- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pete55555 #16859 üzenetére
Amit ott leírtál az valid infó lehet a balanszról. Ha 5k-s ellenállásokkal csinálsz egy feszültségosztót akkor valóban beállíthatod középre a balanszot.
Szebb megoldás lenne, ha inkább egy 10k-s potit tennél oda. Két szélső lába a GND és a VCC közepe meg a balansz, és akkor még állítani is tudod.
Szerk.: Amit találtál oldalt, az alapján simán újra lehet gyártani az eredeti cuccot. Ha elég türelmes vagy (nagyon szét vagyok csúszva a teendőim miatt mostanság) akkor tudok segíteni, írj privátot.
-
Pete55555
addikt
válasz
Pete55555 #15241 üzenetére
Megoldottam a problémát, egy régi tápból kiforrasztottam egy 86 ohmos ellenállást, és egy kétállású kapcsolóval összekötöttem a ventivel. Egyik állásban 12v-ot kap, másikban átmegy az ellenálláson (nem mértem rá, de 7v körül lehet). Pont olyan halk így, mint a többi venti a házban, úgyhogy meg vagyok elégedve, ha meg kell a hűtés, felkapcsolom
HighLow
-
And
veterán
válasz
Pete55555 #15248 üzenetére
Típusra én sem kerestem, de rá van írva: M10B, azaz 0,1MΩ (=100kΩ), a "B" pedig a jelleggörbére utal. Az a "P7610" pedig valószínűleg nem jelöli az ellenállás végértéket, csak a típus-sorozatot (pl. mechanikai méret, terhelhetőség, de a sorozaton belül típus többféle ellenállás lehetséges, amit külön jelölnek).
-
And
veterán
válasz
Pete55555 #15241 üzenetére
Szerintem ne a gombhoz keress kabátot! Adatlap alapján az egy 2,2W-os ventilátor, a képen látható potméter pedig teljesen alkalmatlan arra, hogy önmagában, a ventivel sorosan kötve használd: az értéke (ha jól látom) 100kΩ, ráadásul logaritmikus jelleggörbéjű és 0,2W terhelhetőségű. Erre a feladatra pedig legalább három nagyságrenddel kisebb végértékű (47..100Ω körüli), lineáris és úgy 1W körüli terhelhetőségű példány kellene. Szóval a meglévő potenciométer lényegében semmilyen szempont alapján nem jó neked, inkább monó hangerő szabályozónak való. A méretezés részleteihez lásd ezt az írást: [link].
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged