- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TESCO-Zsömle
titán
"Az első mondat mögött húzódó logikát most nem teljesen értem."
Linkeltél képet. Az alumínium nem olyan színű, ergó vagy festve van, vagy acél. Mert az meg de.
Hegesztés? Akkor ez nem egy anyagból van lehajtva? Várj, már látom. Az alsó lemeznél ott hegesztés van. Nem adta ki gazdaságosan az anyag?
Ehh... 6kg... Az nekem nem játékos, mert az enyém ennél nagyobb, bár oda eleve más koncepció kéne, csak nem konyítok annyira hozzá, hogy nekiüljek 3D-be letolni. Az alap elrendezés és az elképzelés megvan, de azt úgy letervezni ember legyen a talpán...
sz: Viszont nem lesz gond, hogy eltolod a gépet, ha netán túl kemény a power-gomb rugója. ITX-nél én már futottam ilyenbe, elég nagy blama, ha csak hátulról megfogva lehet bekapcsolni a gépet.
-
imibogyo
veterán
+1 a Pinty-nek is. Azt is használtam már többször és tényleg nagyon jó. Sajnos ahova most költöztem ott nem tartanak és nem is rendelnek Pinty-t, "csak" a fentebb már említettet, de azért ez is megfelelő és bátran szoktam ajánlani.
(#1644) Fred23:
Ragasztókkal esetleg valakinek tapasztalat? Valami epoxy metal kéne majd, de melyik?
Sajnos ezekkel nincs nagy tapasztalatom. Egyszer ragasztottam még csak fémet kétkomponensű epoxy-val, mondjuk az jól is sikerült. Az igazat megvallva egyszerűen kértem a boltban, hogy fémet szeretnék ragasztani, de úgy, hogy hő- és nyomásálló is legyen (Honda CBR1000F hűtővíz-keringető dekli csonkja tört le, esztergáltam újat és azt ragasztottam be) és ezt nyomták a kezembe. Nem is volt nekik másfajta, csak ez az egy, szóval nem volt nehéz a döntés. -
-
Alu ház házi lefestéséhez milyen spray ajánlott? Ragasztáshoz pedig melyik Epoxy metal lehet a legjobb? Van vagy egy tucat márka.
Tegnap este jutott eszembe, hogy tulajdonképpen én is építhetnék egy házat, kábeleim vannak bőven elhullott, de akár kukázott példányokból is.
(Nőcim nagyot szokott nézni, mikor valami kuka mellett álló, régi, törött házban turkálok érdekes alkatrészek után kutatva.)
-
HookR
addikt
Lényegében igen, de a táp hátlapi részét jobban harmonizálva az alaplap hátlapi részével, azt még picit maszirozni kellene. Pl. a tápnál nem indokolt ez a szélesség, fent pedig nyugodtan lehetne valamivel szélesebb, hogy egységes legyen. Lehet, hogy ennek folyományaként a dVGA-t rögzítő mechanizmust is újra kellene gondolni (pl. a lemez élébe fúrt menetek helyett valami L-profilos megoldással. Vagy magából a vastag lemezből egy kis darabkával.).
-
HookR
addikt
Közben az jutott eszembe, hogyha nem ragaszkodsz feltétlenül pont ehhez a dizájnhoz, akkor lehetne egyszerűsíteni rajta. A táp hátfala után egyáltalán nem szükségszerű befordulni vízszintesbe, ott simán mehet tovább a lemez tovább függőlegesen fölfele, majd az alaplapi tálca ugyanott fordulna el, ahol most is.
- Megspórolnál 2 élhajtást a 4-ből
- A hátoldal is potenciálisan erősebb lehetne az alaplap hátlapi kivágásainál
- És a megmaradó élhajtások távol kerülnének egymástól, könnyebben találnál rá kivitelezőt. Egyedüli negatívum (ha annak véled), hogy a tápegység felülről sem lenne eltakarva. -
imibogyo
veterán
Én továbbra is azt mondom, hogy relatíve kis pénzből és eszközigénnyel is kihozható igényesen, HA türelmes vagy. Linkeltem egy Bari által készített relatíve egyszerű hajlítót, inkább abba tennék bele pénzt a helyedben (10k környéke lehet) és egy ismerőssel/hegeszteni tudó apóssal, akárkivel elkészíttetném. Ezután lényegében annyi iterációt készíthetsz a vázból, amennyit csak szeretnél. Az alu lemez viszonylag olcsó...
Írtad, hogy a többit talán meg tudod oldani melóban, de ha nem, akkor is a lyukakhoz és a nyílásokhoz egy egyszerű pontozó, fúrógép, szúrófűrész, sarokcsiszoló szerszámpakk elég. Ez nem hiszem, hogy túl nagy beruházás (sőt lehet, hogy ennyi géped már alapból van is)...
Az 5. emeleten lakás ezt problémássá teszi.
Csak kifogás. Én anno elrekviráltam a kamrát a feleségemtől...És onnan fejlődtem tovább, amikor már végre lett egy kis helyem is...
-
HookR
addikt
Welcome to Magyarisztán...
Annál még lehet innen is olcsóbban jönne ki, UK-ból való postázással, makulátlan minőségben: pcdesignfoundry.com
diceboii-t meg tudod kérdezni a tapasztalatairól, ő ezt csináltatta ott:
[link] / DICE - FLOW -
imibogyo
veterán
Én épp ezért (meg persze az anyagi vonzatok miatt is) szoktam magam megoldani amit csak meglehet. Belefáradtam már (nem csak ezen a területen), hogy mindig valamiért, valakire várnom kell.
Ezért is kezdtem el könyvtárosként felszerelni magam mindenféle gépekkel (és persze fejleszteni is magam rengeteg utánaolvasással, YT videókkal), hogy amit csak lehet megoldjam magam. Így lehet, hogy a saját házamban a kőműves munkákat, a villanyszerelést, a központi fűtés kiépítését, a vízszerelést és a burkoló munkákat is én végeztem, illetve végzem aktuálisan is. Nem mindent szeretek csinálni, nem örömömből állok neki, de sokszor kell, muszáj. Legutóbb pl. egy burkolótól kaptam 2020 (!!!) nyarára időpontot...
-
HookR
addikt
Pár észrevétel:
- A táp fölötti vízszintes lemez jobb hátsó sarkánál, ahol egyszerre 2 hajtás is találkozik, el kellene hagyni 2-3mm-t, hogy ne egy pontba fussanak össze. Egyeztess a kivitelezővel ezzel kapcsolatban, de amúgy a Motif Monument-en is van elhagyás: [kép1] / [kép2]
- Az újabb SFX tápok már jellemzően felvették a 6db rögzítőfuratos trendet, de előfordulhat, hogy lesz olyan, amin nem találsz majd 4db-ot a sarkakon, mert a szabvány eredendően csak 3-at ír elő (egyik oldalon 2 a sarkakon, másik oldalon 1 középen). Szerintem ne ezen spórolj, legyen 6db furat, biztos, ami biztos!
- Előfordulhat olyan SFX táp is, amin a tápcsatlakozó és/vagy a billenőkapcsoló annyira a szélre kerül, hogy kívül esik a rögzítőfuratok középpontjait összekötő egyenesen, ezért kompatibilitási okokból célszerű a hátlapi kivágást nagyobbra méretezni. Ha a 6db furat miatt nem akarod cifrázni az alakját és marad egyszerű téglalap, akkor legalább a hosszabbik oldalak távolságát méretezd nagyobbra (pl. furatközéppontok helyett igazítsd a furatok érintőjének).
- Az 5mm-es lemezvastagság ellenére alul és felül is érdemesebb lenne kicsit vastagabbra hagyni a hátlemezt az alaplap és a dVGA hátlapi kivágása körül, ahogy az ihletül szolgáló házon is van. (A dVGA rögzítőcsavarjánál nyilván muszáj vékonynak lenni a dVGA csatlakozói miatt, de alul/felül nem.)
- Bár a lemezhajtás és a táp szellőzése miatt kell valamennyi távolságot hagyni a két vízszintes lemez között, megfontolandó az ATX táppal kompatibilis hátlap kailakítása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged