- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Naaaa, valami ilyet kerestem... Ez a tuti az asszonynak.. [link] Kár hogy matx, de cserébe egy csomó embernek jó lesz!
-
Rick4
félisten
Ehhez mit szóltok? Elég dizájnos, de mégse csicsás, matx is befér... [link]
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #58231 üzenetére
Hááát, abból élek 20 éve, hogy egy csomó dolgot én importálok, még olyat is, amit másoknak nem hogy lehetőségük sincs, de meg se találnak, olyan cucc is van, amit a MOL nak szállítok be, mert ők se tudják beszerezni, szóval elvileg nem lesz ez se nagy feladat, de értettem, köszönöm!
Grave_444 déli, és a nyugati csücske.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #58228 üzenetére
Ez jó, viszont ez itt nem az árról, és nem az ár- értékről szól, amikor kell valami, akkor azonnal kell, és az ár kevésbé számít, ilyesmikre általában péntektől vasárnapig van idő, közben meló van, tehát ha kell valami, annak ide kell érnie péntekig.
Pont a négy ventim példa erre, több helyen szerettem volna a 120-asból a 3 darabos szettet, meg egy 140-est mellé rendelni, mert pénteken Pesten volt dolgom, alzától bluechipig mindenki ígérte, hogy lenne, de csak az egyik, a másik bizonytalan, azaz két helyre kellett volna mennem, végül az ipon volt a befutó, mindkettőt tudták szállítani, és a 14:30-as határidőhöz képest már 11 órakor jött az sms, hogy átvehető, pont akkor indultam a Soroksári útról a Váci útra, csak beléptem, átvettem, ott se voltam, de hogy most máshol lett volna 5 forinttal olcsóbb, vagy akár 10-zel is, nem tudom.Pont ezért költöztem el Szegedről, egy marha nagy város annak minden hátrányával, ahol az 5 km-re lévő postára a legjobb időm délután 5 után a nagy forgalomban, tele lámpákkal, autókkal, 8 perc volt odaérni, reálisan parkolással 15, viszont soha semmi nem volt kapható azonnal, polcról, ami mégis volt az legalább jó drága volt, itt a Balaton mellett meg egy 450 fős kis faluban lakom, ahol ugyanúgy nincs semmi, sajnos még a 110m-re lévő posta is bezárt, viszont 3.5km-re van a következő, oda 5 perc alatt kényelmesen odaérek, rendelni meg ugyanúgy tudok bármit a világ bármely pontjáról, egyedül a ups-nél vagyunk remote area, ahol +1 nap a kiszállítás..
Szóval nekem tervezni kell az ilyesmiket is, viszont sokat nem szoktam vacakolni, inkább legyen nekem 4-5 db mindenből, ha kell hajnal 2-kor, mert eszembe jut valami, legyen ott a fiókban.
Ez szerencsére nem sürgős, a jelenlegi állapot is működőképes, ráadásul megjött az arctic vízhűtéshez a revizionált motorfedél, amivel be fog férni rendesen a cpu blokk, itt van előttem, de erre is csak hét végén, vagy ma késő este lesz idő.
Majd hét végén nekifekszek a kérdésnek, és megmérem, az a gép mit eszik max, mert már annyi gép van, hogy keverem, melyiket mértem, és az mennyi volt, ebből kiderül, melyik táp kell, bár én szeretek biztosra menni. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #58226 üzenetére
A roger smith nevű fórumtársat ismerem, pontosabba tudok róla naponta át szoktam lapozgatni az aprót...
AxBattler: csak valami lapos, és épphogy itx méret jöhet számításba, mert az asztalon fekvő monitor alatt kell odanyúlni hozzá, nekem most 20 centi hely van, szóval max 15 cm magas a jó, fekvő kivitel a szerencsésebb, se vinyó, se más nem lesz benne, eg ylap m.2 ssd-vel, a felcsatolt mappák a nason futnak..
RGB meg pláne nem hatja meg, most vettem egy csom pénzért 4 zsírúj A-RGB ventit a gépbe, (1 db 140-es, 3 db 120as) beraktam, minden frankó, kérdeztem, ugye, milyen szép?
Háát, őt abszolút nem hatja meg.
Sebaj, akkor oda mehet a fele árú sima fekete!
hegegabi80:
300w-os paneltápból van itthon kettő is, az nem gond, az adapterrel nem vagyok tisztában, mert 200W-nál már TFX-re váltottam, aztán abból lett 350w ugyanabban a házban, végül a kix itx tornyom...Gergello, egyelőre ez az évi 1 szett még valahogy nagy nehezen belefér a költsévetésbe,
De ha megunnám, lehet visszatérek vezetékesre, 20K-ért már Logitech Prodigy G213 gamer billentyűzetet veszek..
-
Rick4
félisten
válasz
Gergello #58220 üzenetére
Jaja, egér+ bill is használatban, csuklótámazos- zselés szövetes egérpaddal együtt teljesen jó, nekem hangos volt az egérgomb, így a felső műanyag lap alá tettem egy kis 3m kétoldalas ragasztót, egyrészt halkabb lett, másrészt jobb lett a kattintás érzékelés. Vehetnék bármit, de nálam az á-é-a betűkről fél év alatt lekopik a festék, utána csere, már sok ilyen billentyűzeten túl vagyok, évente veszek egyet, és mindig új. Ez is talán picit hangosabb lett, én is püfölöm, de mire igazán hangos lenne, csereérett lesz, úgyhogy mindegy.
Nem olyan home office ez, amiről képeket kell feltenni, semmi extra, két telekomos asztal két szekrénykével jobbról- balról, két monitor, két jó szék, két gép, és ennyi.
-
Rick4
félisten
válasz
Pista0001 #58218 üzenetére
Vizes hűtés megy majd bele ezek szerint valami i5-8600-zal, mert azt egy msi lapban láttam a hét végén, de így kerül be vga is, és majd újgazdát keres, itt igazából akármekkora az asztal, kevés a hely, tehát nem nagyobb, hanem kisebb ház kell, szebb persze lehet. Egy chiectec fi03 van most neki, ennyi a hely:
a jobb oldalon látszik egy picit az ő monitorjának a széle, ugyanilyen asztal, és ugyanilyen monitor van neki is, és a monitor és a fal között rengeteg kihasználatlan hely, oda kell betegyek valamit. ID cooling is 60-as van bent, hibátlan, marad is az, jó neki a kicsi ház...
-
Rick4
félisten
Máris itt van a kövi probléma (mindenkinek annyi van, amennyit csinál magának), asszonynak tetszene is a kolink rocket heavy, de sokat kellene az asztalon alakítani, főleg az elpakolás, meg a gép elhelyezés lenne nyűg, így másfelé mozdulok, amúgy se játszik a gépen, tehát VGA se kell, emiatt az üveges, házba benézős megoldásnak se lett volna sok értelme, keresnem kellett másik házat, ez van kinézve: [link] de itt jön a baj, külső táp kell.
A kis asrock b550m-itx lap és egy ryzen 7 -5700g-vel, 32GB DDR4 rammal, egy 512-es SSD-vel ehet 100-140w-ot max, van is itthon 300W-os pico psu, szóval valószínű ez megoldott, de melyik külső táp lesz a jó, ami szintén tud 300w-ot, és rendesen bekábelezős, műanyag házas, tehát nem led tápegység? Ha mégis led táp esz, nem gond, megoldom a kábelt, dugaszt, el tudom vezetni, az asztal alatt van egy régi tv állvány, amiben már bent van szünetmentes 60Ah-s akksival, 2 db kis szerver, switch, meg elosztók, kapcsolók, ez az, ami teszi a dolgát, oda be is tudom rakni, ha már nem lesz, de egy gyárias megoldást keresnék első körben. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #58195 üzenetére
Az, hogy én minek minősítem a termék árát, és a vásárlók többségének (nevezzük őket elegánsan célközönségnek) döntésében mennyire játszik az ár szerepet, nem mért, viszont mivel az én véleményem szerint ár nem elrugaszkodott, az biztos, hogy a billegőket nem tántorítja el a vételtől, a drága ár, mert nem drága az ár. Gondolom egy ilyen céleszközt eleve olcsóbb gyártani, valójában ha belegondolsz a mérettel egyenesen arányosan több lesz a gyártási költség, hiszen több anyag, több csomagolóanyag is kell, az egy m3-re eső termékek száma is kisebb, azaz egy termék szállítása is drágább. Na ez is az, amit nehéz mérni, pedig valójában jelentős tételről van szó.
Ha a kívánt termék bizonyos paraméterei, pl méret, fogyasztás gari hossza, csendesség, elrejthetőség, későbbi fejleszthetőség, de még akár a cukiságfaktor is) az árral egy súlyban lesznek, akkor az esetleges túlárazottság a nagy többség számára lenyelhető lesz a többi paraméter mellett. Ha meg olcsó, és nem akar fejleszteni, márpedig a célközönség többsége egy vinyót se tud kicserélni, nekik a fejleszthetőség se szempont. Sőt, még nekem se, mert mire vinyót cserélnék, addigra kijön újabb- gyorsabb- ritmusosabban villogó cucc, így az aktuális elavulttá, csereéretté válik.
Mondjuk nem láttam még olyan gépet, amiben elszált volna a forrasztás, ha meg 10000-ből 1-gyel megtörténik a gari lejárata után, hidd el, az az egy ember másnap rendel egy új kisgépet, és bedugja, majd el is felejtette a problémát.Ezek a gépek ebben az összefüggésben nem feltétlenül a céges vételben gondolkodóknak készültek, ezért se vegyük egy kalap alá a többivel..
írod, hogy: "Te ismersz pár céget, de nem mindet."
Mesélj már, mennyit ismerek?Miért kellene mindet ismernem? Az nem elég, ha van olyan barátom, aki dél- Magyarországon nagyon sok cégnél, egyetemnél, önkormányzatoknál rendszergazdai szolgáltatásokat lát el, saját nagykerjük is van, hogy saját magukat ki tudják szolgálni, tehát nem csak a javítandó- cserélendő alkatrészeket, de az alap hálózatépítéstől a közbeszerzési eljárásokig mindent bonyolítanak, az ő tapasztalata nekem elég, és az általa kezelt mennyiség van már olyan minta, mint minden közvéleménykutatásnál az az kijelölt, vagy véletlenszerűen kiválasztott mennyiség, ami töredéke ugyan a teljes mennyiségnek, de reprezentálja az egészet.
Tudom, kivételek mindig vannak, ezért felesleges belemenni, hogy annál az egynél épp mi van, amiről te tudsz nyilatkozni, mert az is kivétel ezek szerint. 50 gépnél meg elég gyorsan ki lehet számolni, egyetlen munkaállomásnál a 20-30K plusz hány nap termelhető ki, és onnantól már 2 évig csak pluszt termel, ebből már vissza lehet rá mutatni, mennyire a realitásról, vagy pedig a főnök jókedvétől függ a döntés, utóbbival megint csak nem tudunk mit kezdeni, így azt hiába taglaljuk, hogy egy ilyet hétfő reggel, vagy péntek délben kell-e a főnök orra alá tolni, üzletileg nem feltétlenül megindokolható részleteken felesleges vitát nyitni.
Vigneau: Nem kell rám hallgatni, az csak az én véleményem volt.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #58192 üzenetére
Az eméletem gyakorlati tapasztalatra épülő vélemény volt, nem elmélet!
Én nem ajánlok semmit, hiszen leírtam, akinek kisméretű gépre van igénye, az vesz egy olyat, aki itx-ben és erősben gondolkodik, az vesz egy olyat, akinek erősebb kell, és nem foglalkoztatja a méret, az vesz nagyobbat, és árban még erősebb cuccokat is tud venni ugyanannyiból.Hol szerepelt itt, hogy bármelyik másiknak árban jobbnak kell lennie, mint a másiknak, ha nem volt sehol sem a preferenciák között az ár?
Azt is érteni kellene mellé, hogy sem az emberek, sem a cégek nem olyanok már, hogy egy ilyen pc beruházás olyan tétel lenne, aminél anyagi megkötéseket kell alkalmazni, ami miatt utána a kihordási idő alatt szenvedés lesz a munka, amelyik cégnek nehézséget okoz jól megfizetni a megfelelő munkaerőt, és komoly, rendesen működő hardvert biztosítani a megfelelő sebességű munkavégzéshez, és erre nincs zsebben, azonnal bármikor egy éves bevétel 2-3%-ánál kisebb össze, annak a cégnek nincs létjogosultsága, bármiféle piaci változás, jogszabálymódosítás, konkurencia, vagy csak simán rossz üzleti döntés miatti piacvesztés elsöpri, mint az őszi szellő a gesztenyefa tövéből a száraz levelet!
Vigneau: Én is nézegettem ezt a kategóriát, most itt a Kolink Rocket Heavy az asztalon (még üresen) és erre talán le mernék cserélni a the tower 100-at, igen korrekten összerakott pici ház jó elgondolással megterveztve, ami ennél extavagánsabb, az a Phanteks Enthoo Evolv Shift 2, majdnem vettem egy olyat is a héten, bár lehet ettől jövő héten még megveszem, ez az a kategória, mai a must have érzést kiváltja, meg még van 3-4, a többi hidegen hagy. És pont erről beszéltem, aki ilyeneket vesz, az nem azért veszi, mert régi a gépe, és kellene egy új, aztán minden fitying az fps hajhászásra van tolva.
-
Rick4
félisten
válasz
sff-cucc #58189 üzenetére
Az előre összeépített mini gépek nem neked kell megérjék, hanem annak a körnek, akiknek legyártanak ilyenekből évi 40-50 millió darabot. Nekik vagy megéri vagy nem, lényegtelen, elkelt megvette, ki van fizetve! Őket a te érveid nem hatják meg, mert nem összerakható gépet akarnak. Szerintem a pc felhasználók 90%-a beérné egy ilyen mini géppel, beleértve engem is, de amíg mások ilyet vesznek, én nem, szóval megint kivétel vagyok.
Az tény, hogy a pc ipar haldoklik, mert a telefonok és a konzolok térhódítása mérhető, ahol vágni fognak, vagy simán csak megszüntetik a gyártást, az mindig a kevésbé eladható, kevéssé túlárazható cuccok lesznek.
-
Rick4
félisten
Most cseréltem a házban az összes ventit, mindegyik Arctic PWM PST A-RGB lett, alul 140-es a befújó, hátul 120-as befújó, a ház felső felében a fedlap alatt pedig a radi alján meg tetején a két kifújó szintén 120-as, eszméletlen jók ezek a ventik, abszolút csend lett, ugyanolyan hőfokon van minden 750-es ventifordulattal, és ha bármi változna a jövőben, van 60 hó gari.
Ráteszem a kezem a gépházra, és nem érzek rezgést, pedig még elő se vettem a szilikonos ventirögzítő tüskéket, simán ugyanazokkal a csavarokkal lett minden visszarakva...
Egyszóval a thermaltake ventik nem ütik meg azt a szintet, amiért érdemes pénzt adni.
Az már csak hab a tortán, hogy az ARGB és a pwm jelet is továbbosztogatják egymásnak, tehát minden venti olyan, hogy a két kábelen egy papa és egy mama csati is van, így egy tüskesorról megy az ARGB, de pl a két radi ventit simán tudom azonos sebességen külön macera nélkül hajtani, vagy ha úgy akarnám, (nyilván csak elméletben van értelme) akár 30 venti is mehetne egy pwm alaplapi csatiról....
Akinek a közeljövőben aktuális a venticsere, nézzen rá vétel előtt mindenképp az arctic ajánlatára. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #58186 üzenetére
Én meg azt mondom, mivel a kártyaméretű pc-n, és az ilyen- olyan nagyon mini eszközök átvették az integrált procis gépek helyét az asztali gépeknél, ez a vonal minden bizonnyal néhány éven belül ki fog halni, itx lapokból vagy marad a gyenge képességűeknek az ipari felhasználás, ahol a kis integrált procik, olcsó chipsetek, paneltápok gond nélkül ellátják a feladatukat, és semmi egyéb igény nincs, mennek 10 évig, majd csere, és az itx, mint méretkategória, pont ugyanolyan külön vonal lesz, mint egy gamer, vizes, vagy bármi szempontból rétegigényt ellátó kategória.
Már most is arrafelé haladunk, szerintem mindenki látja, hogy már nincs olyan, hogy alegolcsóbb itx lap, egy asrock j4125-ös lap a boltban 45 ezer forinttól indul, konkurenciája nincs, egy jobb itx lap 50 és fölötte, határ a csillagos ég. Egy itx lapot fogadó fractal design node 202 45 ezer, kolink rocket heavy 45 ezer, thermaltake the tower ház 40 ezer, de egy jonsbo, raijintek sem az olcsóságáról híres.
Ezzel szemben ugye matx házak jó kivitelben, jó dizájnnal ennek harmada áron vannak, de itx ház konkrétan nincs olcsón.
Ha nem lenne igény a lehető legkisebb, és egyben a és lehető legerősebb gépekre, nem lennének pont azok a komponensek kaphatóak, amik a legdrágább egységet képezik egy ilyen konfigból.Ha megnézed a kínálatot, teljesen korrekt áron mennek ezek a kis mini pc-k, még egy összerakható itx konfignál is jóval olcsóbban, méretben negyede, azaz akinek htpc- sima böngészgetés, monitor hátuljára szerelés jellegű igénye van, annak már ma sincs értelme nekifogni saját gépet összerakni. Ott vannak az intel NUC-ok, beelink kisgépek, Gigabyte brix, zotac tbox, minisforum, msi cubi, és mindenféle más, itx méret negyedét kitevő darabok. Nekem már 10 éve is volt acer veriton, meg foxconn nano-pc-m, most is van még egy kis 1037u procis giada gépecském tartalékban, ezek mind árban- méretben- fogyasztásban töredéke egy jó itx konfignak, és tegyük hozzá, az emberek nagy része szívesen vesz olyan gépet, amit otthon bedug a konnektorba, és az működik.
A másik vonal az erős PC, ahol az emberek maguknak építenek nagykártyás, sokvinyós gépet, megint nincs értelme itx vonalon nézelődni, mert améretétr feláldozza a keret egy részét, miközben abból vehet plusz teljesítményt is, vagyis a többség a megadott keretből inkább kicsit nagyobb, de erősebb gépet épít. Minsig azokból van kevesebb, ahol nem igazán számít a felár, plusz azokból van kevesebb, ahol fontos a kis méret, vagyis több oldalról szorongatva van az itx gamer világ.
Épp ezért is lesz egyre inkább rétegigény mert az ár is problémás, a szerelhetőség is gond, a kompatibilitás, az alkatrészek alapos összeválogatása sok embernek nyűg.De sokszor hangoztatom, majdnem olyan elhivatottság kell az erős itx építéshez, is, mint amikor egy ember nekifog gyufákból hajót építeni egy üveg belsejébe!
Fizikálisan nincs értelme, ez csak arról szól, hogy meg akarja csinálni. Az itx-nél a sokat emletegett matx csak pár centivel nagyobb, de jóval olcsóbb, szerelhetőbb, sőt, a választék is jóval nagyobb. Az egész gépház max 6-7 centivel kell nagyobb legyen.
Egyszóval semmiféle észérv nem szól az itx mellett, bármelyik irányból nézed.Ezen a szinten az itx értelmét vesztette, marad az egyedi építés, ilyen- olyan csicsa- víz, legerősebb a legkisebb házban verseny és társai.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #58153 üzenetére
Nade hogy lehetne kapni?
Ugyanazok a gyártók csinálják az itx házakat is, és azt már csak az itx-essége miatt is drágábban el lehet adni, azaz egy olcsób kategóriás, kevesebb pénzből gazdálkodó közönségnek szóló matx házzal önmaguknak csinálnának konkurenciát!
Te se hiszed, hogy ez így jól van! -
-
Rick4
félisten
válasz
Vigneau #58137 üzenetére
Egy vékony lemezből összerakott tégla forma pont olyan stabil mint amikor egy kartondobozt építünk, rendkívül sokat kibír. Ha meg hajlik, ott bármi mással is ugyanaz történne...
Kivéve ezzel, mert ez 4mm vastag alu előlapos ház.
Amúgy tolnék ennek a háznak egy camouflage festést, vagy még inkább építenék egy 2. világháborús katonai felszerelésdoboz- dizájnú valamit, viszont semmi tapasztalatom sincs ilyesmikkel, van ennek valami topicja?
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #58127 üzenetére
Azért is választottam ezt a házat, mert itt könnyű a helyzet, ugyanis a lap mögött minden elfér, többek között egy 120-as venti, annak a rácsa, kábelek, és csak utána jön a hátlap... Szóval minden jobbról- balról azonnal a lap mögé kerül, és semmi se látszik.
De nálad se bonyolult, mert a kábel nem biztos, hogy csúnya, veszel egy pcie- hosszabbítót valami szép fonott bevonatost olcsón, (most vettem egy komplett szettet 3 ezerért) és megoldod hogy látszik, de jól néz ki...Egyébként tényleg nem csípem a lógó kábeleket, azóta már a gépház alatt is van az asztallapba vágva egy 60-as lyuk kábelátvezető gyűrűvel, ott lemegy minden az asztallap alá, és nem látszik semmi...
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #58120 üzenetére
Ilyenem van, teljesen elégedett vagyok vele, igaz a helyén kell kezelni, mert annak ellenére, hogy itx, méretben nem az a nagyon kiszámolt, és vízből max 120-as fér be a hagyományos módon, (átalakítva meg persze akár 360-as is, de én nem akartam alakítgatni) anak ellenére rengeteg mindent bele lehet pakolni..
Ráadásul a kénényhatás is érvényesül, sóval nagyon jól szellőztethető, szerelhető, komoly cucc. -
Rick4
félisten
Én január 27-én vettem az alapokat, akkor ezek voltak az árak, a ramok mentek le, más ment fel, igazán nagy csodák nincsenek. Utána volt még a ház (thermatake the tower 100) 44K, meg a vga (inno 3d 3060 twin x2 12G) 140K.
Szerintem kb ugyanott jön ki most is.A VGA önmagában 170 watt, a többit ki tudod te is számolni, nem olyan sok az. viszont ha megnézel egy passmark benchark eredményt a 13700 és a 13700K között, megérted, miért is ér meg pár ezrest pluszban a K.
-
Rick4
félisten
A húgom tegnap rendelte meg a 4070ti-t, nézegettem utána, elvileg egy ryzen5-5600-zal is ki lesz tekerve, szóval annál feljebb lévőknek nem fog gondot okozni, de egy ilyen 13700-hoz kell a ddr5, meg a jó hűtés... A K változat ugyanott ugyanannyit eszik, húzva lesz több a fogyi, szóval 6-7 ezret nem biztos, hogy megéri spórolni a K nélküli miatt.
A 3060-as fogyasztása is benne volt a 390-ben, mivel ugye azon épp furmarkoztam...
-
Rick4
félisten
Ez még a 12-es széria baja volt, maga a lefogató is azé lenne, még a rajta lévő felirat is ezt hirdeti, csak ettől még passzol a 13. generációra. De pl a gyárihoz képest abszolút stabilabb megoldásnak érzem, az amd féle tüskés proci- gagyi foglalat abszolút nem jött be, egy sima hűtő leszedés nálam mindig így végződött..
Pár napja is leszedtem egy ilyen am4-est, ott is kiszaggatta a procit a foglalatból...
De ha végigolvasod amit írtam, eléggé egyértelmű lesz számodra is, hogy nem a procimmal volt gond, hanem mind írtam, egy tüske 1mm-rel hosszabb volt, az 1151-1155-ös 14mm-est tekertem be az 1700-as foglalathoz való helyett, így nyilván nem feküdt fel a hűtő. És ha erre rájövök még az elején, lehet a lefogató keret se kellett volna, hiszen innen már elég nyilvánvaló, hogy nem a gyári lefogatás hajligatta meg a procit, hanem a hosszabb tüske miatt nem volt rendes fekfekvés, ezért volt féloldalas a lenyomat is.
Mivel hamarosan jön a módosított hátlan a cpu blokkhoz, úgyis le kell megint szednem, akkor vény derül rá, a jó tüskékkel milyen lenyomatot produkál. Hőmérsékleti szempontból egyébként nem volt csalódás, a 120-as aio, ami befér a házba, nem fog elvezetni 250w-ot, de biosban max 90°C-ra limitálva, normál körülmények között amúgyis csak pár %-on, használva elég jól elvagyok ezzel a géppel, jelenleg is 37°C-on van a proci, pedig a pumpa kb 30%-on megy, a nentik 800-as fordulaton, ha kicsit feljebb veszem, normál használat alatt gond nélkül 30°C alat tudja a procit tartani...
Én nem azért vettem a k végűt, mert huzigálnám, pár ezressel volt több a sima k-nál, a h760i lapom amúgyse enged tuning opciót (bios trükkel lehet undervolt, de azzal se foglalkoztam még) hanem mert majd idővel piacképesebb lesz a K-s végű proci. Ezáltal tuningról se tudok nyilatkozni, talán 250W körül képes enni prime alatt, meg 390 körül furmark+prime egyszerre, ez a max.
Én igyekeztem a lehető legjobbat kihozni, mindenből olyat vettem, amilyet szerettem volna, és nem csalódás, jó kis cucc ez, a mindennapokban elég jó előrelépés egy rízen7 5700g-hez képest. -
Rick4
félisten
Volt az a sztorim, hogy a 13700K-n kissé féloldalas volt mindig a paszta, miután levettem a hűtőt (Arctic Liquid Freezer II 120 AIO) de majd a lefogató keret megoldja. Lefogató megjött, beraktam, de nem igazán volt változás, sebaj, ez akkor ilyen..
Na most nézegettem a neten, mert a húgom lecserélte az öreg 1060-ast, és új vga-t vett, és mondtam, hogy ha már ennyit költ a gépre, akkor cserélhetne vízhűtést is, szóval nézegettem az aio hűtéseket, szembejött a saját hűtőm, ott voltak a revíziók, meg a módosított hátlap, ami összefeszül pár jobban megpakolt alaplappal, (többek között az enyémmel is, de 3 napja kértem tőlük módosított hátlapot, majd jön) szóval nézegetem a revíziókat, csak előveszem a dobozt, melyik az enyém, 4-es, oké. Hogy is van benne az 1700-as lefogató? Mert hogy a gyártó írja, hogy LGA 1151/55-höz a 14mm-es tüske kell, 1700-hoz a 13mm-es. Kipakolok mindent, nézem, asztalon van 3 db 14mm-es, és egy rövidebb. Megmérem, 13 mm, az, ami az 1700-ashoz kell.
Na akkor baj van, mert csak a lapban lehet a hiányzó 14mm-es, hűtő le, lenyomat néz, háát, nem 100-as:
Méricskélem tolómérővel, meg is van, a bal felső bizony 1m-rel hosszabb, azért nem feküdt fel rendesen a hűtő...
Fasza, kitekertem, a rövidet, ami oda való betekertem, és pasztáztam is szép vékonyan...
Most megy minden frankón.Remélem ennyi volt, csöndben duruzsol szépen, cpu 34°C-on.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #58081 üzenetére
Sajnos nagy csodák nincsenek, nálam sok év után asus jött megint, most ez a rog strix b760i van bent, elgurul egy évet, aztán úgyis fejlesztek... Minden frankó vele, egy apróság van, a lap felismeri a dd5-6000-es kingston fury-kat, de annak ellenére, hogy ezek argb ramok csak egy csíkban képes színt változtatni, talán azért, mert az első- felső ventim sima rgb, és nem argb? penrgb-vel nem akar jó lennni, de a ram saját fury ctrl programjában megy ledenként.
Persze pont lexarom, de valahol azt mutatja, mégsem voltak alaposak, vagy kompatibilitási gond van, vagy leírták valahogy nagyon apró betűvel, hogy ne keverjük az rgb és argb dlgokat, már mindegy, pedig ettől eltekintve a szoftveres körítés teljesen rendben van.
Ja, Asus félelmem nekem is volt, össz 3 eszközzel volt életem során gond, asus WL500gP meghalt, AC65p elvesztette a fonalat, 3 hónapos korára már 8 óránként, a cseredarab szintúgy...Én a p4 vonal előtt c64-meg amiga 2000-eztem, utána indult a p4 vonal. Emlékszem, 30-35 öt kerestünk, és 170K volt a boltban az 1700-as P4-es gép dvd íróval, meg 17-es CRT monitorral.
Ja, és akkor szembejön egy ilyen cucc: [link] nem tűnik rossznak, fogalmam sincs, kitől lopták!
-
-
Rick4
félisten
válasz
Vigneau #58072 üzenetére
Furcsa ez, mert nekem szinte minden ilyen gigabyte -asus- asrock lapból volt, és még csak azt se mondom, hogy látnám a jelentős különbséget műköés szempontjából, asrockból pl van olyan q1900b-itx lap, ami 2014 óta be van dugva, és megy hiba nélkül, van egy j4025-ös is, az is megy kb 3 éve.
A garázsban meg még van 5-6 komplett gép, régi p4, am3 300+ sempron, ami szintén működik a mai napig, a biosban egyszer kell élete során kotorászni, mikor beállítod azt a 10 dolgot, ami nem jó alapon.
Venti vezérlésből én egyfélére koncentrálok, 40°C alatt alig menjen, 40-50 között 50% venti, 50°C tól 70-ig meg jusson el az 50%-os sebességtől a 100%-ig, és ennyi.Sőt, van még egy fontos dolog, pl az asrock- féle ultra- fast boot messze magasan veri bármelyik másik megoldásét, gombnyomástól számítva 4 másodperc múlva már a win betöltő karika forog, ezt a jelenlegi konfigom se tudja, itt kép nélkül telnek az első másodpercek, utána bios post...
De én nem csípem- utálom egyiket sem, működjön, és tegye a dolgát. Stabilitásban 10 éves távlatban sem tudok eltérést felmutatni, tönkre soha semmi nem ment nálam.
PROTRON: ilyesmi előfordul mindennel, én még a P4 1700-as cpukkal kezdtem, utána P4 2.0GHz, majd jött az abit nf7 meg a barton magos AMD 2500+, ami ment 3200+- kén, meg az ati 9500, aminél be lehetett kapcsolni a +4 szálat, és 9700-ként látta a gép.
De 2005 óta szinte minden nap napi 16 órákat mennek a gépek, és egy röccenés se volt. Nyilván nekem nincsenek ennyire spéci igényeim, és nem is feltétlenül az ár számít, ennek ellenére sosem a legdrágább cuccot veszem, mert minek is. -
Rick4
félisten
válasz
Vigneau #58069 üzenetére
A giga legalább olyan rossz vagy jó, mint egy asrock ,asus, msi, van itthon 20 összerakott gép, ebből kettő asszonnnyal fixen használatban, nem igazán lehet sem stabilitásban, sem érdemi tudásban különbséget tenni köztük, apróságok vannak, amiket az árak is tükröznek.
Az általam fixen használt asus rog strix b760i itx lapom helyett is vennék legközelebb asrockot, asszonynak meg egy asrock b550m-itx van, amit előtte én használtam egy évig, egy röccenés se volt soha.
Miért kellett eltántorodni az asrocktól? -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #58052 üzenetére
A saját gépemben az i7-13700K-nál egy arctic liquid freezer II 120 aio van bent, ennek van ventije. Másik nzxt házban egy id cooling frostflow van egy i7-10700-on, meg ugyanolyan nzxt házban egy i5-10600-on, azokon a vízhűtéses cpu blokkokon gyárilag sincs vrm hűtés, meg itt van most egy Darkflash TRACER DT-240 is, ezen sincs, pedig ha a mérnökök is a te véleményedet osztanák, biztosan nem építenek a gépre halálos veszélyt jelentő venti nélküli blokkos vízhűtéseket, ha halnának meg a gépek, valószínű lett volna már több cikk belőle, de valójában semmi ilyen infó nincs... Segíthet a venti, nyilván segít is, de ezek szerint nélkülözhető.
Ezekben a házakban nálam van a VGA-val és a CPU blokkal szemben két lassan forgó venti, ami befelé nyomja a levegőt. Direkt néztem prime95 meg cinebench alatt is, teljesen normális hőmérsékleten marad a vrm attól a légáramlástól, elég sok meleget elvisz onnan a vízhűtés, maga a vrm pedig ezek szerint nem termel annyi hőt, hogy pici levegővel gond lenne. . -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #58047 üzenetére
Ragasztottam már fel ventit ragasztópisztollyal, kétoldalas ragasztóval, most ilyeneket vettem: [link] Ezzel szerintem lényegtelen, merről van menet.
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #58049 üzenetére
Ez fogyasztás? :D
Az én 13700K-m reggelire eszik ennyit. -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #58011 üzenetére
Nem nagy cucc az antenna csatin igazítani, csak ki kell venni hozzá a lapot, mert a fém rányékoló mindkét csavarja lefelé néz.....
Mivel az antenna csonk elmozdulásakor nem szabadna a netnek elmennie, valószínű a wifi kártya kis csatlakozójáról is lejött a kábel vége, azt is vissza kell pattintani.
Ilyen, mint ez, ujjal vissza lehet nyomni.
-
Rick4
félisten
Ezt a hűtőt akarod egy 5700g-re rakni? Mostmár ugyan mindegy, de nemrég SasNAXO kolléga nemrég ilyet cserélt le egy Black Ridge-re, ami itthon üzletből 14 ezer, azaz szinte forintra annyi, mint a tied. szerintem jobb választás lett volna!
Mondjuk én is ilyen kísérletező kedvű vagyok, kíváncsi leszek, nálad mi lesz a végeredmény azzal, de ez a ház nem valami nagy egy ilyen procihoz.. -
Rick4
félisten
Papíron van eltérés a két frekin mért értékek között, de mivel csak annyi változás van, hogy önmagában a ram 15%-nyit gyorsul, minden más azonban marad, alig érezni belőle valamit, szóval inkább a stabilitást célozd meg... Úgy rémlik, 3800-ra állítottam be végül, legyen egy kis plusz, de ne a stabilitást feláldozva.
-
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #57970 üzenetére
Az MSI logó, meg a lefagyás az elég távol áll a "mindent elfelejt a gép", az előbbi valóban lehet inkább bios hiba, de inkább bios chip, majd most kiderül!
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #57967 üzenetére
Szerintem nem bios hiba, legalábbis furcsa lenne, ha a bios hibája az, hogy idővel elfelejti a beállításokat, hiszen pont az a dolga, hogy megmaradjon amit beállítottál...
Na majd látod. -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #57963 üzenetére
Semmi baj, ha van multimétered, ki tudod mérni, hogy mennyi feszkó van benne, nem feltétlenül kellene 3 év után cserésnek lennie, de mi mástól felejtené el a beállításokat, ha nem a rossz elemtől. Lehet még persze bios chip, de az nem kihúzás után 1 hét lenne...
Ha van másik lap, ki tudod cserélni, vagy egy 800ft-os beruházással véglenesen kiderülhet, mi a gond. [link] -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #57961 üzenetére
-
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #57953 üzenetére
Áramtalanítást követően 10 perc alatt elfelejt mindent a gép és többet nem lép túl a bios logón...
Bios elem milyen állapotú?
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57942 üzenetére
Lehet a kormányzatnak mindehhez semmi köze, és talán csak a szokásos, az össz vásárlóból 15-20% körüli nyerészkedő, vagy nyerészkedni próbáló jelzi vissza, hogy megérkezett a csomag, de sérült, hiányos, aztán ennyit- annyit kérnek vissza, míg más országokban az ilyenek 0.1% körül megállnak.
Pont ezért nincs még magyar ebay sem, és sok évvel ezelőtt Magyarország is ott volt rengeteg amerikai eladónál a tiltólistán.
Talán ebben, és adózási morálban kellene mindenkinek jobban teljesíteni, és akkor nem itt tartanánk!Mondjuk pár perc alatt lesz áfa szempontból kedvezőbb másik országban címed, ahonnan még tovább is küldik neked a cuccot, szóval pont erre ráhúzni egy vélt ideológiát tényleg felesleges volt!
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57938 üzenetére
Biztos jó, de nem olcsó, és ha elindítasz bármit, hangja lesz. Szemeztem anno ilyesmivel, aztán mégis az átépíthetőség- eladhatóság okán rendes pc alkatrészekből raktam össze gépet.
Most voltam az aldiban, olcsón van mágneses cucc, ahogy néztem a méreteit, akár pc lábnak is használható csak odanyomod, és kész vagy. 700 forint ért 8 db nem pénz.
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #57931 üzenetére
Persze, még betehetnék két oldalra két ARGB led szalagot, van belőlük egy nagy szatyornyi, de azt se akarom, már minden világít így is.
A kis kijelzőm megtestesíti mindazt, amit nekem tudnom kell pluszban, a ventit álligassa csak a lap nyugodtan...
Sok már ez így is..És akkor már nem is mondom, hogy megjöttek a ROG ventirácsok 2 hete, azokkal is kellene foglalkozni, de nem sok kedvem van szétkapni a gépet...
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #57929 üzenetére
Én inkább az alaplapi szoftveres szabályzásban hiszek, van itt még dobozában egy sosem használt 5 ventit szabályozni képes, 3 hőszenzoros, érintőképernyős 5.25"-os spéci ventiszabályzóm, de mire bekerült volna valamibe, leszoktam az akkora házakról, amibe befért volna...
Most meg itt a TT torony, aminek alul lehetne egy szép kis nyomtatott ajtócska a rács helyett, oda ez pont befér, és jól néz ki, meg is fordult a fejemben, de a lap annyira jól szabályozza a dolgokat minden mással együtt, hogy nem akarok belenyúlni. -
Rick4
félisten
válasz
KaqXar19 #57920 üzenetére
Van egy 3 kilós vastagfalú acél házam, igazából nem lesz vele semmi, ez olyan lanpartyra hurcolós, vagy házbontós kaliber, nehéz benne kárt tenni, talán egy camouflage minta jót tenne a dizájnnak, esetleg egy kis katonai láda jellegűre fel lehetne hozni, de nincs mégse tervem vele.
Tele brutál merevítésekkel, és olyan anyagból van, hogy bármit kibírna, simán rá tudok a 125 kilómmal állni. Az előlap konkrétan 4mm vastag, szóval még golyóálló is!
-
Rick4
félisten
válasz
Crabface #57916 üzenetére
Én a képeket néztem, az alapján előre befér az AIO, én oda raknám, SFX-hez kell a beszerelő keret, hogy a házban az ATX nyílásba bekerülhessen a táp, és az talán 20mm plusz helyet enged felül, tehát fizikálisan már beférhet, viszont tudomásom szerint csak olyan keret létezik, ami szinte minden irányban középre pozícionál, nincs valamelyik irányba tlejesen eltolva a táp helye, szóval ha be is fér fölé így az aio, a táp attól még a levegő útjában lesz.
Létezik viszont TFX- ATX tápegység adapter, ahol akár az ATX hely alsó felébe is lerakhatod a TFX tápegységet, fölötte ott egy csomó hely, így azzal már tuti beférne, és van 700W-os TFX táp, nem is olyan vad áron, már ha a 60-70K neked nem az...Viszont onnan jön a következő gond, TFX-ből nem sok olyan táp van, ami moduláris lenne, 350-est találtam, ami a táp oldalába csatlakozós, erősebbeknek egy külön csatisor van már, amit megint nincs hova dugni ebben a házban, szóval marad a felülre heyezett AIO mellet egy adapter TFX táppal, és a hátsó panelnél, az alaplap mögött elrejted a szükségtelen kábeleket.
-
Rick4
félisten
válasz
FireKeeper #57904 üzenetére
Direkt mértem én is, ezen felbuzdulva pakolgattam az antennét, routerből xiaomi AX3600-as van openwrt-vel, hardveresen nem hiszem, hogy az alja lenne, a gépben pedig egy alaplapba gyárilag dugott ax211-es wifi kártya veszi a műsort a lap gyári antennájával.
Mivel a kifelé mérhető sebesség korlátozott, pontosabban nem nagy ügy túllépni, én liniksebesség fétises vagyok, 2400 csak 1- 2 alkalommal volt, 1700 többször, érdemes, most 1200-1300 körüli értékeket láttam, ennek ellenére ez nálam csak egy opció, kábelezve van minden, és azon átjön le- fe a gbit macera nélkül.
Az 5GHz 160MHz-es wifi sugárzás egyik hátulütője, hogy a sávon belül zavaró tényező, azaz átlapolás (másik eszköz által a sávon belüli szórás esetén esetén borul a 160MHz-es sávszél, így még kertesházas környezetben se lehet hosszú távon arra alapozni, hogy évekig megvan a Gbit feletti wifi sávszél, szóval jó ez, de én még a 2.5Gbit-es itthoni hálón is csak gondolkodom, hogy kell-e nekem, elég az 1Gbit, pedig talán egy ezressel drágább a 2000/1000. -
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #57902 üzenetére
Oké, ez tuti, viszont a mini antenna ehhez elég szűk keresztmetszet lesz...
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #57900 üzenetére
Routered is van, ami tolja a sávszélt a 210-es kártyának?
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #57895 üzenetére
-
Rick4
félisten
válasz
Zsírkrétamen #57517 üzenetére
Nem tudom, neked volt-e ilyen gondod, de leírom, hátha. Szóval ugye Thermaltake, the tower 100-ház, amiről szó van, hogy a keresőben is ott legyen.
Vasárnap figyeltem, hogy zúg valami, hallani hallottam már, csak em volt idő vele foglalkozni. Szépen egyesével lefogtam a ventiket, és kiderült, hogy aljas módon a hátsó lemezre szerelt venti ad hangot, ami a porszűrőn keresztül a lapra fúj egy csomó friss levegőt, tehát elvben rosszabb lenne a helyzet, ha nem lenne ott.
Átcsavaroztam a ventit belső rácsos lemezre, ami közvetlenül a lap háta mögött van, a hang elmúlt, minden más érték pont ugyanolyan.
Alig 850-900-as fordulaton mennek a ventik, hangjuk semmi, és a cpu perpill használat közben 40˘C körül mozog szépen. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57828 üzenetére
Nincs konkrét tapasztalatom, telefonokban van sim mobilnettel, autó fejegységben megint ott a sim, így nem használok ilyesmit, de ezek itthon zsebwifi néven futnak, használtan 8-10K-ért mennek, usb-n is lehet tölteni, netet wifin meg usb-n is osztja, saját akksija van, amivel elég sokáig tolja töltés nélkül....
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57826 üzenetére
Még usb-s mobilnetben se gondolkodnék, vannak saját kis kijelzős mobil routerek, amik wifin tolják a netet a rá aggatott eszközöknek, és így az a sim és mobilnet nem csak egy néha bekapcsolt eszközben lesz ott, hanem egy gombnyomás után bárhol, minden más wifis készüléknek is rendelkezésére áll.
A beépített megoldás helyett én egészen biztosan ezt választanám, praktikusságban, és árban is ez a jobb választás. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57817 üzenetére
Vár még a sorsára..
Meg a többi is ott van bontatlanul, régebben nem kellett ennyi, elég volt azzaz 1-2 tubus, ami nyitva volt, de most nézem én is ezt a tesztet, ebből fakadóan szerintem a jövőben nem nagyon tudok majd választ adni rá, az mx4 mellé szerintem beszerzek egy ilyen thermal grizzly conductonaut-ot. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57812 üzenetére
Mert kifogyott, és volt itthon másik 8 bontatlan tubus.
Elővettem egy másikat, és onnantól azt használtam. De van még spire, arctic, titan silver grease, két tubus 100%-os rézpaszta, ezek mint tarcsiban. Nemrég kifogyott egy mx4, utána vettem mx5-öt, az nekem túl ragadós volt, szerencsére szép lassan elfogyott az mx5, utána megint elfogyott egy mx4, most meg ott a frisen bontott 45 grammos xxl-es mx4 megint. Szóval a több, mint 10 éves paszták még mindig várnak a sorukra.
Persze még egy fél nyomás van benne, így megőriztem, de sokat látott tubus ez..
-
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #57778 üzenetére
Eddig nekem is kb mindegy volt, de most belecsaptam a közepébe, ez a proci amúgyis melegebb az eddigieknél, plusz ott van az ismert kupak gond, plusz tetéztem még a 120-as AIO-val, ami nyilván nem bír vele, emiatt utánaolvastam, melyik az ajánlott, és több teszt alapján az x-et mondták, egyenletesen nyomódik szét, és nem lesz benne légbuborék sem, a második lett a középre pötty, a hamradik az elkenés, próbáltam x-szel, de 2x annyi paszta került rá, mint így elkenve, és mivel 25 éve így kenem, talán jobban megy, mint az x-elés..
De úgyis leveszem, aztán látjuk, mire jó a keret... -
Rick4
félisten
Ami nem kell, azt majd kinyomja... Amúgy nem, itt sajnos pont a meghajlós kupak miatt érdemes picit többet nyomni. Ha több a paszta, még mindig jobb, mint ha nincs a felén kontakt.
Amúgy ez egy eléggé ragadós állagú arctic mx4-es paszta, sűrű cucc, nem kenődik, szóval inkább jól fed, nem vastag.
De ahogy magam ismerem, úgyis le fogom venni, és megnézem, változott-e a kupak hajlás a lefogató miatt, akkor kiderül. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57752 üzenetére
A félreértés mindig az, hogy csomóan európai uniós bért akarnak, amivel semmi gond, akarni lehet, megkeresni is meg lehet. De sajnos a többség úgy képzeli el, hogy ő megkapja a 2000 eurót, viszont mindenki más ugyanannyit keres, mint addig, az autószerelő 3 ezer kér egy óráért, a fodrász 1500-ért levágja a haját, a vízszerelő kimegy, és 2 napi melóért elkér 15-öt, az étteremben 4 ezerért degeszre eszi magát, a benzin 2500ft.
A világ viszont nem így működik.Én másoknak nem tudok segíteni, még jó 10-15 éve bennem volt, hogy nem értem, mások miért nem vállalkoznak, kaparják ki a saját gesztenyéjüket, aztán a 100. esetnél meguntam, hogy tehetetlen is, lehetetlen is, és én hiába akarok segíteni ha az xy ismerős nem akarja.
Ezt az irányt mindenkinek magának kell megtalálnia, a dolgok a bolygón ugyanannyiba kerülnek annak is, mint aki 250-et visz haza, és annak is, aki 2.5 milliót.Na lapozzunk, mert nem ez a fő csapásirány. Tőled még mindig várnám erre a dupla áfára a konkrét példát, mert az ötlet tetszik, csak nem értem, hogy kell csinálni!
-
Rick4
félisten
Nade pont azt írtam, hogy az usában nem gyártanak ilyesmiket, a disztibutor hálózat nem fog eu-a cégnek eladni a taiwani, kínai anyacéget megkerülve!
ehhez semmi köze annak, hogy technikaial az eu-ban annyi szokott lenni euróban a kisker ár, mint az usában a dollárban kiírt ár. De még egyszer mondom, ettől még senki se veszi az ilyesmit az usából..
Azt már csak halkan írom, erre a geoban dologra jó példa a magyar procter&gabmle, a magyar és káeurópai piacra gyártanak pelenkát, ami majdnem ugyanaz, mint amit pl a svéd piacra gyártanak, de!!
Az egyik ismerős, aki a svédekkel elég sok dolgot, és elég nagy összegben üzletel, pár éve szeretett volna a helyi üzemből nagytételben pelenkát venni. Volt odabent is,erősöm, próbáltuk körüljárni a dolgot. Bentről abszolút elzárkózás volt a válasz! Nem tehette meg, pláne úgy nem, hogy azt ő majd svédországban forgalomba hozza, hiszen ezzel a helyi képviselet alá vághatott volna, és nagyon komoly szerződéseket, érdekeket sértett volna vele!
És egy csak egy zacskó pelenka...Mindegy, leírtam kétszer, vagy megérted, vagy nem, lapozzunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vírusirtó topic
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest