- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Íme az új Android Auto!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz Graphics #61958 üzenetére
De, most is van fent, de natívan az igazi. Egyszer már áttértem teljesen linuxra egy évig, csak aztán vettem egy videokártyát...
Az a baj, az MX500 az már majdnem 19e lenne itt, és rendelve sem járnék jobban a szállítási díj miatt 😕 10e-et röhögve kiadok, 14-ig 'nemszeretve', de gond nélkül, de 20 környékén már nem szándékozom most venni. Marad a BX500 akkor így, köszi
HR24.hu
-
zseko
veterán
Üdv, a kérdésem kicsit hasonlít az előző kolléga kérdéséhez. Szeretnék feltenni újra linuxot, ehhez kellene ssd. Egyelőre kísérletezni vele, ezért a legolcsóbb megoldásban gondolkodnék, vagyis 120GB és 8e vagy alatta, de ez természetesen közel lehetetlen, ahogy informálódtam. Egyelőre a fő rendszerem maradna a win10, de ez pillanatok alatt meg fog változni, ha össze tudom hozni működőképesre (vga-val mindig szívok, egyedül a HD4000-es integrálttal nem volt gondom), bár a Wint meg kell hagynom, egyrészt persze a játékok miatt, na meg a Vegas Pro, Magix és egyéb szoftverek szerintem nem fognak menni linuxon.
Nem szívesen adnék ki 10e-nél többet, de ahogy látom (és olvasom), inkább megéri ~14.5 körül egy 240-es (+50% ár, +100% tárhely). Így ehhez a felhasználáshoz amihez szeretném, ugyanúgy jó lehet a WD Green, BX500, Patriot Burst? Én itt 14.7/15.5/16-ért tudok hozzájuk jutni 😞. Melyik lenne érdemesebb közülük, vagy mindegy?HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz bajnokpityu #44713 üzenetére
Én egy 250GB 850 EVO M.2 SATA 2280-at vettem a hetekben, ez a sebessége: [link]
Ahogy néztem, ez tulajdonképpen gyakorlatilag ugyanazt tudja mint a sima sata-s.Gondolkoztam a 250GB 960 EVO M.2 PCIe 2280-on, az jóval gyorsabb a méréseken, viszont ahogy olvastam, átlagfelhasználásnál ez nem annyira szembetűnő, és 14e-el lett volna drágább.
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz Thunderzolee #44401 üzenetére
Attól függően, hogy mennyire tech guru, még akár meg is mutathatod neki a két tesztet, hogy nézd már, még lassabb is, pedig újabb rendszer van rajta
Vagy, én megkérdezném, hogy hányszor kapcsolgatja ki-be egy nap a gépét, hogy ennyire számít, mert 30-nál kevesebb ki-be kapcsolás alatt nem nagyon nyer vele semmit.HR24.hu
-
zseko
veterán
Sziasztok, kérdésem lenne.
Gépet frissítek, ezen az újon pedig már van M.2-es hely is. Azt gondoltam, hogy ha már van, akkor minek kábelezzek feleslegesen, egy ebbe való meghajtót veszek és két kábellel kevesebb. Csak még nem tiszta pár dolog, például, hogy bebootol-e.Az alaplap amit kinéztem: ASRock Fatal1tY AB350 Gaming K4
A következőket támogatja: 6 SATA3, 1 Ultra M.2 (PCIe Gen3 x4), 1 M.2 (SATA3).
Először elcsábultam és PCIe X4 csatolósat akartam, de az olvasások alkalmával kiderült, hogy gyakorlatilag nem venném észre a sebességelőnyt, ezért felesleges, így arra gondoltam, hogy a következőt venném meg: SAMSUNG 250GB 850 EVO M.2 SATA 2280 MZ-N5E250BW
Az alaplap leírásában az van, hogy "Az M2_2 és SATA3_3 osztozik a sávokon. Ha bármelyik használatban van, a másik kikapcsol."
Ezzel nincs gond, legfeljebb nem dugok ide más meghajtót. A kérdésem az lenne, hogy bootol-e innen is a meghajtó? Mert lett egy kis képzavar, emlékeim szerint régen az volt, hogy a legelső helyre kellett dugni ami a rendszer, meg olvastam az nvme támogatásról ami kell a boothoz, amiről az jött le végül, hogy az csak a PCIe csatlakozósnál kell valami miatt, de úgy gondoltam az a biztos, hogy inkább megkérdezem.
Valamint ez van még:
"- 4 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1 and RAID 10), NCQ, AHCI and Hot Plug*
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and Hot Plug*Az M2_2 és SATA3_3 osztozik a sávokon. Ha bármelyik használatban van, a másik kikapcsol."
Az ASMedia-ról azt olvastam itt az összefoglalóban, hogy nem a legjobb, viszont ha jól értelmezem a csillagozást, az M.2-es meghajtó a másikon van? Gondolom ez a hiba is csak az ssd-t érinti, így ha erre a két portra rendes hdd-t dugok, akkor azok jók lesznek.
És végül, van-e, vagy mi a lényegi különbség a fent linkelt M.2-es és a SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2.5" MZ-75E250B/EU ssd között? Gond nélkül használhatom-e az M.2-eset rendszerlemeznek?
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz Deniel84 #5702 üzenetére
Az én gépem
Asrock M3A785GXH/128M
Phenom II 905e
4*2GB Kingston DDR3 1033MHz
Samsung HD502IJ a rendszer + 2 másik ami végülis itt lényegtelen
Win7 64bit1. Az SSD tényleg jól dob az élményen, ami rajta van pikk-pakk elindul, szerintem mindenképpen számíthatsz a gyorsulásra.
2. Azt is meg lehetett érezni mikor a 4GB ram mellé betettem még 4gigát, szóval csak jól jársz +2GB-al. A win7-nek is jobban fog tetszeni ha több. Nekem, az én netezési szokásaimmal pl. az Opera elvisz esetenként 1.2-1.4GB-ot is.
3. Gondolva az esetleges későbbi fejlesztésre (bár nem tudom mikor lesz, bőven jó a gépem még így két és fél év után is mindenre) Sata3-asat vettem.
A másik kettőre kevés tapasztalattal nem tudok választ adni.
HR24.hu
-
zseko
veterán
Üdv! Bár utólag írok ide, azért érdekelne jól döntöttem-e. Gondolkoztam ssd-n, mert a winem már 2 éves és nagyon ráférne egy reinstall,+ bad szektoros a hdd is amin van, már lassan egy éve. Ocz-n gondolkodtam, 120GB méretben, ám elég sok panaszt olvastam - nem szó szerinti értelemben, de jóval többen nem voltak maradéktalanul elégedettek mint más márkáknál.
Így Samsung 830 lett a választott, csak azt épp nem kaptam sehol a városban. Tudom, meg lehetne hozatni is, de gyakorlatilag a t.köm tele van már azzal hogy mindent állandóan rendelni kell, aztán csesznek hozni, vagy majd egy hét múlva Van amire két!!! hónapja várok, kettő boltban is megrendeltem, 800ft-os kis vacak és képtelenek meghozni (vagy eladják másnak, mert nem tudok időben bemenni érte - ilyen is volt) és az előbb leírtak fényében hamarabb meglesz ha én megyek fel pestre, vagy onnan rendelek, de az mind felesleges +költség.
Szóval eme kis kitérő után , volt viszont a boltban egy Corsair Force Sata3 90GB-os darab, így azt hoztam el, olcsóbb is volt valamivel, meg végülis úgyis csak a rendszer lesz rajta. Volt hozzá beépítő keret is, éljen, így nem kellett mókolni semmit. Nagyon nem tesztelgettem, minek idegesítsem magam ha nem muszáj , feltettem a win7-et és hajrá. A gép gyorsan indul, elég gyorsan elindulnak a rajta lévő programok is, az Opera is gyors, ami azért is tetszik mert általában 30+ablak van megnyitva. Ez hdd-n közel 1 perc vagy fölötte volt mire minden ablakba visszatöltötte a tartalmat és lehetett használni, ez most nincs 10 másodperc sem
Már csak az érdekelne mit művelne ez a linuxommal, ami alapból 15-17s alatt áll fel teljesen a bootválasztó képernyőtől számolva, egy 750-es Samsung hdd-n. Így a következő terv egy 16GB-os ssd lesz a linuxnak
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Windows 10
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- iPhone topik
- SSD kibeszélő
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest