- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
HoaryFox #33856 üzenetére
én használtam kompakt vizet, simán lehet csendesre állítani.
Nekem az volt a gondom vele, hogy az alaplap nem tudta a 3 pines pumpát szabályozni, fix 5V-on hangtalan volt, de akkor meg kicsit kevés volt a 4,4Ghz-en hajtott i5-4690k-hez
Szóval, ha olyan az alaplap ami nem csak PWM szabályozást tud , hanem V-al is szabályoz, akkor simán jó lehet.
Nekem enermax lepa AC-volt
Arra azért figyelni kell, hogy ez merev csöves, neked kicsi hely esetén olyan kell ami flexibilis -
kisza25
félisten
válasz
shteer #33826 üzenetére
CRUCIAL 16GB Ballistix Sport DDR4 2400MHz CL16 KIT iponon 06.23-án
LeC-nél is 2-3 napja még 18,5k volt 2x8GB Hyperx, kb 1 hónapja napi szinten néztem az árakat
nézd meg hiperx is 18,5k volt 3 hete -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #33821 üzenetére
Köszi
Nem az, csak i5-3470-et boltból vettem 40k-ért és hozzá hd6850-et 33k-ért, most ez a szint 68k(i5-6600)+46k(gtx 950)
Visszanéztem LeC-től vettem 33eFt-ért i5-3470-et és 59,5k-ért i7-2600k-t, most egy sima i5-6600 59k szintén tőle és ez nem az ő hibája, ez azért durva szerintem, látszik AMD most sehol nincs -
kisza25
félisten
válasz
jim bcs #33819 üzenetére
ok, majd csak jövőhéten lesz meg, már megrendeltem mindent, csak ugye vidéki vagyok, ma rendeltem délelőtt, örülök, ha hétfőn itt lesz minden...
Sok minden újdonság lesz nekem is, bár már volt 2 fajta gtx 960-am és 2 fajta gtx 950-em, de 75W-os gtx 950-em még nem volt
Skylake az laposba nagyon szépen duruzsolt, pedig csak 2,8Ghz volt 4magon és ddr3-al, itt 3,6Ghz lesz 4 magon és itt kipróbálhatom a ddr4-et is.
Remélem az sfx táp miatt könnyeben elférek a kábelekkel
a háttértárak nem lesznek újak
Azért elég durva, hogy egy erős közepes gép, bill., egér., monitor nélkül 200 eFt, úgy hogy mindenből szinte a legolcsóbbat raktam bele a gépbei5-6600 BOX - 58.990 - 3év
EVGA GTX 950 2GB (75W) 46,5 eFt - 3év
MSI H110I PRO 23,8 eFt - 3év
DDR4 HyperX 2133 16GB (2x8 kit) 22,5 eFt - 3év
Sundisk Ultra 240GB 15 eFt 5 év
Raijintek Metis (ezüst) 16,8 eFt 2 év
Zalman ZM350-FX 15,5 eFt - 3évAz elmúlt 2- hétben a ddr4 16GB (2x8GB) 17.5eFt-ról felment 24-25eFt-ra
A VGA-k ára is felment, ennek csak az én variálásom miatt maradt ennyi az ára
A CPU-k is drágultak 3-4 ezret
Az alaplapok is 2-3eFt-al drágultak, a fekete ház meg pont nem kaphato IPON-on ahonnan rendeltem 3 másik dologgal együtt amik viszont ott voltak jobb áron
Egy hete még pont egy 10-essel lett volna olcsóbb ez a gép -
kisza25
félisten
Na gyerekek, megvan a pénz, berendelve a vas
i5-6600 nonK
EVGA GTX 950 2GB (75W)
MSI H110I PRO
DDR4 HyperX 2133 16GB (2x8 kit)
Sundisk Ultra 240GB
Raijintek Metis (ezüst)
Zalman ZM350-FX
1,75TB (külső) -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #33807 üzenetére
ne izgulj, előbb utóbb minden kondi kiszárad
Duracellm...: ez is benne van abban, hogy miért cserélek ilyen gyakran hardvert, tavaly a folyamatos variálás mellett is belefért az egész 30 eFt-ba, mert ugye mindig eladtam és az helyett vettem, én ezeket a bevételeket és kiadásokat külön írom. Mostani laptop az asztali és régi laptop árából kijött még maradt is 10eFt.
Most eladom és t200+ asztali lesz helyette, ezen azért 15-20 eFt bukó lesz, de idén ez az első hardverre költött pénz.
Közben kipróbálok egy csomó dolgot, folyamatosan új, korszeű és garis minden, így könnyebb is eladni -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #33801 üzenetére
múltkor összeraktam egy z77+i7-2600k -s gépet, aztán valahogy rátévedtem az 1155 lapok kínálatára és azonnal adtam el az egészet
új mini-itx 1155 lap 0db volt, használtban meg megint csak 1-2db
akkor vettem az 1150-es gépet, de most már 1151-et rakok inkább össze, egy árban van szinte.
Én is gari mániás vagyok, elég sok újonnan vett dolgot kellett már gariztatnom, pedig mindenből próbálok minőségit venni, ezért megválogatom azt is, hogy honnan veszem és mivel vidéki vagyok, csak háztól házig garisat
pár példa xfx ts 450 táp (6 nap alatt cserélték és ebben benne volt az el és vissza szállítás IPON, 1hónap után teljesen meghalt) alcore bluetooth bill (6 nap alatt cserélték és ebben benne volt az el és vissz szállítás PCX, gyárilag hibás volt, be sem kapcsolt)
ASUS 5850/6850 1-2 nap alatt meghaltak(IPON gariban cserélték őket), ezek jutottak, most hirtelen eszembe -
kisza25
félisten
válasz
uhulinux0203 #33799 üzenetére
mondjuk, ha i7-6700-ra lenne pénzed, akkor egy i5-6500+ gtx 750ti/gtx 950 kijönne az árából
ASROCK H110M-ITX
ASUS H110I-PLUS
MSI H110I PRO -
kisza25
félisten
válasz
uhulinux0203 #33797 üzenetére
ehhez az alaplapnak semmi köze nincsen, mindegyik ugyanúgy használja ki, arra figyelj, hogy 2db egyforma memóriát rakjál bele, pl. 2x4GB 2400Mhz, mert ezt fogjy használni az IGP. Az alaplapnál arra kell csak figyelni, hogy milyen kimenetek vannak rajta, pl HDMI, DVI, DP....
-
kisza25
félisten
válasz
cinemazealot #33786 üzenetére
nekem a 478 idejében ez hozta meg a megváltást
1-2 héten belül indul nekem is a mini-ITX project, nem semmi a memória árak pár hét alatt, hogy felmentek -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
UdVi86 #33714 üzenetére
tt core v1
nem kell egymás fölé akkor RAIJINTEK Metis
ebbe belefér jó nagy CPU hűtő -
kisza25
félisten
válasz
cinemazealot #33701 üzenetére
Csinos
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #33688 üzenetére
jó, de mind a kettő minőségi 350W táp, csak az egyik kisebb a másik nagyobb, itt max helyet tudok spórolni
Amúgy sanszos, hogy a zalman 350W lesz, mert fekete és legalább a táp kábel harisnyázott
mondjuk egy fekete táphoz adnak egy ezüst színű átalakítót
az evga 46eFt és 75W nem kell neki +tápcsati, ilyen kicsi házban, minden kereszt kábel útban tud lenni, meg a VGA amit egy évben 3x cserélek, szóval elsőre jó lesz az, mert úgy is 1050 fogja váltani
Amúgy ha szánok rá 50eFt-ot akkor meg tutira giga xtreme lenne újra
Az alaplapon is még gondolkozom, mert Asrock H110M-ITX-on hüle helyre tették a sata csatikat
ASUS H110I-PLUS-on legalább 2 sata csati a lap szélére került
MSI H110I PRO- nek mindene jó helyen van és tetszik, hogy ennyire fekete -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Jim Tonic #33675 üzenetére
2014 -es hirdetés
találtam egy vidit(RAIJINTEK Metis), valami ilyesmi jó lesz -
kisza25
félisten
azt hiszem változtatok a terven és RAIJINTEK Metis házikóba építkezek,
tudtok mondani olyan sfx tápot amihez adnak atx átalakítót, vagy hogy hol kapok olyat külön? -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
Chieftec ELOX BT-04B-U3-350BS ben ez a CHIEFTEC SFX-350BS táp van?
-
kisza25
félisten
köszi srácok, erősen gondolkozom, hogy akkor egy másik ház lesz, mert ez igen csak bekorlátozna, egy esetleges VGA fejlesztést
nem akaródzik összejönni egy mini kuckó, valami mindig határt szab
Mi a legkisebb ház, amibe még belemegy egy 2 slotos VGA gond nélkül? -
kisza25
félisten
sziasztok!
Egy CHIEFTEC BT-04B 250W elbírja a következő konfigot?
ASROCK H110M-ITX/ac
EVGA 02G-P4-0956-KR GTX950 2GB GDDR5 SC (ez elvileg 75W +tápcsati nélkül)
HyperX 16GB FURY DDR4 2400MHz CL15
SANDISK 240GB PLUS (ebből 2 db)
INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX (65W) -
kisza25
félisten
válasz
jim bcs #33466 üzenetére
mi a baj a superflower táppal
(egyik legjobb tápgyártó )
AxBattler: nem untam rá, csak felkészülök arra, hogy bf1 alá esetleg kevés lesz és akkor mini-itx lesz megint, néztem mATX-et is de kb semmivel sem olcsóbb
Annak a gigának és MSI-nek a procit árammal ellátó részét igen csak megnyirbálták
a gtx 950 azaz ár amit VGA-ra még kiadok, lehet nextgen lesz, ez sok mindentől függ, ezek inkább csak elképzelések
m.2 volt több lapomon is, rohadtul melegszik és drágább, mint a sima ssd, HDD-t nem használok, 1-2 SSD meg elfér mindenben
Tenken: bf3-4, BFH, GTA5.... semmire nem elég 2 mag, még i3-sem, ezek alá a minimum a 4mag (minddel toltam) -
kisza25
félisten
válasz
Tenken #33464 üzenetére
THX
csak mert volt msi b85i gaming lapom, abban ment a tuning, 4,4 Ghz-en hajtottam benne egy i5-4690k procit,
de összerakok egy gépet már skylake lenne, mondjuk néztem, hogy msi b150i gaming lapon csak 4 pint kap a CPU, már az is gyanús volt, akkor lehet veszek valami olcsóbb lapot (asrock h110m-itx, vagy asus h110i-plus ) és rakok bele i7-et, pénzben és teljesítményben kb ugyanott vagyok, mint Z lap és i5-6600k proci
2mag nekem nem elég, mert játszom (csak multiplayer)ASROCK H110M-ITX/ac
COUGAR GAMING QBX Window vagy THERMALTAKE Versa H15 vagy raidmax atomic
GIGABYTE GV-N950XTREME-2GD GTX950 2GB GDDR5 PCIE vagy Msi gtx 950
HyperX 16GB Fury DDR4 2400MHz CL15 KIT HX424C15FBK2/16
INTEL Core i7-6700 1151 BOX
SUPER-FLOWER Amazon 450W
-
kisza25
félisten
Sziasztok, rég jártam erre
Azt tudja valaki, hogy az MSI B150I GAMING, vagy ASUS B150I PRO GAMING/AURA-ban megy a CPU tuning?
Esetleg valakinek van tapasztalata valamelyik lappal? -
kisza25
félisten
válasz
pils00 #33202 üzenetére
ja köszi mindkettőtöknek, akarnék egy nagyon kicsi játékos gépet összerakni akár LP kártyával, de nem igazán találok hozzá házat, lehet nagyobb lesz inkább, de olyanom meg már volt abban nincs semmi érdekes
ezt néztem, hogy elég komoly kis konfig belemegy
az a vicc, hogy a laptopomban lévő VGA 750ti szint és 4magos i5 van benne, ha összeraknék egy ilyen szintű asztalit olyan 180-200 eFt-ba állna meg, monitorral 210-240-be, a lapos meg 285eFt volt 3év garral, szóval nem igazán éri meg lecserélni, csak, ha erésebbet akarok -
kisza25
félisten
sziasztok, nem tudom, hogy valakinek volt a 2 kártya közól valamelyik:
GIGABYTE GV-N75TOC-2GL GTX750Ti 2GB GDDR5 PCIE méret: L=175mm, W=121mm, H=42mm
MSI N750 TI-2GD5TLP GTX750Ti 2GB GDDR5 PCIE méret: L=146mm W= 69mm H= 38mm
valahogy sántítanak a méretek, az MSI tényleg ennyivel kisebb lenne?
valakinek van/volt valamelyik leírhatná mennyire hangosak -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #31851 üzenetére
az igaz, de a hossza/magassága nem, ha úgy rakod fel a kártyára ahogy a képen, túlnyúlik a nyákon hátrafelé (gigabyte gtx 950-nél), ha elforgatva akkor nem, viszont akkor magasabb, fölfelé nyúlik túl elég szépen, ezt csak úgy lehet lemérni, ha rá van szerelve egy nyákra, a magasság nem változik, azt le tudom még mérni, hogy venti nélkül milyen magas, a 750ti-t elvinné szerintem passzívan (gtx 950-et is elviszi, csak én hűvösett akartam, és nem, hogy befűtsön a házba) ma még lemérhetem neked (ha érdekel), a kártyát holnap viszik
-
kisza25
félisten
válasz
rewolt #31759 üzenetére
kisebb házat könnyebb átszellőztetni, mint a nagyot, a VGA a házon kívülről szedi a friss levegőt, nekem is volt kicsi házam és 60 fok alatt volt benne minden és csendben
ebben meg csak a pumpának volt hangja:
most hangosabb a gépem és nagyobb, pedig válogattam az alkatrészeket, hogy ne legyen az
mondjuk nem is olyan sokkal nagyobb, de ez már mATX:
-
kisza25
félisten
válasz
Archttila #31004 üzenetére
Én is nagy varia mester vagyok és igen, az elmúlt pár évben olyan szintű minőségromláson ment át pár gyártó, hogy el sem hiszem. Az asus is köztük van és a felára meg maradt. Arctic cooling is nagyon gagyi lett, pedig nálam egyet jelentett az olcsó, de jóval, idén kb 10 ventiből 6 volt hibátlan a többi selejtes. Vga-ból 5ből 2 cicergett, táp 4-ből 3 kattog a venti vicc
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
teljesen passzív helyet leszabályozott ventik, nagy méretű hűtőkkel, a vízhűtésnél ott a pumpa hangja, az sem hangtalan
A passzív is tud tartós lenni, fater gépében máig üzemel egy 10 éves Gigabyte 6600GS kártya, valaha játszottam veleA házon van pár extra leszabályozott venti
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #30877 üzenetére
single player és magas felbontás / részletesség mellett még szó szó, ha később vesz egy i5-öt alá akkor érdemes lehet megvenni, de egy i3 és 750ti vel is kb ugyanott lenne (i3 kihajtaná 750ti-t lehet még több FPS lenne, mint g3220-al és 950-el), ha játszani akar még kicsit kijjebb is, bár i5 alá nem mennék, ha multizni is szeretne.
Vagy Pentium G3258 és gtx 950 meg egy H/B lap amibe megy a tuning -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #30870 üzenetére
igen, de ez még mindig nem hőcsöves, de az egy ventistől csak jobb lehet, 2eFt-al több, mint a sima (51eFt, de nagyon ingadozik az ár volt 57 is pár napja)
itt van pár tulaj aki írt tapasztalatot -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #30866 üzenetére
mindkettő alap hűtős (gtx 950-ből nincs igazi ref) a takaró műanyag néz csak ki rajtuk másképpen, gigán is ez a borda van
nincs jobb árban, én 41eFt-ért vettem apróról a gigát
talán az MSI-n nagyobb ez a borda, de én a 2 ventis gigát venném minimum, ha elfér -
kisza25
félisten
válasz
Archttila #30751 üzenetére
én ugye pár napja költöztem át másik gépházba, a lapról lehúztam az USB 3.0-át ami a ház elejébe vezet és minden erőlködés nélkül rajta maradta az anya
Ezt akkor vettem csak észre mikor az új háznál rá akartam dugni és csak a tüske sor volt ott az anya nem, ennyit a mostani lapok minőségéről
-
kisza25
félisten
válasz
Archttila #30742 üzenetére
csak vicceltem, én is 36 vagyok én is 97 óta rakom össze a gépeimet, de mostanában olyan márkáknál futok selejtbe, mint ASUS, Seasonic, XFX...egy időben a Gigabyte is, de most kicsit összeszedte magát.
A ventilátoroknál futottam idén 3-4 kört és 3-5 eFt/ db ventiknek a fele hibás volt, volt olyan, hogy a 3db-ból 2db
Régen volt egy ASUS, vagy Gigabyte, kicsit drágább volt, mint a többi, azt vettem, mert az volt a tuti, most már nem így van -
kisza25
félisten
félig on/off, nekem eddig bejön, elsőre ezt tudtam kihozni belőle
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #30685 üzenetére
a 4GB-ot nem tudja kihasználni a kártya (ahol igen ott kevés az FPS, lejjebb véve, meg 2GB is elég), volt előtte 2GB is és semmi FPS előny nem volt.
Alapon használtam, mert amikkel én játszom nem volt értelme húzni.
A 4GB ára felment 75+ eFt-ra, így annyiért adtam el, mint amennyiért vettem (65eFt), és a gtx 950-et 41eFt-ért vettem 2év garral (24eFt a zsebben)
8eFt-ért vettem rá egy értelmes hűtőt, ha eladom simán elmegy a kártya annyiért amennyiért vettem, max 1-3eFt-ot bukok a hűtőn, persze külön külön eladva.
A gtx 950 +150Mhz tuninggal hozza az eddig megszokott FPS értékeket, a gyári hűtője viszont hangos volt.
Meg valaki iszik, valaki dohányzik, én minden hónapban lecserélek valamit a gépben, ebben lelem örömöm
Volt már tökéletes gépem, ami minden szempontból megfelelt nekem, 4hónapig húzta -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #30681 üzenetére
egy ilyen került a VGA-ra
ez már önmagában nem fért volna el, a másik, hogy 3 rendszert raktam már össze a TT core1-ben és már meg is untamEddig a mini-ITX azért volt mer külföldön dolgoztam, könnyű cipelhetőség (sg-05), kint is egy 16 nm szobában laktunk 2-en...
Azért nem búcsúzom tőletek, mert a mini-ITX belső marad, mert megszerettem az elmúlt 5 évben, de a ház az most nagyobb lesz kicsit
Magamat ismerve 1-2 hónap és lesz mini- ITX házikóm újra
Új hozzászólás Aktív témák
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Honor 200 Pro - mobilportré
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest