Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoli bácsi

őstag

Már elnézést, hogy beleszólok a nagyok dolgába....De nincs ez a bicikli lámpa probléma egy kicsit túlbonyolítva..? :)
    Gondolok arra, hogy nálunk asszony biciklijén elemes, ledes lámpa van elől-hátul. 1 évet kibírt egy elemgarnitúrával mindegyik, és ő maga mondja, hogy nem egyszer rajt felejtette a világítást, kollégái kapcsolták le.
    Én nem barkácsolnák mindenféle kábeles, powerbankos megoldásokkal, mikor fillérekért egyszerű, vízálló megoldás van a problémára, vagyis a világításra.
    Van egy Alis fejlámpám, 2 db 18650-es akkuval, hátul van az aksitartó, és hátrafele bekapcsolható piros fénye van. Előre fele meg 100m-re elvilágít..Ha kell. Biciklire is jó megoldás lehetne. Sima USb kábellel tölthető.
    Esetleg egy dinamó...mint régen. Agydinamó azt hiszem húzósabb ár, ezt hagyjuk is.
    Azt tudom elképzelni, hogy Fenix kolléga kihívást keres, beütöttek az elvonásos tünetek a krónikus "vashiány" miatt :D így érthető. :K
    De tök komolyan, asszony Csepel bringája gyárilag elemes lámpákkal van szerelve, teljesen jó, és egy évig ment. Maximum rendelnék AA vagy AAA akkukat bele, (azt sem tudom mivel megy) aztán fél évente tölteném, ha elemen szeretnék spórolni.

Az off offja: Tegnap töltöttem Ignis akkuját, rá is néztem, 2018. 9. havi, lassan mindenképp cserés, de tegnap is hamar csontra töltődött, mondom bírja még. Reggel indulásnál a befecskendező furcsán építette fel a nyomást, aztán a nye-nyeee-nyeeeeeeeee beteges indítási kísérlet már biztossá tette hogy akkunak game over. 1 óra múlva már a belső világítás sem jelzett, mikor ajtót nyitottam. Gondolom cellazárlat.
    Szerencse asszony Micrája indult (2 hetente mindegyiket töltögetem, ha nem megy). Délután vettem is akkut, sőt, mivel asszony autójában is ilyen korú az aksi, kialkudtam a kereskedőnél egy "csoportos kedvezményt" aztán 2 db 12V 50AH Electric Power nevű, lánykori nevén Jász akkut vettem. Egyforma akku kell mindegyikbe, elég lenne a 44Ah-s, de nem spórolunk...Ma volt fizetés! :P

Új hozzászólás Aktív témák