- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
hszilard666 #48906 üzenetére
Hol van még egy U2?
-
hegegabi80
addikt
válasz
hszilard666 #48895 üzenetére
Ez nagyon jó írás lett. Igen apróról nagyon jó kis konfigokat lehet összedobni, csak ki kell fogni jó áron, mert néha el tudnak szállni.
Az U2-ért pedig irigyellek, mert én is vadásztam egyre, de sikertelenül ezért már korábban fel is adtam. -
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #48732 üzenetére
De ha pl 2mm vastagságú csak a lemez, akkor lehet még a gyári csavar is elég.
Arra nem emlékszem, hogy a lefogatón lévő menetes részen át lehet e látni, azaz csavar átmehet e rajta, mert akkor még jóval hosszabb is lehet. Nekem úgy rémlik az IS-60-nál simán átmehet, ezért lehet elvileg akár felülről is csavarozni, de szerintem az Black Ridge is ilyen.Amúgy meg tényleg lehet, hogy néha túllihegjük a dolgokat, bár azért a 80K lap dolog érthető is.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #48730 üzenetére
Ha igaz, akkor igen.
Egyébként én is pont tegnap azon agyaltam, hogy mi lenne, ha a gyári am4 hátlapot meghagyom és az IS-50-nél felülről rögzítem, mint a gyári hűtőt.
Egy gond van vele, nem igazán férek hozzá. De van otthon egy téves rendelésből ID-Cooling vízhűtéshez hátlap, az nekem is jó lesz ha nagyon kell.Engem még az zavar kicsit, hogy az alaplapon lévő lyuk nagyobb, mint intelnél és nem fekszik bele rendesen a tartó. Bár így legalább van pár milliméter tologatási lehetőség.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #48727 üzenetére
Egyébként végtelenül egyszerű a dolog.
Keríteni kell egy olyan AM4 blackpate, amibe átmenő csavar megy, veszel hosszabb M3 csavart, ha netán a gyári már nem érné át, és akkor nem fogja meghajtani.
Nekem az IS-60-nál szintén nincs hátlapi merevítő, igaz valamivel könnyebb is.
Most azért engem is elgondolkoztattál, de lehet nem kellene ennyit olvasni. -
hegegabi80
addikt
NZXT H1 házhoz van még hasonló más gyártónak? korábban láttam még egyet de nem emlékszem.
Beszereztem egy cubitek magic cube 8 hdd házrendszernek a középső 8 hdd-s elemét, ezt akarom majd átalakítani. Ehhez keresek ilyen kis alapterületű torony házat.Áhh megvan a Phanteks Ethnoo Evolv Shift.
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #48460 üzenetére
Tehát egyik gond megoldva, de a másik még ott lebeg, azaz a pci sin a vga-val. Hamarosan erre is fény derül.
De lehet A.Winston-bak lesz igaza, és nem birkózom vele meghagyom a riser-eseknek. -
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #48459 üzenetére
Persze tudom, csak te egyből meg is vetted a kiegészítőt, nem te vagy a hibás.
Mindegy ezt én néztem be úgy is, de nem is gondoltam volna, hogy egy ilyen kis picike alkatrész lesz útban. De amúgy meg szerencsére az IS-50 AM4 lefogatója jó hozzá, mert pont olyan mint amit külön lehet venni, úgy hogy minden okés lesz.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #48457 üzenetére
Igazad volt, de te se mondtad 100%-ra. Ami még érdekes, hogy neten van olyan kép, amin meg rá van téve, igaz csak az egyik oldalon látszik a gyári lefogató, a másik oldalt nem látszik reszeltek e belőle.
Majd megnézem, mennyit is kéne faragni, de lehet hagyom és megy apróra, még majd megálmodom. -
hegegabi80
addikt
Na beigazolódott a félelmem. A giga b450i és a Black Ridge nem igazán szeretik egymást, a gyári lefogató külső szélénél útban van egy alkatrész az m.2 borda mellett, mert ugyebár ezen egybe van az AM3-al. Még finoman rá is tudom tenni a bordát a lapra, de ha elkezdem húzni a csavart tuti összeroncsolja azt a fet-et.
Viszont az IS-50 AM4 lefogatója lehet jó is lesz hozzá, mert pont olyan kialakítású, mert az csak AM4-hez van. Vagy a gyárit flexelem meg egy kicsit, vagy külön megrendelem a kiegészítőt.
Amúgy a PCI slotba is belelóg kicsit a hőcső, de csak a szélébe, talán a vga elfér. Hát ez megint hosszú szülés lesz a picsába. -
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #48440 üzenetére
Szólj ha kész és beindul a tömeggyártás.
Igen Sati - nak van ilyen kuckója. -
hegegabi80
addikt
válasz
A.Winston #48430 üzenetére
Van hely az biztos és a BR is már megvan (apróról jóárasítva) D15 biztos nem lesz, annyira nem akarok eldurvulni. Ha torony akkor van még elfekvőben egy Matterhorn Pure is, akkor megoldom azzal esetleg.
De a topflow kialakításokat jobban szeretem. Ha más nem akkor veszek egy IS-50X-et, sima 50-es van/volt nekem, azzal is meg voltam elégedve. -
hegegabi80
addikt
válasz
A.Winston #48423 üzenetére
Pont ezért parázok én is, mert nekem metisbe megy, így nincs külön rieser. De mindenképp megnézem, hátha elfér, ha nem akkor megy apróra és jöhet másik hűtő.
A True Spirit 90M sajna nem jó rá, mert nincs AM4 lefogató. De lehet megfúrom az eredeti tartót, és akkor már lesz is. -
hegegabi80
addikt
válasz
KaiotEch #48418 üzenetére
Ezen képek alapján gigabyte b450-re tuti jó a gyári AM4 lefogatóval is, nem kell hozzá külön venni. Bár Sati megvette külön a lefogatókat.
Ami még a legnagyobb kérdés, a pci-e slotba belelóg-e, mert uygebár sok rieser kábeles gépben látni, ott ez nem gond.
De a héten megjön a giga lap és meg tudom mondani pontosan. -
hegegabi80
addikt
válasz
Iginotus #48367 üzenetére
Vagy a külön kapható AM4 lefogatót veszed meg.
Az a baj a gyári lefogatóval, hogy egybe van az AM3 és AM4 lyuk a rögzítőn. Az utóbbinál kisebb a furattáv, tehát a tartó végénél beljebb kell tolni. Így az AMD rögzítő vége jobban kiáll, mintha csak simán AM4-es lenne, és így útban lehet bizonyos alaplapi alkatrészeknek.
De van már belőle V2, aminél ezt orvosolták elvileg. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #48339 üzenetére
Szerintem ez a CM 6000-nél többet nem ér, nagyon max 7K. Hihetetlen, hogy a filléres tételű RGB mennyit tud dobni az áron.
Nekem volt mind a kettő, de csak a Panoramat használtam huzamosabb ideig. Azért azon végül is 100mm-es venti van, nem 92-es, éd még könnyebben lehet rá applikálni 120-ast. Nekem nem volt vele gondom, i3-2120-asz hűtött, nem volt hangos.
Crabface: csinos kis kuckó, annyira meg nem is poros, van ettől sokkal durvább is.
-
hegegabi80
addikt
Nah a végén kiderült, hogy elég sokan moddolgatunk barkácsolgatunk cserélgetünk, csak elfelejtünk beszámolni róla.
-
hegegabi80
addikt
De én folyamatosan a metist, meg most már a realant is párhuzamosan.
A metis tetején muszáj a lyukakat egyenként átreszelni, hogy nézzen is kis valahogy azért. Na meg közben előkészítettem az Asus B450M-K lap fogadására.
Aztán végül még sem az lesz, így várom a giga b450i aours lapot, 2600 már nálam van.AxBattler: Azt én is néztem, de az a bajom vele, hogy nagyon mély. Miért nem lehet egy kb 32 magas és 28 mély körüli házat készíteni.
-
hegegabi80
addikt
Nos úgy néz ki, hogy egy GIGABYTE B450I AORUS PRO WIFI lap lesz a befutó.
Erre rá fog menni a Black Ridge? Mert ugyebár nem tudni melyik lapokon is van gond. -
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #48177 üzenetére
Áh köszönöm már el is oszlattátok a kíváncsiságomat az apuk iránt, maradok az rx570-ednél.
Kipróbálom az AM4-et, 2600 már megvan, aztán meglátom. Ha jó és nem szívok vele akkor maradhat, ha nem jön be marad a jelenlegi i3-as felállás.
Aztán lehet még az ajánlott Asrock itx lapot is megkockáztatom, aztán egy darabig leállítom magam. -
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
Nos mindig elkalandozok egy kicsit AM4 apus rendszeren pl egy 3400G-s alapokon egy asrock itx lappal. De valahogy nem merem rászánni magam, mert ahogy nézek teszteket, azért nem mindenhol domborít rendesen a kis vega benne. Bár a legtöbb játékot, amit használok vígan elvinné, de azért van amivel szenvedés lenne. Viszont apu-val egy kis apró gépet lehetne összedobni. Max ha jönne valami új game, akkor mehet bele plusz vga, feltéve ha befér a mini házba.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #48141 üzenetére
A 22.6 cm hosszúsággal nincs gond, pont befér. Ennél a lapnál a pci slot a cpu mellett van, így a vga is kipipálva. A 22.1 cm szélesség a macerásabb. Sfx táp megy bele, amit az atx kereten a ház eleje és plexis széle felé kell eltolni. Így talán a táp mögött elfér majd a normál magas memória, és a tápcsati. Ha netán mégse, akkor távtartóval kb 2cm-rel kitolom a ház elejét. Ezt már láttam neten styx-nél alkalmazva. Így a táp is előrébb tolható. A sata csatik és ház usb csatija lesz még érdekes.
Jah és az alaplap tartó konzolon kivágtam azt a kidudorodó részt, mondom az is útban van, nem kell az oda. Aha egyből vesztett egy kicsit a merevségéből, de nem vészes, úgy is két végén rögzítik a csavarok.
Aztán lehet a végén még sem a metisbe kerül bele. -
hegegabi80
addikt
válasz
Speed® #48134 üzenetére
Nem kizáró ok, de szerintem ott jobban melegednek, mint pl a cpu közelében ahol kapnak is egy kis szellőt.
Az asrockot néztem én is, sőt az említett félnél pont, és a biostart is be tudja szerezni 28K-ért. De igazándiból már rendeltem tőle egy Asus Prime B450M-K-t, csak nem hagy nyugodni az itx dolog, bár ezt az asus lapot is be tudom tömni a metisbe.VinoRosso
Egyébként egy darabig biztos maradna a 2600, sőt még egy 1400 is elég lett volna nekem vagy 1500x is. -
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #48130 üzenetére
elvileg egy Alpenföhn Black Ridge topflow hűtené a 2600-át egy 120-as slim ventivel, így jutna elég szellő a vrm-nek is. Bár attól még lehet gyengébb minőségű alkatrészekből, mint a drágább itx-es társai.
-
hegegabi80
addikt
Esetleg használ valaki biostar x470nh lapot, vagy hasonlót? AM4 -nél ez a legolcsóbb itx-es lap, és még ez is elég borsos áron van számomra, na meg a hátoldalon lévő m.2 ssd se nagyon tetszik ám nekem.
De ha esetleg vállalható darab, akkor megfontolom.
Na meg a ramok is érdekesek, a nekem lévő g.skill-ek nincsenek benne a listában. E miatt nem igazán akarnék memóriát cserélni. Bár elvileg ezeket a g.skill ramokat elég sok lap szereti. -
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #48042 üzenetére
Pár képet mutathatnál róla, kíváncsivá tettél.
-
hegegabi80
addikt
válasz
lionskull #47992 üzenetére
Nekem van egy Realan E-D5 kuckó, igaz eddig csak teszt jelleggel volt benne konfig. Azért egy fokkal jobban szellőzik, mint a C2, hiszen a tetején is van venti. Én az alját kicsit átalakítottam, hogy oda is lehessen ventit rakni (Pl. 1 vayg 2 db 120-as, vagy 1 db 140-est). Így talán még jobb lesz a szellőzése SFX táppal.
-
hegegabi80
addikt
válasz
VinoRosso #47924 üzenetére
NOs eddig még csak teszt jelleggel üzemeltem be a Chieftec sfx tápot, és eddig még nem kapcsolt be a ventije nálam. Azt hittem először nem müxik rendesen, de utána olvasva kiderült, hogy tudja a fél passzív módot, meg bekapcsoláskor fel is pörög. Nyilván nyáron más lesz majd a szitu, de majd meglátjuk. Igaz a venti szabályozása sem sikeredett jóra, álítólag sokszor ki be kapcsol. De az 200-250W-os konfigomnál lehet sose fogom megtudni.
Nekem korábban a Kolink se volt elviselhetetlen, volt egy kis hangja, de nem vészes.
Igen az SFX-L azért jobban hangzik a 120-assal, csak az árcédulájával van bajom. Vagy a sima sfx-be 92-es is elférne.AxBattler: igen az FSP-nél nekem is ez tetszett meg, hogy fekete kábelek vannak hozzá.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #47921 üzenetére
Igen ezt az FSP-t én is néztem még tavaly, a tápos topikban is rákérdeztem talán, hogy mikorra várható.
Ennyiért jó vétel, és ha a 350-es valóban 15K körül jön, akkor valóban jó vétel.
Most a kolink is kifogyott nem igazán kapni sehol.
Bár én még tavaly beruháztam egy Chieftec 450W-os full modus sfx tápra apróról jó áron. Igaz 350-es is vígan elég lenne, de ez még is csak gold és full moduláris. -
hegegabi80
addikt
válasz
Crabface #47817 üzenetére
Áh annyira nem muszáj visszarakni, zotac amúgy is hajlamos hangos lenni ha folyamatosan megy a ventije.
Igen az A40 ritka, én az oldalukon szoktam nézni, karácsony előtt talán volt is, de mire ideért volna még a szállítás is annyi lett volna mint maga a ház. Na de jól néz ki ez az A50 is. -
-
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #47681 üzenetére
Jó kis ramok, nekem is az van. Majd kíváncsi leszek az m.2 ssd-re, várjuk a tapasztalatot.
Közben én is szépen haladok a metis szellőztetésén:
Annyi fejlemény, hogy már a másik ventinél járok. Nem a legtökéletesebb, kicsit elméreteztem magam a lyukakkal, mert egy mérettel kisebbek nem merek már nagyobbat fúrni. Max kifelé haladva a két-három sort nagyobbra. Ráadásul 1-2 helyen el is ment a fúró, hiába volt kipontozva.
Amúgy élőben jól néz ki, max közelről randa egy kicsit. Úgy lenne az igazi, ha még szépen át lenne csiszolva és újrafestve az egész.shteer: kíváncsiságból engem is érdekelne a kábel infó. Igaz neke ma chieftec-hez szép szalagkábelek vannak, egyedül a 24 pines színes kábel és harisnyás. Max lehet azt lecserélem.
-
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #47622 üzenetére
Ez nagyon jó, nekem tetszik. Linket tudnál róla dobni esetleg? Érdekelne a többi része is.
(#47624) kisza25: Kicsit kusza a kábelrengeteg benne.
Én is lekezdtem végre a metis tetejét perforálni. Remélem most már hamarosan átpakolhatok. Igaz nem a legjobb lesz, mert sajnos hiába pontoztam ki, elment a fúró, de nem annyira vészes. De majd a kövi ház jobb lesz.
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #47567 üzenetére
De újat mondtál nekem, erről nem is tudtam. Szerencsére intel lapra megy Asrock H310M-ITX/ac.
Aztán hogy V1 vagy V2 nem tudom, dobozon nem látszik semmi. Így gyanítom V1 lehet. De elvileg van benne külön AM4 lefogató. Vagy akkor ez a gyári hibádzik Giga és Asrock lapoknál? Az szép és még külön pénzért vegyem meg hozzá a kiegészítőt? Ez azért kicsit csalódást keltő egy 14K-os hűtőnél. -
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #47544 üzenetére
Annyiért nem rossz vétel, ráadásul a 3 hőtermelő helyett csak 1 db lesz. Én is folyamatosan agyalok a cserén, mert ha összerakom a metisbe a konfigot, utána már nehezebb lesz a csere. Bár fúrtam az alaplapi tartó lemezbe is két lyukat, hogy ne kelljen már az alaplapot kiszedni, ha a cpu hűtőt le akarom venni m.2ssd/ram/cpu csere miatt.
Igaz én aprón néztem 500-as m.2 ssd-t jó áron. Így szerintem majdnem nullára ki is tudnám hozni, feltéve ha megveszik az 94 és 91%-os ssd-imet. -
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #47537 üzenetére
Nos igen kicsit drága a kis drága 550. Én még korábban 24K-ért vettem postával amikor bejött.
Szerintem jó lesz az az ssd, bár úgy emlékszem valamelyik crucial eléggé melegedős fajta az nvme-ből. Bár az nvme alapból melegebb mint a sima sata-s. Na meg a Toschiba-k melegednek még jobban.
Nekem most az van 256gb-os, meg egy sima Samu laptopos 5mm-es ssd 256-os. Megy egy 2.5 500-as hdd, ezek mennek majd metisbe. Én is agyaltam a két 256-os helyett egy 500-as m.2-re, de lényegében csak 1 darab sata kábelt spórolnék meg vele, mert a táp kábel így is úgy is benne lesz a hdd miatt. -
hegegabi80
addikt
Nos részben sikerrel jártam. Bementem a helyi egyetlen műszaki boltba és egy ilyen kapcsolót tudtam venni, volt belőle reteszelős, meg a másik is. Az igaz, hogy elég randa, de úgy is a gép hátuljába lesz, de azért szerintem rendelek az ali-ról is szebbet rendes bekapcsoló gombnak.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Pista0001 #47517 üzenetére
Ma beugrok itt helyben az egyik boltba hátha, de vagy azt se fogják tudni, mit akarok, vagy olyan ára lesz, hogy abból 10 db rendelek ali-ról.
Pgraph: office géphez nem is nagyon kell külön vga. De ha normál ATX táp, akkor úgy emlékszem amikor néztem kb 20Cm max belemegy még. A 170 durván a táp széléig van +/- 5mm, így azt kell megnézni, ha befordítod a tápot, akkor a táp szélétől mennyire van a kábelkorbács, így meg is van mekkora fér be. Sőt a kábeleken még egy kicsit lehet is hajlítani.
Vagy akkor egy Shapphire RX550 2gb, vagy valamelyik rövidebb GT 1030 és ezek a vga-k jobbak is.
-
hegegabi80
addikt
Méretileg még ez tetszik nekem, mert nem olyan mély és ez is van többféle méretben. Ez akkor ha jól értelmezem jó kapcsoló gombnak.
De amit linkeltél ott ki lehet választani, hogy pillanatnyi érintős vagy reteszelős, azaz magyarul parasztosan két állású nyomógomb.
2.5" sima M3 kell akkor, az van is itthon, de ha jól emlékszem ennek sűrűbb menetesnek kell lennie.
-
hegegabi80
addikt
Persze, hogy akarok, köszi. Ez sokkal jobb is mint a billenős, nem áll ki annyira, meg szebb is. Ezt lehet használni gép bekacsolónak is igaz? Mert akkor úgy fogom rendelni, hogy legyen a kövi ház projecthez is.
Ráadásul látom van több méretben is.
Már csak egy bajom van, nem rendeltem még sose Ali-ról Ebay-ről. Ebben kérnék majd akkor segítséget. Csak mert akkor ki is fúrnám a kapcsoló helyét, ne akkor kelljen már amikor már belepakoltam.
Jah látom ráadásul ledes is a kapcsoló. Végül is ha nem erős a fénye maradhat, de csak szigorúan fehér. Vagy akkor csak sima.kisza25: nem jó megfordítva, mert nem tudom rögzíteni, meg a tápkábel nem a csati végén jön ki, hanem alul meg fölül. Így mindegy hogy áll a hdd. Akkor csak az emelés marad. Azért csavart jó lenne helyben venni valami boltól, ha van, azt már csak nem kéne kínából rendelni.
Pista0001: Na ezt a csavaros megoldást még meglátom, de elég nevetséges, hogy még az is kintről kell rendelni.
-
hegegabi80
addikt
Nos megint van egy kis gondom.
Metis aljába használ valaki hdd-t ssd-t? Mert hála a jó istennek az sfx tápnak (chieftec csn-450c) pont olyan a nyamvadt sata táp csatija, hogy megemeli kicsit a hdd-t, félek eltörik a hdd csati. Most vagy kivágom a metis alján a csatinak a helyét, vagy megemelem a hdd-t, csak akkor a csavar lesz rövid, vagy pedig a molex kábelt használom sata átalakítóval (ezt azért vetem el, mert akkor megint sok lesz a kábel). Én az első kettőre tippelek, leginkább az emelésre.Jah és még tudtok nekem kapcsolót ajánlani minél kisebbet? A metisbe akarok egy is ledszalagot, de kapcsolósra. Én ilyesmi billenős kapcsolóra gondoltam, minél kisebb kellene.
-
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #47480 üzenetére
Nekem biztosan.
Ne viccelj már, amikor ilyen jól fut az RGB-s szekér, minden féle csillámpónival effekttel? Áhhh lesz az még, főleg a hiper-szuper számítógépeknek biztosan, amikor még nagy gépházban is alig lehet lehűteni, megnézném mit produkálna laptop-ba zsúfolva.(#47482) HookR: Ne viccelj, nekem szinte már kompletten kicserélődött a gép belső, mire egyáltalán a metisbe bekerült volna. Egyedül az ssd és hdd maradt.
-
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #47473 üzenetére
Rakd össze az asztalon a falhoz közel, hogy a gyerek ne érje el és kész is.
Egyébként hihetetlen, mennyire függővé tudja tenni az embert ez a sok szar ketyere.
Sokszor hazamegyünk melóból, benyomom a gépet. Kis idő múlva ránézek pl. prohardver, asszony is ránéz. Közben jöhet tanulás/játék gyerekkel vacsora stb, közben meg párszor ránéz az ember. Aztán rájövök, hogy csak fölöslegesen nézegetem, pl. a gyerektől veszem el az időt. Na mondom majd este elalszik gyerek és akkor jövök én. Aha persze, elalszok a gyerekkel együtt és arra ébredek 1-2-3 körül, hogy fáj mindenem.
Tehát gyerek mellett azért nem igazán lehet unatkozni, de azért hiányzik na a technika is.
Arról nem is beszélve, már annyi program van téli szünetre, hogy a végén megint nem jut idő metisre. Este meg nem akarok nekifogni, mert ha másnapra nem lesz gép asszony kinyír.
Ha már bejelentem neki gépet fogok szerelni, telepíteni már fogja is a fejét.Azért téged is csak visszahúz a mitx és a metis.
(#47477) HookR : Csak nem a hajlított kis fémdarabos házhoz kell? Én most kb olyan 5 évet adok magamnak, mire elkészül az elképzelt ház.
Csak apránként elkezdem majd beszerezni hozzá cuccokat. A belseje már megvan (alaplap, sfx táp stb.), ami addigra már elavult lesz.
-
hegegabi80
addikt
Oks, köszi az infókat.
Igen az ADT-Linket én is néztem, valamelyik másik házhoz is azt adják, csak már nem tudom melyiknél.
Egyébként egy Geeek A40 klón-t szeretnék majd készíteni, és ahhoz kell majd. Úgy hogy ezt a rendelést majd megbótolhatjuk, bár nekem annyira nem sürgős. -
hegegabi80
addikt
válasz
vmatyko #47428 üzenetére
Én se teljes áron vettem, annyit én se adnék érte az én 25 ezres cpu-mra. 7000+posta volt.
Esetleg még IS-50, az volt nekem korábban, aprón szokott lenni 5K körül.
A silvretta se rossz, de azért maxon megjön annak a hangja is.
Esetleg még Alpenföhn Panorama, az is volt nekem korábban, aprón néha előfordul.
Vagy merlinéknél szokott használt, próba, teszt darab lenni jó áron, nekem is onnan volt.
Vagy aprón van 1-2 eladó, akik alpenföhn hűtőket árulnak. -
hegegabi80
addikt
Nos időközben sikerült apróról jó áron szert tenni egy Alpenföhn Black Ridge topflow cpu hűtőre.
Egyenlőre még nincs hadrendbe állítva, csak megnéztem mit rejt a doboz.Brutál minőségi cucc, még Alpenföhn hűtőben nem csalódtam. Igaz én nem a gyári 92-es ventijével akarom használni, hanem a kilyukasztott IS-50 ventijével.
Eszméletlen mennyire komplett cucc. Igaz a bolti ára is borsos, de azért sok minden is van benne. Használható gyári ventivel, slim 120-as és normál 25-ös 120-assal is. Mivel minden típusból van itthon tartalék nem lesz gond. -
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #47406 üzenetére
Rövid ATX táppal biztos elfér hosszabb vga is.
Fentre elfér vga felett a normál vastag venti is, meg szerintem a hdd tartóban is az ssd.
Ha sok ha nem a metisnek egyszerűen nincs alternatívája. A metis az metis.
Ahhoz képest, hogy volt amikor 21-22K körül volt, nem sok.
De amúgy meg sok, szerintem olyan 15K érne újonnan.
Igen ezen az m.2 ssd-n én is agyalok, igaz van egy 256-os meg egy másik 256 ssd, de a kettőt ki lehetne váltani egy 512-es m.2-re.Jah ás most van beszerzés alatt az Alpenföhn Black Ride cpu hűtő. A szétmarcangolt IS-50 ventije fog majd menni rá. Úgy hogy most már majdnem minden megvan, téli szünetben jöhet a költözés végre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged