Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• scream

veterán

válasz szarnyasdino #2726 üzenetére

Általában vagy már hibásan érkezik - gyenge QC miatt - vagy éppen, hogy kibírja az első évet és utána egyik pillanatról a másikra elhalálozik - esetemben az alaplapra forrasztott CPU.

Nekem volt mind a kettőhöz "szerencsém", de nyilván, olcsó húsnak...

Érdekes módon az USFF gépek (Tiny/Mini/Micro), amiket használok/környezetemben managelek, mind hibátlanul mennek 5-6 éve (és már akkor is használtan lettek véve, gyári garanciával).

Jelenleg napi asztali használatra egy M4 Mini-m van, amivel elégedett vagyok, előtte egy Beelink SER8 volt, ami tetszett volna, ha nem lett volna pár fura dolga/adottsága: pl. gyári WiFi tervezés, amit később orvosoltak, ha írtál a supportnak, vagy a kínai piacos APU (R7 8745HS), ami "hivatalosan" nincsen consumerek felé támogatva AMD oldalról, vagy az alvó módban fel-fel pörgő venti (hiába volt bármilyen, amúgy elég jól testreszabható és szabályozható venti profil állítva rá). SER9-cel már nem volt kedvem próbálkozni + nem tetszett a beépített mic array.

Én továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy használt üzleti szériás USFF vagy Mac Mini M1 (nyilván, aki nem kedveli a macOS-t, annak nem) > új, csili-vili (mmint friss hw) kínai, ha valaki pénztárcabarát gépet keres, hosszútávra.

Új hozzászólás Aktív témák