- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
viperabácsi #60613 üzenetére
Akkor M.2 SSD a gépben, háttérmentésnek meg 3,5" vinyó külső házban. Problem solved. Ha nagyon adatot kell menteni, akkor negyedévente előveszed, addig meg a fiókban pihen.
-
válasz
viperabácsi #60611 üzenetére
"pontosan egyre inkább eljár a gépben tartott vinyók ideje ."
A 3,5"-osak még jó ár-érték arányúak, én is vettem nem is olyan rég többet is. A lila WD kifejezetten csendes. De amúgy lassan biztos kiszorulnak majd desktopról.
-
válasz
hegegabi80 #60593 üzenetére
Notebook vinyót én ma már nem vennék. Szerver minőségű ssd apróról 2 tb méretben 25 péz / db. Aztán az csendben is van meg nem is fűt annyira.
-
válasz
TESCO-Zsömle #60591 üzenetére
Mire használnád? Látom van benne VGA is, ezért gondolom nem szerver lesz. Renderelsz vele?
-
válasz
TESCO-Zsömle #60589 üzenetére
Jaaaaah, most olvasom...
-
válasz
TESCO-Zsömle #60586 üzenetére
Szép lett! Az FSP táp mennyire hangos? Pont ezt a típust nézegettem én is korábban a Kolink Satellitebe.
-
válasz
Pista0001 #60477 üzenetére
Olvastam erről, hogy az olcsóbb, VRM hűtőborda nélküli lapokra a topflowt kell rakni, a brand gépekben meg csak ilyenek vannak. Szerintem ez nem igaz, én inkább költségcsökkentést látok benne. A toronyhűtő is hűti a közvetlen környezetét is, nem csak a processzortól vonja el a hőt.
-
válasz
Pista0001 #60473 üzenetére
Vágom, ilyet láttam én is egy Lenovo gépben. De hát azon a kis fing topflow hűtő elvan... meg ezeket a brand gépeket inkább csak összerakják aztán fejlesztés szempontjából zsákutcák. Szó se róla, minden számítógép zsákutca valahol, kivéve talán a gépházat, a tápegységet, meg a procihűtőt, meg a háttértárakat. Ezek megmaradhatnak sokáig, a többi cserélődik.
Szerk.: komolyabb workstationben mondjuk lehet már van valami erősebb toronyhűtő, olyat még én nem láttam, csak egyszerű irodai SFF gépekben az iGPU-n mindig valami topflow szerűség van. -
Melyik proci erősebb szerintetek szervercélra? Sima MiniDLNA. Intel N100 vagy Intel i5-4460?
-
válasz
HUN_Sector #60394 üzenetére
Olvasd el a hozzászólásokat, és valaki a PH-t szidja, hogy mennyi troll van a hardverbemutatós cikkek alatt LOL. Egy darab nincs ehhez képest, ami van, az is úriember.
-
Sziasztok,
Hogyan lehetne szerintetek aktív hűtést varázsolni erre az alaplapra? [link] A socket típusa FCBGA1264 az Intel honlapja szerint.
-
válasz
HUN_Sector #60260 üzenetére
MX-4 elég neki szerintem. Volt TG Kryom nekem is, annyival többet nem hozott, árban meg 1000 forint felett van 1 grammja.
-
-
válasz
HUN_Sector #60250 üzenetére
Hőfokokra kíváncsi vagyok benne.
-
válasz
HUN_Sector #60235 üzenetére
Uhh, még az ára sem veszélyes. Csinos kis ház. Főleg a tetején tetszik ez a kis fogó.
Szerk.: viszont a kábelmenedzsmentjére kíváncsi vagyok, hogy hogyan oldják meg, hogy szép is legyen.... -
válasz
AxBattler #60230 üzenetére
Szerintem is, bár, amit most Pista mondott teljesen egyetértek vele. Nekem az Asrock N100-as ITX lap teljesen elég egy csomó dologhoz. Szerethető kis cucc. Játszani nem kell rajta (bár 720p-n sok régebbi címet visz, pl. Half-Life 2), de ez nem is elvárás tőle, LibreOfficet, Google programokat, Firefoxot, YT videókat, FHD filmeket, szinte mindent visz, amire használni akarom. Teszi ezt 10-20W fogyasztással.
-
válasz
Pista0001 #60227 üzenetére
Én már 4. éve egy 5700 XT-t hajtok. Alulfeszelés után max 100 wattot tudok belőle elkérni játék alatt, ami az összfogyasztásának a fele. Az egész jó eredmény és ez a kártya FHD-ra még mindig nagyon jó.
Aprón már ~40k körül van az ára, ami nettó bosszantó, én még 160k-ért vettem... Már eladni se éri meg.
-
válasz
AxBattler #60225 üzenetére
Fogyasztás ide vagy oda, szerintem egy erősen alulfeszelt videókártya még mindig jobb választás, mint egy IGP, APU, stb. Persze kérdés az, hogy kinek és mire?
Ha játék is lesz, akkor inkább egy alulfeszelt VGA, ha böngészés/filmnézés/irodai munka akkor IGP, APU elég.
-
válasz
HUN_Sector #60157 üzenetére
Nagyon tetszik a többi piramis háza is, de iszonyat árban mentek annak idején...
-
Nem teljesen ITX téma. Külső VGA laptopokhoz és miniPC-khez. [link]
-
válasz
TESCO-Zsömle #60020 üzenetére
Szerintem még ide is tedd be, hátha valamelyik szervizes látja: [link]
-
válasz
TESCO-Zsömle #60014 üzenetére
Ha tényleg a táp halt meg, az viszont vérciki, mert ez tényleg egy jó tápegység... de hát ott is csak emberek dolgoznak. De egyébként van rá reklamálás... [link] Valakinek egy év (!) után halt meg... mondjuk, ha gariba küldenek helyette egy másikat, akkor kb. kit érdekel, csak semmit ne vigyen magával az örök szilícium mezőkre.
-
válasz
TESCO-Zsömle #60012 üzenetére
Az pedig egy pacek táp..
-
válasz
TESCO-Zsömle #60009 üzenetére
Érdekelne a táp típusa. Egy gemkapoccsal ki lehetne próbálni, hogy üresjáratban indul-e plusz egy multiméterrel megnézni, hogy ad-e feszültséget.
-
Geometric Future mini-ITX / mATX torony. [link] Érdekes a dizájnja.
-
válasz
sasNAXO #59991 üzenetére
CPU léghűtésben ajánlottam valamelyik nap, hogy a hazai forgalomban újonnan megjelent Thermalright Peerless Assassin 120 SE 10k (!) forintért volt feltéve. A vadiúj van 18k körül.
Az egyik tag el is ment érte a boltba személyesen és patika állapotban volt, ahhoz képest, hogy használt. Azzal jól járt! Ajánlott figyelni ezt az oldalt.
-
100 mm magas 6 hőcsöves topflow TR hűtő féláron: [link] Ha valaki ilyesmit keresne. Használt!!!
-
Az egyik legjobb alacsony profilú TR hűtő, 7k forint, viszont tartozékok nélkül: [link] Ha valakinek kellene ilyen hűtő, akkor itt az alkalom. Valszeg a felerősítő készlet hiányozhat belőle, csak meg kell érdeklődni a bolttól.
-
válasz
viperabácsi #59960 üzenetére
Igazad van és sajnálom. Részemről elengedtem.
-
válasz
PROTRON #59958 üzenetére
Tessék, jó olvasgatást. [link] [link] [link] [link] [link]
"Most cases today are bottom mounted. PSU makers started pushing this direction in order to avoid having heated air from GFX cards and CPU migrate up to the PSU air inlet."
"Go look at the life expectancy of electrolytic capacitors and what higher temperatures do to their life expectancy.
There is no need to test specific power supplies to determine that the higher the temperature inside the PSU, the shorter the life of the PSU."Mint írtam, józan paraszti ész. Mit kell ezen magyarázni? Még mindig várom, hogy a VRM hőfokokkal kapcsolatos kijelentésedet mire alapoztad.
-
válasz
PROTRON #59956 üzenetére
"Mennyire tudsz angolul?"
Társalgási szinten, de szerintem ennek nem sok köze van a témához.
"Te is tudod hogy pusztán azért mert volt 1 tápegység amiben púpos kondikat kellett cserélned és épp egy olyan házban volt ami felsőtápos, az nem érv, de legfőképpen nem tapasztalat."
Józan ész, nem kell ehhez több, konkrétan milyen ismeretre lenne szükségem, amit az első mondatodban említettél? Én ezt nem tudom egyszerűen elfogadni, hogy normális az, ha egy tápegység okádja a meleg levegőt. 105 fokos kondik meg nem mindegyik tápegységben vannak, főleg nem azokban, amik az emberek többségénél otthon a számítógépben vannak, pláne az alsópolcos Chieftecekben nem.
"az alaplapi VRM-ek 65 fokos üzemi hőmérsékleten akár 50 évig folyamatosan elműködnek, miközben folytonos 105 foknál is legalább 3 év 24/7 üzemet bírnak..."
Érdekelne a pontos forrás, hogy ezeket az adatokat honnan vetted. Szakmai kíváncsiság, nem pedig személyeskedés, tényleg érdekel. -
"ennek ellenére soha egyetlenegy tápnak se volt ebből gondja"
Eddig kettő tápegységben cseréltem púpos kondit. Az egyik egy felsőtápos házban volt, alatta emlékeim szerint egy két magos Pentium D, de nem akarok hazudni. A másik egy XP korszakból való Dell Optiplex SFF PC, benne egy valamilyen Celeronnal és egy jóféle Delta gyártmányú TFX táppal. A TFX táp konkrétan okádta a meleget, az egyik sz*rabb minőségű kondi (Ltec) nem is bírta a kiképzést.
Ez a "soha" szó nekem nagyon gyanús és most tényleg nem akarok senkivel sem elkezdeni egy értelmetlen vitát, de azt nem hiszem el, hogy a meleg jót tesz akármilyen elektronikának is. -
válasz
Francia91 #59938 üzenetére
Egy dolog nem hagy nyugodni ezekben a pici házakban. Nem-e túlmelegszik bennük a tápegység? Ha megfigyeled ez a TFX táp is a procitól szívja a levegőt. Szemezek egy ideje ezzel az Inter-Tech MI-008-as házzal, de ezzel is ugyanez a bajom. SFX táp és a processzor fölül szívja be a levegőt. Ha fordítva lenne, hogy a ház felül perforálva van és onnan lélegzik, szerintem jobb lenne.
-
-
válasz
PROTRON #59902 üzenetére
Nem, ennek pont az a lényege, hogy nem futó / élő partíciókat, vagy lemezeket tudsz klónozni vele.
"De akkor a jelszóval védett tartalmakat hogyan fogja áttenni?"
Hát, azt fogalmam sincs. De csak a fájl van jelszóval védve, akkor attól még átmásolhatja, vagy rossz a logikám? -
Viszont 10 évre új gépet, ahhoz szerintem zsebbe kell nyúlni.
-
"az a cég mit keres a piacon?"
Hát, többet mint te valaha is fogsz, de nem csak te, hanem kb. mindenki itt a topikban, viszont értelmetlen pénzügyi döntéseket legalábbis IT téren nem hoznak, minden más helyszínen viszont szó szerint ömlik ki a pénz. De ez már egy másik történet.
Minek vegyenek 3 évente teljesen új gépeket, ha a feladatunk elvégzésére még a 6 éves is jó? Nem értem.
-
Nálunk a cégnél a Lenovók 6 éve vannak és valószínűleg még a Win 10 támogatásáig maradni is fognak. De persze itt nem CAD-et kell futtatniuk, hanem SAP-t. Szóval ez a 3 év nem tudom honnan jött össze.
-
Közben harmadik napja tesztelgetem az LC Power 1350MI-t az Asrock J4125-ITX lappal és 3 db SSD-vel. A 40 mm-es ventik minimum fordulaton mennek, alig hallani őket, max, csak éjszaka. Passzívan, ventik nélkül is kipróbáltam, a proci maximum 50 fokos volt terhelés alatt, míg az SSD-kből az egyik 45 fokos. Ennél fentebb sem a proci, sem az SSD-k egyike sem volt hajlandó menni. Végül az SSD-kből kivettem egyet, így maradt kettő.
A fogyasztás igazán baráti, jelenleg 9.4 watt igényt mérek. Később a másik 2 terás SSD-t visszateszem és kiveszem a 120 gigást, amin a rendszer van. Megpróbálkozok majd egy Clonezillás klónozással és a maradék szabad helyet pedig szintén felhasználom szervercélokra. Így összesen lesz kb. 3,3 terányi felhasználható területem. Nem egy brutális mennyiség, de ezzel már azért lehet mit kezdeni. Hangtalan, keveset fogyaszt, hely is van rajta. Összességében elégedett vagyok vele. Az is lehet, hogy az egyik 4 gigás ram modult is kiveszem, további fogyasztáscsökkentés végett, egy gigánál többet sosem használt nálam az OMV, akkor minek legyen benne 8 giga...
Egy dolog zavar, hogy egyszerűen nincs elég hely a házban, hogy az USB 3.0 front csatit rádugjam az alaplapra.
-
-
Amúgy nekem van egy ilyenem, de közelmúltban írtam is róla. 19 voltos adapter kell ehhez is, viszont egy gond van vele, hogy, bár jó a teljesítménye, melegszik. Kérdés az, hogy mihez képest? Játszani irodában nem kell és én is azért játszottam vele, hogy rájöjjek mit tud? Mert igazából játékra még mindig nem az igazi az iGPU/APU, ehhez még mindig dedikált VGA kell.
A fogyasztása bajnok, 10-20W, de, ha már ilyen árakban gondolkozol, hogy az alaplap is lehetne 61k, akkor miniPC-t is lehetne venni. 70k köröl már nagyon jó miniPC-ket lehet venni, anyámék cégénél is ilyeneket vett a rendszergazda, valami NUC féleség, de a dolgozók szeretik. Pici, alig fogyaszt, amire kell, arra jó. Nagy háttértár se kell bele, mert minek, rá van kötve a hálózatra. Monitor hátuljára azok is felerősíthetőek.
-
válasz
PROTRON #59830 üzenetére
"Tudom "elavult csipset, de pont l..sz..om.
"
Irodai pc-nek kb. majdnem mindegy, nem kell nekik erőmű, ha csak ilyen Office, SAP meg levelezés megy. Szerintem ami érdekes lehet, hogy olyan lap menjen bele, ami a Win 11-et támogatja, gondolom Ti sem Linuxot használtok a cégnél, bár vannak ma már kivételek.
"Ami zavar hogy a a fenti mATX 560-on nincs semmilyen USB "C" port lehetőség, ami azért így 2023-ban már fura, lehet végül még is egy drágább, alig kapható, 61k-s B660mitx/ax alaplap lesz és akkor nincs méretproblem...de továbbra sem 100k.
De ez is csak 1 helyen írja árlistában, nem biztos hogy tényleg megvan... :@"
Ahhoz képest, amióta van már USB C, szerintem nem annyira általános interfész még mindig az USB A-hoz képest. -
Később, még írok erről a házról, egyenlőre még variálgatni kell a dolgokat, mert a passzív hűtős proci meg a pico PSU azért melegít odabent. OMV szerint max 46 fokos volt benne a proci, az SSD-k is 45-ig mentek fel, ezek a max adatok. Ez még teljesen normális.
-
válasz
PROTRON #59827 üzenetére
Ebbe mATX nem fér el, de igazából minek mATX? Feltételezem azért, mert olcsóbb, mint az ITX. Irodába nekünk a brand gépekben van egy SSD meg egy iGPU oszt jóvan. Minden lényeges adatot a belső szerveren tárolunk, az SSD-nek is elég egy 120-as, még sok is.
Amúgy nem lenne rossz kis ház, viszon az USB 3-at nem tudom bekötni... egyszerűen nem fér el a kábel, derékszögben meg nem akarom megtörni. Majd csinálok képet. -
Möggyütt az LC Power 1350MI V2 házacskám. Első nézésre nem tűnik olyan rossznak, a fedlapján kicsit csálé az illesztés, gondolom "kici, ócó, jóvanazúgy" alapon így jött össze a gyárban. A háttértár tartólemezével vigyázni kell, én úgy látom, hogy nincs rendesen elmunkálva és a lemez is vékony, tökéletes eszköz emósoknak karvagdosáshoz. Minden más jónak tűnik, a csomagolása szép, a ház festése, anyaghasználata okés, a tápegység is megteszi. Amit nem értek, hogy minek hozzá 16 amperes tápkábel? Mindegy, adták aztán kész. Egy húszast lehet megért, bár nem tudom. A Kolink Satellite került nekem 11k-ba, aztán az nagyobb ház. Mondjuk nehezebb is! Ezt meg egy kézzel elviszem akárhová, ez is egy tényező, meg helyet is jóval kevesebbet foglal. Többiről majd összeszerelést követően tudok nyilatkozni, de lehet, hogy írok egy blogbejegyzést róla.
-
válasz
HUN_Sector #59801 üzenetére
Köszi neked is.
Szerintem azt veszem a 40-est.
A Titantól kicsit tartok. ÁK-n elég gáz dolgokat írtak róla, viszont az X-es boltban meg felpontozták... ki érti ezt? -
Mondjuk pont az a fajta vagyok, hogy, ha veszek valamit, akkor inkább normálisat... A ventilátorokat nézegetem épp, hát... Halk ventilátorból a Noiseblocker ~2k, viszont ez alig szállít valami levegőt, bár a semminél lehet, hogy jobb.
-
"sata SSD meg melegedés?"
Önmagában az SSD-knek sem árt a melegedés, tudtommal, sőt, igazából az elektronikának is jobb, ha kicsit melegebb. Én azokat az SSD-ket, amiket eddig szereztem, nem tudtam melegedésre bírni... 45 fok volt eddig még a legtöbb, az meg egy SSD-nek semmi. A Crucial MX500 ebből a szempontból nagyon jó, elég hűvös.
"a két 40-es venti elmegy 300-as fordulaton"
Hát... lehet meggondolom, biztos, ami biztos. Lehet állítva fogom használni, így a "kémény" elvnek megfelelően még a fizika is kicsit rásegít majd a hűtésre. Ugye meleg levegő felfelé száll.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged