- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One UI zápor szórta meg Európát
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
gelbelex
őstag
Hi,
MIUI for Poco 14.0.2, néhány hónap után egyszercsak elfogyott a 128 GB tárhely.
A MIUI Gallery app (com.miui.gallery, 3.5.7.24-global) volt az ok, 47 GB-ra hízott...
Néhány találat van erre a neten, különböző MIUI-s telefonokkal, az Uninstall Updates a megoldás. Adatok nem vesznek el..!
Uninstall Updates után (3.5.2.9-global lett) ~200 MB, a System apps updater-rel újra frissítve ~400 MB lett.
Örömbódottá. De újrakezdte a nyavalyás...
Egy nap múlva (1 fotó, 3 printscreen) 1.75 GB! Még egy printscreen (~700 kB) után már 2.00 GB!
Újra Uninstall Updates, a System apps updater-t átállítottam manuális-ra, a Gallery-t meg nem frissítem. Nem is használom, a régi verzió bő 1 hónap (néhány használat) után már 577 MB, nem valami fényes.
Inkább az Aves-t (260 MB) és a Google Gallery Go-t (45 MB) használom... -
paolinho
őstag
válasz
ginola #10652 üzenetére
Nem. Egy 10 éves körüli Gigabyte GA-P55-US3L alaplapra szerelt Intel i5 procival és egy Asus Geforce GTX Ti1050 VGA-val ketyegő masina. A rendszer egy 250 Gb-os Samsung SSD-n ketyeg (mellette egy 2TB-os vinyóval, mint háttértár), 12Gb HyperX ram támogatásával. Veterán kora ellenére az én igényeimnek megfelelően teljesen jól végzi a dolgát ezt a problémát leszámítva.
-
paolinho
őstag
válasz
janakbacsi #10648 üzenetére
Nem. "Sima" Windows 10 (mostmár 11) Pro. De a hiba sajna itt is megmaradt.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Szeretnék 2 féle telefont vásárolni. Mivel a készülékek topikja nem igazán ezzel foglalkozik ezek esetében, és mivels szeretnék MIUI-s arcoktól véleményt kérni, a Milyen okostelefont vegyek? mellett itt is megkérdezem, de ki is egészítem +kérdésekkel alább.1.)
- Xiaomi Mi 10 Pro utódjának szánva.
- Kb. 3-5 évre.
- Mivel saját kézben lesz, így könnyen felpattintm rá az xiaomi.eu ROM-ot.
- Jó kamerás képességek kellenek.
- A gyorstöltés is minél erősebb legyen.
- 8 Gb RAM szerintem kell Anroid alá, de többre nem is tartok igényt. (Ha van, tök jó persze, de nem látom előnyét.)
- Legyen IP védelem, örülnél IP68-nak.
- A jelenlegi Mi 10 Pro már elég nagy, egy kézzel nem kényelmes igazán (, ezért hajlok a Xiaomi 14 irányába.)
- Egyéb HW elvárás nincs, nem játékra, nem erősebb grafikai igénybevételre lesz használva.
- 2 típus közül agyalok: Xiaomi 14 és Xiaomi 14T Pro.
(Ha lehetne kapni a Xiaomi 14 Pro is érdekelne, de mivel nem lehet, így kiesett.)2.)
- Egységes, céges telefonoknak szánva, speciális felhasználási igények nélkül.
- Mivel a Xiaomit viszonylag jól ismerem, így ezt is ebből választanám.
- Kb. 5+ évre, vagy amíg használható.
- 8 Gb RAM szerintem kell Anroid alá, de többre nem is tartok igényt. (Ha van, tök jó persze, de nem látom előnyét.)
- Legyen IP védelem, örülnél IP68-nak.
- Egyéb HW elvárás nincs, nem játékra, nem erősebb grafikai igénybevételre lesz használva.
- Örülnék, ha fel lehet rá tenni a xiaomi.eu ROM-ot, a sok bloatware miatt. De ezt is nekem kellene csinálni.
(Ezt így lehet csekkolni: 1.) Megnézed a kódját. 2.) Megnézed a Stabil ROM támogatott listát.)
- Ezeken agyalok:
POCO M6 Pro 4G
Redmi 13
Redmi Note 13
Redmi Note 13 5G+ kérdés:
3.a.) MIUI fiók nélkül továbbra sincs BLnyitás és miui.eu ROM telepítés, ugye?
Akkor vagy létrehozok egy céges MIUI fiókot, és abb alesz mindenké, vagy mi lehet még a megoldás?
3.b.) Ha ez utóbbi, akkor be tudom úgy állítani, hogy adott kolléága, aki a telót használja, ne tudjon belépni a MIUI fiókba úgy, hogy közben a készüléke hozzá van kötve?4.1.) A Redmi 13 és Redmi Note 13 készülékek támogatása nem is várható xiaomi.eu ROM-ra? Megint a Mediatek proci miatt? Vagy ez örök sláger?
4.2.) Ez esetben mit lehet csinálni? Marad az Indonéz ROM, mint már azt a POCO M6 Pro 4G emerald esetében megbeszéltük?Visszajelzésetek várva.
-
mjani1172
addikt
válasz
ginola #10626 üzenetére
Szia!
Ezt a leírást vettem alapul.
- 30 napos legyen legalább az MI fiókod
- Global verziós legyen az eszköz
Telefon:
1.Nyisd meg: Beállítások -> A telefonról -> Részletes információk és adatok, érintsd meg többször az “OPERÁCIÓS RENDSZER verziója” részt a Fejlesztői beállítások aktiválásához.
2.Menj vissza a Beállításokhoz, kattints a További beállításokra, majd a Fejlesztői beállítások elemre, ott engedélyezd az OEM-feloldást és az USB-hibakeresést.
3.Kösd össze Xiaomi fiókodat a telefonoddal. Koppints a Mi Unlock állapotra -> Elfogadom -> Fiók és eszköz hozzáadása elemre. Győződj meg arról, hogy eszközöd mobilneten keresztül csatlakozik az internethez, csak így működik. A fiók sikeres összekapcsolása után ezt az üzenetet kell kapnod:
„Sikeresen hozzáadva. Mi-fiók most ehhez az eszközhöz van társítva.”
Na ez nem megy. Kiírja, hogy nem tudja hozzáadni, menjek a Xiaomi Community-re, (ez lenne a lírásban a 4. pont) és ott kérjem.....Ott meg a szokásos, próbáljam meg holnap.De az eszköz nincs hozzáadva.Szerintem, lehet nem jó a leírás, már nem lehet hozzáadni, és Youtube-on sehol nem láttam hogy ez így működne....
4.Ezután kérni kell a bootloader nyitás lehetőségét, ezt a Xiaomi Cumminity app felületén tudod meg tenni. (Xiaomi Community App 5.3.31 vagy újabb verzió) A telepített Mi Community régióját változtasd meg Globalra, majd kattints az „Unlock Bootloader” elemre, és érintsd meg a „feloldás kérelmezése” lehetőséget. -
mjani1172
addikt
válasz
Viktor0610 #10608 üzenetére
Szia!
Van ehhez normális "??" infó? pontos leírás( ez az első xiaomim, én is a taiwani rom felrakásával küzdök, és bár nagyon segítőkész mindenki, de sajnos mindenhol más az infó, és nem igazán jutok előrébb) ez talán ha járható akkor egyszerűbb lenne.
-
paolinho
őstag
válasz
Hawk02 #10641 üzenetére
Köszi a tippeket, de sajna nem lett ez a megoldás. Nálam is be van állítva a Fejlesztői beállításoknál a Fájlátvitel alapnak, és az Eszközkezelőben is próbálkoztam a frissítéssel, de sajnos az írta, hogy "a legjobb illesztőprogram van telepítve". Akkor turkálok tovább a Xiaomi-nál, hátha találok rá valami megoldást.
-
Hawk02
aktív tag
válasz
paolinho #10640 üzenetére
Én mindig a fejlesztői beállításokban szoktam beállítani.Alapértelmezett USB beállításnál.Ott kiválasztom a fájlátvitelt és telefon csatlakoztatásakor már nem kell tennem semmit.Régebben volt ilyen gondom w10 alatt,eszközkezelőben megkerestem a telefont és MTP eszköznek beállítottam,mert ott volt mellette a sárga háromszög.Frissítettem hozzá az illesztő programot és helyreállt minden.A telefon az eszközkezelőben a nevén jelent meg.
-
paolinho
őstag
Lenne egy kérdésem, amely ugyan egy PC-n futó Windows 10 Pro rendszerhez kapcsolódna, de mégis összefonódik az itt taglaltakkal.
Arról van szó, hogy néhány héttel ezelőtt egy Xiaomi 13T-n végig mentem a bootloder nyitás, és rom-csere protokollján, amely ugyan sikeresen lezajlott, de csak most figyeltem fel arra, hogy hiába szeretnék csatlakozni mind a saját Mi 11 Pro telómmal, mind egy Note 9 Pro-val, noha érzékeli a telókat a PC a tárterületet még sem látni azokon.
Pedig a telón megjelenik az a kép, ahol választani lehet az USB- történő csatlakozás gyanánt a Nincs adat átvitel, a Fájlátvitelek, és a Fotótranszferek között, mégsem történik semmi, amikor kiválasztom a Fájlátvitelt.
Ami még fura, és érdekes, hogy a Fotótranszfer kiválasztásakor viszont megjelenik telefon DCIM és Picture mappája az ott lévő tartalmakkal.
Tuti valami driver gond lehet ez, de jó lenne valahogy megoldani a Fájlátvitelt is.
Van erre esetleg valami ötletetek? Előre is köszi a segítséget! -
Hawk02
aktív tag
válasz
ginola #10634 üzenetére
Néhány hónapja.HyperOS volt a telefonon.Xiaomi M11i.Xiaomi Community-t el kell felejteni.(úgy nekem sem jött össze)Fejlesztői beállítások-OEM-feloldás-USB hibakeresés-Alapértelmezett USB-beállítás-Fájlátvitel,utána MI Unlock-állapot-Fiók és készülék hozzáadása (mobiladat bekapcs,wifi ki) ez így fontos.Abban az esetben,ha összekapcsolta a fiókot a telefonnal,innen kilép és MI Unlock Tools-sal elindítani a BL nyitás folyamatot.Nekem 72 óra várakozást dobott fel a rendszer,utána már nyitottam is.
Napokban egy Poco M6 pro 4G telefonon kapcsoltam össze a fiókot a telefonnal. -
user26
senior tag
válasz
ginola #10634 üzenetére
Szia, nem teljesen kerek a dolgok, sok mindent beszélnek az emberek, különböző helyeken. Szög egyszerű megfogalmazásban én úgy értelmeztem, de tévedhetek, hogy azok a modellek, amik MIUI -val jöttek ki, és úgy kaptak frissítést, ott él még a régi bootloader nyitási folyamat, ott ahol már HyperOS -el jöttek ki a modellek, az új szabály lépett életbe. Ez nem máról holnapra, hanem így folyamatába bontakozik ki.
Miui éréba mindegy milyen régió modelled volt, lehetett nyitni, HyperOS érába a CN régiós modellt hivatalosan nem lehet, nem engedélyezett. (Tehát gyárilag a rendszer CN) Bizonyos helyeken azt írták, hogy limitálva van a fiók nyitási kérelem, szám szerint 2000, és utána a következő kérelmezői időig nem lehet. Állítólag az MTK modellek nyitási és a Qualcom modellek nyitási körülményei azonossak, de mégis mások a feltéelek. Olvastam ezeket mind, tévedhetek, rosszul is értelmezhettem őket, de valami lehet a dologban, mert számos variációkat írtok sikertelen, sikeres történetekkel.
Hasznos
Hasznos -
Hawk02
aktív tag
válasz
mjani1172 #10622 üzenetére
Szia!
Nekem is az volt a gondom,hogy nem tudtam összepárosítani a fiókom a telefonnal.Valahol olvastam régebben,hogy csak aktív fiókkal tudod összepárosítani.Abban az esetben,ha a fiókodat 30 napnál régebben használtad,nem fogja engedni.Én létrehoztam egy másik email címmel egy fiókot,kivártam a 30 napot és utána össze is tudtam párosítani a telefont az Mi fiókommal és nyitni is tudtam a BL-t. Xiaomi Community-t én elfelejtettem a nyitásnál,mert mindig csak újabb és újabb időpontokat adott.Kb.2 hónapig szenvedtem vele.A régi mószerrel sikerült a nyitás. -
ginola
addikt
válasz
Viktor0610 #10628 üzenetére
Köszi.
A Xiaomi.eu ROM snapdragon esetén elkényeztetett.....
Poco Y6 Prora feltettem az indoéz Romot kicserélős módszerrel, de nyitni nem tudom a bootloadert, van e vmi nyitó leírás, ami működik most is? -
-
ginola
addikt
Valahol be lehet állítani azt, hogy mikor kilépek néma üzemmódból hangos üzemmódba ne adjon hangot a telefon, ha ráegyek a csempére?
-
ginola
addikt
Sziasztok
Bypass eljárással próbálom nyitni a bootloadert X6 Pro-n, de ez fogad. Mit cseszek el?
-
Orgi
addikt
válasz
mjani1172 #10619 üzenetére
Helló, nem tudom ez ugyanaz a probléma, mint ami nekem volt, de Redditen találtam rá megoldást. Nem tudtam telefonszámot társítani a Mi Accountomhoz, megjött az sms, de nem tudtam utána tovább lépni. Ha neked is ez a gond részben, akkor menj el a Cloud belépő oldalára ( [link] ) és ott használd a recordert (hangfelvételek), egyedül így tudtam számot hozzá adni.
-
mjani1172
addikt
Sziasztok! Xiaomi 14 t pro, nyitnánk a Bl-t a hívásrögzítés miatt. Ez sajnos kell a meló miatt. De már az elején elakadtunk a telefont nem tudjuk összepárosítani a Mi account - al. A telefonnál azt írja nincs behelyezve vagy aktiválva a sim. Ez egy régebbi fiók, de egy új yettel kártyához, ami feltöltős, rendeltem az account-ot. A kártya elméletileg aktív, működik. Mit lehet ezzel kezdeni?
-
paolinho
őstag
válasz
Viktor0610 #10611 üzenetére
Végignézve nfsu17 fenti belinkelt YT videóját, akkor gyakorlatilag annak teljesen felesleges várni a BL nyitásra, aki a rom cseréje után vissza kívánja zárni a telót!
Na majd legközelebb tesztelem, köszi az ötletet. -
ginola
addikt
válasz
Viktor0610 #10598 üzenetére
Most mi a működőképes BL nyitás metódus?
Mi unlock státuszba a Xiaomi communiy appot írja, amivel napok óta csak az időhúzás megy.
Poco X6 Pro a teló... -
Orgi
addikt
válasz
Viktor0610 #10614 üzenetére
Köszi, bár elsőre nem találtam ezt a menüpontot meg, de a kereső már feldobta és úgy tűnik működik
-
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
teljesen új Xiaomi felhasználó (14T, HyperOS 2) vagyok és egy helyen nem tudom kiírtani a reklámokat, az alkalmazásaim könyvtárában (további alkalmazások néven fut az "asztalon") pár napja megjelentek ilyen alkalmazás-ajánlások, ezt hol kéne tudni kikapcsolni? Illetve a csengőhang/háttérkép választást elég áttekinthetetlennek találom, de legalább háttérképet a Galériából tudok választani, a saját menüjéből nem jöttem rá, csak ezeket a netes ajánlás-hegyeket dobja fel -
-
-
paolinho
őstag
válasz
Viktor0610 #10608 üzenetére
És ez működhet bootloader nyitás nélkül is? Érdekes metodika. Mindenesetre köszi, hogy megosztottad. Talán legközelebb kipróbálom.
-
válasz
paolinho #10607 üzenetére
Megtaláltam crok rövid leírását:
elinditod a frissitest ugy hogy betallozod pontosan ugyanazt a ROM-ot ami fent van epp, lemegy az ellenorzes es kiirja, hogy akkor most restart.. na, ekkor NEM restart hanem ugyanott, ugyanabban a konyvtarban atnevezed a 13-as ROM-ot arra a nevre amit az elobb validaltattal, visszamesz a frissitobe es majd csak ekkor restart-olod. Ez az atnevezeses modszer lenyege. Te csak siman atnevezted es megprobaltad betallozni. -
paolinho
őstag
válasz
Hawk02 #10592 üzenetére
Köszi! Már csak azért is érdekelne, mert, ha ez így működhetne - amivel kapcsolatban szkeptikus vagyok - akkor semmi szükségem nem lenne a BL nyitásra, és a rom cseréjére.
Viktor0610: Mi az a ROM-cserélős módszer, mert én csak a "hagyományost" ismerem, amihez ugye BL-t kell nyitni, stb.)
-
Hawk02
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni.Adott egy Poco M6 pro 4G telefon és ota frissítés még nincs hozzá legujabb,de fastboot és recovery rom van már.Telepíteni szeretném.Melyik rom lenne az egyszerűbb?Bootloader zárva.
-
-
p@gabi
tag
válasz
Viktor0610 #10603 üzenetére
Nem találtam frissítések eltávolítása opciót sehol,átnéztem néhány helyen
Letiltani sem tudom
Egyenlőre megvontam tőle minden adatforgalmat,ennyit tudtam csinálni,kíváncsi leszek
De még mindig nem tudom mire való ez az alkalmazás,ha valaki esetleg tudja,megköszönném,ha felvilágosítanaSzerk.:Hiába az adatforgalom megvonás,akkor is jelez,közben feldobta már az ablakot
-
-
p@gabi
tag
Sziasztok
Esetleg az elmúlt napokban nem kezdett el még valakit bombázni hibaüzenetekkel ez az apk?
Igazából azt sem tudom mi célt szolgál,mire való
Alkalmazás bezárás,gyorsítótár törlés,alkalmazás adatok törlése megvolt,eltávolítani,újratelepíteni nem lehet ugye,mert elvileg rendszeralkalmazásNálam nem változott semmi,nem telepítettem semmi újat,nem is töröltem,rom frissítés sem mostanában volt
A rendszer az elérhető legfrissebb xiaomi.eu stabil rom,1.0.8.0 hyperos
A készülék mi 11 lite 5g ne
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kézilabda topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- ASUS routerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest