- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- Apple Watch
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vvrobi
csendes tag
válasz
frankdelgado #306 üzenetére
Semmi gond, azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak!
Root nekünk egyszerű usereknek ahhoz kell, hogy olyan programok is fussanak, amik igénylik ezt. Gyakorlatilag teljes hozzáférést biztosít a rendszerhez. Leginkább biztonsági mentést készítő, és rendszer szintű eszközöket befolyásoló programok igénylik (pl: Titanium Backup, Tincore keymapper, stb.)
OC az OverClock rövidítése, magyarul az órajelek túlhúzása. Itt lehet a CPU, GPU (grafikus processzor), és a RAM órajelét növelni. Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy egy programban beállítom az órajeleket. Androidon ezt a kernel cseréjével lehet elérni. A kernel a rendszer magja, ez általában a ROM-ok része, de külön is feltehető, cserélhető.
Firmware frissítéshez van két vagy több módszer, de általában a ROM-okhoz mellékelik az eszközt és a leírást is. Én most a Nitroteam Quickshot v2 ROM-ot használom [link], ennek leírom a lépéseit:
-Telepítéshez Windows XP, 7, 8 kell (Linux, Win8.1, Mac gázos)
-Amire szükséged van mentsd el, mert mindent le fog gyalulni.
-Töltsd le, és csomagold ki a ROM-ot valahová
-Neo X7 legyen kikapcsolva, tápkábel bedugva
-Csatlakoztatsd a PC-hez a Neo X7-est a kapott miniUSB kábellel
-Egy fogpiszkálóval, vagy gémkapoccsal óvatosan nyomd meg a HDMI csati mellett levő kis lukban a rejtett kapcsolót (tartsd benyomva) és nyomd meg a bekapcsoló gombot is (ezt nem kell nyomva tartani)
-A PC fel fogja ismerni mint új hardware. Elengedheted a gombot. Nekem nem kért drivert, mivel korábban a lewy féle ROM-hoz feltettem. Ha keresi a drivert ebben a csomagban megtalálod.
-Indítsd el a kicsomagolt mappából az RkAndroidtool.exe-t és nyomd meg az ERASE IDB gombot.
-Várj míg a folyamat befejeződik.
-Nyomd meg a Run gombot, ez fogja az ROM-ot feltenni. A pipákat nem kell piszkálni!
-Kétszer újra fog indulni a Neo. Fontos, hogy NE HÚZD KI a kábeleket ilyenkor!
-Most kaptál egy szűz rendszert, ami nekem elsőre spanyolul kommunikált, kicsit nehezen hagyta magát "belovagolni", de azóta remekül működik. Mint egy spanyol csődör!Ez a ROM alapból 1080p, ami ha jól tudom, neked megfelel. Nekem 720p kellett ezért kihasználtam a Quickflash lehetőségét, és tettem egy 720-as kernelt. Az első linken megtalálod a csomagokat QUICKFLASHER PATCHES: címszó alatt. Ezekben vannak OC kernelek is. Le kell tölteni, majd kicsomagolni, és a kiválasztott kernelt betenni az /sdcard/quickflasher mappába, majd el kell indítani a Quickflasher alkalmazást. Itt kiválasztod mit akarsz feltenni (lehet több file-is a mappában), és az újraindulást követően már az a kernel lesz.
Ha OC kernelt teszel fel, a fokozatosság elvét javaslom! Teszteld huzamosabb ideig, hogy bírja. Fusson torrent, videólejátszó, minden ami csak tud egyszerre. Nem szoktak melegedni még 1.8 GHz-en sem, de miden készülék más és más, ezért nem érdemes fejjel a falnak rohanni! -
Lifeforce
őstag
válasz
De ha nagyon vizuális típus vagy, ez is a segítségedre lehet:
https://www.youtube.com/watch?v=zbGp8WL4vu4 -
Lifeforce
őstag
válasz
Ahol vetted, oda bemész szépen készülékkel együtt, (Boráros téri boltjukba).
Megkéred az eladót, hogy legyen szíves szóljon a Lifeforcenak, és Lifeforce szívesen megfrissíti neked.(megvárhatod)
Vagy követed ezt: (#235) Lifeforce
Nehéz elrontani egyébként, de azért lehetőleg csak az X7-re szánt romokat próbálgasd
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Tizenkét tányérra térne át a Toshiba a HDD-piacon
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Projektor topic
- Battlefield 6
- iPhone topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Jövedelem
- További aktív témák...
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AMD Ryzen 7 7800x3d gamer pc eladó! Részletek a leírásban.
- X99/E5-2680 V4/16 GB RAM/240 GB SSD
- Kezdő Gamer PC olcsón! Ingyen szállítással
- PCLab Mini M-218 i3 14100F / 16GB DDR5 / GTX 1650 halk, profin összeszerelt DDR5 build
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad Z13 G1 (ELKELT)
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest