Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
samulion100
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kérdéssel fordulok hozzátok:
Hogyan lehet megbabrálni egy MIUI ROMot, úgy, hogy az más eszközön is fusson?
Konkrétan az a probléma, hogy az én Cubot One-omra a MIUI V5 4.1.19 -es verziója a legfrissebb, de már szívesen beújítanék a 4.8-ra vagy a MIUI 6-ra is.
Az utóbbi időben elég sokat keresgéltem, ez ügyben, (rom átalakítása, hogy kompatibilis legyen más eszközökkel is) de csak addig jutottam hogy feltelepítem, de a boot képernyőnél tovább sosem jutottam.
Van erre valami megoldás? Hogy esetleg a fájlokat megbabrálni és működésre bírni?Ha esetleg nem ide való a kérdés, tudnátok ajánlani topikot?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Bibu02
csendes tag
Sziasztok!
Nálatok működik a MIUI Magyarország weboldala? Már rengetegszer próbáltam megnyitni, de a böngésző azt írja ki, hogy a weboldal nem elérhető, a hibaelhárító szerint pedig a DNS-szerver nem válaszol. Valakinek van ötlete, hogy mi a gond? Más weboldalakkal eddig nem volt ilyen...
-
batai15
félisten
[link]
ez a miui vajon multilang rom?
próbáld már valaki miui v6 romot? -
fuze
őstag
Más:
MobileVoip programot használok a hívásaimhoz, azonban a stock androidokkal ellentétben itt ha vannak más "hívó alkalmazások" akkor nem ajánlja fel, hogy melyikkel szeretném hívni az adott számot. (Remélem érthető) Kvázi nem épül be hogy úgy mondjam. Nem lehet rábírni valahogy?
-
fuze
őstag
Basszus véletlen frissítettem a miuit updaterrel, ami nem is baj (pl egy app végre működik ami nem akart). Viszont a kedves készítő kicserélte a default témát ilyen kókányolt v6 szerűre, ami szerintem gusztustalan (Az eredeti v6-al persze nincs gond). A vicces az, hogy sehol sem találom az original V5 témát, abból is csak összekókányolt extended edition meg ilyen marhaságok. V5-ös romból meg nem tudtam kiszedni.
Jiayu g3s Unoffical MIUI 4.8.27
-
fuze
őstag
Internet call opciót beállítottam, viszont a névjegyzékből képtelen vagyok indítani. Hogy kell vagy mit kéne? (SIP hívást szeretnék)
-
w333
félisten
Igen ... néha vannak ilyenek hogy egy frissítésben megoldanak pl. 3 hibát, de lesz helyette 5 újabb hiba, de ez érthető mivel gondolom te is a Developer romot (heti frissítést) használod, van stabil verzió abban nem hinném hogy lenne hiba
Sajnos portolt telefonokra mint amilyen a Nexus 4 és Xperia Z nem nagyon van stabil kiadás, csak heti frissítés (örülünk hogy egyáltalán van hozzá MiUi), de összességében én azt vette észre hogy a heti frissítésben egyre jobb az egész rendszer, van hogy egy-egy frissítés tartalmazhat hibákat (szerencsére nagyon ritka) de azt általában szokták jelezni a felhasználók ha valami gond van, és köv. héten már javítják is
Dimond G
Ezt elfelejtettem mondani a múltkor ... gondolom zárt a Bootloader így a Sony saját kernelével használod a MiUi rendszert
így ebből adódóan ne lepődj meg rajta hogy néha vannak hibák pl. gyorsan merül a telefon,nem működik normálisan a kamera, lassú vagy néha laggol, ha nyitva lenne a Bootloader (garancia után) akkor már a MiUi kernelével működne a rendszer amivel sokkal gyorsabb és stabilabb is lenne
-
tolvaj!
őstag
Te egy bölcs ember vagy!
- viszont így is kerülhetsz kellemetlen helyzetbe...
Rednoteom van, tehát gyári készülék, kijött az update ( multi 30) changelog alapján tartalmazza a kamera tárhely beállítást is ( eddig csak belső memóriába mentet képet, videót). Tök jó, csak jöttek a gondoka számla meg a gondnok, nem kapcsolt ki a képernyő, az elemlámpa viszont igen 2 perc után és a gmail kliensel nem működött a push email. Downgrade vissza 29, az most f@sza és várok. -
w333
félisten
válasz
Dimond G #384 üzenetére
Van egy jó hírem az eredeti MiUi rom -al és egy rossz hírem !
A jó hír az hogy elvileg ebben van OTA frissítés, tehát jelezni fogja hogy van elérhető frissítés és tudod a MiUi -t frissíteni
A rossz hír hogy ebben nincs magyar nyelv ... csak angol és kínai !
Szerintem várd meg a miuiandroid.com verziót mert az Multilanguage (többnyelvű) !
Én mindig megnézem a changelogot, ha valami nem működött régen és azt írják a changlog -ban hogy most javították, vagy új funkciók kerültek bele, csak akkor frissítem
-
tolvaj!
őstag
válasz
Dimond G #384 üzenetére
Nem szabad beleesni az update öröme csapdába! Attól, hogy hetente jön ki frissítés nem kell mindig beleugrani, jelen pillanatban én is downgradeltem a telefonom az utolsó frissítéstől, mert hibásan működött. Ez csak egy lehetőség, de ha elégedett vagy a mostanival akkor ne piszkáld szvsz.
-
Dimond G
senior tag
Péntek óta nincs frissítés Z-re! Ennyire a V6-ra koncentrálnak?
-
fuze
őstag
Nem találom a SIP beállításokat. (voip-hoz). Van benne? kéne, hogy legyen ha a stock androidban van.
-
w333
félisten
MiUi V6 Téma ... Link
-
whatnot
őstag
Másnál is előfordul, hogy alkalmazások egyszerűen csak megállnak?
Zenelejátszó megy, aztán úgy dönt, megáll. Ha elindítom újra, az aktuális szám elejéről indul.
Még bosszantóbb, hogy böngészés közben egyszerűen levágja a böngészőt, ha újraindítom, akkor alapállapotból indul, vissza kell navigálnom oda, ahonnan levágta. Ilyenkor jellemzően újra kivágja a böngészőt. Ezt az alap böngészővel is megcsinálta és most firefox-szal is. Ez mobilneten oda is vezethet, hogy szépen lassan feléled a kapacitást, feleslegesen.Valahol a szinkronizációra gyanakszom. Pl. ma úgy volt, hogy jött egy értesítés egy emailről, ami után közvetlenül szépen kivágott firefoxból.
Verzió: MIUI-JHCCNBD24.0 (Redmi 1S)
-
Dimond G
senior tag
Üzemidő:
2n 13ó 3p 41mp
27%-os akkuszint
Miui 4.8.15
Képernyő: 33%
Szerintem magáért beszél.
-
fuze
őstag
Hali!
Jiayu G3S-en használok MIUI-t. Nagyon gyors, meg minden jól működik kivéve a galéria. De az valami rettenet. Nagyon szaggat. Lehet az a baj, hogy majdnem 600 fotó van a telefonon? Nem kéne bajnak lennie, mert a fájlkezelő pl simán elbírja.
-
Dimond G
senior tag
Igen...a fórumon is írták, hogy nem tanácsos most már ezeknek a típusoknak a támogatása. Ha továbbra is miui rom-ot akar, akkor keressen egy stabil verziót és használja azt.
Elavultnak számító készülékre egy olyan rom-ot ami már az újabb készülékekre van szabva, amúgy se tanácsos támogatni.Amúgy, a mostani 4.8.8-al meg is lennék elégedve! De örülök, hogy nekünk Z tulajoknak lesz még V6 is!
-
tolvaj!
őstag
válasz
Dimond G #370 üzenetére
ezek legtöbbje kettő vagy annál is több éves típus. A google maga is csak 18 hónapig patronál egy típust! Örüljenek a tulajok ( főleg mondjuk egy S II tulaj), hogy idáig kaptak támogatást
a Z pedig egy éves, a tavalyi sony csúcs. technikai öngyilkosság lenne a MIUI fejlesztők részéről, ha már most kirostálnák csórót!
-
Dimond G
senior tag
Azért jó hogy a Z nincs közte:
Fordítás: "Hivatalos Xiaomi nyilatkozat:
MIUIers, reméljük, hogy a fejlesztésére összpontosít MIUI alapú Android 4.4 a jövőben, ezért úgy döntöttünk, hogy a MIUI V5 frissítés a következő eszközök után leállítják MIUI 4.8.8: i9100 / i9300 / MX2 / Megjegyzés2 / HTC Onex / Find5 / HTC One / Núbia Z5S (mini). Ez tényleg egy nehéz döntés. Ha a fenti eszközöket kap Android 4.4 az eredeti gyár a jövőben, akkor fontolja meg a őket. Remélem érted. Köszönöm." -
tolvaj!
őstag
Mivel a note és pár társa MTK alapokon nyugszik így gyanús, hogy eredeti romból való port a sony Z-re és a többi qualcommos cuccra hamarabb elérhető lesz, mint a saját termékekre. Hiába van kint az MTK 4.4.2 drivere, valami macera van vele, különben már kint lenne a 4.4 V5 is redmi notra, illetve sima redmire ( MT6589 es proccal szerelt)
-
Dimond G
senior tag
válasz
Dimond G #357 üzenetére
Nos...felraktam az új recovery-vel a miui 4.8.15-öt és beleaktam, majd feltöltöttem az aksiját is!
...nem rossz....
...elsőre indult....aztán ment rendesen.....
...6 óra alatt 2%-t merült.... na, ez már valami!!!Most wifi-tem vele egy kicsit, kb 30 percet....3% ment le.... nekem ez már elfogadható!
-
ZsyfKo
senior tag
válasz
Dimond G #353 üzenetére
Nekem a 4.8.8 van fent amióta kijött és semmi baj nem volt a telepítésnél, itt is és Z topicban is sokan írták hogy nem tudják feltenni. Nekem elsőre csak annyi baj volt hogy a 4.2es romra próbáltam tenni, de utána már nem volt semmi gond, és nem egyszer raktam újra (ezen nem a frissítést értem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest