- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FeniX-
senior tag
Hali, nem kell(ene) vastagabb cső, csak - ez is JMSZ (jóMagyarSzokás) - hogy a motorhoz való benzincsöveket már nem igazán kapni bizonyos típusokhoz, így autósboltban kapható, autóhoz való, vastagabb benzincsővel kell helyettesíteni (+nyomorék awab bilincs), ami viszont garantáltan hozzá fog érni valamihez. Mert amúgy hálós védőcső-izére sem lenne szükség. Ahogy kitalálták a csövet anno 40 éve japánban, az úgy jó lenne... ha lehetne kapni vékony csövet.
(Szerinted a robogó szerelő mivel oldaná meg, ha nincs a boltban pont ahhoz való cső?)Magánvélemény, de pont a napokban vettem elemes lámpát, mert engem zavar az akksis cucc. A Bicajomon is van 3 lámpa, de mivel ritkán használom őket, pláne nyáron, így most télre, a bennük lévő akksi "tökre elfogyott". Akkormeg inkább szenvedek itthon újratölthetős cerka-elemmel, amit bármikor ki tudok belőle venni, a benne lévővel ellentétben.
A tárcsafék simán tud ilyet produkálni, hogy akkor nyikorog, mikor kiengedett állapotban van, és mikor a betétek hozzáérnek a tárcsához már nem.
Autónál olyankor szokott ilyen lenni, mikor a fékmunkahenger be van már állva és nem nagyon mozog. Rendes használat közben hallani, hogy enyhén surlódik a tárcsához, s mikor befékezel, akkor elhallgat.Ezt nem neked/Rád mondom, de tényleg sokszor az van, hogy amúgy ezek a jó kis robogók már csak akkor látnak szerelőt, amikor már minden szar rajtuk, aztán jöhet az egyszerű megállapítás, hogy "hát, ez egy fos robogó".
Egy új robogó fele árából (~4-5 kilóra gondolok) már lehet kapni jó elektromos bicajokat. Arra a kisebb távra, amit Te is említettél, az is príma lenne, és még csak kétütemű szagú sem lennél.
-
törölt tag
Lehet hogy mozog a nyereg, vagy csapágyas a kerék, vagy féloldalasan fog a fék valami más ok miatt, szoruló dugattyú esetleg. Vagy szabalyozni kell a tárcsát, mert elkopott és kis felületen ér hozzá a betét, ezért nyikorog, amikor fekezel rafeszul és nem nyikorog. De lehet csak a betét nem jó minőségű. Át kell nézni.
-
FeniX-
senior tag
decathlonban lehet venni príma fejlámpákat.
A bowdent ne várd meg, amíg kiszálasodik és elszakad. Legrosszabb esetben robogó bowdent kb. a bringaboltos tud neked csinálni olcsón, mert az kb. az a vastagság, a régi alapján.Ugyanúgy javaslom, hogy a decathlonban vegyél a bringaosztályon lánc-olajzót, és azzal pár cseppet cseppents oda a bowden és a bowdenház közé. Általában egyszerű szétszedni a bowdent rejtő műanyag burkolatot. Ha még precízebb akarsz lenni, akkor gyógyszertárban veszel fecskendőt meg tűt, és a tűvel még jobban betudod lőni az olajat a bowden és a ~ház közé.
A benzincsap csere szerintem egyáltalán nem egy nagy ügy. A levegő és a benzin oldali csöcsöket nem szabad összekeverni (általában van egy nyíl, ami a levegő áramlását jelzi, vagy ilyesmi), de szerintem külföldiül csomó frutyúb videót találsz ezekről. Ha nem is pont ugyanolyan, de általában ott csak awab bilincsek fogják a csöveket (csillagcsavarhúzó) aztán kb. ennyi a csere. Általában 3 cső megy bele. Levegő be, Benzin be, Benzin ki. A levegő (vákuum) nyitja a csapot, szóval az sem túl bonyolult.
A benzin csalós, ha csepeg, mert soknak tud tűnni és 1-2 cseppnek is napokig lehet erős szaga.
Az első féknél meg kéne nézni, hogy van-e még "hús" a fékbetéten, mert lehet, hogy csak cserélni kell. Vagy dobfék?A karbin nincs benzinszint állítási lehetőség, külső csavarral semmiképpen. Az uszó magassága és ezáltal az, hogy mikor zár el, tudja szabályozni, hogy mennyi benzin legyen benne. Az úszó végén lévő tűszelep fészke szokott kikopni, s így már nem zár tökéletesen.
De ezt a többiek majd jobban elmondják, én keveset vacakoltam motor karbikkal.Tessék, itt egy kép, egy benzincsapról, ez pont egy kymcoé, de szerintem a legtöbb ugyanígy néz ki. Viszonylag egyszerű a 'matek', mert a szabályzó levegő általában a szívócsonkról megy, tehát még összetéveszteni sem lehet, mert a másik 2 cső meg a benzin, a tanktól a karbi felé.
-
Értem. Csak ahogy így írsz-beszélsz a dolgokról nekem az jön le (ez a hozzászólásod után is), hogy végső soron képben vagy az alap dolgokkal, csak van benned egy félsz hogy nekiállj. Pedig csak egyszer kéne, és utána már bátrabb lennél. Pluszban lehet, hogy élveznéd is a szerelgetést, és az egyszerűbb műveletek megoldásában nem lennél "másoknak kiszolgáltatva". Ezt bátorításnak szántam.
-
FeniX-
senior tag
feles időmben szoktam agyalni ilyesmin, hogy valami házilagos EMP-t kéne a motorra szerelni, és az ilyen balfékeknek kisütni a kocsiját.
Amúgy ez örök visszatérő téma, és mindegy, hogy kisrobogóval csinálod, vagy 250-es nagyobbacska motorral, velem is ugyanezt csinálják. Nagyonsokszor szoktam inteni és egyúttal lehúzódni, hogy "Akkor előzz meg!". Aztán olyankor vagy megelőz végre (ahelyett, hogy a seggembe húzódna 1 centire) vagy visszalassít és észbekap, hogy így is 60-al megyünk, 'hova sietni?' -
Szia! Ahogy olvasom azért viszonylag képben vagy hogy mit kéne rajta cserélni stb...nem lehet, hogy akkor esetleg te is meg tudnád oldani ezeket? Mert ha igen, akkor szerintem jobban járnál mint egy szerelővel. Mármint egy olyannal aki esetleg nincs is a helyzet magaslatán, és még le is húzna.
-
perge666
veterán
-
Rivaul
addikt
Erre azért ne számíts hogy egy nap alatt visszakapod. Gyakorlatilag mindenhol van valami vacakolás. Az egész motort bombázni kell. Ha egy nap, akkor teljes napi meló. Nem fog tetszeni a végösszeg. Apránként jobban jársz ha te megcsinálgatod az ünnepek alatt. Egybe lerendelni már egy csomó helyről le lehet.
-
FeniX-
senior tag
Halihó, értem. Sok apróság, amit jó lenne egyben megcsinálni.
Sajna azon a környéken nem nagyon tudok szerelőt, sőt: aki nekem volt, bp másik feléhez közel, azt sem ajánlom már senkinek. Sok a kókler, aki csak a pénzesfát látja az ügyfélben.
(Zárójel bezárva)A többiek hátha tudnak javasolni valakit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest