Hirdetés
- Fontos frissítés érkezik a OnePlus 13-ra
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz
5leteseN
üzenetére
Ahogy látom, (márkától függetlenül) SOKKAL hűvösebbek a SATA-s SSD-k, főleg, ha "lassabb" darabokról van szó. De hát nincs ebben semmi meglepő. Ha NVMe lett volna benne, akkor megmérem, mi hol melegszik rajta, és szükség esetén ráragasztok egy életmentő fémdarabot/bordát. Ebben a kínai árkategóriában is van NVMe-s, 60+ fok állítólag, és 2000+ MB/s. Azért lett SATA-s, mert ha tönkremegy, rendelkezem olyan WDC-vel, ami akkor belemehet.
A sebességvitához én csak annyit tennék hozzá, hogy legjobb tudomásom szerint az oprendszer működésének sebességét nem a nagyméretű fájlok adatmozgatási kapacitása határozza meg. Amire meg én használom, oda a leglassabb SATA-s SSD is iszonyat gyors. Emlékszem még a Maxtoros, meg Quantum Firaballos időkre.
Kocka legyen a talpán, aki netezés alatt megmondja egy vakteszten, milyen SSD van a gépben.
A 8 GB memória a felhasználási célokhoz, úgy gondolom, négy évig tökéletesen elég lesz, és hat év múlva már valóban szűkössé válik. Úgy voltam vele, ha ez az - első kínai PC, amivel dolgom van - ennyi idő után működik, akkor az egy slotban kicserélem 16-osra. Vagy veszek egy akkori korszerű gépet, mondjuk 32 - 64 RAM-mal, és tíz évig tökéletesen gyors lesz. A lehető legkevesebbet akartam most rááldozni.
A borda polírozása szvsz nem overkill, nagyon sokat számít, és 15 perc munkáról beszélünk. A rajta lévő festék meg a paszta hővezető képessége a fasorban sincs még egy ki tudja milyen alumínium ötvözethez képest sem. Persze a szerelés kockázatát vállalni kell. (Fémtartalmú hővezető pasztákkal meg már nem szórakozok, és a bordán lévő festék azoknak is az útjába áll.)
Régebben - Athlon időkben - próbálgattam, és arra jutottam, hogy a gyakorlatban is igen nagy jelentősége van ennek. Akkor is, ha ez kis fogyasztású mag, a felülete is kicsi.
De az is igaz, ha nincs ilyen kiugró hűtési gondja, nem piszkálom.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fontos frissítés érkezik a OnePlus 13-ra
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elektromos autók - motorok
- Láncfűrész topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Battlefield 6
- EAFC 26
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4296,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Kocka legyen a talpán, aki netezés alatt megmondja egy vakteszten, milyen SSD van a gépben.