- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleexxx
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #50292 üzenetére
Rendben! Köszönöm!
-
zoleexxx
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #50288 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Hát elvileg a készülékek mind 15m-en belül vannak a routerhez képest és mindet 1 db 30 cm-es szilikát, vagy kisméretű tégla falazat választja el tőle. Wifit a környékünkön 1-et néha 2-őt látnak a készülékek a miénken kívül. Az egész lakás 85-90 m2 családi ház és ennek a közepén található a router. Nem érzem azt, h ezeknek a felére kellene csökkentsék a vezetéknélküli sebességet, de valószínűleg mégis.
Szerintem az lesz a megoldás egyelőre, hogy az asztali gépet megpróbálom kábellel összekötni (úgyis ezt használjuk letöltésre), a többi készüléknek meg elégnek kell lenni a 25-35 Mbit sebességnek. Ha mégsem, akkor jöhet a router csere.
Annyi lenne még a kérdésem, hogy milyen típusú kábelt érdemes néznem? Úgy értem, hogy van-e különbség cat5e, cat6, cat7 között? Illetve van itthon egy cat5e típusú 5m-es, de 15-re lenne szükség. Ennek a hosszabbításán is gondolkoztam, csak nem tudom h a hosszabbító adapter befolyásolja-e a sebességet? 15 m-es kábelből melyik típus, márka lenne jó (sztem ez olcsóbban kijön és kevesebb a hibalehetőség)?
-
zoleexxx
csendes tag
válasz
zoleexxx #50285 üzenetére
Illetve, milyen adaptert ajánlanátok mellé amivel az asztali gép is stabilan tudná venni a jelet. Mert jelenleg egy ASUS USB-N10 Nano veszi a jelet, de úgy vettem észre h valószínűleg túlmelegszik letöltés közben, mert szétkapcsol és egy ideig a gép az adaptert se találja.
-
zoleexxx
csendes tag
Sziasztok!
A mai nap kötötték be hozzánk az Invitel 60Mbit-es netét. Hoztak magukkal egy D-Link GO-RT-N300-as Wifi router-t. A probléma a következő lenne. A routerből kábelen keresztül tökéletesen átjön a 60 Mbit, viszont a WLAN-on keresztül a szerelő laptopja 40 Mbit-et mért, a mi két laptopunk, illetve az asztali gép átlag 25-30-at vett belőle (néha eléri a 40-et), illetve nagyon ingadozik. Eddig a netet még nem dobálta el remélem nem is fogja.
Az lenne a kérdésem, h szeretném elérni h a Wifi-n keresztül is meglegyen a teljes 60 Mbit-es (persze 1 szálon) sávszélesség. Ezt beállításokkal el lehet érni vagy másik router beszerzése szükséges/ajánlott?
Ha csere szükséges tudnátok ajánlani számomra kb. 10ezer környékén, vagy inkább alatt olyan routert, amely stabilan eldobálás nélkül tudja biztosítani a teljes sávszélességet?
Illetve beállításoknál mire kell odafigyelni? (nem igazán értek hozzá sajnos)Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Macbook White 13" unibody
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged