- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
volt egy kis kavar a digi-s fórumon, sikerült elbizonytalanítsanak az ott fórumozók, mi szerint a vodafoneRO belföldi percei roaming helyzetben csak a román számokra használható.
Utána néztem tüzetesebben:úgy tűnik mégis nekem lesz igazam:
vodafone RO
oferta 7
2000 ce vrei tu
MB/minute/SMS nationale*
* Beneficiile naționale din Ofertele 7, 8, 10 și 12 pot fi folosite și în Spațiul Economic EuropeanVagyis:
2000 amit akarsz
MB/percek/SMS belföldi*
*A 7,8,10 és 12-es belföldi opciók az EGT-ben is használhatóakmajd a következő fülön [link]
Începând cu 15 iunie 2017, beneficiile naţionale incluse în Oferte (minute naţionale, SMS-uri naţionale, MB internet pe mobil) sunt disponibile pentru comunicaţii în roaming, iniţiate şi terminate în reţelele operatorilor din SEE
Vagyis:
2017 június 15-től az opciókban foglalt belföldi percek felhasználhatóak roamingban, az EGT-ből indított EGT irányba.Próba-szerencse.
-
törölt tag
vodafone romania
7 euró + 20% áfa
35 nap érvényesség
2000 perc
1,9 GB
működik Magyarországon 4G hálón
állítólag 4. hónap után tilthatják....Jövő héten veszek 1-et
-
wargar
csendes tag
Sziasztok! Ausztriában tudna valaki netezési megoldást ajánlani? A cél filmnézés, játék és letöltés lenne, tehát sok felhasználható adat kellene. Egy boltban ajánlották a drei wifis dobozkáját 69ért, amibe simet kéne még venni. De milyet? Most van mobilnetünk, A1 bfree, de abban kevés a net letöltögetni. Köszi a válaszokat előre is.
-
thomas77
senior tag
Igen, amerikai T-mobile sim-et szoktam venni. Sima feltöltőset. Átalában olyat választok, amiben sok adat van. Most valószínűleg korlátlan adat opciósat fogok venni, mert több 1000 Km-t kell kocsikáznom. Net nélkül meg nem élet az élet...
Arra figyelj, hogy független legyen a telefonod. A magyat Telekomos függő telefonban nem megy a amerikai T-mobile sim. Hiába egy az anyacég, a simlock szempontjából csak egy másik szolgáltató.
A kártyár bármelyik T-mobile boltban meg tudod venni.
Ez csak 3$ és 30 perc van hozzá. Minden további perc 10 cent, ha fel van töltve. Ha tényleg csak pár hívásra kell, akkor ez a legolcsóbb.
30$ pedig itt van a túrista csomag. Ezért már 1000 amerikai percet kapsz + 2 GB netet is.
A többit is megtalálod az oldalukon. -
thomas77
senior tag
Én T-mobile sim-et szoktam venni. Most szombaton is ilyet fogok. Korlátlan usa hívás + 15$-os opcióval korlátlan magyar vezetékes és mobil hívás. Így nem kell szüttyögni a voippal.
Arra kell vigyázni, hogy a T-mobile 3G eléggé elfuserált frekvencián megy. Talán 1700 MHz-en. Ha európai a készüléked, sok babér nem fog teremni neki a T-mobile hálózatán. Magyarul csak GPRS-EDGE adatátviteled lesz. Az At&t-nél jobb a helyzet. Ott a 3G 850/1900 MHz-en megy. Azt támogatja a telefonod, viszont nincs onyan jó csomagja, mint a T-nek. Az At&t-ről még annyit, hogy idén januárban lekapcsolta teljesen a GSM hálózatát, tehát csak 3G vagy 4G van.
A te telefonoddal a 4G felejtős bármelyik amerikai szolgáltatónál...Ha megfelelően akarod használni az ottani hálózatokat, akkor Samsung S6/7/8 vagy iPhone 6/6S/7/SE a barátod. A többi készülék felejtős...
-
takjoe
tag
Sziasztok!
USA-ban technikailag tudom e használni a Samsung Galaxy J5 (2015) telefonomat (GSM frekvencia)?
Ezenkívül van-e valami megoldás arra, hogy amerikai mobil számot az az USA-ból olcsóbban hívhassak, mint magyar előfizetéses kártyával?
Kösz:J -
tsteve
senior tag
ez tévedés... three kártyáról magyar kártyára egységesen 3 penny/perc a hívás díja junius óta (előtte 3.9 penny volt percenként) ha eu-ban vagy (azaz nem Angliában, mert az onnan is nemzetközi hivas lenne, de az se tul drága...)
az egésznek a kulcsa a 'feel at home' roaming- ban van, emiatt minden hívás Magyarországról eu-ba és értelemszerűen bármelyik magyar mobil vagy vezetekes számra is ugyanebbe a percenkénti összegbe kerül (11 Ft)....
de ha addon-t veszel akkor csak 3600 ft-ba kerül 3000 perc.... a 'feel at home' leírást is nézd át, ott van a lényeg...
-
tsteve
senior tag
műkodik itthon minden feel at home jellegű add-on... nekem már csak 1800 percem van a 10 fontos 3000-ből, én is itthon használom... ha nem veszel addont akkor 3 penny (11 ft) percenként a hívás Magyarország területéről eu-ba a 'feel at home' miatt... júliusban még 11 ft-ot fizettem, de elseje óta az addont használom és a havi 3000 percből gazdálkodom itthon Magyarországon...
amit linkeltél, az 'international saver' addon teljesen más jellegű.. ha Angliában lenne valaki, akkor van csak értelme a nemzetközi pl. magyar irányú hívások esetén... -
lii
csendes tag
Azt jol latom,hogy az add-on hivas nem mukodik itthon?
-
tsteve
senior tag
update a Three kártyához:
a 'feel at home' lehetőség nem működik itthonról inditva eu-n kívüli országok felé, hiába vannak benne a 60-as csoportban pl. USA és Brazília is... eu-n belül viszont tökéletes az országok között... 70 penny-be fájt ezt kiderítenem, de megérteértelemszerűen tehát, ha add-ont vesztek, annak a percei is csak eu-n belül beszelhetők le...
pl. usa-bol csak UK felé működik a csomagban foglalt keret... -
thomas77
senior tag
Na... úgy néz ki, hogy feladta a three kártyám.
Egy újraindítás után egyszer csak nem ment fel többé egyik hálózatra sem. Mindegyik tiltott státuszba került. 244 percet beszéltem le a 3000 ből. Ellüldtem 4 sms-t és az 1GB adathoz még hozzá sem nyúltam. Próbáltam még 2 másik telefonban is, ott is tiltott mindegyik hálózat.
Kipróbáltam egy másik three kártyát is, amit most kaptam, az azonnal felmegy a telenorra.
Úgy látszik mégsem fenékig tejfel az élet... -
tsteve
senior tag
a 3G-n roaming-oló Three kártya (is) eléggé belassult mára :
kb. 500 kb/s letoltes Telenoron
3 mb/s letöltes Telekom-on
(Balaton-part, 3 mérés átlaga speedtest-en)Telenoron ma még tart az ingyen hétvége, de inkább a nyár utolsó jó, kánikulai hétvégéje talán a másik fő ok...
-
tsteve
senior tag
3.6 Ft/MB a netezés dija (1 penny) ha nem veszel addont...
egymást hívni (2 three kártyával) ugyanannyi, mint bármilyen másik kártyát (3 penny/perc) ha nem veszel addont...
létezik 3000 perces, 5 fontos three-three csomag is, de mivel ez hálózaton belüli, ugyanugy nem működik roaming-ban, mint ahogy a magyar szolgáltatók hálón belüli csomagjai sem működnek roaming esetén...
netezni csak addon - nal célszerű, a payg net dija és működése hasonló mint a Telekom world gprs limit-je...
-
lii
csendes tag
Vagy akkor ervenyes az 1p per minute? Ugy eleg veszelyes netezni foleg ha az alkalmazasok frissitese engedelyezve van.
-
tsteve
senior tag
válasz
thomas77 #1566 üzenetére
a számláló kijelzése valóban perc alapú, de a tényleges elszámolás másodperc alapú... azaz a gyakorlatban 12 db 5 másodperces hívás után csökken csak 1-et a hátralevő percek száma...valóban félreérthető módon írtam, elnézést érte...teszteld le te is, ha van időd... nekem igy működik, többször teszteltem már ezt a napokban...
-
tsteve
senior tag
ez még kedden készült, az addon inditásánál, mára már csak alig több mint 2500 percem maradt....
egy jó kis applikáció is van a Three oldalán, ami tökéletesen pontosan jelzi a hátralévő keretedet, s ami a legjobb, valódi másodperc alapú a perc számláló: azaz az 5 másodperces hívás valóban 5 másodperc, s nem 30 vagy 60...leteszteltem ezt többször a napokban
főleg magyar, angol és német számokat hívtam eddig, minden irányban a perc keretet ette csak....
jelzi azt is, hogy a feltöltött összeg soha nem jár le, ("Won't expire") mint pl. nálunk X hónap után...ez nem magyar szolgáltató...
annyi csak a feltétel hogy legalább 1 db hivást indíts 6 havonta...s ekkor nem kell újratölteni sem...
-
tsteve
senior tag
a "feel at home" a kulcs.. náluk ez jó ideje (másfél éve) működik már... ez azt jelenti, hogy roamingban fillérekért hívsz eu iranyba... 3 penny (11 ft) most a magyar irányú hivás payg-ban eu-ból (ezt használtam én is korábban) de az uj csomagok is "feel at home" - osok, s működik a 3000 perc magyar területről magyar mobil ill. vezetékes számokra is... ezt használom 3 napja
a "feel at home" miatt lett ez a kártya az eu-s kamionosok kedvenc kártyája az utóbbi másfél évben...
-
lii
csendes tag
En nezegettem a pay as you go dijszabasat a three-nek, lehet en ertem felre. Az add-on az nem csak UK-s hivasokra vonatkozik? Vagyis UK szamrol UK szamra? Igy add-on nelkul elerheto a 3p per minute.
Azt irja meg, hogy 'use your units in the UK or in feel at home destinations.'
Ugyanezen doksiban az all,hogy UK to Hungary ha nem foldrajzilag angliabol inditod a hivast akkor 46p per minute.
20 oldalas pdf doksi. Kosz. -
tsteve
senior tag
magyar területről magyar számra.... igy értem...
3600 ft = 3000 perc bármilyen
eu->eu hívás a Three-nél + 1 GB net (3G, szintén eu-ban)ha kihasználod a 3000 percet (nálam nagyjából ennyi a havi) akkor kb. 1 Ft/perc jön ki....
a csomag valódi másodperc alapú hívást ad eu-n belül, természetesen a jelzett magyar->magyar irányban is.. nyilván annak éri meg igazán, aki sokat telefonál havonta, mint pl. én...
ha nem veszel ilyen 3600 ft-os addont akkor 11Ft/perc minden eu->eu hívás ezzel az angol kártyával... korábban ezt használtam, de a 3000 perces, új havi csomagjuk nagyon csábító, előfizettem rá és már csak 2500 percem maradt 3 nap után a 3000 percből az applikáció szerint... nekem ez igy igen olcsó eddig...
-
törölt tag
válasz
Pepinbá #1557 üzenetére
Pedig ott van a honlapjukon...Bár az is lehet, hogy a korábbi 5eurós csomagot kivezették, mivel a mostani sokkal kedvezőbb.
Csomagdíj 30 napra: 5 euró + 20% áfa
Benne foglalt:
-korlátlan román mobil és vonalas telekom hívások + korlátlan román telekom smd
- 1000 perc/sms romániai vonalas/ romániai mobil/ eu vonalas számokra
- 600 perc eu mobilra
- 35 GB adat
- korlátlan whatsapp és messengerAktiválás: küldd üzebetben az 123-ra az "5" kódot
-
Pepinbá
csendes tag
Kedves Mindenki!
Romániában olyan helyen van egy kis faházunk, ahol csak egy antennára csatolt régi NOKIA 6210-essel tudunk telefonálni. Régen volt egy 5 EUR-ós kártyás csomag, de az mostanra megszűnt.
Kérem, hogy segítsetek, hogy most melyiket kellene választani a COSMOTE kártyás csomagjai közül.
(99%-ban Magyarországra telefonálnák és csak 1%-ban máshová) egyenlőre internetezés nem jön szóba.Előre is köszönettel
EPINBÁ
-
válasz
H.Istvan25 #1382 üzenetére
Szia István, hétfőn esedékes lesz Montenegró és ezt találtam aktuálisan.
Létezik, hogy 100GB benne van az 5 eurós sim kártya árában
Elég jól hangzik
-
radio100jozs
őstag
Ráadásként nekem csak 3G-re enged fel roamingban, így viszont jó a Voda is, mert annak legalább országos 3G hálója van, nem úgy mint a Telekomnak, ami csak foltokban. A virtuális szolgáltatók nem nagyon mennek 4G-n, még itthon az UPC is csak 3G-n megy a Voda hálón, nincs szerződésük 4G használatra.
-
tsteve
senior tag
válasz
radio100jozs #1552 üzenetére
hát igen... itthon talán egy telekom+voda kombináció még jobb eredményt adna Three kártya esetén a részben közös telekom+telenor háló miatt...
vannak érdekességek szerte Európában... nem hittem volna pl. hogy a vodával ennyi a fehér folt eu-ban... a telekom kártya sokkal jobb volt idakinn netezve
-
radio100jozs
őstag
Érdekesek ezek a tiltások, nekem a Francia kártyámnál meg itthon a Telenor a tiltott. A virtuális szolgáltatók nem teljes körűek sajnos a roaming esetében, elég megnézni pl. a hazai UPC mobile esetében, országonként csak 1-2 szolgáltatóval van roaming megállapodása még Európában is.
-
tsteve
senior tag
válasz
radio100jozs #1550 üzenetére
ezt is tettem.. ott megy a 20 mb/s most is... jó dolog ez az egyesített lefedettség valóban
kár hogy a voda háló tiltott a Three-kártyák esetén... de kettő szolgáltató is bőven elég most így
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest