- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
tvse1995 #10619 üzenetére
A külméreteket nem is néztem, viszont a Core 1000-nél kicsit szebb szvsz
Szerintem egy jól kihasználható ház, igazából bármi belefér, akár extrém léghűtő (már ha a procifoglalat elég messze van a PCI-E-től), akár normál DVD/BR, akár 1-2-nél több vinyó, akár ATX táp vagy akár extrém VGA. És a legjobb az egészben hogy együtt is elférnek. Szerintem 15-20 ezer forint környékén nagyon jó vétel lenne, 15 ezer alatt pedig best buy.
Még a Cooler Master Elite 120-ra vagyok nagyon kíváncsi, főleg belsőleg meg az ára érdekel nagyon.
-
Pista0001
addikt
Itt vannak gyári belső kialakításról is képek (hdd és odd tartó például)
A linket kihagytad, kolléga
-
Pista0001
addikt
Kíváncsi vagyok hogy az Apple bepereli-e majd a céget
-
Pista0001
addikt
Én nagyon egyszerűen túltettem magamat a stand-by fogyasztáson. Kikapcs után áramtalanítom a gépet (meg monitort és külső vinyót) az elosztó kapcsolójával. Ennyi.
-
Pista0001
addikt
Tudom, nem illik ilyet, de hátha valamelyik topiklakó pont ilyet keres
Sapphire 5770 Vapor-X -
Pista0001
addikt
válasz
Boolash #10524 üzenetére
Fölösleges a kit RAM, úgyis csak egy csatornás a memóriakezelés. Ha az egy darab 4 GB modul olcsóbb akkor azt is választhatod. Merevlemezből is jobban járhatsz az 1 db 2 TB-al ha nem akarsz RAID-et, mert szólóban a nagyobb kapacitású tárolóknak általában jobb a sebessége.
-
Pista0001
addikt
Mármint a Sandy Bridge IGP-jével? Mert akkor egy belépő szintű AMD/nVidia vga-val megoldható a dolog. Persze ha van neki hely. 5K körül lehet kapni pl 4350-et ha a legújabb technológiák nem kellenek, vagy 2400/2600-asok vannak kicsit alatta is. GeForce-ból kicsivel fölötte indul a móka, 6K alatt nem nagyon láttam 8400-ast vagy 9300-ast. Sima DXVA-t ezek mind tudják (Radeon HD2000-től, kivéve HD2900 illetve 3000-es IGP-k, GeForce-ok 8000-től, kivéve 8800-ak).
-
Pista0001
addikt
válasz
Ringman #10457 üzenetére
Ezek az Arctic hűtős VGA-k tudtommal 2 slotnál is vastagabbak, érdemes vigyázni velük. Mindenképp nézd meg hogy elfér-e. Ezen a képen talán látszik is:
Azért is fogott meg annak idején ez az ötlet mert minimális a szerszám és az időigénye, de amúgy elsősorban én is a nulláról építkezés híve vagyok.
-
Pista0001
addikt
válasz
Ringman #10455 üzenetére
Az a baj hogy a m-ATX házak is rövidítve vannak a normál midi házakhoz képest, ITX házból meg hosszítottak a dupla slotosak így ezek mélysége kb ugyanakkora, utóbbiak mellesleg drágák is.
Szerintem a legolcsóbb megoldás az ha veszel használtan egy bármilyen házat és méretre szabod. Korábban valaki írta ezt az ötletet itt a topikban, és szerintem ez egész igényesen kivitelezhető.
Első lépésként szétfúrod a szegecseléseket, majd a darabokat megfelelő méretre vágod. Arra figyelj hogy a vágott végeket úgy alakítsd ki (vagy legalább hasonlóan) mint az eredeti vég, így könnyen össze tudod szegecselni a gyárihoz hasonlóan. Így teljesen egyedi igényekhez méretezett (közel) gyári kialakítású házat kaphatsz. Ha egy kicsit tudsz bánni a műanyaggal akkor az előlapot is hozzá tudod igazítani.
-
Pista0001
addikt
Nekem tetszik. Az eleje kicsit "kozák", a belseje remélem normális és talán nem lesz túl drága, elvégre Elite szériás. Jó lenne ha nem csak a drága Silverstone/Lian li házak lennének ha az ember fia dupla slot-os házat
akarszeretne.Szerk.: A vámos témához: Unokatesómmal Kínából rendeltünk fotós cuccokat és hát egyáltalán nem sikerült kicsire a csomag amiben megkaptuk. A ping-pong-ok ráírták hogy ajándék, a vámosok meg elhitték, úgyhogy nem fizettünk egy kanyit sem. Úgy tűnik hogy a külméret nem sokat számít a szúrópróbánál.
-
Pista0001
addikt
válasz
zed1983 #10280 üzenetére
150*86 mm az ATX táp hátlap felőli lemeze, az SFX méretei 125*63,3 mm.
Az ATX táp furatai a saroktól (vízszintes/függőleges):
bal felső: 6/6 mm
jobb felső: 6/6 mm
bal alsó: 6/16 mm
jobb alsó: 30/6 mmAz SFX táp furatai ugyanúgy:
bal felső: 6/6 mm
jobb felső: 6/6 mm
bal alsó: 6/6 mm
jobb középső: 6/fele a magasságnak
jobb alsó: 6/6 mmtvse1995: azt már elajándékoztam, de úgy tűnik megérné gyártani
-
Pista0001
addikt
Nekem röccenés nélkül megy mindegyik amit linkeltetek, pedig a proci mind a 4 magon filmet tömörít (VirtualDub, DivX -> AVC, átlag 95-98% terhelés mind a 4 magon) közben.
Lehet hogy sikerült jól beállítanom mindent? Hw: i5-760, 4GB/1333, 4350/512MB DDR2. Amiben nem vagyok biztos az az hogy az AVC használja-e a GPU-t tömörítésre.
Szerk.: szerintem nem használja. Mikor a "hozzászólás szerkesztése" ablak van nyitva akkor 70% körül van a GPU kihasználtság (AIDA64 szerint), ha viszont csak a fórum ablak van akkor visszaesik 7%-ra. Ezek szerint a böngésző terhelte csak.
Szerk 2.: most meg 40% környékére állt be. Ez nekem már magas...
-
Pista0001
addikt
válasz
Sn[4k3] #10162 üzenetére
Tényleg célszerű ráhagyni az SSD élettartama miatt, sőt a gyakran írt dolgokat célszerű lehet máshol tartani (swapfile, hiberfil.sys, stb) mert kinyírhatja relatív hamar az SSD-t a sok írás. Ugyanúgy van rajtuk tartalék terület mint a HDD-ken, de a kapacitással van az is arányban, ergo a kis SSD-knek nagyon kicsi. A 16 gigás amit SQX_Barto linkelt jó vételnek tűnik.
Nekem az a tapasztalatom hogy a Win 7 telepítő a rendelkezésre álló hely függvényében dinamikusan állítja be a méretét. Akár 10 gigás partícióra is ráfér, de nekem speciel több mint 20 gigás (100 GB a partíció).
Szerk.: ja igen, nekem Win 7 Home Premium van
Szerk. 2: ha már elsősorban alaplapot kerestél én ezt választanám. Nem kell hozzá paneltáp mert az is integrálva van rá, csak egy 19 V-os kocka kell mert az nem tartozék. Van neki két mini PCI-E csatija is, a teljes hosszúságú pedig mSATA kompatibilis, így ha szerzel belevaló mSATA SSD-t akkor egy adag kábelt meg helyet is megspórolhatsz. Sandy Bridge procikat fogad, Celerontól Pentiumon át az i3-i5 ig bőséges a választék, és a SO-DIMM ram sem drágább mint a normál méretű.
-
Pista0001
addikt
Itt van egy slim ODD + 3,5 HDD is.
Hát igen, magyar kontakt szinte esélytelen, de a mai világban bármilyen webshop jó.
Van még pár érdekes terméke a slim + 2*rack gyártójának:
4*2,5 rack
6*2,5 rack
-
Pista0001
addikt
válasz
szbalogh #10144 üzenetére
Olyat láttam amibe egy slim ODD-nek és egy HDD-nek (már nem emlékszek hogy 2,5 vagy 3,5) van hely. Úgy rémlik hogy PH!-s hírben vagy hazai pályában láttam, de hogy mikor...
Találtam jobbat: egy slim ODD + 2 db 2,5 rack
Ennek is u.a. a kapacitása, csak a 2,5-esek nem rack-ek hanem sima rejtettek.
Ja, és boldog új évet minden topiklakónak!
-
Pista0001
addikt
A mai igényekhez nem a legjobb táp. Manapság minden a 12 V-os ágra épül, az 5 voltos már nem olyan fontos. Ennek ellenére ez a táp 30 A-t tud 5 V-on, míg 12 V-on csak 22 A-t. Viszonyításképp a SQX_Barto által "említett" 450-es Silverstone 22 A-t 5 V-on ad, míg a 12 V-os ága 36 A-t(!) tud. A mai elvárásoknak sokkal jobban megfelel, csak ne lenne olyan piszok drága. Még a 350-es Be Quiet 2 12 V-os ága is tud összesen 25 A-t, pedig alig több mint fele olyan teljesítményű mint az a Green "márkájú".
-
Pista0001
addikt
válasz
nagynorbi #10071 üzenetére
Szerintem a Tcase a processzor tokozás hőmérséklete lehet. De persze ez csak tipp
Ki fogom próbálni, de az még később lesz. Elég drága holmi, még egy kicsit rendbe kell szedni hozzá a költségvetést. Mellesleg a mostani házamban nem is lenne neki hely. Februárban pár országgal odébb költözök, majd akkor sorra kerül ez is.
-
Pista0001
addikt
válasz
nagynorbi #10067 üzenetére
Egy Intel procinak a 69 °C nem sok. Mostanában elég sokat hajtom a gépet, gyakran 60-65 °C körül van mind a 4 mag. Most már egyre jobban kíváncsi vagyok hogy egy ilyen kompakt vízhűtés mennyivel lenne jobb mint a mini Ninja. Ha a te adataidból indulok ki akkor nem túl rózsás a kép mert az én procim mellesleg 95 W-os. Amíg elöl volt a radi és rajta volt a 120-as venti addig hány fok volt a maximum?
-
Pista0001
addikt
válasz
nagynorbi #10049 üzenetére
A (majdnem) komplett sztori: egy magyar muki elkezdte annak idején az AIDA32-t, aztán a Lavalys fölvásárolta és lett belőle Everest, aztán a magyar muki visszavásárolta, csinált belőle 64 bitest, ez lett az AIDA64.
Van próbaverzió, de erősen korlátozott. Mindenképp teljes verzió kell.
Közben kipróbáltam, és két fájlt hoz létre. Az egyik egy log fájl (5 másodpercenként), a másik pedig statisztika (min, max, átlag).
-
Pista0001
addikt
válasz
nagynorbi #10042 üzenetére
Az AIDA64 tud naplózni html vagy csv fájlba (vagy akár mindkettőbe egyszerre). A Fájl -> Beállítások -> Naplózás menüpontban tudod beállítani. Nem csak hőmérsékletet tud hanem órajeleket, feszültségeket, kihasználtságot, stb is.
Én is boldog karácsonyt kívánok minden PH!-snak és főleg minden mini-ITX-esnek
-
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #10024 üzenetére
Rövid távon nem okozhat bajt mert az alaplap leállítja a gépet ha probléma van a tápellátással. Hosszú távon lehet baj ha az alkatrészek jobban vannak terhelve. Figyelj oda a táp alkatrészeinek a hőmérsékletére, ha valami túl melegnek tűnik akkor gondoskodj hűtésről.
nagynorbi: Szép, de csaltál. Nem a gyári furatokkal van rögzítve a radi.
Fektetve nem lett volna jobb? A szemből nézve jobbra van elég hely, nem? Vagy annyira közel vannak az előlapi kütyük? Azért grat jár érte.
-
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #10021 üzenetére
Az 127 W a táp által felvett teljesítmény? Ha igen akkor egy olyan 160 pico táp ami a 12 V-os ágán 10 A-t tud jó lehet. 2 oka van annak hogy miért méretezzük túl a tápot. Az egyik hogy lehetőleg ne legyen határon terhelve ,mert a túlmelegedett alkatrészek hamarabb meghibásodhatnak, vagy akár le is pottyanhatnak a nyákról, a másik pedig az hogy a táp 50 %-os terhelésen működik a legjobb hatásfokon. Ezekből következik hogy a táp teljesítményét úgy célszerű meghatározni hogy a konfig átlagos felvétele a táp teljesítményének 50 %-ához legyen közel, a maximális felvétel pedig lehetőleg ne haladja meg a táp teljesítményének a 80 %-át.
-
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #10015 üzenetére
Azt a paneltápot nem szoktuk ajánlani mert csak 4 A-t tud leadni a 12 V-os ágán. Ez elméletileg 48 W. A processzor csak innen kap áramot és más alkatrészek is használják, így csak Atom/Barzos procis max 1 db 3,5-es vinyót tartalmazó (esetleg max 2 notivinyós) gépekhez biztonságos hosszú távon, természetesen egyéb alaktrészek és főleg külső VGA nélkül.
-
Pista0001
addikt
válasz
nagynorbi #9993 üzenetére
Ja, jól emlékszel, most már én is emlékszek.
Az eredményről van elképzelésem mert sokat kísérleteztem saját készítésű vízhűtéssel egy Athlon XP 2400+ (Tbred-B) procin. Megfelelő légáram nélkül terhelésen hamar felkúszna a víz hőmérséklete. Félreértés ne essék, nem akarlak elriasztani, pont ellenkezőleg
.
Amúgy a vinyó tartó külön van az ODD tartótól vagy egyben vannak?
-
Pista0001
addikt
válasz
SQX_Barto #9984 üzenetére
Simán. Azzal a konfiggal nem nagyon lehet a gyakorlatban (tuning nélkül) 200-250 wattnál többet megetetni.
nagynorbi: Állítva egyáltalán nem férne el a gyári ventihelyre szerelve a radi mert a víztereknek nincs hely, fektetve rövidebb VGA-val talán jó lehet, akkor már csak a vinyótartó a kérdés. Talán egy Corsair H60 (annak vékonyabb a radija mint a többinek) Scythe Slim (12 mm) ventivel esetleg...
kzkz: Tulajdonképpen jó ötlet, könnyen megvalósíthatónak tűnik. Ha vagdosás előtt szétfúrod a szegecselést és úgy vágod méretre a darabokat hogy ráhagysz esetleges hajtásoknak, stb akkor akár a gyárival megegyező minőség is összehozható. Képeket kérünk majd!
-
Pista0001
addikt
válasz
SQX_Barto #9968 üzenetére
350-es BeQuiet bőven elég, árban pedig sokkal olcsóbb. Amúgy hajrá!
-
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #9960 üzenetére
23*23*17 centi elég szűkösnek tűnik normál ATX táppal. Ne felejtsd el hogy a kábeleknek, a ventilátoroknak és magának a légáramlásnak is kell hely. Az én gépem 21*21*26 centis, "csak" SFX táp van benne, de amikor elkezdtem összerakni akkor döbbentem rá hogy a kábelezéssel nem számoltam.
-
Pista0001
addikt
válasz
SQX_Barto #9942 üzenetére
Van más alternatíva is, mégpedig hogy ha már házat "faragsz", átalakíthatod dupla slotosra. Nekem ez a rövid távú tervem a jövő évre (a hosszú távú egy teljesen egyedi ház koppintott dizájnnal). Egy Spire PowerCube-ot vagy valamelyik testvérét (összesen 7 ház épül ugyanarra a vázra, többek közt a Thermaltake ElementQ is, ez Marko_-nak lehet érdekes, elvégre a Tt a legdrágább közülük, lehet spórolni kicsit a többivel) fogok átépíteni úgy hogy mindkét oldala ki lesz szélesítve. A VGA felől értelemszerűen duplaslotos lesz, a másik oldalon meg a proci kompakt vízhűtésének a radija lesz egy ventivel. Szerintem így lehet a legkisebb méretben a legnagyobb teljesítményt összehozni úgy, hogy ne legyen melegedés probléma. A Corsair H60 prociblokkja kényelmesen elfér a táp alatt, a VGA a hőjének egy részét kifújja a saját hátlapján, a maradékkal meg megbírkózik a házszellőzés.
-
Pista0001
addikt
Zárójelben: persze hogy lehet, ha az usb-s dvd-ről lehet akkor usb pendrive-ról is lehet. Az Ubuntunak ha jól tudom alapból van pendrive-ra szánt telepítője, Win 7-ből meg lehet csinálni ilyen változatot. [link1] [link2]
zed1983: én is ilyen tápot használok -immár több mint 1 éve- és még mindíg nem hallatja a hangját.
-
Pista0001
addikt
Intel vonalon mindenképp várd meg szerintem az Ivy Bridge-et. Egyrészt a fejlettebb gyártástechnológia miatt várhatóan kevésbé kell majd hűteni, másrészt a full HD filmezéshez kell a 23,967 fps támogatása ami a Sandy Bridge IGP-jében ben még nincs, az Ivy Bridge IGP-je viszont már támogatni fogja. Jövő év első negyedéig kell csak várnod ha minden jól megy...
-
Pista0001
addikt
A DFI már csak ipari cuccokat gyárt, így a P55-öst szerintem csak apróban tudod megszerezni. Amúgy nyugodtan beleteheted H55-ösbe (pl Gigabyte), hibátlanul fog menni, csak a hátlapon kevesebb csatit tudsz használni. Mondjuk annyira a P55-ös DFI sincs eleresztve ezen a téren...
Ezen a képen jól látszik hogy a digitális hangkimenetek és a bill/egér csatik között semmi sincs (na jó a BIOS reset gombján kívül
-
Pista0001
addikt
Ha (relatív) kis fogyasztású a géped akkor panel/pico táppal jobban járhatsz. Arra figyelj hogy a 12 V-os ágon megfelelő teljesítményt tudjon leadni. A paneltápok nagy része csak 4 A-t (48 W) tud, ez kevés lehet. Pico tápból gyakoribb a 12 V-on nagyobb ampert leadni tudó (huhh micsoda mondat
)
Fejlett nyugati kultúrákban elterjedt megoldás nagy fogyasztású konfighoz a következő:
Panel vagy pico tápra kötik az alaplap fő tápcsatiját meg a vinyókat (odd-t), az alaplap kiegészítő tápját (ami ugye csak 12 V, erről megy a proci) és a VGA-(ka)t (ami szintén csak 12 V-ot kap) egy külön kockára kötik. Ez a külön kocka általában 203 W-os x-box táp. -
Pista0001
addikt
válasz
SQX_Barto #9637 üzenetére
"Simán" belefér. Az alaplap rögzítő furatok stimmelnek, a hátlap macerásabb. Shuttle házat kétféle kialakításban láttam eddig.
Van az amelyiknek nincs szabványos I/O shield-je, az aljzatok helyei a hátlapon fixen vannak kivágva.
Ennél az I/O shield helyét ki kell vágnod. A Shuttle alaplapja keskenyebb mint az ITX, ezért a 2 bővítőhelyes háznál csak a szélsőt tudod használni (értelemszerűen csak egy slotos karival ha a burkolatot rá akarod tenni). A gyári táp nem maradhat, vagy csak további átalakítással. Az I/O shield sajnos abba is bele lóg, ha feljebb lehet helyezni akkor jó. Ha jól tudom a csatik szabványosak.
Van cserélhető I/O shieldes is, csak kérdés hogy szabvány méretű-e. Ezen a képen úgy tűnik hogy az, ezen meg úgy hogy nem az. Esélyes hogy volt ilyen is meg olyan is. A szabvány méretűnél nincs semmi barkácsmunka és valószínűleg a dupla slotos helyet is tudod használni, a másiknál viszont ugyanúgy vágni kell mint a shield nélkülinél, de legalább a táp maradhat a helyén. A Shuttle hűtés felejtős, speciális lefogatása van.
Egyet átalakítottam már, most egy barátom használja.
-
Pista0001
addikt
Ha abba a kb 11 centibe a 115 mm belefér akkor ezt ajánlom. Az alaplap képe alapján van esély rá hogy a VGA is elfér mellette. Alapterületre ugyanakkora mint a normál Ninja, rápróbálni az is jó lehet. Csak magasságban van megkurtítva, így a teljesítménye is teljesen rendben van. Ilyet használok i5-760-on és nincs panasz
-
Pista0001
addikt
válasz
felora:) #9596 üzenetére
Az a proci szerintem tökéletesen fog muzsikálni abban a lapban. A foglalat stimmel, a proci 533 MHz-es FSB-jét támogatja a lap, minden stimmel.
Szerk: pont a Cel. M 4xx nem jó ebbe a lapba, mert az csak a mobil 945 express északi híddal kompatibilis, ezen a lapon meg 845 van.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
ALC889A van a DFI-n.
A Creative a szoftveres körítést adja hozzá, ami azért elég jónak tűnik. Én nagyon elégedett vagyok vele.
#9283 Osibaa: Alpenföhn Ötzi, Xigmatek Porter, Coolink Chipchilla
A Coolink-hez a venti tartozék, a Xigmatek-hez nem jár de lehet rá tenni (gumis felfogatás tartozék), az Alpenföhnre szerintem nem lehet tenni. -
Pista0001
addikt
#9193 toldy: akkor lesz aktuális mikor már külföldön leszek, szerintem jövő év elején. Nézegettem a Q11-et is, de szerintem nem biztos hogy előre befér rendesen. Nekem az alaplap első részén van a tápcsati például.
#9203 szacsee: nem hiszem hogy baromság lenne. Állítólag a világ szebbik felén az a "divat" hogy panel/pico tápról megy az alaplap és külön xbox tápokról a proci meg a vga.
#9212 akom: én az Arctic ventiket ajánlom. Mindegyik típusból van 8 centis is, nagyon halkak és nagyon olcsók 1000 forint (+/- 250) körül van az egész repertoár. A pro-knál arra kell figyelni hogy 38 mm vastagok!
-
Pista0001
addikt
A jelenlegi konfigom (DFI LP MI P55-T36, i5-760, 2*2 GB CSX CEC, 5770 Vapor-X, Be Quiet SFX Power) lesz, ODD-t és (legalább) egy 3,5-es vinyót is szeretnék bele. Nincs még meg a H60.
Az egész külföldre költözés miatt lesz. Az alkatrészeket mindenképp viszem, de a házra nem lesz lehetőség, barkácsolásra szintén, így kénytelen leszek bolti házat venni, azokba meg a Ninja mini nem (sem) fér bele, ezért döntöttem a víz mellett (mégis 95 W TDP
)
Igen, láttam képeket, de nem nagyon lesz lehetőség barkácsolni, meg mint írtam nem is nagyon alakítgatnék drága pénzen vett új házat. A PC-Q08-ba biztos befér, annál a vinyókkal se lesz gond, a méretét meg majd megszokom. Ez van.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
Srácok! Ha van még valakinek SG05/SG06 lenne egy kérdésem/kérésem. Szükségem lenne az előlap és a vinyótartó távolságára. Le tudná mérni valaki? Előre is köszi
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #8615 üzenetére
Átlag felhasználáshoz bőven jó. Lehet hogy érdemes megvárni ezt a lapot is, hátha lesz egy kis árverseny. Szerintem az X4 640-el egál lehet akár egy i3-2100 is, főleg fogyasztásban. Innentől olvasd ezt a cikket, van benne i3-2100 és X4 640 is.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
És mint tudjuk az ördög a részletekben rejlik. Sketchup-ban elkezdtem tervezgetni a következő házamat. A méretek előre adottak voltak, emiatt most rengeteget szívok a vázszerkezettel, és a kábelezésen még nem is gondolkodtam. A mostani gépemet is magam építettem, volt is szívás a kábelek elhelyezésével mert akkor egyáltalán nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel. Nem is fér bele a második vinyó amit terveztem bele mert a helyét kitöltik a vezetékek.
-
Pista0001
addikt
válasz
kisza25 #8212 üzenetére
Azért írtam inkább Brazost mert rendszer szinten szerintem jobban jön ki vele az ember mint az Atim+ION-al, a Llano+6670 párost pedig az igények lejjebb adásával együtt gondoltam. Van sok olyan játék amihez bőven elég, várhatóan az újabbakat is elviszi közepes részletességgel, majd meglátjuk. Tisztában vagyok vele hogy a 3 külön gép nem itthoni pénztárcához van szabva, de egyrészt nem is lehetetlen, másrészt ha az igényeit tényleg kicsit lejjebb adja az ember akkor a Llano előreláthatólag ki tudja váltani a netezős/filmezős és a játékgépet és ez tűnik szerintem a legkisebb kompromisszumnak. Ha meg mégsem lesz olyan jó ez az új HCF akkor mehet bele a brutál Radeon és lehet várni a rendszer szintű Catalyst Optimus féle funkcióját (ha még nincs).
Hozzáteszem hogy ez a felállás nálam se fog megvalósulni mert a mostani gépemet nagyon nagy bukás lenne eladni, de egy tab tuti lesz. Az én szememben az A mobil számítógép. Amire az én szememben egy mobil gép szükséges lehet azt tudja, olyan kiegészítő funkciói vannak ami netbook/notebook-os vonalon nem jellemző (GPS, stb), és tényleg mobil. Egy 7-8 colos tab akár egy övtáskában is elfér, használat közben nem dupla akkora mint szállítás közben és egy töltéssel egész nap használható (6-8 órás üzemidőt tudnak a jobb gépek)
-
Pista0001
addikt
A végével egyet értek. A noti -a netbook meg főleg- alkalmatlan eszköz. Vagy mobil és gyönge, vagy erős de nem mobil, vagy erős és mobil de drága. Egy Brazos-os netezős/szerver/média lejátszó meg egy táblagép az ideális összeállítás. Esetleg aki játszik annak jöhet egy brutál játszós is, bár Llanoval HCF-el a Brazos és a brutál játszós elhagyhatónak/összevonhatónak tűnik. Rendszer szintű vezérléssel a diszkrét kari teljesen lekapcsolható, az energiagazdálkodásnak hála alapon (torrent+net vagy film) alig fogyaszt, viszont ha kell akad grafikus teljesítmény "bőven". Nagyon kíváncsi leszek a tesztekre. Ha ezt tényleg tudni fogja akkor tökéletes platform lenne kocagémereknek.
-
Pista0001
addikt
Ígéretesnek tűnik a Llano. Csak legyen jó mini-ITX lap hozzá
-
Pista0001
addikt
válasz
atom360 #8191 üzenetére
Az én ízlésemnek kicsit sok ez a ház, a Lanbox Lite viszont nagyon tetszik. Ami miatt viszont egyiket se választanám az az elrendezése és a hűthetősége. Az a két 6 centis venti nem túl bizalomgerjesztő hátul, és a procihűtő helye is nagyon kicsi, tehát a komoly léghűtők itt is kizárva. Vagy kis hűtő-kis teljesítmény, vagy Corsair Hydro ami még mindig nem olcsó.
Ha esetleg a vinyó(ka)t külső házba száműzöd az nem megoldás? Akkor maradhat a Q07.
mATX-ek közül jelenleg nekem a Fractal Design házak tetszenek, a Define Mini és az Arc Mini (utóbbi zodo házának kistesója), csak ezek is elég drágák.
Arról meg hogy belefér-e a téma a topikba vagy sem az a véleményem hogy a mini-ITX egy alaplap formátum, nem ház formátum. Amíg nem gyártanak sok használható és szép csak mini-ITX/mini-DTX házat (utóbbit azért vettem bele mert a kétslotos VGA-kat fogadó házak gyakorlatilag mini-DTX házak
) addíg kénytelenek vagyunk vagy építeni, vagy mATX házat használni. Sajnos ez van...
-
Pista0001
addikt
Ha már a komoly CPU hűtés is szóba került akkor a Corsair Hydro szériás hűtők a legjobbak a célra, az áruk se túl elrugaszkodott (csak simán drága
). Jelenleg a H60 tűnik a legjobbnak helyigény/teljesítmény viszonylatban, ilyen hűtőhöz viszont a Lian li PC-Q08 a legpraktikusabb, mert a vízhűtőt lehet a fölső ventihelyre szerelni és akkor minden jól elfér. A SS házakban az első ventihelyre kanyargó vízcsövek gondot okozhatnak, már ha egyáltalán elérnek oda.
-
Pista0001
addikt
válasz
kisza25 #8166 üzenetére
Az a baj hogy lassan a nem mini-ITX házak is 25K körül vannak, már az igényesebbek, és akinek még nincs felhasználható nagy teljesítményű léghűtése annak a H60 nem rossz alternatíva mert a komoly levegősökhöz képest alig 5K-val drágább. Konklúzió: nagyobb formátumban sem jön ki az ember sokkal olcsóbban. Ha már megvan ez-az akkor borul ez az elmélet, de talán úgy se vészes.
HookR: Az a 2 gigás DDR3-as a parasztvakítás definíciója. Hogy miért kell a 3. évezredben ilyeneket gyártani??
-
Pista0001
addikt
Az Arc Mini gyak. u.a. mint a Define Mini, csak az elejük más. Az ajtó szerintem nem para, elvégre ODD-t elég ritkán használunk manapság, így úgysem nyitogatnám túl gyakran. A kezelőszervek/csatlakozók a Define-nak is a tetején vannak. Én jobban szeretem a minimalista design-t, de előlepi felirat nélkül az Arc is nagyon tetszene, így csak simán tetszik.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #8150 üzenetére
Mégis "hülyén" néz ki benne a mini-ITX
katt a képre a nagyobbért
És árat is találtam. Ja, és akár egy Ninja vagy Mugen is belefér
-
Pista0001
addikt
Klassz ház, remélem megtaláltad vele a számításod. Eddig nem nagyon ismertem a termékeiket, de nekem ez a ház tetszik. Ebben talán nem mutatna "hülyén" egy mini-ITX lap és a 6 ventihely is bőven elég. Előny még hogy az első porszűrők könnyen kivehetők tisztítás végett, hátrány viszont hogy még nem találtam róla árat. Lehet hogy még mindig nem kapható?
-
Pista0001
addikt
Szerencsére van fejlődés ezen a téren is: "Természetesen a Computexen is jelen volt az FSP, ahogyan a nagy konkurensek is, a 80 Plus platina minősítésű modellre voltak a legbüszkébbek. Kívül és belül is hasonlít az Aurumra, de egyedi, lapos kábelezést kapott."
szerk.: katt a képre a nagyobbért
-
Pista0001
addikt
válasz
aron.w8 #8084 üzenetére
Ezen a képen nekem úgy tűnik mintha a proci körüli furatok nem négyzetesen lennének. Ha ez igaz akkor esélyes hogy nem is tudsz más hűtőt rászerelni csak a Shuttle gyáriját.
-
Pista0001
addikt
válasz
scott_free #8070 üzenetére
A külső ízlés dolga, a váza meg a Spire/Thermaltake párosnak se jobb a Codegen-nél. A tápcsere valószínűleg a Spire-nek is hasznára válna valószínű hogy a Thermaltake-ben jobb van. A vinyónak nem gond ha függőlegesen van, nyugodtan beszerelheted úgy is. A Codegen mivel nagyobb, szellősebb sokkal belül és procihűtő téren is nagyobb a szabadság mert nincs fölötte a tápegység. A másik előnye hogy mivel normál ATX táp kell bele olcsóbban kapsz hozzá minőségi darabot. Ha viszont Atom/Brazos kerül bele akkor a Spire/Thermaltake jobb lehet mert nincs szükség a nagyobb térre és a normál ODD olcsóbb mint a slim.
-
Pista0001
addikt
válasz
scott_free #8067 üzenetére
Például Codegen MX-31. Nem a legtökéletesebb ház (csak 1 slot-os VGA/bővítőkártya fér bele), viszont kicsi, pont két vinyó fér bele slim ODD mellé (már amennyiben jól tudom hogy a hátsó hely is 3,5-es
) és még olcsó is. Táp csere ajánlott!
szerk.: úgy tűnik hogy jól tudtam.
-
Pista0001
addikt
A szivattyú a prociblokkal van egybe építve, de a csövezés is fix, így összeszerelve árulják. Majd egyszer nekem is lesz ilyen procihűtésem, a következő házamba H60-at tervezek.
Köszi a dicséreteket
szerk.: ja igen, a PC-STYLE-os az enyém, a PC-Q08+H50 képeket gugliztam csak, nem is ugyanaz a két gép (az egyiken slim venti van, a másikon normál). A gépemről itt van bővebb infó.
-
Pista0001
addikt
Kicsi házakra ez nem érvényes. A házam hűtése ezen a képen jól látható:
Nincs más venti csak a hátsó kettő, meg a VGA-é. Az alaplapom ilyen:
A PCH felszerelt burkolattal több mint 10°C-al hűvösebb mint burkolat nélkül, az pedig a képeken jól látszik hogy annyira nincs a légáram útjában. Ilyen kis házakban gyorsabban cserélődik a levegő, ezért minden alkatrész hűtése sokkal jobb.
-
Pista0001
addikt
A Manual mode egy fix érték amit te adsz meg, a Thermal cruise-nál elvileg a megadott érték a cél hőmérséklettel lesz arányban, így azt célszerű választani, a Speed cruise-t meg nem tudom.
Ezt találtam a témában, nekem nem teljesen tiszta a speed cruise így sem...
:
"Thermal cruise mode adjusts the fan control *outputs* according to the
temperature (aiming at a given temperature). Fan speed cruise mode
adjusts the fan control ouputs according to the measured fan speed
(aiming at a given fan speed)." -
Pista0001
addikt
Gelid slim hűtő. 28 mm magas és jó.
-
Pista0001
addikt
válasz
atom360 #7821 üzenetére
A legegyszerűbb ha nvidia kártyát választasz, azoknak egy sorban vannak általában a csatijaik, így csak egy olcsó modellről egy hátlapot kell szerezni vagy levágni a felesleget a gyáriról és kész. Az Ati kártyákhoz kell a házvágás mert szinte mindnél két sorban vannak csatik. Természetesen ez csak a nagyobb teljesítményű kártyákra vonatkozik.
Passzívat én sem ajánlom.
toldy: Szerintem q11 minden szempontból jobb, igazi arany középút a q08 és a q07 között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest