Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ViZion

félisten

válasz mrterminator #1251 üzenetére

Nah, szerencséd, h kiegészítetted ;] :DDD
    Mert a korábbi "csak a funkció, semmi extra design" meghatározással szépen körülírtad a kommunizmusban divatos és használatos tervezési elveket. Nekik köszönhetjük a semmikinézetű lakótelepeket, a jellegtelen, semmitérő kockaházakat, a mai szemmel érdekes, de amúgy a "rakás szar" kategóriába eső bútorokat, etc.

Nem azt mondom, h barokk designt kell használni, de nem csak a minimál lehet szép a szemnek. Igen, van ahol fontos, h praktikus legyen: egy gépházba mindenféle törések, hornyok a porfogó "anyádat" kategória. De nézz meg egy coca-cola üveget, egy szép széket, házat, etc... szal. kell a szemnek a szép design, főleg, ha nem megy a funkció rovására. :R

nah, kerestem egy vicceset az egyik követett design oldalról:

DESIGN FETISH / Nessie Ladle

• mrterminator

aktív tag

válasz mrterminator #1250 üzenetére

Még csak annyi a lényeget félig kihagytam: A funkció és design megfér egymás mellett, sőt a cél e kettő harmóniája. Azaz a funkciós elemeket úgy kialakítani (amennyire csak lehet), hogy az még ne menjen a funkció rovására, de mégis esztétikussá váljon/maradjon. Ez a nagyon nehéz, sokan a nagy brandek is elkövetik ezeket a hibákat, hogy a ló egyik vagy másik oldalára esnek. Nem véletlen, hogy sokan szeretik az egyszerű és egyben letisztult formákat és egy kevésbé intellektuális egyén nem lát benne semmi fantáziát, miközben sokkal több munka van ott egy (látszólag) egyszerű forma megalkotásában, mint egy más hasonló tárgyon. Jó példa a telefonok, minimális az eszköztár/formavilág amiből tudnak dolgozni, (szinte nulla) és ezen belül is lehet szinte tökéleteset vagy giccs/tucat terméket csinálni...autókról már nem is beszélek, számítógép házak dettó.

Ezek itt gondolom alapvetőek sokaknak, nem újdonság és nem kell szájba rágni. Csak itt épp kijött belőlem :D

• TESCO-Zsömle

titán

válasz mrterminator #1246 üzenetére

Nem hiába mondják, hogy az ördög a részletekben rejlik. Nekem ez az átkom. Magamtól képtelen vagyok bármi művészit alkotni, de ha elém tesznek valamit, ami kész vagy akárcsak félkész, egyből megmondom hogyan lehetne sokkal jobb.

Itt a másik topicból ez a kép. Nem lenne ez rossz gép, de azok a nyamvadt átlók eltakarnak egy csomó mindent, ráadásul szemre látni, hogy itt-ott hibádzik a párhuzam meg fent a csőnél kicsit a vízszint. Túl sok a krómcső egy helyen, máshol meg nincs semmi. Pedig láttunk már durva modot krómcsővel, nem annak a hibája.

Tudom, ez szőrszálhasogatás és lehet mondani, hogy más szemében a szálkát, de na... Ezen a szinten szerintem már nem megengedettek az ilyen hibák.

Új hozzászólás Aktív témák