Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mrterminator

aktív tag

válasz TESCO-Zsömle #1248 üzenetére

Ohh ez, még semmi :) Itt látszik, a hogy csávó tolta végig az egészet maga, egységes a minőség is. Az hogy sok az átló talán nem akarta, hogy víz többször törjön meg vagy nagyobb szögbe, több úttal. Minimális párhuzamhiány lehet fényképezés szögéből is, de az legkevesebb. Az átlók egyedi elképzelés és ha túllendülünk rajta tetszhet is. Ami szerintem zavar az a kompozíció, vagyis engem zavar. A kompozíció jobb alsó 1/3 tölti ki és a többi "elvész" a figyelmünk oda vetül csak, nem érezni harmonikusnak a gép elrendezését ettől. Nem beszélve hogy az átlók vezetik szemünket és nem "vezetnek sehová" lehetne még itt amatőr módon bőben szakérteni, de ezek nagyon fontos dolgok az összképben. Ehhez kell már egyfajta érzék, hiába nagyon percíz és ügyes kezű a készítő ha ez hiányzik belőle, akkor csak egy nagyon tisztességes iparomunka lesz, és WOW érzés elmard. De az igényességet mindig díjazni kell, mert az 99% objektív érték!!!
    Nagyon nehéz egyedi dolgot létrehozni, sokszor gátol a szakértelem vagy konkrét technikai akadályok és hiába jó alap koncepció, ha a folyamatos leadásokból (kompromisszumkötésekből) a végeredmény nagyot csorbul, annak ellenére, hogy megvalósított kivitelezés minőségi, ahogy itt is a példádban.
    A formatervezés a legnehezebb feladat hisz két fő elem harcol egymással a FUNKCIÓ és a DESIGN. Én abban hiszek, hogy az önmagában lévő azaz funkció nélküli diszítő forma (design) felesleges és nagyban kerülendő(nem festésről beszélek hanem formákról) a lényeg hogy csak funkciós elemek legyenek és azon belül megtalálni a harmóniát és összhangot.
    A másik elvem pedig az: ami abszolút csúcsteljesítményű, tényleg mentes mindenféle design-tól minden eleme a csúcsteljesítményt szolgája kivétel nélkül az maga a tökéletes design! nagyon jó példa a harcászati csúcs eszközök, ott semmi más nem számít csak a teljesítmény és a funkció, nézzünk meg a legendás repülőket, tankokat, (Forma1) stb. Nyilván itt nyilván nem az elcseszett megalomán koncepciókról beszélünk :D

Új hozzászólás Aktív témák