Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz sasNAXO #58488 üzenetére

Egyébként tegnap este még egy fárasztó nap után nézegettem ssh-n, hogy áll a szitu az én szerveremmel, szerintem a rendszer nem kezeli rendesen a speedstepet, végig 3600-on megy a proci, igaz cserébe szinte mindig, néha meg 5% a terheltség, szóval ha minden jó, nem enne ez se ennyit.
    Most csak a nast külön rádugtam egy okos hosszabbítóra, 27W, ami kb a duplája a J4105-nek, igaz havi +600ft-os áramszámáról beszélünk, de csak van erre megoldás, még küzdenem kell, hogy rendben legyen.

• Rick4

félisten

válasz sasNAXO #58488 üzenetére

Amúgy ezt a dupla vinyós sztorit én már sokadik éve nem értem, hátha te meg tudod mondani, mi értelme van.
    Ugye a Gbit max sebesség kb 114MB/s, azaz ennél gyorsabban nem tud a nas a kábelen kifelé küldeni, vagy befelé fogadni adatokat, és az is tiszta, hogy egy vinyó írási- olvasási sebessége simán túllépi ezt a sebességet, azaz hiába van két vinyónk, ettől nem lesz gyorsabb, mert korlátai vannak.
    Ha raidben gondolkodunk, és indítunk a raid0-val, akkor megint csak cseszhetjük a növelt sebességet, hiszen már egy vinyóval is kimaxoltuk azt.
    Ha raid1-ben gondolkodunk, és biztonságosnak hisszük a tükrözést, akkor a proci le van foglalva a dupla írással, azaz ettől csak lassabb lesz az eszközünk, és ugye a szokásos eset- túlfesz, lakástűz, lopás, árvíz, földrengés esetére nem véd a technika, ráadásul nem egy, hanem két vinyót kellett kifizetni, nem egy, hanem kettő pörög, azaz két vinyóba megy az óra, két vinyó tekeri a villanyórát is, és 100-ból nem egy, hanem két vinyó van nálunk, azaz dupla esélyünk van egy hibás vinyót kifogni, adatbiztonságot sem jelent, azt csak egy földrajzilag távoli mentős eszköz garantálja, ami csak a mentés idejére van bekapcsolva.

Tehát mi értelme a két vinyónak egy helyett?

Új hozzászólás Aktív témák