- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
crissprivat #13775 üzenetére
K26-os fw-vel próbáltad? Vagy a K24-el?
-
válasz
crissprivat #13760 üzenetére
Üdv!
Remek, de én mondjuk nem sokra mennék vele a Gbit-es DIGI nethez.
-
válasz
Yogibear974 #13744 üzenetére
Ez pontosan milyen router? Azt hiszem WRT54GS-ből volt 16MB-os verzió, aminél DD-WRT-vel alapból csak 8MB-ot látott, és külön kellett aktiválni a másik 8MB-ot. Ott szintén ilyen jelenséget produkált memória elfogyáskor, hogy leállt a WiFi.
-
válasz
Yogibear974 #13738 üzenetére
Mivel ebben a routerben g szabványos wifi van, így az elérhető maximum valahol 22-24Mbps közt van. De ez csak akkor igaz, ha nincs egyéb zavaró körülmény, pl. más wifi hálózatok nem látszanak, és nagyon közel vagy a routerhez, mondjuk egy helységben. Ha már ezek közül bármelyik nem igaz, simán lehet megfelelő ez a ~15Mbps. Ha ez kevés, akkor megérett a cserére a router.
-
válasz
Yogibear974 #13736 üzenetére
Ez többnyire így szokott lenni, WiFi-n a feltöltés nagyobb mint a letöltés. Jelenleg mennyi az annyi?
-
Sok féle hardver verzió készült a WRT54G sorozatból, amikben 125 és 240MHz közötti órajeleken ment a SoC, ebből adódhat a nagyobb teljesítménybeli szórás. Nekem is volt több ilyen routerem, WRT54G, WRT54GL, WRT54GS típusok is, anno teszteltem Tomato-val, az eredmény valamelyik hirdetésem alá be is van linkelve, csak sajnos megint döglődik a Hardverapró szervere, nem látszanak a hozzászólások, így nem tudom melyik alatt volt. Ha megtalálom délután belinkelem, de azt hiszem valahol 3800-4000KB/sec körül volt a vége.
-
válasz
mitibi #13730 üzenetére
Itt kaphatsz segítséget: Milyen routert?
-
-
-
-
-
-
a.) Szerintem ezt már réges régen nem gyártják, csak ilyen elfekvő raktárkészletek lehetnek, amit a horror ára miatt nem tudnak eladni.
b.) Ez valóban így van, bár az ASUS-aim is éppolyan stabilak Tomato fw-vel, mint a Linksys volt.
c.) Már régen nem. Most Linksys = Belkin, és ez sajnos érződik is a mai modelleken.Mellesleg itt az utód.
-
"az elektrolit kondenzátorok helyett használhatok tantál(csepp) kondikat is, hogy az élettartamot kitolhassam még pár évtizeddel?...
"
Bár én nem értek ehhez ilyen mélységig, nem egy routerben cseréltem kondikat, de nem szakmám az elektronika. Logikusan gondolkodva ha ugyanarra a funkcióra vannak tervezve, akkor biztosan használható. Másrészről nem tudom miért akarsz egy most is 10 év körüli router modellel még újabb évtizedekre tervezni. Ez sajnos már most is elavult darab, és ez 20-30 év múlva sem lesz másképp. Sőt, ha ugyanolyan alkatrészekkel pótolod a régieket mint azok voltak, akkor is elmehet újabb 10 évet, de korszerűbb akkor sem lesz.
-
Szia!
-
válasz
flash- #13625 üzenetére
Szia!
Az ideális megoldás az lenne, ha a Linksys-t egy kábellel össze tudnád kötni a T-s HGW-vel, mert ha WiFi<->WiFi "kötnéd össze" a két eszközt, akkor nagyon lelassulna a Linksys egyébként sem túl acélos sebessége. Egyébként a maximális sebessége amit routolni képes, ~40Mbps körül van, de WiFi-n ebből legfeljebb ~25Mbps-t tud továbbítani.
-
válasz
crissprivat #13611 üzenetére
Szia!
A feszültsége (V) és a polaritása (+/-) legyen ugyanolyan, az áramerőssége (A) pedig legalább akkora, mint a gyári tápé. Más nem nagyon számít...
-
-
-
-
-
válasz
crissprivat #13594 üzenetére
Fel lehet tenni a Shibby félét közvetlenül, csak a trx-et át kell nevezni a végén bin-re, mert előbbit nem fogadja el a gyári firmware.
-
válasz
Yogibear974 #13576 üzenetére
Azokat csináld meg amit And írt fentebb, azzal csökkenthető a SoC terhelése is, és a RAM foglaltság is.
Az újrahúzás - amennyiben itt a firmware újra felrakását értetted - teljesen felesleges, egy hard reset-el ugyanazt éred el, de ha csak ilyen memória elfogyási gondok vannak, azon egy restart is segít. Viszont Linksys WRT54GL-t be lehet állítani normálisan, annak már nem szabad ilyeneket csinálni. Torrenthez felesleges a több ezer szál, tapasztalatból mondom, hogy 50-100 kapcsolattal is ki lehet szolgálni olyan netet, amit egy WRT54GL átvisz. Igazából még 10-20-al is, de ez most részletkérdés.
-
válasz
Yogibear974 #13573 üzenetére
Milyen routerről van szó?
16MB RAM-os Linksys WRT54GS-nél találkoztam ilyennel, ott betegség, hogy alapban csak 8MB-ot lát, de három paranccsal bekapcsolható a 16MB, és akkor megszűnt ez a gond.
Ehh, hsz írás közben kimentem KV-zni egyet, és beelőztek.
-
-
-
-
-
válasz
Budafok #13528 üzenetére
Esetleg kérdezz még rá az OpenWrt topikban, az ottaniak ezt jobban tudják.
-
válasz
Budafok #13526 üzenetére
Így próbáld...
mount_root
rm -r /overlay/*Egyébként de, lehet rajta firmware-t cserélni terminalban is.
-
-
válasz
Minstrel #13520 üzenetére
Szintén Tomato-t ajánlok rá, bár ettől mennie kellene gyári fw alatt is, én sem hiszem, hogy router oldali probléma lenne. inSSIDer-el nézted már az étert?
-
válasz
crissprivat #13504 üzenetére
Sosem próbáltam, de feltehetően régebbi jól működő funkciókat nem vettek ki az fw-ből.
-
válasz
crissprivat #13497 üzenetére
Azért mindenképpen elismerésre méltó a gyártótól, hogy még egy tizenéves routert is supportál, főként, hogy időközben már tulajdonosváltás is történt a Linksys-nél.
-
válasz
crissprivat #13492 üzenetére
Szó sincs haragról, csak megemlítettem.
-
válasz
crissprivat #13490 üzenetére
OK, szívesen! Bár múltkor direkt betettem az itteni téma összefoglalóba is.
-
válasz
crissprivat #13487 üzenetére
De, van bevált trükk...
-
Na igen, akkor ott olvastam én is... Ha úgy van ahogy Shibby írta, akkor a 128 Mini-ben még benne kell legyen, legalábbis Ő csak a MiniVPN-t említi, hogy abból került ki. Sajnos a 130-as buildben nincs Mini fw.
-
-
-
válasz
horvath.dani #13477 üzenetére
Szia!
Az egy ezer éves firmware, bár ez nem ok a nem működésre, de én akkor is frissíteném. Illetőleg jó lenni tudni pontosabbat, milyen netről van szó. Kábelnet, ADSL, stb... PPPoE vagy DHCP kapcsolatot használ a router?
-
válasz
gedikart #13473 üzenetére
Hát igen, az még az eredeti Jonathan Zarate féle verzió, ami nem mai darab. Persze nem állítom, hogy az újban ez tuti másképp lesz, de lehet megérne egy frissítést Shibby buildjére, hátha tényleg régen kijavított hibáról van szó.
-
-
válasz
gedikart #13469 üzenetére
Szia!
Ez meglehetősen érdekes működés, nem tudtam, hogy így van, bár nem is használok (két darab) bridge-et. Minden esetre szerintem sem kellene, hogy így legyen, mert ebben a struktúrában a két bridge forgalma nem megy keresztül egymáson.
Milyen Tomato verzió egyébként?
-
válasz
kicsigee444 #13465 üzenetére
Szia!
Igen, én a Tomato-t ajánlom, de van DD-WRT és OpenWrt is.
Téma összefoglalóban vannak linkek.
Legfrissebb 2.6-os Tomato Linksys WRT54GL-re.
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR1-130-MiniIPv6.zipLetöltöd, kicsomagolod, és szükség esetén a trx-et átnevezheted bin-re, ha nem tetszene a Linksys gyári fw-nek flasheléskor.
Ha végzett, és újraindult, akkor csinálj egy NVRAM törlést, mielőtt nekifogsz a beállításnak.
Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory -> OK
-
-
-
Nem, nyilván a 4MB flash-be nem fog belemenni a 6MB-os fw!
Sajnos a 2.6-os kerneles K26 verzióból csak a...
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR1-128-Mini.trx
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR1-128-MiniIPv6.trxverziókból lehet választani! Ha több más szolgáltatás is kell, akkor marad a K24, vagyis a régebbi, 2.4-es kerneles build.
Esetleg van SD MOD a routerben, akkor ez...
tomato-ND-1.28.5x-124-SD-VPN.trx
Az összetételt tartalmazó táblázatot sajnos régen nem frissítette Shibby, az utolsó a 108-as build mellé lett publikálva.
Ha netán Wireless kliens módban szeretnéd használni, tehát ezzel a routerrel csatlakozni egy másik router által szórt WiFi jelre, akkor feltétlenül kell a K26-os verzió, mert a 2,4-ben ez a mód bugos azt tudom, de minden más esetben jó lehet a K24 is, ami szerintem gyorsabb is ezen a vason.
De ha gondolod, tedd fel ezt is, azt is, aztán döntsd el melyik marad majd!
-
OK, akkor a fentebb írtak érvényesek, mehet rá a Tomato, akár csak a gyári fw visszatétele lenne...
Ha az OpenWrt nem fogadná el a Tomato file-t, akkor vagy visszateszed közben a gyárit, és arra mehet a Tomato, vagy pedig TFTP-n mehet közvetlenül, ott nem válogat a router.
-
-
-
válasz
csaba1923 #13436 üzenetére
Mindkét hálózati adapteren külön-külön tudod az IP címet állítani, de csak azzal kell foglalkoznod, amire a router van kötve, a másik nem érdekes. Persze lehet jobban járnál, ha az élesztés idejére a másikból is kihúzod a kábelt, hogy nehogy arra akarjon route-olni a gép.
-
-
-
-
válasz
csaba1923 #13425 üzenetére
Tutorial// How to assign a Static IP address on Windows 8
Csak neked nem a WiFi-t, hanem az Ethernet-et kell állítanod!
Viszont lehet jobb lenne ha keresnél valakit a környezetedben, aki kicsit ért ezekhez a dolgokhoz, mert sajnos Te alap dolgokkal nem vagy tisztában, így pedig nehéz lesz...
-
-
válasz
csaba1923 #13421 üzenetére
1. Áramtalanítsd a routert.
2. Húzz ki minden más ethernet kábelt,csak az legyen rádugva amire a PC csatlakozik.
3. Állíts be a gépen statikus ip-t (ezt minden rendszernél máshol kell beállítani).
Az ip legyen 192.168.1.2, maszk 255.255.255.0
4. Dugd vissza a táp kábelt a routerbe.
5. Amikor indul a rendszer nyomkodd többször a reset gombot, és amikor gyorsabban villog már a LED, akkor TELNET-en (tehát nem SSH-n) tudsz rá csatlakozni, majd újra kezdheted az egész rendszert konfigurálni.2 parancs van amit ekkor használni kell:
mount_root
firstbootPuTTY letöltése a Telnet-en való csatlakozáshoz.
Az IP címet állítsd vissza automatikusra.
-
-
Szia!
Újonnan nem ajánlott, az ára igencsak el van szállva! Ha valakinek szórakozásra, tesztelgetésre kell, vagy pl. csak telefon wifi mellé, akkor esetleg használtan 2000, legfeljebb 3000Ft-ot még megér, de többet semmiképpen! Az új árának tört részéért kapsz ASUS RT-N12 D1-et, ami 300Mbps WiFi-s, szintén BroadCom alapú, és korszerű router. Sőt még olcsóbban van TP-LINK 841ND is hasonló adottságokkal, csak én személy szerint nem szeretem a TP-LINK márkát, magamnak sosem vennék olyat, így ajánlani se nagyon szoktam.
-
-
válasz
#40553216 #13397 üzenetére
Így van, mivel ott a routerben lévő egyetlen rádió két klienssel is kommunikál egy időben, tehát a maximális 22-25Mbps sebesség még tovább osztódik.
Sőt, ha netán tovább szeretnéd emeltetni a netsebességet a jövőben, készülj arra is, hogy a Linksys WRT54Gx széria végsebessége kábelen se nagyon haladja meg a 35-40Mbps-t, mert a ~200MHz körüli SoC, ennyire képes.
-
válasz
#40553216 #13393 üzenetére
Ennek az az oka, hogy a rádiós kapcsolaton nem csak a felhasználó számára hasznos adatok kerülnek továbbításra, hanem egy nagy csomó más is, amiket bevallom pontosan én sem vágok tételesen, de crc hibaellenőrző összegek, javítókódok, meg szerintem maga a kapcsolat kalibráláshoz szükséges mérőjelek, és hasonlók, és hát ezek elviszik közelítőleg a fele kapacitást. Ezen kívül az 54Mbps linksebesség is csak tökéletesen zavartalan kapcsolaton jön létre, de ha bármi zavar támad az erőben, akkor ez azonnal leesik 38-40Mbps-re, és akkor már hasznos adat tekintetében is kevesebb, legfeljebb 15-18Mbps fér át a linken. 54Mbps linkén jellemzően 22-25Mbps, 150Mbps-nél 50-70Mbps, 300Mbps-nél pedig 80-130Mbps érhető el reálisan. Aztán persze 450Mbps linken illetve AC kapcsolaton ez még fokozható, akár a valós 4-500Mbps.ig is.
Ja, és 2,8 x 8 = 22,4Mbps, vagyis a fizika esetedben is működik!
-
-
-
-
válasz
toshiba111 #13380 üzenetére
Szívesen! Sikerült is, készen van?
-
válasz
toshiba111 #13378 üzenetére
-
válasz
crissprivat #13362 üzenetére
Fejlesztették azt, csak az a baj, hogy a színein kívül már semmi sem a régi, más a chipset, és kurva drága!
-
válasz
Ladislaoca #13357 üzenetére
-
válasz
Ladislaoca #13355 üzenetére
Aham! Azért nézd meg a kábelmodemen a jelszinteket! Ha rendben van, akkor az is lehet, hogy döglődik a Linksys router, vagy esetleg a tápja...
-
válasz
Ladislaoca #13353 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy ez a DNS hibaüzenet már csak a következmény, az eredeti ok pedig az, hogy egyáltalán nincsen net? Így persze aztán logikus módon a DNS szerver sem érhető el...
-
válasz
szaniszlokar #13349 üzenetére
Szia!
Erre a routerre tehetsz 2.4 és 2.6 kernel alapú MIPSR1 verziót egyaránt, és ezekből olyat kell válassz, ami nem USB-s routerhez van, tehát a nevében ne legyen benne az USB, illetőleg a file mérete 3.8MB alatt legyen! Egyéb kikötés nem nagyon van...
2.4 kernel alapúból jelenleg aktuális verzió...
tomato-ND-1.28.5x-124-VPN.trx2.6 kernel alapúból jelenleg aktuális verzió...
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR1-124-Mini.trx -
-
-
válasz
matyi19 #13337 üzenetére
OK, akkor meglátjuk mit okoz a tápcsere!
Esetleg reset-et nyomhatsz neki, áram alatt 10mp-et, vagy menüből egy gyári visszaállítást... Ha van újabb firmware, azt is felteheted rá, vagy lehet próbálkozni custom fw-vel is! Bár ha ilyen instabil a vas, akkor maga az fw csere is rizikós...
-
-
válasz
szaniszlokar #13330 üzenetére
Akkor én javaslom frissíteni, aztán menüből NVRAM törlés, beállítás, és próba.
-
válasz
szaniszlokar #13328 üzenetére
Szia!
Pontosan milyen Tomato van rajtuk? Az eredeti verzió?
Én mindenképpen azt javasolnám, hogy a 2.6-os kerneles Shibby féle builddel próbáld meg, ha jelenleg is ez van rajta, akkor nem sok ötletem van!
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR1-123-Mini.trx
Ha fw cserére kerül a sor, akkor utána NVRAM törlés, és manuális újra konfigurálás ajánlott, tehát nem mentés visszatöltése!
A Power LED akkor szokott villogni, amikor boot-ol a router, tehát lehet a konfigurálás miatt újraindul! Persze az egyéb random újraindulásokat ez nem magyarázza meg! Esetleg még a tápegység lehet gyengülőfélben, ha van másik kompatibilis darab, esetleg kipróbálhatod azzal!
-
-
-
A végén a WiFi-ről írt dolgokban nagyrészt egyetértünk, annyit tennék hozzá, hogy Tomato-ban ez az érték alapbeállítás szerint valóban nagyon le van véve, típustól függően volt 17mW is már! Ezért is szokták többen írni, hogy gyáriban és DD-WRT-ben erősebb a WiFi jel! A 0-s hardver default érték fogalmam sincs mennyit takar, de tapasztalatok szerint a 75-100 körüli beállítás megfelelő!
-
válasz
crissprivat #13312 üzenetére
Sok mindent nem tudsz állítani, a három jelölő közül a felső szolgál az egész port állapot infó ki/be kapcsolására, az alatta lévő a sebesség információ megjelenítésére, a legalsó pedig a sorrend megfordítására! Ezzel talán próbálkozhatsz, bár nem tudom, hogy a hármasból így egyes lesz-e...?!
De ha switchként használod, akkor én inkább be is állítanám normálisan switch módba! Ez a következőképpen néz ki!
WAN portot kikapcsolod, és a LAN-hoz bridgeled...
A LAN beállítások maradhatnak úgy, ahogy már be is állítottad, tehát IP cím lehetőleg a fő router DHCP tartományán kívülre, a Tomato DHCP szerverét kikapcsolni, és az elsődleges routert megadni Gateway-nek...
És kell még ez a Gateway beállítás is...
WiFI-nél pontosat nem tudok, de egyébként valahol ott, 75mW körül van a gyári érték, és 100mW az engedélyezett maximum itthon!
-
válasz
crissprivat #13309 üzenetére
Szia!
Elvileg mehet simán, de ilyen nagyobb verzióugrások esetén én mégis azt szoktam javasolni, hogy fw upgrade előtt, és után is nyomjunk egy reset-et, ebből baj nem lehet! Persze reset helyett az nvram törlés is megteszi, a végeredménye mindkettőnek ugyanaz...
-
válasz
billyjean #13304 üzenetére
Attól, hogy nincs NAT, még használhatod a LAN portokat, csak nem lesz tűzfala a Linksys-nek, így ezt a funkciót a CISCO fogja betölteni! Még annyival jobban is járhatsz, hogy az egész hálózatod egy egész lesz, ugyanúgy a CISCO-ra, és a Linksys-re kötött gépek is! Az IP címeket a CISCO osztaná! Ha jól értettem amit leírtál, akkor megfelelhet Neked az a felállás is!
Jómagam a TP-LINK-et nem szeretem, így ajánlani se nagyon szoktam, én ASUS párti vagyok! Abból a Gbit-es modellek, amin Tomato is megy, RT-N66U, RT-AC66U, RT-N18U, RT-AC56U, RT-AC68U! Nem BroadCom alapú, tehát Tomato futtatásra nem alkalmas, de jó típusok még, az RT-N56U, és az RT-N65U! Ezekre is van Linux alapú fw...
Azért a Linksys átállítását még megpróbálhatod!
-
-
válasz
billyjean #13298 üzenetére
Az egy ezer éves fw, és kb. azóta nem is fejlesztik!
Jelenleg Shibby féle Tomato-t szoktam ajánlani, abból is mondjuk a K26-os buildet próbáld meg!
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR1-123-Mini.trx
Ha feltetted, mehet egy NVRAM törlés...
Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory -> OK
És aztán a beállítás!
-
-
válasz
billyjean #13294 üzenetére
Szia!
Tomato fw-vel elvileg igen...
Gyárival kétlem, mert "ezer éves" routerről lévén szó, nem hiszem, hogy akkoriban tettek volna bele IPTV támogatást, új fw meg nagyon régen nincs már hozzá!
szerk.:
Illetőleg gyárival úgy, ha elfelejted a router funkciókat, Switch/AP-ként kötöd be, LAN<->LAN portokon összekötve a CISCO-val, DHCP szervert kikapcsolod, stb... -
válasz
Hókusz Pók #13278 üzenetére
Szia!
1. Komolyan 70-80 ezer Ft-ért akarsz routert venni egy 10-es nethez? Akkor inkább vegyél már egy Mikrotik-et, amibe beletehetsz egy 1W-os WiFi kártyát! Részletekről itt érdeklődhetsz! A nagyobb teljesítmény nem kimondottan a WiFi kimenő teljesítményre vonatkozik!
2. Akár ez is megoldás lehet, de ilyen anyagi lehetőségek mellett én egy erősebb Mikrotik-et szorgalmaznék, aminél nem csak marketing szöveg a nagyobb WiFi lefedettség!
-
válasz
djstavross #13276 üzenetére
Hát legfeljebb annyit tudsz megpróbálni, hogy nyomsz neki egy reset-et, és beállítasz mindent újra! Vagy ha ez nem segít, akkor még meg lehet próbálni alternatív firmware-t rátenni, más lehetőség a hardveres javításon kívül nincs! Szerintem...
-
válasz
djstavross #13274 üzenetére
Akkor talán a tápja haldoklik, vagy másik lehetőség, hogy a routeren belüli kondik száradtak ki, gyengélkednek!
-
válasz
djstavross #13272 üzenetére
Szia!
És ilyenkor a router admin felületét sem éred el, vagy csak net nincs?
-
-
Olyat nem írtam, hogy olcsó lenne, legfeljebb a kettő közül az olcsóbb, mert sajnos a BroadCom alapú routerek sosem voltak olcsók, legalábbis az Atheros-hoz, TP-LINK-hez viszonyítva! A kettő (RT-AC56U és RT-N66U) közül az első erősebb hardver, de csak belső antennás! Mindkettő jó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest