- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Akkor annyira nem is vagyok lehangolva az eredménytől. Nekem a 10Hz bőven megfelel, annak tudatában hogy nincs is igazi VGA a gépben. Persze jobb ha smooth, de igazából az tud zavarni, ha már nem is rajzolja ki, még befoglaló kockaként sem. SE-ben ezt elég könnyű elérni, pl egy perforált lemezzel, vagy egy golyósorsóval.
A házikód nagyon tetszik, végre nem egy koppintás utánérzés!
Azt a végén majd meg tudod osztani velünk, hogy mennyi CNC órát igényelt a kifaragás? (beállásokkal együtt)Köszi!
-
törölt tag
Hmm, nem gondoltam, hogy ilyen macera a digit video out.
Semmiképp sem szeretnék plusz karit belerakni, mert beépített helyen lesz és rázkódásnak van kitéve. A már meglévő IDE-s / DDR2-es motyókat sem szívesen dobnám ki, de el tudom képzelni, hogy nem drágább venni egy mai 350/450-es amd-t, vagy valamit az intel kinálatából
Bár azokból nem ismerek olyat, amin van parallel port. Szal tanácstalan vagyok...
-
SQX_Barto
addikt
Nem méretekkel akarok számolni, hanem fizikailag betenni a cuccokat, hogy tuti passzoljon is minden.
Itt volt egy gépésztechnikus jó barátom és jól átbeszéltük a terveket. Megoldható a dolog, bár mindennek éppen meglesz a helye
Remélem meg tudom venni a házat minél hamarabb.
Kezdőkörben a táp lesz csak meg, meg valahonnan szerzek alaplaphoz takarólemezt, hogy a szabványhoz hozzáigazítsam a hátlapot. Ki kell vágnom a hátlapból a táp részét, meg igazítani az alaplapnál a helyet, hogy tényleg kompatibilis legyen...
Két ventinek kell tartót csinálnom, azután már csak csinosítások kellenek... -
törölt tag
" Az adatlapon mindig feltüntetik, hogy van-e minimális terhelési igény és ha igen, mennyi."
Ez új infó nekem, azt gondoltam, hogy ezeket csak tapasztalati úton lehet megszerezni.
Egyébként ez a lap is késleltetve pörgeti meg a vinyót, legalábbis a SATA3-0 portján. Ez külön tetsziknagynorbi:
köszi mégegyszer az ötletet, vendégem vagy egy XL-es Balaton szeletre.Szerintetek érdemes egyből a HDMI-t használnom, hogy később ne legyen bonyodalom a 2. monitorral? ( a 2. már vmi egyszerű TN-es lesz, azokon nem szokott lenni HDMI, így kénytelen leszek a DVI-D-re dugni; és gondolom a kalibrációnak lőttek, ha átdugom máshová. Az alaplapi video outokat nem használom, mert egy alap ATI kártya van benne, ami tudja az eyefinity-t)
zodo: én is ebből indultam ki.
egyébként szinte mindenhol pozitívan írtak erről a tápról. A hangja kicsit zavar, de jövőre úgyis más burkolatot és légáramot kap... -
SQX_Barto
addikt
Az nagyon leegyszerüsìtené a dolgokat, akkor ha ez a projekt lesz aktuális kompatibilis hasznàlt hàzat nézek, vagy esetleg gyàrtótól rendelni egy "üres" hàzat tàppal. De ez még a jövö zenéje a többi ötletem is tetszik, majd eldöntöm, de jó, hogy ez sem (túl) maceràs alternatìva és tetszenek a Shuttle-ok.
-
SQX_Barto
addikt
Köszi! Bàr ez addig csak elképzelés, amíg nem vagyok stabil helyen (lehet utàna is, meg a skeleton projekt is tetszene, plexivel porosodàs is ki lenne löve). Dual slot VGA megoldható gondolom új hàtlap készítésével (ami portok miatt lehet ki sem hagyható). Procihütö a más elhelyezkedés miatt lehet ugrik. Vizezés is lehet ötlet de a nagy radiàtorok miatt necces, föleg vizes VGA-val együtt. Egy harmadik fajta ötlet egy tesztvideó útjàn jött nVidiàhoz zöld plexihàz/tesztpad, nagyon bejött, bàr az gyàri ATX volt épp egy hàrmas SLI-t villogtattak. Ha minden stabil lesz valamibe lehet belevàgok mITX fronton, évek óta imádom a kis kockàkat
-
user137
őstag
korrekt, köszi a linket
(áproró, hogy áll a házad?
)
na de haccáz watt, éééédesistenem miért?!
aki csak "picit játszik", annak bőven elég lenne egy kisebb dualslot VGA, passzívan, szuperhalkan, az eredeti 350-es táppal is...
meg gondolom hiába 1cm alu az eleje, ha a hátlap uolyan huppogós 0.4-es acél, mint az SG05-nek
-
HookR
addikt
Immáron elérhető a Silverstone SG08 is. (SG07 belső, alu előlappal)
"For the first time in a SilverStone product and likely also the first for Mini-ITX, a 1cm (0.4 inch) thick extruded aluminum was used to adorn the front panel of a chassis."
-
user137
őstag
itt van a Scythe Big Shuriken 2 is.
Combined Dimensions: 125 x 135 x 58 mm
Gewicht: 410 g
Fan specifications
Model Name: Slip Stream 120 Slim
Model No.: SY1212SL12H
Fan Dimensions: 120x120x12 mm
Fan Speed: 2,000 rpm
Noise Level: 9.32 – 33.67 dBA
Air Flow: 12.13 - 45.47 CFM = 21 - 78 m³/h
Bearing Typ: Sleeve Bearingújdonságok: +1 heatpipe, + hőleadó lamellák, és megjött az alaplapi fém hátlap is.
-
mrbig25
őstag
Nincs meg 3D modellben.
A régi típus oldalán találtam egy manual-t. Abban van egy kép, egy-két mérettel. A többit arányosan kiszámoltam mellé és kiegészítettem a képet, ezt töltöttem fel.Alaplap vásárlás előtt jó lett volna utánanéznem, hogy Asrock-éknál még közelebb van a CPU a PCI-e sínhez...
-
mrbig25
őstag
Közben találtam egy tesztet, ahol le van írva, hogy az Asrock lapoknál (H61,-és H67 ITX, talán a Z68 is) a szokásosnál egy kicsit közelebb van a CPU foglalat a PCI-e sínhez. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy 49mm a távolság a CPU foglalat közepe és a PCI-e sín között
az átlag pedig 53-54mm.
Emellett összeollóztam egy képet a Nexus LOW-7000 méreteiről és úgy néz ki, hogy a mini ITX-es lapok többségére megfelel, de sajnos az újabb Asrock lapokra nem megy fel diszkrét VGA-val együtt...
Így valószínűleg marad a Scythe Samurai ZZ + slim venti párosítás.
-
mrbig25
őstag
Néztem én is az AXP-140-et, de nálunk nehezen beszerezhető, másfelől drágább a Nexus-nál...plusz ehhez még ventit is venni kell. Így ez nálam kiesik, pedig biztos jó cucc.
dabadab: jó lenne...ha nem takarná ki a PCI-e sínt, de ezt már HookR említette előttem.
Így valószínűleg marad a Nexus Low-7000. Remélhetőleg jövőhéten nálam lesz.
Ha megkaptam, akkor beszámolok egy pár kép társaságában. -
Pista0001
addikt
-
szacsee
nagyúr
DA-2 esetében 8 pinessel vidd át a feszt! 4-pinesről voltak fotók, hogy idővel elkozmált 150XT-vel. Elvileg 4-6 pines ~150W-ig bírja, a 8 pines 300W-ig terhelhető.
2,5-4 mm (négyzetmilliméter)-es kábel elbírja elvileg (picopsu és csatlakozó között 2 vezetékkel gnd & -12V) utána leközösíted a 8 pines bemenetét és csati után mehet a DA-2-höz.
Próbálkoztak páran XLR csatival is, de abból is vagy ~20 A felett hitelesítettet érdemes venni, ami 4 pines. -
buca84
őstag
Egy ilyen toldót szereztem be hozzá: 8 pol ATX2.0 -> 4 pol ATX1.3
Én egy picoPSU 160-hoz vettem...
-
zodo
nagyúr
"Its output is 12V 18A and max output 220W"
Az szép.
8 pines csatira is van megoldás gondolom.(#9253) Mirman
SAPPHIRE Pure White Fusion E350
vagy
Asrock Fusion E350M1/USB3Házról nem írtál ezért: LC POWER LC-1320MI 75W
Tetszőleges memória és slim hdd, esetleg slim odd.
-
toldy
őstag
Pontosan, a tápkábeleket át kell húzni a gépen bal oldalról, azért hogy jobb oldalt bedughassam. akkor már fordították volna meg a keretet, szerintem mindegy lenne hogy a jobb vagy bal oldalt kapom le, de legalább normálisabb kábel menedzsment alakítható ki. szerintem. ( jó ez a win8
)
Mercutio_
Az fm1 utódja, állítólag az am3+ is meg fog szűnni és egy tokozásban meg lesz oldva minden ( legalábis ezt olvastam valahol) -
toldy
őstag
Nem tűnik rossz lapnak, kíváncsi vagyok milyen árban lesz itthon. Egyébként az fm2 majd csak tavasszal érkezik nem?
csƵ: je, nekem tetszik ez a ház, nagyon. Az viszont nem tetszik benne hogy
1, hosszabb mint a q08
2, nincs elől usb?
3, ki az az idiota aki hot swap-ra csinálta azt az 5 hdd helyet? főleg úgy hogy atápkábelek innen elölről, ( táptól) mennek? -
netseft
aktív tag
Véletlenül szúrtam ki: ismét feladva.
-
zodo
nagyúr
Elvileg, már kapható is. Sapphire Pure Platinum H67 (PT-CI7S10H67)
-
user137
őstag
köszönöm urak, de egyet feláldozok vágásra (köszönöm a linket), még ha kicsit brutál is a megközelítés.
aztán majd meglássuk' a többi hogy alakul.
próbáltam kábelkötözővel összefogni, de a SATA kábel olyan merev, h ha négyet hajtok rajta 5-centinként, már szinte ugyanolyan vastag, mint amilyen hosszú.... ide-oda cikkcakkozva fértem csak el a házban, így: KATT (csak erős idegekkel
)
-
KRISSTUS
aktív tag
Kipróbáltam másik táppal is de ugyan ez a “hiba“ , megmértem az alaplapon a ventilátor csatlakozók feszültségét de ott meg van a 12V. Kérdésem azért tettem itt fel hátha van/volt valakinek ilyen lapja, mert van még más furcsaság is, de azért megnézem a másik topikot is.
Üdv.
-
zodo
nagyúr
Hát ezt nem is néztem hogy milyen béna megoldás ez a ház tervezőitől.
Viszont a felsorolt GTS 450-ek tekintetében ha nem vesszük figyelembe a házban lévő táp teljesítményét ill. hogy a proci hűtő is útban lehet a kártyák hossza miatt akkor a hátlapi bracket cseréjével még megoldható lenne a beszerelésük mivel minden ilyen kártya csak két, közvetlenül a nyákról kivezetett videó kimenettel rendelkezik.
(#8377) ulfwerenar
Nincs mit de még mindig azon a véleményen vagyok hogy egy kisebb (pl.: ilyenek) házban gondolkodnék valami Brazos lappal ami akár az utazásaidon kívül az otthoni használtban is jó szolgálatot tehet.
(#8378) HookR
Mint mindig, remek látvány terv.
-
Pista0001
addikt
És mint tudjuk az ördög a részletekben rejlik. Sketchup-ban elkezdtem tervezgetni a következő házamat. A méretek előre adottak voltak, emiatt most rengeteget szívok a vázszerkezettel, és a kábelezésen még nem is gondolkodtam. A mostani gépemet is magam építettem, volt is szívás a kábelek elhelyezésével mert akkor egyáltalán nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel. Nem is fér bele a második vinyó amit terveztem bele mert a helyét kitöltik a vezetékek.
-
Pista0001
addikt
Ha már a komoly CPU hűtés is szóba került akkor a Corsair Hydro szériás hűtők a legjobbak a célra, az áruk se túl elrugaszkodott (csak simán drága
). Jelenleg a H60 tűnik a legjobbnak helyigény/teljesítmény viszonylatban, ilyen hűtőhöz viszont a Lian li PC-Q08 a legpraktikusabb, mert a vízhűtőt lehet a fölső ventihelyre szerelni és akkor minden jól elfér. A SS házakban az első ventihelyre kanyargó vízcsövek gondot okozhatnak, már ha egyáltalán elérnek oda.
-
balnan
csendes tag
Azt hiszem a Deluxból végre én is csinálok egy HTPC-t A8-3550-el vagy P vel.
Csak a Tápot nem látom még tisztán. Az AMD Turbo2.0 lényege az Áramfelvételre
és nem a TDP-re utazás. Kédésem: A Turbo 2.0 felemeli 500MHz-el de csak az A8-3550P esetén vagy a sima A8-3550 nél is? És mekkora Táp kell ekkor? A jó kis dobozhoz kinézett 120W külső táp elég lenne 8GB RAM-hoz és 1,8" SATA6 SSD-hez? Mert van pici 150W/200W táp is de az drága. És vajon a PCIe be (hibrid Crossfirehez) tett megfelelő Radeon Turk DDR3 as 45W-nyi fogyasztásával megspékelve mekkora táp kellene? Az ASUS speci DIGI+VRM -je hogyan illeszkedik ezekhez? Pont arra jó hogy levegye az áramfelvételt?Igazából annak örülnék, ha lenne olyan FM1 alaplap, ami az alaplapon tartalmaz 1GB GDDR5-öt amit az A8-3550 elér, először azt használja és csak ha az kevés, akkor vesz a DIMM 8GB DDR3 (1865MHz) RAM-ból. Vagy ez az APU/A75 chipsettel nem lehetséges?
-
Ta`uri
csendes tag
PicoPSU 150xt jelenleg 110wattos adapterrel, de most csak 3 winyó van benne, így idleben eszik 29-30wattot, 1080p film lejátszása (dxva) közben 42watt. Nemnéztem egy winyó mennyit jelent de ha kb 10wattot akkor elméletben az 5 winyót is elkéne vinnie. Persze indulásnál gondolom többet vesznek fel, jelenleg sajna nincs annyi elosztóm hogy rá tudjam dugni mindet hogy kipróbáljam. Mindenesetre nekem nagyon bejön a cucc eddig
még a venti helyet ki kell vágnom mert egy halk házventit azért tennék bele, biztos ami biztos.
-
aron.w8
csendes tag
Úgy döntöttem hogy jobb ez a ház:
http://global.shuttle.com/products/productsDetail?productId=1477Mit gondoltok az i5 2500-as processzorhoz egy ilyen ilyen hűtő beleférne a házba? Illetve ezzel a videókártyával, és 4x4Gb DDR3 al mennyire tudna szellőzni?
Előre is köszi a választ!
-
toldy
őstag
Én beleírtam, igaz hogy Habey-t mert ezen a néven ismerjük inkább.
zodo: ha jól tudom a tápja megvan, így logikus döntés az a ház, olcsó és minden (aktuális) elvárást teljesít. Egyébként ha jól tudom az usb 2.0 60MB/s míg az usb 3.0 640 MB/s, maga a technika sokkal gyorsabb, csak ezköz van kevés ami kihasználja, valamint ha jól értettem, a külsű hdd is megvan már neki.
-
toldy
őstag
Pedig fent van a product listen, és itthon is kapható.
-
zodo
nagyúr
-
ViZion
félisten
Köszönöm. Webshopokban is van, csak az a gáz, hogy filléres cuccot 1500 Ft-ért hozna a futár...
Kisza25: modding tool Ultimate!
A tápot nem lehet fejjel lefelé berakni esetleg, hogy ne a CPU hűtő elől szívja a luftot?
Vagy lerakni az aljába? Sztem pár fokkal lejjebb menne a CPU.
ITX-nek faházat fabrikáltam, mert nem tetszettek, vagy túl drágák voltak a boli kunyhók. -
toldy
őstag
És valóban, megszédítettek a szép képek. Hiányoltam is a beköltözve képeket.
csZ: én amondó vagyok hogy ha meg vagy elégedve a géppel akkor ne változtass csak azért mert az újabb ( és feltételezhetően jobb). Olyan pletykák vannak hogy az intel az IB 1,5x erősebb igp-t akar, feltételezem a hd3000-hez képest és remélem nem osztják ketté mint most.
-
zodo
nagyúr
Tegnap én is ránéztem de elsőre nem jött be és ma is ezen a véleményen vagyok.
Alacsony géphez és fogyasztáshoz pl. 45W TDP-s procihoz még csak csak de ellenben hangos és nem hinném hogy annyira hatékony lenne ez a kialakítás.
Ez a "szívjuk le a hőt" életérzés valahogy nem jön át.
Akkor inkább a gyári hűtőt tenném fel ami ingyen van és kb. ugyanezt tudják.(#7688) toldy
Nagy Gratuláció érte!
Még emlékszem a napra amikor megnyitottad és jöttek észt osztani a "jó akarok" -
Na_Ta
csendes tag
#7471,7472
Üdv,
Nem belekotyogásként, csak a kíváncsiság hajtott, hogy megnézzem: [link]
3.2 fejezet: A PCH max 111°C. A Tcontrol-t így nem tudtam kihámozni, de az 107°C, ezt elvileg valami venti vezérlésre használhaná. A ref. hűtő megoldás is egy "sünis"-ebb hűtő, csakhát ITX-en nem igazán lehet olyan rúgós leszorítást alkalmazni., a helyszűke miatt. -
törölt tag
Végig olvastam amit linkeltél... szegények nagyon sokat szívtak ezzel a lappal
hűtés, videólejátszás(hardveres támogatás), bios frissítés...Ha egyáltalán elindul az enermax tápommal+ellenállásal, akkor kipróbálom hogy nas-nak/mail szervernek alkalmas-e valami linuxal/unixal... de htpc-t biztosan nem csinálok belőle, nagyon gáz a bois: Még cpu feszültségét sem lehet állítani
Köszönöm még egyszer a segítséget
-
mszl
aktív tag
Szia!
Nekem is csak IGP.
Sőt még olvasva, hogy a kis áramfelvétel a gond, legfőképp mivel egy egyszerű celeron 430 singlecore ketyeg benne. (proci max 27w + venti + WD 2,5" sata winyó + 1GB ram)
(még egyet kap majd ezt is a nagy gépből mentettem ki próba idejére)
Mert a fogyasztást akartam csökkenteni.Most próbálom egy + ventivel terhelni.
Ja és a videó kari ebbe a házba felejtős, a hűtő fölé is csak a cigipapír fér, de felette szellőzik a tető. -
zodo
nagyúr
"A cégek fennállásának ideje irreleváns. A termékek piacra dobása lehet érdekes, de az is csak közvetve, hisz elméletileg előfordulhat, hogy egy bérgyártó később elkezdi saját néven forgalmazni azt a terméket, amit korábban megrendelésre gyártott más cégnek."
Hát igen, erre én is rájöttem tegnap hogy hülyeség ez időpont alapján mércét húzni de (biztos rosszul kerestem rá) nem találtam meg minden házhoz a megjelenés idő pontját vagy a beharangozó hírt.
Kár hogy ez az adat (megjelenési dátum) nem minden esetben érhető el és persze most, nem csak a fenti házakra értve. -
zodo
nagyúr
Csak viccnek szántam az rss témát de köszi.
Amúgy tényleg ki tudja ki kit koppintott már a házak ügyében de nekem tényleg mindegy a megoldás. Egy a lényeg, egyszer ha majd már nem játszom (vagy ha megfelelő teljesítményű int. vga lesz a lapon) akkor valami ilyesmit fazonú kuckót szeretnék.
-
zodo
nagyúr
"Na de mindegy, már így is több karaktert fecséreltünk a kérdésre annál, amit érdemel."
Hát most hogy megtudtam hogy a Wesena is China-i így már tényleg egyértelmű.
Szerk:
Szólnál majd ha felbukkan valamelyik rss-en a "Fractal Arc Mini" házikó?
Ilyenre pályázok. -
ViZion
félisten
Otthonra, ennyihez minek? A munkáim hely HDD-n maradnak, annak a NAS csak backup. Játszani sem nas-ról fogok...
Mini itx deszkákon nem tudom melyiken van Gigabit lan, külön kártya meg luxus lenne erre szvsz... Másrészt a NAS gép lesz egyben a HTPC is, tehát ezen lesz filmnézés, míg most az ég gépem merevlemezéről nézik a másikon. Tehát filmnél nem is játszik a lan nálam, csak ha másolok laptopra, de az meg belefér -főleg mert wifi-s..."Azért manapság már nem extra a Gb-es LAN, elvárható a megléte."
Igazad van. Ezt mondtuk már a cégnél, mi isde ehhez meg pályázat és a csillagok együttállása kell, pl. nálam a céges gép: egymagos, nyúzom a Photoshopot... Szal. nem egyszerű, ide jobban kellene.
-
nagynorbi
aktív tag
Most mondhatnám azt, hogy úgy gondoltam, hogy alulról is meg felülről is 2mm
De nem mondom, mert az eszembe sem jutott amit írtál, nekem csak a modulok esetleges magasságkülönbsége jutott eszembe
Akinek fontos, majd leméri. Én csak egy lehetséges buktatóra próbáltam felhívni a t kolléga figyelmét, de többet nem fogom zaklatni.Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B760M PRO RS
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- SzoftverPremium.hu
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest