- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz
hegegabi80 #1682 üzenetére
-
dugo_
veterán
válasz
#16258048 #1675 üzenetére
https://www.essentracomponents.hu/csapos-zar
Nem mélyedtem el benne, csak gugliztam kicsit. Indulj el ezen.
-
dugo_
veterán
Elkészült a Yuel Beast Designs - Motif Monument kopipaszta harmad pénzből.
Pár alkatrészt várok Kínából, aztán elkezdek bevásárolni hozzá. -
dugo_
veterán
válasz
nihil41 #1665 üzenetére
Univerzális/gépépítő alumínium profil.
https://alucentrum.hu/
http://webshop.vfpsystems.hu/
http://shop.tech-con.hu/gepepito-elemek/10201-item -
-
dugo_
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #1656 üzenetére
Azért nincs egy darabból, mert ütközne a hajlítógéppel.
Ilyen szerszámok vannak ekkora gépekben, és egyszerűen nem adná ki.
Az 5mm vastagság azért kell
(mert nem vagyok kreatív és mindent másoltam az utolsó mm-ig), mert a pcie tartót tartó csavarnak a lemez élébe kell fúrni menetet. Én M3 alá már nem fúrok, ha nem muszáj, annak meg kell legalább ekkora vastagság.
Mondjuk ez az egy furat még hátra van, ma nem mertem nekiállni.A többi kész van.
-
dugo_
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #1653 üzenetére
Az első mondat mögött húzódó logikát most nem teljesen értem.
Azért nem lett lefestve, mert nem foglalkozik vele a cég és kooperációban sincs partnere hozzá.
A 120ezres alu ajánlatban sem volt benne amúgy a kért eloxálás, ott a hegesztés miatti anyagváltozás okozta színeltéréssel indokolták.
5mm vastag St-37 gyengén ötvözött szerkezeti acél az anyaga. Azért lett ez, mert ennél a cégnél meg az 5mm alut nem vállalták a hajlítás kirepedése miatt. Mondjuk így jó olcsó, az biztos.
~6kg Inventorral számolva, mérlegen még nem járt. A súly a megbízhatóság jele.
-
dugo_
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #1651 üzenetére
A gyöngyösi Lézer Trió vállalta el végül, miután végigpingeltem 16 lemezes céget a gugli elsö két oldaláról.
Volt egy 120ezres ajánlat az eredeti elképzelés szerint aluból, illetve az övék, mezei szénacélból, de itt is csak utólagos lakatosmunka és felületkezelés nélkül.
A többiek egy soros kifogásokkal lepattintottak.
-
dugo_
veterán
Hopp-hopp.
-
dugo_
veterán
Valahogy így gondoltad?
Meglátjuk milyen lesz az elkészült bérgyártmány minősége, pontossága, aztán igazából lehet még próbálkozni mással is, nem vészesek az árai ennek a cégnek. Utólagos fusi fúrással, spray-s festéssel meg fog állni ez a kopi 25ezerből...
Pénteki update volt:
Tisztelt Partnerünk!
Megrendelése elkészült! -
dugo_
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #1625 üzenetére
Várjál, én ezt márciusban kezdtem el rajzolni, amikor épp csak kijött a végleges változat. És az Alis amúgy is ronda.
Az eredeti 250 dollár volt*, ennek a fényében a kínai kopi 180-ért nem túl erős deal.
Ha a függőben lévő 2 ajánlat is hasonló lesz, akkor szerencsére nem fenyeget a veszély, hogy új gépet építek... Legalább egy tucat cég a munkakezdés utáni fél órában visszadobta az este kiküldött érdeklődést.
*Illetve most nem tudom mi a helyzet, az Alis komment szerint nem tudták még elkezdeni a limitált kisszériát, pedig a tavaszi proto már működőképesnek tűnt.
-
dugo_
veterán
Megjött az első árajánlat, 90k+áfa
rip
-
dugo_
veterán
válasz
imibogyo #1615 üzenetére
Az 5. emeleten lakás ezt problémássá teszi.
Munkahelyen fogjuk rá, hogy meg tudnám fusizni a lemezvágást, fúrást, menetelést kézzel, de hajlítani nem tudunk. Ha meg áttervezem, hogy élében legyen csavarozva, akkor meg az esztétika megy el. Meg kérdéses, hogy egy M3-as menet mennyit tart egy 6-os lemez élében.
Kár, hogy kreativitásom nincs, így kénytelen vagyok már létező dolgokat kopizni.
-
dugo_
veterán
Eddig 6 céget pingeltem meg a gyártásért, 4 visszadobta, 1 iktatta, majd válaszol, 1-ről még nincs infó.
A legfájóbb lerázások azoktól jöttek, akikkel bérmunkázunk és a kezemben tartom, napi szinten szerelem a hajlított lemezalkatrészeit, aminek gyártásához állítólag nincs meg a technológiájuk.
-
dugo_
veterán
Köszi az észrevételeket! Bekerültek az ajánlott módosítások.
ATX tápot viszont nem szeretnék, főleg a méreteiből fakadóan. A magasságot még nem is nagyon vinné el, viszont nagyon hátulról kéne visszakanyarodni a kábelekkel, amik kilógnának így a "ház" síkjából.Igazából nekem az egész pc korszak kimaradt, így rögtön itx+sfx vonallal kezdtem 10L-ben, nagy alkatrészek nélkül...
-
dugo_
veterán
A tavaszi fellelkesülés után egy kicsit nagyobb elánnal nekiálltam lekoppintani Yuel Beast Designs Motif Monument-jét, és igazából már csak pár rajz és az árajánlatkérés van hátra.
3x lemez lézervágva, 3x élhajlítás, 1x hegesztés, 9x menetes furat, az egész elox feketében 5mm AlMg3 aluból. Terveim szerint... Kicsit át lett variálva az alaplapi tálca kivágása és kapott egy 12mm-es rejtett bekapcsológombot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged