- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
Carver77 #26613 üzenetére
Miért nem gyártanak,föggőleges,henger alakú pc házat?
Nem tudom, de Apple-nek bejött. Életemben nem hallottam (jelen esetben szó szerint) csúcs kategóriás 8 magos számítógépet duál dVGA-val, 4k-ban kódolni, néma csendben....
Ha elérek odáig,nyitott lennél némi brainstorming-ra...?
Persze. A tervezési szakaszban pedig itt várunk szeretettel. Mostanában nem pörgünk annyira, de majd beindul.(#26616) viperabácsi:
Azért az nem semmi időbélyegző.FOX888: van hozzá átalakító. Felrakva szinte semennyivel sem növeli meg a méretet.
-
imibogyo
veterán
Az előlapra nem tennék szellőzőnyílást, hogy a választott anyag (legyen akár alumínium, akár fa) színe és textúrája letisztult, sallangmentes formában érvényesüljön. Ennek megfelelően a bekapcsológombnál is érdemes fontolóra venni, hogy inkább a ház tetejére kerüljön.
Már készítettem ilyen házat, de nekem túl "egyszerűnek" már-már unalmasnak tűnt az előlap ettől, ezért nem is fejeztem be. És a mostani házra nem is nagyon férne el felülre még a bekapcsológomb sem, mert az egész ki van marva szellőzésnek. Ahol pedig nincs nút, oda az alaplap ér fel, oda azért nem akartam a bekapcsológombot.Mivel nincs dVGA, ami akadályozná a légáramlást....
De lesz majd. Csak most pénz nincs. Jön majd egy 750Ti valamikor a jövőben. Ekkor a tápegység át lesz fordítva vízszintes pozícióba. De ez csak akkor lesz, ha kikerül a HDD a gépből és akkor bemarom úgy 2 centire a tápegységet a dupla alaplemezbe. Ekkor még mindig kap fuvallatot, de kap levegőt a kártya is.Az A, B és C pontokban mindben vannak jó ötletek, és ha nem lesz dVGA valamiért mégsem, meg is fogom őket fontolni. De azért kicsit részletesebben.
(A) ez a megoldás kiesett, mert egyrészt szeretem ha az SSD is kap a huzatból, másrészt a 3,5 meghajtót nehéz lett volna hova helyezni.
(B) tetszik ez az elrendezés és már nem először jut nekem is eszembe hogy 180-as ventivel szellőztessem át a komplett házat, viszont ekkor szakítanék a "normális" házformával és akkor totális átszellőzést lehetne elérni. Volt már erre is tervem, de még nem fogtam bele.
(C) az előbb linkelt tervekben látható nekem is olyan elrendezés, hogy a tápegység és a vinyók az alaplapi tálca mögé kerüljenek, mondjuk nekem elöl lett volna a 180-as venti és nem alul, de ez nagyon megfontolandó, amit írtál.
Minden esetben 1db nagyobb, alacsony fordulatszámú ventilátor gondoskodna a CPU-hűtő, a tápegység és adott esetben a meghajtók hűtéséről. Ha az alacsony terhelés okán épp le van kapcsolva, a ház passzívan alulról fölfele amúgy is könnyebben átszellőzik.
Igen, mondjuk én a "macpro" tervemben felülre is tettem venit, de szerintem is megoldaná egy darab is. A függőleges "kiszellőzés" viszont szerintem most is meg van a házban. Miközben ezt írom is 38 fokos a proci és 36 fokos a "system" szenzor, úgy, hogy egy darab venti sem megy, miközben a gép 6:00 óta megy.Személy szerint nem használnék 18mm vastag bútorlapot, mert helypazarló, ha nem marod ki belülről valamennyire.
Maximálisan igazad van, de szegény ember vízzel főz. Ehhez tudok "hozzájutni". Ha egyszer végre fel tudom készíteni a marógépet alumínium marásra, akkor majd abból lesz gép. Van is egy bő 3 négyzetméternyi anyagom, csak szerszám nincs megmunkálni. Kézzel pedig azért elég körülményes, főleg mivel 2 mm vastag.Köszönöm az észrevételeket/ötleteket, tényleg van bennük megfontolandó, csak mondjuk legtöbbhöz újra kellene építenem az egész gépet.
-
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #26558 üzenetére
Persze-persze. Készítettem már azért komolyabb fotókat, csak most eladtam mindenemet és egy noname kínai csoda van a feleségemnek. Ennyit tud. Nulla manuál opció, csak 10 féle programot tud és el tudod sütni. Lehet kísérletezem majd estére ha hazaérek, mert ennél még valószínűleg a telefonommal is jobb fotókat lövök.
(#26559) viperabácsi: bezony. Ez a terv. De sajnos már ma sem jutok oda, hogy ez megtörténjen. Annyira nulla időm van, hogy az hihetetlen. Max a PH-ra írogatok lopott időkben, de komolyabb dologba nem tudok belefogni.
-
imibogyo
veterán
válasz
flashpointer #26556 üzenetére
No problem, nem volt a legideálisabb hely beszélgetéshez. Amúgy azt írják a táp oldalán, hogy:
"Rövidzárlat és túlfeszültség ellen védett, nem éghető fém ház, csatlakozó a földelés bekötéséhez is. EMC, CE, RoHS certifikáció."Szóval én azért annyira nem félek, maximum idén előbb lesz a tűzijáték.
Meg hamarosan megy elé egy szünetmentes tápegység is, az majd megfogja a túlfeszt. a hálózat felől. Maga a tápegység pedig a méréseim alapján elég stabil feszültséget ad. De remélem a legjobbakat. Nem vagyok egy elektromos szaki, remélem nagy hülyeséget nem csinálok/csináltam.
-
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #26554 üzenetére
Köszi!
Viszont: Az előlapot oldalt törtem volna meg.
Ki lesz javítva. Amit látsz egy régebbi projekt maradványa. Ez lett félbevágva, de, hogy a kapcsoló helye megmaradjon az eredeti 4x120-as helyből 2 marásnak meg kellett tartanom a belógó lekerekítéseit. Sajnos nem volt időm még újramarni és nem is tudom mikor jutok oda.Pácolás és előkészítése nagyon el lett kapkodva.
Mivel még csak egy réteg van rajta, azt is éjszaka kentem fel, így ez természetes. Még jön rá 2 réteg pác, rétegenként újracsiszolva, majd 2 réteg lakk vizes csiszolással. Ha minden jól megy a végeredmény jóval homogénebb lesz és valahogy így fog kinézni pácolva és erre jön még a lakkozás.A tápdugót rendesen tessék bedugni.
Már megtörtént.Védőföldet a ház érinthető fém részeire is bekötötted gondolom.
Csak a két rács "érinthető" a gépben, de az nincs közvetlen kapcsolatban semmivel sem. A többi alkatrész pedig mind össze van földelve. Van oldallap is, tehát a tápegység és társai nem érinthetőek.Szerintem nagyon szépet lehet fából is alkotni, de be kell tartani a technológiai lépéseket. Mindenek előtt jó alapanyagok és segédanyagok kellenek hozzá és sok türelem.
Egyetértek, de nekem inkább sok idő kellene hozzá, ami nincs, meg az, hogy ne egy ekkora műhelyben kelljen alkotni és festőszobát kialakítani. -
imibogyo
veterán
válasz
patomi #26547 üzenetére
Áhh kéjmámor, hirtelen mennyi hsz....
Egy árnyalattal lehetne sötétebb(bár lehet a kép ilyen csak) jobban passzolna a bútorokhoz. Még sokat fog sötétedni, amikor megkapja a második (harmadik) réteg pácot, ez még csak az első réteg rajta. És mindegyik agyonvakuzott kép, valójában sokkal sötétebb, csak nincs normális fényképezőm.
Az oldallap ha jól emlékszem füst üveg lesz(?) Az nincs még meg? Sokat dobna rajta. Sajnos nincs. Vágás közben eltört és nincs másikom.
A bordát nem tudod 90 fokkal elfordítani? Akkor ezen is átfújna az előlapi venti. Ezt már leírtam az eredeti hsz.-ben, hogy miért van így. Akartam, de elmaradt, mert éjszaka szereltem össze a gépet. De a hőfokok 2 óra Skyrim alatt is 55 fok körül maradtak, szóval nem gáz így sem.
(#26548) HookR:
Mekkora a befoglalómérete, valamint a bútorlapok vastagsága? Illetve fel tudnál-e tölteni egy képet a hátuljáról, amin az egész látszódik? 18 mm-esek a lapok. Befoglaló méretei (mély., szél., mag.): 28x18x33 cm. 16,6 liter.Úgy is érdekel a véleményem, ha sok mindent máshogy csinálnék a helyedben? Ha nem így lenne, nem tettem volna be egy nyilvános topikba.
(#26549) kisza25: Pedig ez sem lesz rövid.
(#26550) flashpointer:
Az valami LED adapter? Úgy olvastam azokon nincs túlfeszültség meg semmilyen védelem, illetve a feszültség pontossága is kérdéses, amiatt nem mertem kipróbálni ilyennel mert a paneltáp közvetlen ráengedi a cpu-ra, nem volt vele probléma? Igen LED adapter. Személyesen is mondtam, hogy az lesz. Eddig semmi problémám nem volt vele. Előtte jó pár órát méregettem a kimeneti feszt 11,99 és 12,03 között váltakozott ahogy a terheléseket változtattam rajta, ez szerintem simán belefér. Amúgy is az alaplap VRM részének ki kell valamennyi ingadozást "simítania".Nekem is az jutott eszembe ami Hookr-nek, mikor terveztem 20mm-es aluprofilból házat feltűnt hogy elég sokat elfoglal a házból. Hát ez egy ilyen szakma sajnos. A marógépem még nem esett át az alu-szüzesség elvesztésén, így addig marad a fa.
Ja meg hány wattal van terhelve a paneltáp és nem tapiztad meg hogy melyik része melegszik? Az elsőre nem tudok válaszolni, nincs fogyasztásmérőm, de csak a Celeron megy róla, egy SSD és egy 3,5-ös HDD. Szóval szerintem maximum az 50-70W-os régióban kaphat jelenleg terhelést. A tápegység ugye papíron 180W-os, ehhez egy 240W-os LED táp adja a kakaót.
(#26549) Ispy:
Sorry, nekem nem jön be a fa. Vagyis ha jobban nézem, akkor nem is a fa a bajom, hanem ez a szín Személy szerint a világos tölgyet szeretem. Még a szín változni fog. Sötétebb lesz. Majd próbálok "valós" fotókat lőni, miután megkapja a végleges színt. A világos tölgy nem nagyon ment volna a bútorok színéhez.De a "monitor" az büntet
Nem zavaró ilyen közelről nézni? Egyáltalán nem. Sőt.... Csak az FHD-t érzem néha kevésnek.
-
imibogyo
veterán
Na sokat haladtam a "néma" géppel.
Vettem egy paneltápot és hozzá egy 12V-os tápegységet. A ház végre megkapta tegnap éjjel az első réteg pácot (még egy réteg jön rá, valamint két réteg lakk), valamint beépítettem két új Scythe Slipstream 500rpm-es ventit, melyek (elméletben) csak akkor indulnak el, ha a belső hőmérséklet a házban eléri a 45 fokot (ilyenkor a proci úgy 60 fokos passzív állapotban).
Azért csak elméletileg, mert a nyamvadt CPU csatlakozó nem engedelmeskedik a "0" rpm-es parancsnak, mindig 400-on pörgeti a ventit bármit is állítok be. A házventi szépen leáll, amikor azt mondom neki és csak 45 fokos belső hőmérséklet felett indul el. Nem értem. ASUS lapomban ez simán működött, persze lehet én bénázok, mivel eddig nem volt egy ventim sem az alaplapra kötve, lehet valamit még nem állítottam be. Lehet egy egyszerű elosztóval majd megosztom a házventi csatlakozóját a két ventinek. Úgy is csak 0,07A-esek a ventik, nem okozhat nehézséget az alaplapnak a meghajtásuk. Bár sokat nem veszítek így sem, mivel még éjjel sem hallom a ventiket maximális fordulaton sem, a merevlemez sokkal hangosabb tőlük. Csak akkor van egy minimális motorzaj, ha egészen közel hajolok a házhoz (konkrétan az előlapi rácsokon van a fülem). Eleve csak egyfajta vésztartaléknak raktam be őket, amikor játszom (ezért is akartam, hogy csak akkor induljanak el, amikor tényleg szükség van rájuk). De azért zavar, hogy nem úgy működik, ahogy én szeretném. Skyrim alatt 70 fokos is volt a proci teljesen passzív üzemben ami azért sok, ekkor fogant meg a venti szükségessége. Így netezéskor, filmezéskor full passzív (lenne), játéknál meg csak simán csendes. Most olyan 50-55 fok körül van a maximum a proci esetében, de ugye ebben az IGP is benne van, mivel azzal játszom (jöhetnek a kövek).
A leghangosabb most már így (logikusan) messze-messze a merevlemezem. Ez egészen addig így is marad, míg nem tudok venni egy NAS-t. Pár éve eladtam az enyémet, mert akkor nem használtam ki, most meg de jó lenne....
Biztos sokan mondjátok majd a hűtő orientációját. Na igen.... El akartam fordítani, de mivel úgy hajnali 2-kor sikerült megejtenem az összerakást, így elfelejtettem. Most meg már nincs kedvem szétszedni megint, mert tápot mindent ki kellene szedni (a proci hűtő méretei miatt nem lehet csak úgy kivenni). Ráadásul két dolgot is figyelembe kell vennem. Egyrészt passzív állapotban ez az elrendezés a szerencsésebb, tehát ezt is meg kellene tartanom, másrészt ha meg már úgyis mennek a ventik teljes terheléskor és 55 fokot nem lépik át így sem a hőmérsékletek, akkor meg nem olyan égető az elforgatás.
Hosszú távon persze a hűtő is cserélődni fog. Pont a fenti elgondolások miatt egy olyan típusra, aminek "mindegy" az orientációja, felfelé is tud szellőzni, oldalról pedig át tudja engedni a fuvallatot. Valami ilyesmire gondolok, vagy még inkább ilyenre. De még egyszer mondom, mivel a hőmérsékletek nagyon rendben vannak, így ez nem olyan kardinális kérdés. És ennek a hűtőnek van még egy előnye, mivel magas, így alatta kapnak fuvallatot az alkatrészek is, ami toronyhűtőknél sok esetben problémás, valamint ha rakok rá egy szintén néma ventit, akkor az pont az alaplap felé fog fújni, vagyis jóval kisebb az esélye annak, hogy "megálljon" valahol a meleg levegő. Szóval még azért agyalok ezen a cserén.
-
imibogyo
veterán
-
imibogyo
veterán
válasz
patomi #26334 üzenetére
Ventilátor mérete: 40 mm
Fordulatszám: 2800 rpm
Zajszint: 9,2 dB/A ?????Ilyen nincs a világon. Hogy egy majd 3000-et pörgő 4 cm-es ventilátor 10 dB/A alatt maradjon. Jó lesz az 30-nak is (minimum). Egy Arctic 9 cm-es ventinek meg csak 600-as fordulaton sikerül ugyanez? És még ez is csak gyári adat, amiken azért szeretnek szépíteni.
-
imibogyo
veterán
válasz
Pista0001 #26317 üzenetére
Akkor lehet csak nekem volt szerencsém, de én több konfigban is használtam egymás mellett őket pl. tetőszellőzőknek és nem tapasztaltam rendellenességet, pedig ugye ezek is szabvány távolságra helyezik a ventiket, hogy a vízhűtő radikat is fel tudd fogatni. Na mindegy, végülis nem is érdemel ennyi szót az egész, csak meglepődtem, hogy gond lehet velük.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #26177 üzenetére
De. Csak elírtam.
Úgy akartam írni, hogy nekem U2-m volt és mivel a ház nagyjából ugyanúgy épül fel (alu héj, kevés csavarozás stb.), így a C3-ra is hasonló tulajdonságok élhetnek, mint az enyémre. Több Cooltek házam volt már és szinte mindegyikre a már leírtak voltak a jellemzők. Nagyon masszív, nagyon "csendes" házak.
A merevlemez a GTX mellett átkerült az előlapra. Bár nekem a Mugen 2-vel majdnem szoros barátságba kerültek. De ez csak két hétig tartott, utána eladtam az egész gépet, ezért is nincs erről az állapotról fotóm (egyszerűen elfelejtettem lekapni).
-
imibogyo
veterán
C2-m volt. Nagyon minőségi, nagyon masszív ház volt. Gondolom a C3 is ilyen lehet, mivel lényegében ugyanaz. Az első házam volt, amiben semmi sem nyekergett, cicergett, rezgett. Jó érzés volt használni. Ja és a külső alapján nem gondoltam volna, hogy még a szellőzése is jó lesz, pedig egy 3770k-s gép volt benne. Ami a képeken nem látszódik, az az, hogy élete vége felé kapott egy GTX 670 Mini-t is. Azzal is jók maradtak a hőfokok, bár így már bekapcsoltam a hátsó ventit is (Noctua venti volt a gyári helyett, annak nem is tudom milyen a hangja, mert egy másodpercet sem használtam).
-
imibogyo
veterán
válasz
hszilard666 #26093 üzenetére
Az nekem sajnos nem fér most bele. Megy gyűjtés kertes házra, szóval most minden forint számít. Ezért került leépítésre a "nagy gépem" is és ezért van csak most egy ilyen szüttyögőm Celeronnal. Majd persze idővel visszaépítem a nagy gépet is, de nem most. Örülök, hogy a CNC marót úgy-ahogy be tudtam fejezni.
(#26094) Pete55555:
Igen. Bár nekem kicsit más az elrendezés, és már 3 éves a terv is, meg a ház is. Jelenleg azonban a műhelyben porosodik és várja jobb sorsát. Egyébként nagyon jók voltak benne a hőfokok, még a gyári hűtővel is. A képeken 3770k és 7970-el látható és 16 GB RAM-mal, de később ebből 32 GB lett, meg egy Mugen 2 a procira.(#26095) flashpointer: igen. Meg persze értékesítenem kellene a mostanit stb.. És mostanában egyre nehezebben veszem magam rá az üzletelésre, túl sok a negatív tapasztalatom. Meg akkor már inkább feljebb terveznék a jövőre tekintettel. Tehát 16, vagy 32 GB-ban gondolkodom. De ez még a jövő zenéje. Mint mondtam, most még csak az agyam jár.
-
imibogyo
veterán
válasz
hszilard666 #26090 üzenetére
Hát még megvan. Épp a napokban agyaltam rajta, hogy át kellene szabnom ITX méretre. De lehet sajnálnám ezt a lépést, mert most megint gondolkozom, hogy visszatérek uATX-re (és ugye akkor meg kukázhatnám a mostani házamat is). Sajnos kevés a 8GB memória ArchiCAD-hez. Még a VGA-t ki tudom kerülni (wireframe-ben dolgozom, majd melóhelyen renderelek), de amikor már 30-40 épület van egy scene-ben ott rendszeresen belefutok a memória szűkösségébe. Már csak azt tart vissza, hogy lényegében vadonatúj az alaplapom és ugye megint csak buktával tudnám eladni és azért mégis csak egy 40k-s alaplapról van szó.
-
imibogyo
veterán
válasz
hszilard666 #26088 üzenetére
Én meg asszem beperelem a LianLi-t, mert ellopták az ötletemet (csak persze ők ITX méretre faragták át, hogy ne legyenek gyanúsak).
-
imibogyo
veterán
válasz
A Gázos #26085 üzenetére
Ha csak ilyen bemenetet igényel az ODD-d, akkor simán, igen. Azért is van a két USB dugó az átalakítón. Egyik a "táp", a másik pedig a "táp+adat" szál.
(#26087) shteer: igen közben már szerkesztettem. Kicsit félreértettem az eredeti dolgot, azt hittem mókolni akarja a dolgot. De rájöttem, hogy neki "direkt ilyen" eszköze van.
Nekem csak mókolással menne ugyanez, mert a nem slim külső ODD-m igényli a 12V-ot is.
-
imibogyo
veterán
válasz
Nirvanus #26059 üzenetére
Igen így gondoltam én is. Persze nincs értelme brutál vasat HTPC-re használni. Én csak az elvi lehetőségre akartam felhívni a figyelmet, hogy HTPC lényegében "bármi" lehet.
(#26060) Ombre85: persze. Azért írtam én is, hogy a "cikk címét olvasva". Csak beindított egy gondolatmenetet és leírtam.
-
imibogyo
veterán
válasz
patomi #26057 üzenetére
Tudom, hogy én vagyok a helikopter, de soha nem értettem az ilyen "skatulyázásokat", mint "HTPC", főleg ha valamilyen jelző is csatlakozik hozzájuk (legjobb, legerősebb, legkisebb stb.). Az én olvasatomban ez hülyeség, mivel nincs egy szabvány arra, hogy mi a HTPC. Van egy körülbelüli leírás, hogy mit értünk alatta, de az is inkább a felhasználás és felhasználói felület felől közelít, mint a számítógép paraméterei, mérete felől.
A HTPC-ség az nekem célt jelent és valamilyen szinten elhelyezkedést a lakásban (értsd pl. a nappaliban, a többi házimozi cuccal együtt) és nem méretet. Ha én ezt a gépet rakom ki a nappaliban, hogy ez legyen a szobám dísze, rákötöm a TV-re és HTPC feladatokat látok el rajta, akkor ez is HTPC az én szememben. Szóval ez nem egy egzakt méretszabvány, így hogy a fenébe lehetne a linkelt számítógép "Az egyik legerősebb HTPC"? (költői...) Nekem például a fő gépem volt a HTPC-m (mint oly sok embernek) nappaliban TV-re kötve (i7 3770k + 16GB RAM + 7970 + SSD), akkor máris nemhogy nem ez a világ egyik legerősebb HTPC-je, hanem maximum egy a rengeteg közül... Ilyen alapon "én vagyok Magyarország egyik legerősebb embere", persze az más kérés, hogy az egyikséget úgy kell érteni a 8.000.000 legerősebb közül az egyik.
Miért nem lehet úgy leírni (tudom marketing és pr), hogy a "világ legerősebb 20x20x7 cm-es pc-je", vagy "a világ legerősebb készre-szerelt ITX gépe" vagy valami hasonló megfoghatóval, úgy sokkal egyértelműbb lenne. Ja hogy mert az egyben könnyebben cáfolható is lenne. Szóval értem én, de valahogy mégsem szimpatikus ez a fajta marketingelés. Ettől függetlenül persze nagyon tetszik ez a kis masina, csak ez úgy eszembe jutott a cikk címét olvasva.
-
imibogyo
veterán
válasz
Ombre85 #26034 üzenetére
Én is jártam már így. Utána olyan oltást kaptam a vevőtől, hogy el is ment a kedvem a pótlástól (pedig személyesen saját benzinen vittem ki neki a házat, alku után (tehát duplán buktam)). 4 csavar kimaradt és máris át akartam verni. De végül azért elküldtem neki (szintén saját költségen postán). Na azóta nem nagyon hirdettem semmit sem. Elment az egésztől a kedvem. Pedig most is el szeretném majd adni a lapomat. De nem visz rá a lélek a hirdetésre.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #26001 üzenetére
Szerintem jobban jársz, ha megtartod a Celeron-odat, és raksz rá egy nagy bordát, venti nélkül.
De hát az előbb linkeltem, hogy most is úgy van.Most is passzív a gépem, csak van benne (egy egyébként nagyon csendes) FSP sfx táp. Ettől gondoltam megszabadulni úgy, hogy egy beépített tápos alaplapot veszek, vagy ha marad a mostani gép, akkor meg egy jó kis passzív tápot (panel, pico stb.)...
De ilyen árak mellett 30-40.000 egy ilyen tápért + egy külső tápegységért, hát nagyon nem gyere be. Akkor már inkább legyen egy kicsit nagyobb a ház és akkor jön egy passzív Silverstone 400-as tápegység, vagy veszek egy J1900-at és akkor meg mehet a kisebb ház is (persze akkor M2 és mSata nélkül, de legalább már ahhoz is megvan az SSD-m).
Az első megoldás a szimpatikusabb, mert akkor ugye nem kell lemondanom a mostani lapom tudásáról és nem kell új memóriát sem vennem, valamint ha egy év múlva úgy érzem, hogy na nekem mégis csak kell egy bika gép, akkor elég lesz csak procit és vga-t vennem, minden más már adott lesz.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #25995 üzenetére
Jah, pedig a thin-ITX lapok többségén megtalálható, meg a Gaming ATX deszkákon is... Én nem ezt tapasztaltam, persze láttam párat, de nem a "többségen", bár lehet rossz típusokat néztem. Az enyémen sincs. Anno a hangminőség miatt döntöttem ez mellett az ASUS M2-es lapjával szemben (a hangzásban nem is csalódtam), de mióta van külső DAC megint, azóta ez a feature totál haszontalan, ellenben muszáj vagyok külső SSD-t használni.
Van esetleg a tarsolyodban egy J1900-as passzív ITX (thin, vagy normál) alaplap, amin van mSata, vagy M2? Bevallom nem nagyon néztem utána, csak iponon, de ott nem láttam, persze lehet csak vak vagyok. És, hogy miért pont j1900? Mert ez passzív. Semmi más kritérium nincs. Most is passzív a gépem. És ezt szeretném ezután is így. Annyi különbséggel, hogy beépített DC tápos lapot keresek, hogy a tápellátás is passzív legyen és, hogy a házban még a paneltápnak se kelljen helyet keresnem.
Bár lehet az lesz a vége (mert igazából nem akarnám az alaplapot, procit memóriát stb. kukázni), hogy marad minden ahogy most van, és veszek mellé egy zed által is linkelt tápot, vagy valami hasonlót. Így akár egy későbbi komolyabb proci update-nek sincs akadálya, mondjuk kiegészítve egy 750 Ti-vel.
(#25998) zed1983: ezt én is néztem engem is érdekelnének (már ha vannak) tapasztalatok.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #25992 üzenetére
Nekem ugyanez a bajom például a DC-tápos Asrock J1900-as ITX és főleg a thin-ITX lappal is. Adott a DC táp, adott a passzív működés és az alacsony alaplap magasság a fektetett memória elrendezés miatt. Csak egy nyamvadt mSata, vagy M2 slot kellett volna és készen is van az ideális nappali-gép nagyon komoly kis vékony házban. De nem...... Tegyél mellé és kábelezd be a külön SSD-t, vagy HDD-t. Ami azonnal bonyolultabbá teszi a miniatürizálást.
Persze tudom vegyek NUC-ot, vagy Brix-et, vagy más hasonlót, de ott meg a bővíthetőség nem olyan (például USB-k száma) esetleg egy low-profile VGA, vagy hangkártya, TV-tuner stb.. Meg aztán erre rakok egy slim 14 centis ventit és meg is van oldva a "néma" hűtés, míg a Brix-ből úgy olvastam vannak forrófejű passzív példányok és nem éppen halk aktívak. Tehát ez megint nem az igazi.
Nem is értem, hogy pont azon a területen ahol nagyon kellene, miért nem terjed gyorsabban az mSata, vagy az M2? Én a gyártók helyében ráfeküdnék erre. Bezzeg a 60 literes monstrum házakba kerülhet M2, mert ott aztán nem fér el a külön meghajtó.....
-
imibogyo
veterán
válasz
KISDUCK #25661 üzenetére
Mérj rá a csatira. Húzd le az alaplapról és a két végpontot nézd meg multiméterrel, szakadásvizsgálattal. Vagy köss össze egy kis mini áramkört (elem + izzó + kábelek), úgy, hogy a fentebb már vázolt páros végpontokon menjen át a kraft. Például a képen látható "kapcsolóra" csatlakozó kábelvégek mennek az USB kivezetés két végpontjára, de természetesen bárhol megszakíthatod az áramkört. Ha zár az áramkör mind a négy (USB 2 !?) végpont-pár esetén, akkor nem ott van a hiba, hanem a lapnál.
-
imibogyo
veterán
válasz
patomi #25637 üzenetére
Köszönöm. Csak sajnos messze van tőlem, nagyon ritkán tudok vele haladni. Jó, ha 3-4 hetente tudom kicsit berhelni. De ez itt már tényleg nagyon-nagyon OFF.
Bár már készült vele két (szerintem nagyon) gagyi ITX gép. Eredetileg csak marási próbának szántam az alkatrészeket (körmarás tesztelése stb.), de végül azért élőben megtetszett az összkép és összeraktam gépnek. Majd nagynak találtam és így megszületett belőle a kicsinyített változat. Látható, hogy az első változatban már a késtapaszolás is megvolt a felesleges lyukak eltüntetésere, majd a következő átalakítás után már ezt sem pótoltam és le sem pácoltam, mert tudtam, hogy ez a kuckó biztosan a tűzön fogja végezni.
-
imibogyo
veterán
válasz
Pista0001 #25635 üzenetére
Ezzel maximálisan egyetértek. Tervekkel mindig úgy voltam, hogy inkább elnagyoltam és "élőben" találtam ki a részleteket, de mióta van (lesz) CNC, azóta tudom, hogy át kell majd nekem is nagyon állítani az agyamat a "mindent dolgozz ki, mert különben a gép nem marja ki" gondolkodásra.
-
imibogyo
veterán
válasz
shteer #25631 üzenetére
Szerintem meg senki sem mondta ennek az ellenkezőjét.
Csak annyit mondtam, hogy meg lehet csinálni (ami egyébként tény). És ennyi pénz kiadása helyett ÉN inkább beszélnék egy CNC-ssel, hogy oldjuk meg okosba, mint, hogy megvegyem.
Sajnos az én gépem még nem áll ott, hogy pl. egy ilyen projektbe belefogjak, de remélem nyárra sikerül átépítenem úgy a gépet, hogy MDF-en és fenyőn kívül mást is magabiztosan tudjak vele marni, akkor én is belefogok majd egy alu házba.
-
imibogyo
veterán
Na az a ház egy abszolút túlárazott valami.... Kis kézügyességgel és megfelelő gépekkel bármikor reprodukálható (legalábbis egy nagyon hasonló). Ráadásul irgalmatlan nagy, bár az adottságai miatt nagyon-nagyon komoly konfigot bele lehet építeni.
(#25627) shteer: nem tudom mi olyan megmosolyogtató. Direkt írtam, hogy megfelelő gépekkel. Értelemszerűen nem a "lemegyek a műhelybe és kiflexelem" kategóriát értettem alatta. De vannak igazán komoly példák arra, hogy ha a kreativitás jó gépparkkal párosul, akkor gyári házakat megszégyenítő projektek születnek.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #25136 üzenetére
Nem ezt írtam?
(#25137) Polllen: csak rá kellene szánnom magam. Normál szélességű? Mármint a vastagságára gondolsz? Amúgy az nem probléma, max. tényleg kívülre teszem.
(#25138) shteer: mióta meg van a gyerek én csak éjszaka tudok magán jellegű dolgokkal foglalkozni és magán munkákat elvégezni, ezért lett mostanában kardinális kérdés az "éjszakai zaj".
-
imibogyo
veterán
válasz
shteer #25130 üzenetére
+ radi8tor1
Köszi mind a két ötletet. Az a baj, hogy úgy egyébként a mostani FSP is nagyon-nagyon halk nappali használatkor, csak éjszaka van egy "kicsit" zavaró hangja. Olyan, mint ha a venti lapátja beleérne valamibe, de nem állandóan, ha megfeszítem a kis dobozkáját, akkor csökken, vagy abbamarad a "zaj". Szóval nem maga a "hűtése" a hangos, hanem ez a kis abnormális hang az ami baromira zavaró. Van tartalék ventim, ami papíron mindenben legalább olyan jó, mint ami most benne van, lehet kicserélem, de legalábbis szétszedem a tápot és megnézem mi zörög benne.
Első körben nem szeretnék "feleslegesen" költeni, ha meg tudom oldani házilag, viszont ha meg már költök, akkor valami minőségi passzív, fél-passzívra gondoltam. Mert ha már kiadok 20-30k-t tápra, akkor inkább még teszek hozzá egy 10-est és veszek valamit, amit nem kell mókolnom, hogy csendes legyen. Zárójelben, ha teljesen passzív tápot veszek az is kap majd egy 500-on pörgő ventit, csak éppen ez ebben az esetben "plusz" és nem "alap", így nem kell felpörgetnem teljes terhelésen sem.
Amúgy a ház újramarása sem nagy ördöngösség, kb. 2 óra alatt meg van a marón és minden alapanyagom van hozzá. Szóval még ez is egy alternatíva továbbra is.
-
imibogyo
veterán
válasz
flashpointer #25128 üzenetére
Simán jó ötlet és terv. Vágj bele.
Én is újra fogom marni a mostani házat, mert az SFX tápom jóval hangosabb, mint azt szeretném (éjszaka), így tervben van egy passzív Seasonic táp beszerzése (vagy egy félpasszív másik típus, még nem tudom). A lényeg, hogy az SFX helyére jelenleg nem fér be úgy egy nagyobb ATX-es példány, hogy ne kelljen teljesen kukáznom a VGA lehetőségét. Azt pedig nem szeretném.
-
imibogyo
veterán
Bocsi mindenkitől, de mind a négy fő topikomba berakom ezt, mert kicsit más az egyes topikok személy-összeállítása.
Szóval befejeztem az ITX kuckómat nagyvonalakban a hétvégén (80%-os lehet kb.). Illetve az előző kuckó reinkarnációját. Még hátra van az oldalsó füstüveg méretre vágása, valamint az előlapra kerülő két slim venti beszerzése. Ezek fogják az alapvetően passzív CPU hűtést kiegészíteni. Sok dolguk nem lesz, le is lesznek szabályozva, csak annyi a szerepük, hogy ne álljon a levegő a házban. Tegnap kimartam a tetőlemezt is, hogy függőlegesen szépen távozhasson a meleg. Ezek a mart nútok lényegében a teljes belső kamrát lefedik széltében és hosszában.
Még nem foglalkoztam a résekkel, de már megvettem hozzá a fatapaszt. Emellett el kell még döntenem a pácolás milyenségét, illetve, hogy egyáltalán akarok-e pácolást, vagy csak lakkozva lesz a házikó.
A táp és az alulra helyezett 5400-as merevlemez rezgáscsillapító anyagon pihennek, szóval nagyon csendes lett a konfig. Kisebb átrendezéssel és egy kisebb nem-passzív procihűtővel 3-slotos VGA-t is be tud nyelni a ház, de erre a közeljövőben nem fog sor kerülni. Ráadásul 3-slotos VGA nincs is nagyon 250 mm-en belül. De például egy GTX 970 Mini simán bele fog férni.
KATT A KÉPRE GALÉRIA
-
imibogyo
veterán
válasz
patomi #24928 üzenetére
Persze-persze. A múltkorit is megosztottam. Ez a kis gép annak a darabjaiból fog készülni, tehát ez a régebbi nem lesz befejezve mert túl nagynak érzem. Mondjuk ez nem gond, csak háttér-információnak szántam.
-
imibogyo
veterán
válasz
patomi #24894 üzenetére
Itt a videómban még jobban látszik, hogy pontosan mit kell csinálni.
-
imibogyo
veterán
válasz
patomi #24892 üzenetére
Várunk szeretettel ebben a topikban. Egyébként ahol a színeket választod, van egy olyan kategória a legördülő menüben, hogy "Translucent", azok közül kiválasztasz egy színt, azzal "befested" az elemet és máris átlátszó lesz.
-
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #24620 üzenetére
Köszi! Remélem akkor is tetszeni fog, ha készen lesz.
(#24621) viperabácsi: tartsd is meg. Az egy nagyon szép kezelésű ház és nagyon tetszetős is. Én annál nagyobb hülyeséget nem csináltam még informatikai területen, hogy nem tartottam meg a házaimat, pedig volt már egy pár.
-
imibogyo
veterán
válasz
viperabácsi #24608 üzenetére
Igen emlékszem rá. Már akkor is tetszett a világos-sötét kontraszt.
(#24614) mintAdarab: köszi a tippeket és hajrá. Várom a képeket. Már én is tervezem a következőt, hogy az már ne egy ilyen összedobott valami legyen, hanem jól átgondolt alapos munka. Erre annyira kevés időm volt, hogy "on the fly" ment a tervezés és gyártás, nem készült még egy 3d-s skicc sem előtte, meg is látszik van amit már most máshogy csinálnék, pedig még be sem fejeztem. Lehet előveszem valamelyik régebbi 3d-s tervemet.
-
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #24606 üzenetére
Még meg látom. Majd elkészítem és rápróbálom. Ha tetszik marad, ha nem akkor sem gáz, mert nem tart túl sokból az elkészítése.
A színt sem tudom még mi legyen. Natúr biztosan nem marad. A lakkozás a minimum, de még pácoláson is gondolkodom és akkor a pácolás után kapna egy fényes lakk réteget. A rusztikus hajópadlók színe például nagyon tetszik. Az előző házon mondjuk nem volt semmilyen kezelés, pusztán csak "megért" a színe, de az sem volt rossz. Csak az meg nem egy-két nap.
-
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #24604 üzenetére
Nem tudom 4db-nál miképp alakul a dolog, hogy cifrázza.
Én sem tudom (nem is biztos, hogy lesznek ventik), mert eddig mindig passzív, félpasszív gépem volt. Egyébként maximum ilyen "átszellőztető" ventik lesznek, ha lesznek, tehát 500-600 fordulat a maximum amit elviselek.az illesztésektől eltekintve.
Az még work in progress dolog. Akkor még nem is üzemelt a marógépem, amikor ezek a lapok készültek és kézzel (szemre) vágtam le a lapokat szalagfűrészen. Meg aztán amúgy sem fog semmi látszódni belőle, mert megy majd rá egy fémből kivágott élvédő az illesztésekhez. De persze ennél azért finomabb lesz az összkép, ha teljesen összecsiszolom a lapokat. Csak már nem volt időm a hétvégén.Fémháló helyett méhsejtes műanyag jól mutatna a kör alakú kivágásokkal
Igen ez is megfontolandó. De látható, hogy még nagyon alakulóban van ez az egész, csak gondoltam már megosztom most, hogy hol állok. -
imibogyo
veterán
válasz
#22145024 #24594 üzenetére
Igen. Más modjaimban is mindig ezt használom, mert nem zavaró a fénye (tényleg halvány), viszont nagyon meg tudja dobni az összhatást.
A 3 slot úgy alakult ki, hogy az előző kártyám is egy 3 slotos 7970 volt és a jövőben is várhatóak ilyen kártyák. Ha meg mégis csak 2 slotos lenne (vagy vízhűtéssel 1), akkor meg marad hely a kártyának "levegőzni".
Ehhez még persze hozzájön az is, hogy 3 slotos elrendezésnél sem fog megfulladni, mert ugye egyrészt még így is marad egy kis hely a fedlapig, másrészt felülre még tervezek majd nyílásokat marni. De az most nem fért bele időbe....
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #24590 üzenetére
Köszi! Az még szintén folyamatban van (értsd halvány lila fingom sincs
). Épp szab.tam-mal agyalogtunk ezen a barkács topikban is. Mondjuk kifújó ventiket nem szoktam soha használni ennél sokszorta erősebb gépeknél sem, nemhogy ennél, de nyílásokat azért tervezek még.
Gondolkodom a tető és az alj kimarásán függőleges "átszellőztetéshez" (a tetőben szinte biztos vagyok, hogy megcsinálom (ide tervezem ugyanis a passzív 750Ti költöztetését), az aljában már annál kevésbe). A hátfalon nem nagyon maradt hely, vagyis félő volt, hogy törik a fa, ezért nem gyengítettem tovább, oda ezért nem került szellőzőhely.
Ezektől függetlenül van még egy ötletem, hogy az oldallemezek szerepét ilyenekre bízom (még nem tudom melyik tetszik a legjobban), így nem kell szétszednem a vázat újabb marásra és a "kiszellőzés" is meg van oldva. De ezeken még agyalok. Két hét múlva jutok újra a marógéphez, addig van időm agyalni. Mondjuk most csak a venti-helyeket és a hátfal "lyukait" martam géppel, a többi anyag egy régebbi manuális darabolás eredményei, azok azért csúnyábbak.
Előre (ha teszek egyáltalán) 4 darab venti megy, már csak pusztán esztétikai okokból is, meg azért is, mert így álmodtam meg.
De egyelőre elég az az egy darab venti is ami a tápban van. A hőfokok eddig tök jók, bár ugye nem is egy túl erős gépről beszélünk.
Ja és még természetesen a színe is változni fog, nem marad nyersen.
-
imibogyo
veterán
Na végre én is alkottam. Még nincs teljesen kész, de legalább már van hova költöztetni a konfigot.
A képek között látható, hogy majd milyen egyedi élvédő fog rá kerülni a jövőben, csak még el kell készítenem. És láthatóak, hogy nútok futnak körbe a fenyőlapokon alul felül és elöl, ide majd vagy füstüveg, vagy egyedi oldallemezek fognak becsúszni hátulról (ezek szintén "work in progress" státuszban).
Az előlapra ideiglenesen felfogatott szúnyogháló is valószínűleg fémhálóra lesz cserélve, de ez még a jövő zenéje. Azt még nem döntöttem el, hogy a 4x120-as ventihelyet fel is töltsem-e ventikkel? Eddig nem látom szükségét a proci is jól elvan passzívan, de ha később jön dVGA akkor valószínűleg kelleni fog neki.
Egyébként 300mm-es dVGA fér el, a képeken egy 280mm-es hibás 9800 GTX látható sablonnak. Az előlaphoz rövidebb videokártya esetén a 4x120-as radiátor is elfér (bár nem tervezek vizet). Egyelőre egy szintén ideiglenes nem-moduláris tápegység látja el a feladatokat, mert az aktuálisom meghalt és csak ilyen volt itthon. Látszik, hogy nem 20 méter tápkábel elrejtéséhez terveztem a gépet.
Az egyedi SSD és HDD tartó újrahasznosított IKEA-s bútorrögzítő derékszög elemből készült (csak az SSD hátsó részét tartó végét majd szebben le kell kerekítenem, mert így ronda. Tervben volt, de ennyi fért bele a hétvégébe).
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #24523 üzenetére
ODD-t külsőt használok, nem cserélgetem. A HDD hátul van a tálca mögött az SSD-vel együtt. Mivel egy 3 TB-os merevlemezt használok, egy darab bőven elég. Előlapi audio-kivezetés megint nem kell, mert a hangkimenet belemegy egy kimenetválasztó dobozkába, amin tudom kapcsolni, hogy a hangfalhoz, vagy a fejhallgató erősítőhöz menjen a jel.
Bár még mindig nagyon vonz a Core V1. Lényegében ez is közel akkora lenne, csak annyi, hogy DIY. Az első verziót amibe beleférne egy 280 mm-es VGA pedig még nagyobban hoztam ki terv alapján, mint a TT, úgy meg nincs értelme.
Ez a terv pedig egyértelműen a Cooltek U2 továbbélése a fejemben.
(#24524) burny: begyere, de tényleg hatalmas.
-
imibogyo
veterán
Igazad van. Rosszul és túl erősen fogalmaztam. Nem rossz a hangja, sőt "elég jó". De mivel minden relatív (és én a Gigabyte hangjával állítottam szembe vásárlási mérlegelés szempontjából, amivel szemben szinte mindenben alulmarad (ami mérhető)), így a tesztekben emlegetett "average", "little better, than "good enough" és társait "szarnak" értékeltem az éjszakai agyammal..
Egyik teszt. We would have been truly surprised if the results had shown the I-Plus higher in the charts...
Itt egy másik.
És itt egy harmadik is. In the Z97I Plus we found the audio experience to be a little better than most of the “good enough” systems that are out there. It is still not going to win any awards, but for an SFF board the audio is quite good.....
Too bad it only has a ALC892 soundchip without headphone amp.....Nekem az a tapasztalatom, hogy egy bizonyos minőségű hangrendszer felett már érezhetőek ezek a különbségek egy rosszabb lap és egy jobb között. És nekem nagyon nem ugyanazt sugallják, mint például azok amiket a Gigabyte-ról írtak:
With great on-board audio backed up by by Creative's SoundBlaster X-Fi MB3 Software Suite...
The Killer networking is a nice addition, along with the improved audio features...
That area includes built in rear audio amplifier (600Ohm), Realtek ALC1150 (115dB SNR) 7.1 audio processor and Japanese Nichicon audio capacitors.....(#24518) AxBattler:
Most nincs money venni akármit is. De egyébként folyamatban van: -
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #24515 üzenetére
Nem hiszem, hogy a passzív hűtésem örülne annak az elrendezésnek. És VGA-ban is eléggé limitálva lennék. Szóval egyelőre maradok vagy az egyedinél, vagy a Core V1-nél. De azért köszi a felajánlást.
Most látom milyen poros a hűtőm. Na majd kezdek vele valamit ha hazaértem, most irány dolgozni.
-
imibogyo
veterán
válasz
radi8tor #24511 üzenetére
Hát... Igen... Nyitott könyv vagyok...
(#24512) AxBattler: most egyelőre alkotói válságban vagyok (értsd nincs egy kanyi vasam sem
), de ha beszerzem, akkor mindenképpen. Hétvégén végre otthon leszek a marógéppel, lehet alkotok valamit, de sajnos még nem szereztem be a normális marófejeket, csak sima felsőmaróhoz való fejeim vannak, azokkal sokra nem megyek.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #24509 üzenetére
Igen még gondolkodtam az ASUS Z97 Plus-on is, mert ennek ugye a hátán ott van az M2 SSD foglalat, ráadásul teljes méretű, de szinte minden tesztben kiemelik, hogy szar a hangja és az egyik teszt alatti hozzászólások között még az USB-re is azt mondták többen is, hogy zajos minőségi külső DAC-kal is, szóval inkább lemondtam róla.
Eddig nagyon elégedett vagyok. A hangminőség tényleg nagyon jó (integrált szinten persze) a szolgáltatások tetszenek és eddig a sebességgel is elégedett vagyok. Már csak a csinos kis ház kell és öröm-bodottá.
-
imibogyo
veterán
Na én végül döntöttem. Feláldoztam az M2-t és az mSata-t is a jobb hangminőség és pár hasznos feature miatt (játékos cuccok elsősorban) és vettem egy Gigabyte Z97n Gaming 5 alaplapot és hozzá egy Samsung 840 EVO ssd-t (első tesztek alapján 550 MB olvasás, 525 MB írási eredmények másodpercenként), meg természetesen a 3 TB-os green vinyó is belement. Emellett 2x4 GB 1866-os Corsair Vengeance is. Ház egyelőre a fából készült böhömke maradt, de hétvégén vagy készül egy új darab, vagy jövő héten jön egy Thermaltake Core 1V. Proci is marad egyelőre a Celeron, vga pedig majd nyáron érkezik egy rövid nyákos GTX 970 személyében és addigra tervezem egy 4770k beszerzését is. Szóva lebből egész jó kis netezős gép lesz.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #24432 üzenetére
Én találtam megfelelő hosszúságút 64, 128, 256 GB-osban is, szóval nem érzem, hogy annyira limitáló tényező lenne. Viszont akár mSata, akár M2 én mindenképpen ilyen mgoldásban gondolkozom, mert az új gépben most már tényleg nem lesz normál merevlemez, így nulla kábelezésre lesz szükség a tápellátáson kívül.
a Z87-es Asrock-ban is a Realtek ALC1150 kodek csücsül.
Sajnos nem (csak) az számít. Az ASUS Z87i-ben is az szerepel, mégis a jel/zaj aránya 54 dB, míg a gigában 96 dB, az ASUS THD-je 0,8, míg a gigáé 0,0015. Igazából azt emelik ki a tesztekben is, hogy látszik, hogy a tervezéskor is figyelembe vették a hangminőséget (PCB routing) és nem csak egy nagyon jó kodeket forrasztottak rá és majd lesz valahogy. Ugyanez igaz egyébként az MSI Gaming ITX lapjaira is, csak ott nem tudok megbarátkozni a procifoglalat elhelyezésével.Na mindegy ez itt végülis OFF. Úgyhogy befejezem. Most egyéb szerszám vásárlása miatt (ez a fontosabb), lehet csak egy b85-ös lap lesz átmenetileg. A Celeront az is kiszolgálja.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #24417 üzenetére
Én is vele szemezek (meg a Z97-es tesójával), mert a következő gépbe is vagy mSata-s, vagy M2-es SSD-t szeretnék és játékra is munkára is használnám a gépet, pici tuning is valószínűsthető (nagyjából, ahogy az előző 3770k-s gépet is használtam), ezért nem opciók a sokkal gyengébb tudású, így olcsóbb lapok. Néztem teszteket, ahol elég nagy különbségek voltak a lapok között, például FPS értékek tekintetében.
A másik kiszemeltem a (amennyiben lemondok az mSata-ról és az M2-ről) Gigabyte Z97N Gaming 5. Nagyon sok helyen méltatják a hangminősége miatt, volt ahol mérték is a THD-t, SNR-t stb.-t és az abszolút élvonalban volt. Csak az ASUS Impact VII verte meg, de az meg ugye "kicsit" más ársáv.
A mostani lapomban is nagyon jól működik az erősített kimenet és szerintem nagyon jó minőségű is. Az első lapom, ahol nem hiányolom a külső DAC-ot, pedig ezt most egy HRT MS2+-al hasonlítottam össze (és persze a saját füleimmel, másnak lehet nem tetszene annyira). Amiket most a Giga lapról olvastam, szerintem abban sem fogok csalódni. De hétfőn majd beszámolok, hogy mi lett végül.
-
imibogyo
veterán
Na úgy néz ki hamarosan ismét ITX tulaj leszek én is.
Felszámolom az ATX-es vonalat. -
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #24388 üzenetére
Hát mondjuk olcsónak tényleg nem olcsóak az alu lemezek, de azért szerintem a 1500-2.000 Ft-os ársávba belefér bőven egy ilyen alkatrész legyártása még munkadíjjal együtt is. Inkább a fémháló a kérdéses, mert azt elég nehéz beszerezni, legalábbis vidéken (bár én továbbra sem tennék rá, olyan kis "gagyi" lesz tőle a kinézete).
AxBattler:
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #24384 üzenetére
Dehogy ködösítek, komolyan mondtam. Bár mintha lenne időm....
A CNC géppel sem tudtam még dolgozni 20 percet sem, mióta nagyjából befejeztem. Mert nem jutok haza vidékre. De ha valakinek kell segítség szóljon nyugodtan, aki ismer tudja, hogy bagóért szoktam segíteni, csak legalább a villanyszámlába szálljon bele az illető, ha még alapanyagot is tud adni/hozni, akkor lényegében ingyen van.
(#24386) Mercutio_: miért neked tán úgy segítettem?
Egyébként szerintem nem kell ezt túl bonyolítani. Nem kell semmit sem külön gyártani, ha jó a ház alapanyaga, akkor rögtön belevágható egy szép nyílás. Anno radi-nak ilyen csináltam (bár az ő fedlapját rá tudtam fogatni az esztergára, mert elfordult). Ehhez még relatíve könnyen lehet porszűrőt is csatolni (t.i. harisnya) és máris kész az esztétikus, de a szellőzésben sokat segítő ventihely.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #24241 üzenetére
Pedig csak szemre rossz. A hőfokok tök jók voltak, mármint egy ekkora házikóhoz képest.
Proci max 67 fok volt (74 fok volt 4 GHz-en)
VGA max 72 fok volt (77 fok volt a 4 GHz-es proci mellett)
HDD max 36 fok volt a tuningolt gépben (tuning nélkül nem mértem)Én úgy vagyok vele (mostmár, nem mindig gondoltam így), hogy ha valami elfér kis helyen és jó is ott neki, akkor minek legyen nagyobban. A mostani ATX-es lapomat is úgy megbántam mint a kutya, mert rájöttem idő közben, hogy úgy sem lesz még egyszer komoly VGA-m és procim, tehát nem lesz kihasználva egy nagy gép. Simán vehettem volna megint ITX-et. Most meg nem tudom eladni az alaplapot.
Legközelebb, csak akkor veszek megint ATX-et, ha ezt a tervemet meg tudom valósítani. De erre meg most anyagi források nincsenek.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #24229 üzenetére
Igen, simán. Itt láthatod jobban. SSD-t feltoltam a táp elé, HDD maradt lenn. Amikor bekerült a VGA is, akkor előre fogattam fel a merevlemezt, valahogy így. Azért csak "valahogy így", mert nem volt kedvem szétszedni a gépet, ezért gumiszalaggal fogattam fel utólag, nőgyógyász mozdulatokkal.
Igen az U3 nekem is kiszemeltem, sőt én örülnék egy U4-nek is ATX verzióban, de ugyanezzel a formatervvel és elrendezéssel. Nekem a W2 és társai annyira nem jönnek be, de ha nem sikerül eladni az alaplapomat, akkor muszáj leszek ilyenben gondolkodni.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #24226 üzenetére
Igen-igen, már csak múltidő. Most ezt nyúzom.
Már csak be kellene fejeznem.A volt konfigom:
- i7 3770k + Mugen 2
- 8 GB Corsair LP
- ASUS 760 DC2 Mini (csak két hétig, nincs is róla kép, utána eladtam az egészet)
- Samsung SSD + 3TB WD GreenSemmi bajom nem volt a hőfokokkal. Még a gyári hátsó ventit sem használtam, bár tény, hogy sokszor lenn volt az oldallap, mert szeretem nézegetni a gépeim belsejét. De a Mugen 2 úgy áttolta levegővel ezt a kis dobozt, hogy jók voltak a hőfokok.
A TV egy Samsung 40"-os FHD LED-es. Nem tudom a pontos típusát fejből (talán Un40eh5300, de ez nem biztos egyáltalán). És nem égeti ki a szemem. Kicsit kevés mondjuk a FHD ilyen távolságra, de a 4k még messze van nekem (mármint anyagilag, mert most minden fölös pénzemet a műhelyfejlesztésbe ölöm).
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #24224 üzenetére
Igen a Cooltek U2-t én is csak ajánlani tudom.
Ja tényleg a házad ugyan nem került átalakításra, viszont új otthonra talált.
Műhelygép lett belőle a CNC-hez. -
imibogyo
veterán
válasz
viperabácsi #23843 üzenetére
Ez mondjuk jó lehet. Gondolom egy kis teljesítményű kártyánál amúgy sem túl nagy gond a X1-es pci-e. Ilyesmit gondoltam csak bele. Régebben kísérleteztem riser-el, akkor vegyesek voltak a tapasztalataim, de végülis itt most nem olyan kardinális kérdés a sávszélesség, nem egy csúcs kártyáról van szó.
-
imibogyo
veterán
Köszönöm, de ettől a hegesztgetős kimenettől ódzkodom. Az előző lapomhoz vettem ilyen tüskés kivezetést és nem volt jó hozzá, pedig papíron jónak kellett volna lennie (egy nagyon picit eltért a tüskék közötti távolság a konnektoron lévőtől, azóta fázom egy kicsit az ilyen megoldásoktól.
Viszont van egy felesleges 350 W-os FSP SFX tápom (nagyon kis csendes példány) és szerintem ő lesz majd az energiaforrás a következő kis géphez. És akkor mondjuk ez a lap tökéletes lesz. Még belemegy egy 4 GB RAM, meg egy kis SSD és máris készen van a CNC vezérlő gépecske. Már csak az a PCI-E kivezetés lehetne rajta komolyabb, és akkor mehetne még bele egy passzív kis VGA is. Mondjuk ez nem tudom mennyire valós igény és tudom ne legyek telhetetlen, de a "nagyok" azt mondták, hogy meghálálja a Mach 3 a dedikált VGA-t. Nem tudom, ilyen tapasztalatom még nincs.
Nem egyszerű. A szívem az ITX fel húz, de az eszem azt súgja vegyél egy ilyen deszkát és kész. De ez már OFF topik.
-
imibogyo
veterán
válasz
ozsvar #23834 üzenetére
Én is nagyon szemeztem azzal a lappal, ideális munkagép lehetne belőle a műhelyben, de sajnos nem tudom nélkülözni a printer portot. Na most vagy olyan lap kellene amin alapból van printer port és megy külső tápról, vagy olyan ami megy külső tápról és van rajta PCI hely. Sehogy sem akar összejönni, hogy mind a két (három) feltétel teljesüljön (külső táp + printer port + 4 mag).
-
imibogyo
veterán
válasz
Goose-T #23216 üzenetére
"Aki ilyet akar, az vegyen magának ATX-et, és kész."
De ezt miért is te akarod megmondani, hogy más mit vegyen? Én köszönöm szépen nagyon jól elvoltam a Cooltek U2-mmel, egy szinte hangtalan BeQuiet ATX táppal és a Mugen 2-vel egy 3770k-n ITX méretben is. ATX házzal lett volna vagy 2x ekkora az egész. De miért legyen valami 2x akkora, ha ugyanazt a teljesítményt és csendességet megkapom fele akkorában is? Szerintem ez mindenkinek a szíve joga.
-
imibogyo
veterán
válasz
flashpointer #22545 üzenetére
Vagy itt van egyben.
-
imibogyo
veterán
válasz
TomiLi #22446 üzenetére
Szerintem is érdemes lenne mattá tenni a plexit.
-
imibogyo
veterán
válasz
Honkydoo #22308 üzenetére
Szerintem ki tudok jönni max 10e Ft-ból, e fölött már megéri elgondolkodni a vásárláson.
Igen nagyjából ekörül szoktak alakulni az én házaim is 10-20k között. De a második részével nem teljesen értek egyet, mert volt ennél drágább készített házam is, mégsem érte volna meg vásárolni, mert "olyat" úgy sem tudsz venni. A készítésben pont az a jó, hogy teljesen egyedi igényeket is ki tudsz elégíteni.Egyébként tervezésben tudunk segíteni, az nem túl sok idő, gyere át a megfelelő topikba és szívesen segítünk. Például ez a félkész tervem kb. 20 perc alatt készült, amiből jó 10 perc csak az agyalás volt, hogy hogyan is szeretném látni magam előtt az alkatrészeket:
Innen is szemezgethetsz az egyedi házhoz ötleteket.
Nem túl sok 3d-s tervet tartok meg, de szerintem van közöttük egy-két jobban sikerült darab.
-
imibogyo
veterán
ASUS GTX 760 DC2 OC volt benne, nem volt vele gond. Maximum 65 fokos volt. Bár én raktam egy 12-es ventit a ház elejébe. De ha csak SSD-d van (vagy előre függőlegesen fogatod fel a HDD-t), akkor alulra is tehetsz ventit a VGA alá és nincs vele gond.
Ha munka miatt nem lenne szükségem izmosabb gépre (és így nagyobb alaplapra és házra), akkor én sem cserélném le. Bár ez lehet most sem fog bekövetkezni, mert alig van rá érdeklődő és az sem komoly. Bagóért sem veszi meg senki. Így marad ez "kis" gépnek a későbbiekben ismét egy GTX 760-al, és majd rakok össze egy külön nagyobb gépet a hardverigényes munkákra.
-
imibogyo
veterán
válasz
Petrell1 #22123 üzenetére
Sokkal olcsóbban is kapsz nagyon-nagyon hasonló, vagyis csak külső kinézetben hasonló házat.
A belső az persze más kérdés (meg a méret is), de ha csak a kinézetre értetted, hogy tetszik, akkor ez egy jó alternatíva. És mocskos brutál kis gépet össze lehet benne rakni. Lényegében semmi nem korlátoz sem hűtés, sem hardver szempontjából. Persze (mint már említettem) ez egy nagyobb ház, itt látszik például szerelés közben.
Én például olyan vagyok, hogy ha nem kell lemondanom az ATX tápról, akkor az nekem megér 1-2 plusz litert (tudom az általad mutatott is benyeli), ahogy az is, hogy szinte néma nagyméretű processzorhűtőt is tudok használni. Nem az enyém lesz a legkisebb ITX ház a világon (ahogy most sem), de nem is kell annyi kompromisszumot kötnöm.
-
imibogyo
veterán
válasz
anytime #21915 üzenetére
Simán én is csináltam több ilyen házat. Mondjuk azok még nem ITX-esek voltak és túl sok energiát (pénzt) sem fektettem beléjük. De mindegyik jól szuperált. Most is tervben van pár példány.
(#21917) Goose-T: amit ugyebár nagyon könnyű orvosolni egy kezdetleges kis Faraday-ketreccel. Bár nekem e nélkül sem volt velük bajom, pedig huzamosabb ideig használtam fa házakat. Hőmérséklettel sem volt gondom soha, csak megfelelően kell tervezni a hűtést.
-
imibogyo
veterán
válasz
kisza25 #21912 üzenetére
Hát én most az elmúlt egy évben szinte minden felesleget kiszórtam. Már csak ilyen apróságok maradtak, mint SFX, meg TFX tápegység, pár darab memória, meg egy csomó kábel, átalakító ilyenek, amik még hasznosak lehetnek a jövőben. Átálltam egyéb projektekre és inkább szerszámokat, szerszámgépeket halmozok, illetve készítek.
-
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #21842 üzenetére
Csak nem tudom, hogy azzal megoldható-e a passzív hűtés a procira értelmes méretben. Valamint Intel IGP-kkel jobb a tapasztalatom Linux alatt, mint az AMD félékkel. De persze ha valakinek van (frissebb, mint nekem) tapasztalata ezzel kapcsolatban szívesen veszem. Nekem már régen volt IGP-s Linuxom, jelenleg nVidia-val használok Xubuntut azzal nincs nagy bajom. A mostani ITX gépemen pedig Win 8.1-van. De nem szeretnék a jövőben két gépet, ezért lenne egy All in One gép Linux alatt, ami ráadásul passzív (ha megoldható). Vagyis ez a terv.
De most elbizonytalanítottál. Nézem tesztekben, hogy jól teljesít nagyon az AM1 pl. 5350-el és a kettő együtt (lap és proci) lenne együtt olyan 26-30k. Bár igazából itt most az ár lényegtelen, mert ha sikerül eladni a "nagy" gépemet, akkor abból bőven kijön.
-
imibogyo
veterán
válasz
rover45 #21840 üzenetére
Akkor:
J1900-as lapot keresek, 5,7 Kg-os gyerek beszámításával. Nagyszerű ajánlat, hiszen a gyerek még gyarapodni fog, így egyfajta befektetésnek tekinthető. Ez a termék nem veszít az értékéből egyre többet fog tudni a jövőben, folyamatosan fejleszti önmagát, ellentétben az informatikai eszközökkel, melyek csak veszítenek az értékükből és egyre kevésbé versenyképesek. Csak nyerni lehet az üzleten.Ugyanitt: 35 Kg alig használt 3-as méretű pelenkát cserélnék Dacia-ra.
Jelige: szart szarért! -
imibogyo
veterán
Tudjátok esetleg, hogy mikortól várható a külső tápos Asrock J1900-as lap? Nagyon megérett bennem a cserélhetnék. Abszolút nem használom ki a mostani gépem potenciálját. Felesleges ilyen teljesítményt a gyerek melletti netezésekre fenntartani.
-
imibogyo
veterán
válasz
csokoládé13 #21730 üzenetére
Nekem még a gyári hátsó sem megy benne, csak a proci (500 rpm) és a táp.
-
imibogyo
veterán
válasz
csokoládé13 #21727 üzenetére
Nekem i7 3770k van benne egy Samsung SSD-vel és egy 3TB-os HDD-vel és nagyon csendes (mondjuk pont a merevlemez a leghangosabb). Kábelmenedzsment, mint olyan nincs, de el lehet férni, viszonylag normálisan elrendezni. Főleg moduláris táppal. Erre is volt egy ötletem, hogyan lehetne a házat továbbgondolni egy kis moddinggal, de egyelőre nem volt időm belefogni. Az én esetemben a kábel elrendezést ne nézd, ahogy elsőre összeraktam úgy maradt, ennél azért sokkal jobban el lehetett volna rendezgetni.
Mondjuk én most gondolkoztam, hogy eladom, mert van pár futó fa számítógépház projektem (mások számára) és újra elcsábultam, hogy ha már csinálgatom, akkor már magamnak is csinálok egyet, csak most már ITX méretben. Mert eddig csak nagyobbakat készítettem.
-
imibogyo
veterán
válasz
TomiLi #21683 üzenetére
Igen a linkelt Lian-Li-nél szerintem az enyém is sokkal szerencsésebb elrendezés. Lényegében bármekkora léghűtőt bele tudok építeni (akár D14-et is), belefér még egy GTX 760 DC2OC is (218mm), és csendes ATX táp. Igaz ezek mellé már csak egy HDD és egy SSD megy ebben az esetben, de nekem belefér. Van egy 128-as SSD-m, meg egy 3TB HDD, ODD-t meg nem használok.
-
imibogyo
veterán
Nekem inkább ez a "proci elé biggyesztett táp" elrendezés az amivel nem tudok megbarátkozni. Kinek jó az, hogy lefogja a huzatot a proci hűtője elől és még komolyan korlátozva is van a hűtő nagyságát illetően? Nekem minden gép esetében fontos, hogy nagyon csendes legyen. Például a mostanit szinte nem is hallom. Komolyabb gép esetében nem hiszem, hogy ilyen elrendezéssel csendes működéssel lehetne tartani a megfelelő hőfokokat. Persze ok, vannak jóval gyengébb konfigok is, csak én azokban nem nagyon gondolkodom. Bár a J1900-as külső tápos lap elgondolkodtatott, ahhoz jó lehet egy ilyen elrendezés is.
-
imibogyo
veterán
válasz
#22145024 #21590 üzenetére
Igen, ahogy nő a kártyák sávszéligénye úgy lesz egyre több szalagkábeles riser kuka. Nekem a 7970-et már csak kettő bírta úgy, ahogy. A második kérdésedre nem tudok válaszolni. Ha ezt találtad legmagasabbnak, akkor ez az.
Ami nálam volt fix riser az a másik oldalra volt kivezetve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged