- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telefon javítás, szervíz!
Hirdetés
-
Mobilarena
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
válasz
nfsu17 #11426 üzenetére
Köszi a választ!
Nem néztem külön a fogyasztást, ez nem volt szempont. Igazából idegesítenek a csipogások is, Garmin órát használok, ami éjjel is monitoroz amúgy (BT kapcsolat, de ott az óra megy energiatakarékosba) és persze kikapcsolhatom kézzel a wifit meg mindent, csak gondoltam hátha itt a telón is van ilyen éjszakai mód, mint pl az órámon, hogy arra a pár órára lemegy alvó módba...
Hívhatnak éjjel amire fel kell ébrednem, de az kizárólag hívás lehet, nem mail vagy más üzifajta. Igazából csak ha lett volna gyári lehetőség, akkor érdekelt volna, de akkor elfogadom hogy minden aktív marad. -
-
-
hrabanc
tag
válasz
nfsu17 #10929 üzenetére
Igen, köszi, a DND-t használom is.
A wifit leginkább azért kapcsoltatnám ki, mert az ágyamhoz viszonylag közel van a telefon.
Az érdekes az, hogy a Samsung telefonomon android 14 volt és ezeket az üzemmódokat/rutinokat simán kezelte. Nem külsős applikáció volt, hanem gyári.
Hasznos volt még, ha pl. bringázni mentem.
Egy ikon megérintésével bekapcsolta a BT-t, lekapcsolta a wifit, bekapcsolta a mobilnetet, elindította a sport-tracker appot, felhangosította a csengőhangot. -
Tamás1966
aktív tag
válasz
nfsu17 #10859 üzenetére
Igazad van, hiányos az információm.
Én Budapesten vagyok, volt Vodafonos, és előfizetéses a telefon
Akkor ez az 5G nem is olyan nagy szàm mint ahogy beharangozgatjàk ??
Sokszor úgy hirdeti a TV, meg minden szolgáltató, mintha a menyország szállt volna le a földre.
Menjenek el a francba akkor. 😄😁😆 -
Hawk02
aktív tag
válasz
nfsu17 #10768 üzenetére
Igen,ráfrissítettem a legutolsó recovery romot.Átnevezéssel próbálkoztam,volt amikor elindult,de megmaradt a régi.Hiába tünt úgy ,hogy lefrissített.Annak megfelelő romot tettem fel,mint volt a telefonon.Global/Global.
Indonéz volt a videóban úgy emlékszem.
Viszont a videó alatti megjegyzésben hivatkozik arra,hogy Ő a bootloader nyitást javasolja és a fastboot rom telepítését.Azt is mondja,hogy vigyázni kell a telepítéssel,arra gondolva,ha Global romra telepítünk rá Indonézt nem biztos,hogy a későbbiekben visszatudunk térni a Globalra.
Nekem már csak azért is megérte megnézni a videót,mert így előjött a miui régi telepítőfelület.Könnyedén lehet telepíteni ezzel a módszerrel. -
válasz
nfsu17 #10350 üzenetére
Amikor 'előtérben' van a gmail, tehát gyakran használod, általában olyankor nincs is gond.
Egyértelmű, nekem jó is volt úgy, hogy amikor akarom, megnézem a gmail appot, hogy mik jöttek. De most ugyanúgy nincs előtérben semmilyen app, mégis ugranak fel az értesítések és puttyan is a teló! Lassan kezd is agyamra menni, de most már azért is így hagyom egy hétig.
Gyakorlatilag most működik rendeltetésszerűen az emailapp értesítés! (mialatt ezt megírtam notebookon, megint jött
3már 4 emailem) -
válasz
nfsu17 #10348 üzenetére
OK, hogy tökmindegy, de eddig sosem jelzett, most ezen változtatás után meg egy nap 30-50 email jön és mindnél jelez.
Küldtem másik emailről is tesztüzenetet és 1sec múltán már pittyent is az értesítő.
Nem is állítottam, hogy ez mindenkinek megoldás, csak mint érdekességet jeleztem. Egy hétig még nem kapcsolom ki és jövök beszámolni, működik-e még.
...nem ezen múlik
Hát ugye, ha bárki tudná azt, min múlik, akkor már mi is tudnánk, mert beírta volna ide a megoldást!
Miközben írtam, 3 puttyanás is volt, kezd idegesíteni!
-
gyulaszu
senior tag
válasz
nfsu17 #10236 üzenetére
Érdemes esetleg jelenteni? [kép] Vagy az inkább falrahányt borsó lenne?
Más kérdés:
Mindkét SIM-en aktív a voLTE és aktív a kettős 4G mód.
Az egyiken megy a netezés (megosztva Hotspotként) amikor a másikon bejön egy hívás.
Az a normális ügymenet, hogy ekkor megszakad a netkapcsolat, vagy valami rosszul van nálam beállítva? -
válasz
nfsu17 #10081 üzenetére
Igen, tudom, le kell cserélni a gmailt...
Igen ez a megoldás, de megnyugtatlak, sok mobilos topik olvasgatása alapján írom, ez nem MIUI/HyperOS sajátosság!
Bármilyen email appot felraksz, jobb lesz a helyzet, néhánnyal kipróbáltam, mind jó volt. Blue, Proton, Outlook...
-
Én úgy jártam Xiaomi.EU ROM-on (Xiaomi 11 Lite 5G NE), hogy az addig működő banki alkalmazás tiltott le, mikor annak elindítása előtt nem néztem meg, hogy a telefonon telepített fingerprint már lejárt, van újabb, amit fel kellene rakni. Így én is taiwani ROM-ra tértem át.
-
-
-
user26
senior tag
Nem, nem ez a trükk, de ez is 1 megoldás.
Az, hogy mikor jön meg (azonnal, utóbb, vagy később), egy másik kérdés, ennek oka nem tudom, viszont azt megfigyeltem, hogy nem gyári rendszeren (Xiaomi.eu) 10-ből 8 esetben szinte azonnal megjött, most, hogy próbáltam, teszteltem. Gyári EEA régión többször utóbb mint azonnal.
Mindkettő rendszeren 1-1 eset volt, amikor a kijelző fel volt oldva, és csak kép értesítés volt, hang nem, gondolom épp valamit nyomkodtam, vagy olyan folyamat ment akkor amikor a hang elnémult (prioritás? Pf.)Én arra voltam kíváncsi, hogy lezárt kijelzőn milyen formában jelenik meg, amikor megjelenik. Minden esetben hang volt. Viszont ahogy a korábbi üzenetemben is írtam, a
nem gyári rendszeren lezárt kijelzőn (Xiaomi.eu), semmiféle módosítás nélkül megjelent az email értesítés. Gyári rendszeren pedig nem. Ott a fenti lépéseket kellettem elvégezni, (akkumulátor korlátozás kikapcsolva, Alkalmazásaktivitás szüneteltetése, ha nem használjuk opció ki, és alkalmazás zárolása), ebben az esetben lezárt kijelzőn az értesítés megjelenik. Az értesítés megjelenhet "tartalmilag", illetve ha az AOD be van kapcsolva, akkor az app ikon jelenik meg értesítés formában.
Amire most jöttem ráa következő, ha az értesítési effect "kijelző bevilágítása" opció, akkor az értesítés tartalma jelenik meg, a lezárt kijelzőn, a beállításától függően, ha Pulzáló (kék), vagy egyéb opció van, az értesítési effectre állítva, akkor nem jelenik meg kép formában, csak hang értesítés van. Ez mellett ha az AOD is be van kapcsolva, akkor ott ikon formában jelez.
Én csak a dologgal azért foglalkoztam, mert korábban írták nem jön meg a Gmail értesítés, vagy nincs hangja amior jön. Gondoltam kcsit utána nézek.
Off:
Az egyszer biztos, hogy a gyári rendszer "erősen" le van korlátozva, illetve a másik dolog, hogy aki végig kísérte a MIUI fejlődését az tudja csak, hogy bizonyos menüpontok megszüntek, átalakúltak, vagy máshova kerültek. -
janakbacsi
őstag
-
-
ddsteel
aktív tag
Szia, fentebb láthatod [link] én is szívtam ezzel. Kb 10 appot kipróbáltam, mindegyik szar volt (igen, az aquamail és a K9 stb is). Egyedül az Outlook működik nálam jól, mindent megkapok rögtön, időben, semmi delay. 3 accountot is használok és plusz tök jó, hogy accountonként más értesítőhangot lehet beállítani, ez nekem nagyon jól jön. Egyetlen idegesítő dolog van, ami marad nálam: a reklám. Az 1. email helyén néha van egy emailnek tűnő reklám, néha nincs. És pont ez az idegesítő, lenne mindig ott, akkor lesz@rnám. De így, hogy néha ott van, néha nincs, néha persze rákattintok véletlenül. Úgy lehetne eltüntetni, ha windows 365 vagy milyen cuccra előfizetnék (csak emiatt nem fogok). Szóval nálam is az Outlook győzött.
-
-
D1L1ZS
őstag
Szia!
Egy ideje Outlook appot használom.
Minden engedély megadva, akkukímélő az app beállításaiban kikapcsolva, automatikus indítás bekapcsolva.
Teszteltem, a telefon a beérkezett emailt követően kb. 5-10 másodpercen belül jelzett. Direkt úgy teszteltem, hogy a telefont hagytam kb. 5 percig pihenni lezárt képernyővel.
-
user26
senior tag
Szia, bocsi, hogy beleugatok, de azt hiszem @crok mondta, hogy prioritás van, ha több eszközön be vagy jelentkezve.
Az én esetem a telegramal: PC, Fő és teszt telefon. PC jön előszőr fő telefonon kicsit később, teszt telefonon jóval később, vagy ha "aktív" vagyok mindenhol, akkor azonos vagy egy időbe. A Gmail-nél is ilyesmi állhat a dologba, de tévedhetek, és elnézést ha hülyeséget írok.
Szokták javasolni, hogy lakatold le az appot, meg minden engedélyt adj neki meg, és változhat a dolog. -
pingwin92
aktív tag
Én sem találkoztam sok reklámmal a 4 Xiaomi telómon. Legalábbis a gyári appokban... Az a vicc, hogy a legtöbbel a Google appokban találkoztam. Pl. Google Fotók, ami folyton cseszeget, hogy fizessek elő a Google One-ra, meg, hogy backupoljak, hogy aztám elfogyjon a tárhely, és kelljen venni még.. De mondhatnám akár a Gmail appot is, ahol nem olyan 3rd party-féle bannereken, hanem a Promócióknál az e-mailek közé becsempészve jelennek meg.
Tehát ezelől nincs menekvés. -
WhiteWalker
nagyúr
Én sosem ragaszkodtam a gyári appokhoz
Pont ezek miatt , meg ha telefont váltok akkor a másik rendszer appjait megszokni , inkább a független appokat használom.
"Amúgy ezt az aqua izét telepítem és már látja is a leveleket, vagy meg kell adni (megint egy sokadik cégnek), a bejelentkezési adataimat is?"
Igen , kéri is hiszen anélkül nem tudja lekérdezni a gmail fiokból a leveleket , és engedélyt is kér a Google fiókhoz való hozzá féréshez.
-
WhiteWalker
nagyúr
De.miert azt a retkes gmail-t erőlteted? Van 4-5 alternatív app ami sokkal jobb?
Poco F5 van nálam is , szerintem tudod is a másik topicból, én személy szerint az aquamail-t használom és ajanlanám , nincs vele semmi gond , de van más email app amit tudsz használni gmail helyett. -
-
canadaa
tag
Hogy így utólag reagáljak. Úgy tűnik azért global rommal még sem ugyanaz minden. Play store-ban olyan appokat amik csak Magyar régióra vannak állítva nem tudok letölteni (magyar nyelv és magyarország van helynek beállítva). Másik Xiaomi telefonon ahol EU rom van, engedni. Nálam "nem érhető el az ön országában". (pl. Mol move).Hupsz, elnéztem. Valamiért a google play store át volt állítva USA régióra. Nem tudtam hogy azt is lehet külön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Nők, nőügyek (18+)
- Apple MacBook
- Lexus, Toyota topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PayPal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 128GB black fekete független Apple 1 év garancia adapter
- új bontatlan iPhone 16 128GB white fehér független Apple 1 év garancia adapter
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 16 pro 128gb bontatlan
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest