- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
Intruder2k5 #13553 üzenetére
Köszi. Ilyesmi rémlett nekem is, bár tervben van a csere, de jobban örültem volna ha az 50-et még viszi. Wdr3600-at nézem, van hasonló ami még szóba jöhet?
-
zseko
veterán
Üdv, egy 'egyszerű' kérdésem lenne: 'első generációs' gl-em van, mennyire bírja a nagyobb sebességű netet? Tegnap kötötték be az 50/10-et, de csak 40 jön át. Nélküle megvan a sebesség, még picivel több is.
Részletesebben:
Telekom 50/10 adsl net, a kapott eszköz amin jön, egy Speedport w724v. Erre kötve speedtest alapján bőven jön a sebesség (51/16). Mivel jelenleg többen használjuk a netet, a két router eltérő szinten van, és a Tomato egyébként is köröket ver a Speedport beállításaira, így a jelenlegi beállítás a következő:Speedport kapja a netet mint modem és router, ip címe 192.168.2.254, dhcp-n osztja a netet 100-253 tartományban. Az innen jövő lan kábel az 54gl wan portjába csatlakozik, itt wan type: dhcp van beállítva, a router ip: 192.168.2.2, valamint szintén dhcp-n osztja a netet 10-99 tartományban. Qos kikapcsolva, és így a speedtest mérés 40/15-öt ad vissza. Ennyit tud a router, vagy valami beállítás, esetleg a kábel vagy valami más okozza ezt?
-
zseko
veterán
Üdv, a tomato fw-ben van egy Access Restriction fül, azon belül a HTTP Request, ahol ha jól gondolom oldalak vagy egyéb dolgok elérését lehet letiltani. Ide hogyan lehet elemeket felvenni? Az ott lévő példa ez:
word text
^begins-with.domain.
.ends-with.net$
^www.exact-domain.net$próbálkoztam ez alapján (valószínűleg rosszul), de nem igazán működött (pedig úgy rémlik régen sikerült). Gondolom így file-okat is meg lehet adni, miket ne töltsön le? Konkrétan, magának a .torrent file-nak a letöltését akarom egy időre letiltani, vagy ha nem megy akkor magát az oldalakét, mert marhára beleuntam a folyamatos torrentezésekbe. Az egyik ráadásul a 443-as porton jön be.
-
zseko
veterán
válasz
xabolcs #3711 üzenetére
xabolcs és h_143570
Köszi, de ez nem az amire gondoltam
Lehet nem írtam elég konkrétan, nekem úgy kellene, hogy pl. február 15-től március 15-ig engedje a netet, utánna már ne. Persze ezt havonta módosítanom kelllene majd, de az legyen a legkevesebb
Azt már nem is merem írni, hogy ha lejárt a határidő, akkor a delikvensnek mikor csatlakozni akar bármilyen oldalhoz, írja ki a böngészőben pl, hogy "dobjon be egy érmét a folytatáshoz"
, vagy "lejárt a határidő".
Tomato van fent egyébként, és itt is, mint a dd-wrt-nél csak annyit találok, hogy adott napokon ne menjen a net, nekem pedig az kellene, hogy egy fixen megadott dátum után ne menjen.
-
zseko
veterán
Üdv!
2 dolog érdekelne a routerrel kapcsolatban:
1. scriptben be lehet(ne)-e állítani olyat, hogy melyik naptól - melyik napig mehet egy ip? Hasonlóan a már benne lévőhöz, csak nekem 1 hónapos intervallum kellene, azután pedig blokkolja az adott (belső) ip-t (ne engedje a netre).
2. van-e, vagy várható-e valami lehetőség arra, hogy ip címenként nézhessem a forgalmat, ne csak összesítve? nem kellene grafikusan, elég lenne csak a szöveges rész is. Próbáltam külső progit (WallWatcher), de valahogy nem valós értéket írt ki. Gyak. a letöltött pár giga helyett mindössze alig 11 megát jelzett. Ha forgalom volt egyáltalán, inkább csomagszámnak tűnt.
-
zseko
veterán
válasz
lukrisz #2710 üzenetére
köszi! Olvasgatom, az angol még eléggé hadilábon áll nálam, viszont egy kérdés: Ez miért is jó nekem?
installáláskor várni 2 percet mire végez, aztán:
Log in to the router, and reset factory defaults (under Administration/Configuration/Restore Default Configuration, select the Erase all data in NVRAM (thorough) option and click OK. Router will restart again, and the factory default login is "admin" with a password of "admin".Azt értem, hogy feltöltöm, várok 2 percet mire végez és újraindul, de ezt a pontot nem. Ezt nem csináltam meg, nem is írta a mellékelt readme file.
-
zseko
veterán
Valahol van leírás a Tomaro fw-ről, hogy pontosan mi micsoda benne? (Jó)néhány dolog nem világos igazán, pl CIFS Client, és hasonlók. És hogy a QoS-nél mit hogyan lehet beállítani, jó lenne vmi alap leírás.
-
zseko
veterán
Megvan a router
, és már fel is töltöttem rá a tomato-t
Most tesztelgetem. viszont ezek a warázslós dolgok nem jönnek be nekem, hamarabb beállítottam böngészőben mint amennyit szenvedtem a router konfigolásával a warázslóban.
-
-
zseko
veterán
Na, megrendeltem én is a GL-es típust, mondtam a boltaban hogy mindenképpen ilyen kell. Holnapra meg is hozzák azt ígérték
16500Ft lesz. Gondolom a kezelőfelületen egyértelműen látni hogy melyik típus?
-
zseko
veterán
Sziasztok!
Routert szeretnék majd váltani, és ezt a modellt ajánlották. A topik nagy részét átolvastam, de régebben, így most nem emlékszem egy dologra: ezzel a routerrel meg lehet oldani, hogy egy adott ip címről, vagy hogy egy adott porton csak xx sebességgel menjen a net? Ez lenne a legfontosabb dolog, hogy (leginkább) az ftp és torrent sebességét pl. 80KB-ra lekorlátozzam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest