála, hanem az egész városban.
-
BBéci
legenda
válasz
csababarca #8195 üzenetére
Amennyiben a tévéden van olyan bemenet, HDMI kimenetes set top boxot kérj!
-
válasz
csababarca #8193 üzenetére
Értem, köszönöm! Ez valami egyedi box hiba lehetett szerintem, mert ilyennek nagyon nem szabadna lennie...
-
válasz
csababarca #8188 üzenetére
"UPC nagyon zavarta a digit"
Erről lehetne tudni többet? Milyen módon kerülhetett egyáltalán össze a UPC és a DIGI adása?
-
M^xx
aktív tag
válasz
csababarca #7920 üzenetére
Internetet lehet rendelni magában is kérdés, mennyiért...
Inkább azt mondanám jobban jársz a mobil előfizetéseddel, ha van otthoni bekötésed. Nálam úgy nézett ki a dolog, hogy mivel lett otthon is t-home ezért a mobil tarifából elengedtek 2.000ft-ot -
zsolesz7503
tag
válasz
csababarca #7828 üzenetére
T-nél a 10Mbit olyan 4200ft körül van tehát 3790-ért jó nekem a 8 Mbit. Nem kell bemenni írj nekik a honlapon majd felhívnak. Írd le hogy váltáson gondolkodsz mert drágának találod a netedet annyiért. Ha régi kuncsaft vagy tuti adnak ügyfélmegtartó csomagot. Itt Pilisen 5 éven belül értelmes net biztos nem lesz így jó ez most nekem addig is. T nekem drágának tűnik UPC-t akkor cserélem le ha a Digi erre jár ami 20 év ha nem több annál.
-
zsolesz7503
tag
válasz
csababarca #7825 üzenetére
Nekem is az volt 5.500-ért anno aztán le akartam mondani mert nem volt pénzem tovább fizetni erre felajánlották a 3500-as árat. Most meg látván hogy hol mi merre írtam nekik és adták a silvert 3790-ért ez 8 Mbit-es csomag.
-
zsolesz7503
tag
válasz
csababarca #7821 üzenetére
4500-at fizetel érte? Érdekes nekem 3500 volt ami váltás után 3790 lett de 8 Mbit. Mondtam nekik gondolkodom hogy lelépek hacsak nem adnak jobb lehetőséget így ők léptek én meg már nem gondolkodom. Jelenleg a T sem adna annyival jobbat olcsóért hogy megérje váltani ha lenne itt Pilisen.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest