- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
petyus_ #34433 üzenetére
Igaz nekem X1 volt, de nem kellett semmilyen plusz anyag, hogy jó legyen a tapadás, ha egyébként minden rendben van a géppel (szintezés, hőmérsékletek, asztal tisztasága stb...). Idővel mondjuk áttértem üvegre, de ott sem kellett semmi sem. Az is igaz mondjuk én mindent is brimmel nyomtattam, mert az vált be és mert csak...
-
Szabikaa20
őstag
válasz
petyus_ #34324 üzenetére
Akkor a kalibráció oké? Ha 100mm állítasz, akkor 100mm nyom ki?Első rétegnél próbálhatsz egy kis plusz anyagot kinyomatni hozzá.Ezt a Curában a material fül alatt az initial layer flow nálam a legutolsó.Azt próbált feljebb állítani 100-ról 105 vagy 110-re kb.Vagy a sima Flow-ot tedd feljebb 105-re pl.Esetleg a kettő kombinációja.
-
Reggie0
félisten
válasz
petyus_ #34282 üzenetére
Szerintem tul nagy a nyomtatasi sebesseg es megcsuszik a filament a feederben, amikor nagyobb sebesseggel mozog a fej(leven csak az infilekkel van problema, azokat gyorsabban nyomja alapbol). Probald meg ugy, hogy minden sebesseget leveszel 20-ra. Ha ugy jo, akkor elkezdhetsz jatszani a sebesseggel, hogy meddig birja a gep. Erdemes lehet a hajtokerek szoritoerejet is novelni.
Erre utal az is, hogy az 1. reteg jo, a kovetkezo nem, mert az elso retegre kulon alacsony sebessegkorlat van. -
Szabikaa20
őstag
válasz
petyus_ #34282 üzenetére
A retract mennyire van állítva?Alap az 5mm azthiszem Curában,de PrusaSlicerben is.A másik dolog mintha kevés anyagot nyomna.Próbáltad kalibrálni az extrudert?Próbáltad más szeletelővel?
#34290cross56: Zseer!
Egy a hátránya,hogy az a fele amin fekszik az asztalon az nem lesz olyan szép, mintha üvegre nyomtatnád.Szivesen!
#34296cross56: Gondolom jól van szintezve az asztal nem?Az a 2 sáv pedig azért van, mert addig csinálta meg aztán átment a fej máshová és visszatért folytatni és attól van olyan sáv.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
petyus_ #34271 üzenetére
Lejött az első réteg igen.De viszont a képen latni,hogy a második rétegnél sincsenek összetapadva a rétegek rendesen, mert lyukacsos.Ezért is jöhetett le az első réteg,mert nem volt jól összetapadva a másodikkal.Szóval vagy rossz a szintezés vagy kevés anyagot tol az extruder és kalibrálni kéne első körben.A szeletelőben kipróbálni állítani a “Flow”-on.
Egyébkén nálam úgy szok lenni, ha kb 40-35fok alás esik a tárgyasztal hőmérséklete, akkor kezd el pattogni a nyomtatás és lassan válik fel.Olyan 30-25 körül meg magától lejön szinte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-12.gen. 30+ típus!!!
- Nintendo Switch V1 OLED eredeti dobozzal, +Tok, +kontorller, +Animal Crossing, +256 Gb kártya
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged