- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
szabi__memo #10805 üzenetére
Nem állítottam hogy jobb lenne bármelyiknél, azt írtam hogy megéri az árát. Az hogy kinek melyik tetszik már teljesen szubjektív. Egyébként nekem ez a ház egyáltalán nem jó mert P55-ös alaplapom van (nincs képkimenet) és a procim is i5-7xx szériás (nincs IGP), ezért nekem csak olyan jó aminek van bővítőkártyának hely kialakítva.
-
HookR
addikt
válasz
szabi__memo #10802 üzenetére
Végül is a Core i7-2600S belefér a 65W-os TDP osztályba.
De szerintem annak is melege lenne, tekintve hogy közvetlen a hűtő felett a fedlapon nincs szellőzőnyílás. Persze az is igaz, hogy fúrógéppel könnyen orvosolni lehet a hiányosságot.
(#10792) Mattanyahu: A tesztek visszakereshetőségén is segítene, ha a hivatkozás mellett a teszt tárgyára is lenne utalás a hozzászólásban.
-
Pista0001
addikt
válasz
szabi__memo #10802 üzenetére
Azon kívül hogy több keresési kulcsszóra is kiadja a kereső szerintem semmi. Szabványok szerint kialakított házikó, bármilyen mini-ITX alaplap jó bele.
SQX_Barto: JA, van Sunbeam is, de az sokkal nagyobb. A microATX táp sokszor SFX-et jelent, de nem mindig. Ez nagyon annak tűnik.
Szerintem az LCD nélküli a kb 6000 forintot (tudom hogy arra elvileg még jön posta is) simán megéri, mert a lapjait bármikor relatív kis költségen ki lehet cserélni alumíniumra. Szerintem úgy is megáll 10K-ban, a Wesenák meg 3szor annyiba kerülnek.
-
kzkz
őstag
válasz
szabi__memo #10702 üzenetére
Nem volt! A cool 'N' quiet megy, ami automatikusan állítja a proci sebességét, és a feszültséget.
-
kzkz
őstag
válasz
szabi__memo #10700 üzenetére
Fogyasztásmérővel
A windows energiatakarékos beállítással ment, és természetesen alapjáraton ennyi a fogyasztás, terhelve akár 100W is lehet.
Most gigabyte lapra váltottam, és 2x4GB ram lesz benne (2133-as), továbbá jelenleg 2 vinyó van raid 0-ban, de még lesz egy mellé. Ha kicseréltem a ramot, és betettem a 3. vinyót, akkor újra lemérem, de olyan 46W-ra tippelek, illetve ha a 3. vinyó sleep-be megy, akkor 40 körülire... Meglátjuk...
-
kzkz
őstag
válasz
szabi__memo #10664 üzenetére
A8-3870K + mATX-es lap + 1db 3,5"-os vinyó + 2x2Gb 1600-as ram + 500W-os Chieftec táppal 36W.
(Paneltáppal még nem mértem, de az előző konfigomnál kb 12%-kal kevesebb volt, ami most még kb 4W minusz lehet. Ha lesz időm/kedvem, akkor kipróbálom...) -
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #9385 üzenetére
Ez van sajna
lapos házakba csak 1 db 2,5 hdd tehető.
Nagyobb tesókban sincs 2x 3,5 hdd-nek hely.
Jó esetben 1x 3,5 + 1x 2,5-ös fellelhető.
Ha van több 3,5-ös akkor az már nem annyira mini pláne nem panel tápos.Ha mindenképp lapos a cél és nem gond a szélesség és mélység akkor inkább valami HTPC-nek szánt ház a célravezetőbb, szerintem.
Azokban simán van 2-3 vinyónak gyárilag kialakított hely és lehet olcsóbb mint a mini verzió.
pl.: Silverstone SST-GD04B -
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #9383 üzenetére
Nem tudom melyikre gondolsz max. teszel bele.
Mi a normális méret?
pl.: Lian Li PC-Q09B
Általában az ilyen jellegű lapos, paneltápos házak kb. 68mm magasak ha így gondoltad.
pl.: Akasa Cryto Mini-ITX Case 60W -
Thusor
őstag
válasz
szabi__memo #5690 üzenetére
150W-os tápról lenne hajtva.
-
Stirbi
addikt
válasz
szabi__memo #5687 üzenetére
ááá, sry
-
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #5397 üzenetére
Ebből a manualból minden kiderül.
Amúgy nekem is tetszenek ezek a házak és benne is lennék hogy rendeljünk többen csak kár hogy van rajtuk ODD nyílás ami ráadásul slot in-es.
Szívesen.
-
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #5395 üzenetére
Már nem tudom melyik házról van szó, de ha a HTPC-ITX7-ről akkor azon látok egy "lehetőséget" a kártyaolvasótól jobbra.
Ezen jobban kivehető hogy mire is gondoltam.
Gondolom csak be lehet építeni, máskülönben nem írnák.
-
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #5391 üzenetére
-
toldy
őstag
válasz
szabi__memo #5378 üzenetére
Abu úgy tájékoztatot ( úgy tudja) hogy ezek a lapok 200 és 400 $ közti áron jönnek, hazai viszonylatba ezt én 20és 50k közti árra becsülöm márkától és felszereltségtől függően. Szerintem 1-2 hét múlva már megérkeznek hozzánk is.
Eddig ilyen amd-s htpc gép amiről tudok az a zotac z-box. -
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #5378 üzenetére
Igaz még nem túrtam szét a netet, de árakat még egyik lapnál sem láttam.
Szerintem kell 1-2 hónap hogy ideérjen ha egyáltalán ideér.
Ilyen alaplapra épített konfigot meg ne is keress hiszen a cikk még csak a bemutatásról szólt (lehet még nem is árusítják őket) ami 2-3 napja jelent meg. -
.mf
veterán
válasz
szabi__memo #2138 üzenetére
Elég sokan gyártanak ilyen lapot, főleg olcsóbb szegmensben. Az én nagygépes Giga lapom is ilyen keskenyített mATX.
Ha a házba nem fér be a 3.5"-es winyó, akkor még rakhatod mellé USB-vel. Filmekhez észre sem fogod venni az USB miatti sebesség-csökkenést (nagyon magas bitrátájú fullHD film 40Mbps, azaz 5MBps, USB2-s külső winyók pedig 30-35-öt bírnak). Vagy e-SATA-val kötöd a házhoz.
-
Osibaa
senior tag
válasz
szabi__memo #2143 üzenetére
Válaszoltam neked itt.
-
toldy
őstag
válasz
Szia,a nem 24x24 e slapok átalában 24x19, de előfordul kissebb is, ránézésre nekem tetszik ez a lap.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Az MSI hajlamos eltérni a szabványtól, pl. [link] csak 20 cm széles
-
.mf
veterán
válasz
szabi__memo #2033 üzenetére
Öregem... ha csöndben maradtál volna, bölcs maradtál volna. Csecsemő-logika, és még hirdeted is a fals következtetéseidet...
Stevve: a kicsit (pár fokkal) melegebb oké, de ez már nagyon sokkal melegebb! 90°C pedig már a Tmax / Tjunc közelében van, pontatlan szenzor esetén akár azon túl is lehet...
Osibaa: tévedsz, romlik pl. a VRM táp-IC-inek hatékonysága, nő a fogyasztásuk.
-
válasz
szabi__memo #2033 üzenetére
Nagy általánosságban a "kicsit melegebb" nem okoz semmilyen gondot. Hosszú távon sem. A 90 fok viszont szerintem már nem feltétlenül a legjobb... nem árt azt hűteni valamivel, ha esetleg annyira melegedne.
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
szabi__memo #1770 üzenetére
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
szabi__memo #1768 üzenetére
Te hol érzed jobban magad? Egy 25 vagy egy 40 fokos szobában???
Végül is mindkettőt kibírod, de........................
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Crucial 240GB SSD eladó
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged