-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boolash
aktív tag
Be volt állítva a tűzfalba persze.
Igen azt úgy érteném, hogy ennyit megy a netgear és nem megy többet. Csak gondolnám, hogy akkor azt úgy veszem észre, hogy nem jön 30Mb-el, hanem csak 10-el... De itt az a baj, hogy megszakad a kapcsolat. Ledobál az exchange szerverről (távoli), kifagy (pl cib ebank) netes alkalmazásokban (timeout). Pedig ezeknek nem kell sávszélesség...
-
Boolash
aktív tag
Egyébként elképzelhető, hogy a routerem tényleg nem bírja? De hát papíron bírnia kéne... (vezetékes úton). Kb 7 klienst szolgál ki egyszerre (switcbe megy bele).
Csak azért kérdezem, mert ha nem bízhatok abban, ami rá van írva egy routerre, akkor az nem jóÍgy nehéz kiválasztani a megfelelőt. Persze egy újabb-gyorsabb stb router valószínűleg jobb.. na mindegy.
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni!
Van egy NetgearWGR514V7-es routerem. UPC (kábelnet) 4Mb le volt eddig, mellyel szépen ment. Csomagot váltottunk, 30Mbit-re +FIX IP. Olyan probléma lépett fel, hogy egyes banki oldalakon a tranzakciók közben kifagy (csak tölt), vagy néha látszólag megszakad a kapcsolat... távoli exchange szerverre csatlakozunk, onnan is néha ledobál.. szóval nagyon instabil. Ha a kábelmodemre csatlakozok közvetlenül, akkor minden okés, ezért gondolom, hogy a router lesz a ludas.Mi lehet a probléma? MTU méretet kellene átállítani? Hol tudom megnézni, hogy melyik fw van feltéve?
Ha a maga a router a szűk keresztmetszet akkro mit ajánlanátok helyette? Esetleg van itt olyan, aki hasonlóképpen upc business (fix ip, 30Mb) csomaggal van és tud hozzá ajánlani routert?
Köszönöm!
-
Boolash
aktív tag
Szia! Általában minden routeren van utp is (nemtudok olyanról amin ne lenne). Én a felsoroltak közül smc-t nem vennék, elég sok hibás van belőle (ez csak saját tapasztalat, vélemény), aztán kinek van kedve álandóan a gariért rohangálni. Én is pont most veszek, és D-link DI-524 fogok venni, sztem nagyon jó kis router, a célnak megfelel. De ezt jóval olcsóbban is be tudod szerezni. Akár itt a Ph-n 8 ezerért, vagy boltban is. De azt ugye tudod, hogy adapter is kell! (hálókártya, wifi kártya stb.. )
-
Boolash
aktív tag
Najó, nem érkezett válasz, akkor gondolom senki nem imeri, úgyhogy maradok a bevállt d-link -nél. Meghát olcsó húsnak híg a leve...
-
Boolash
aktív tag
Eddig ezt néztem ki magamnak: D-Link DI-524 wireless 11/54Mbps 8ezer.
De a draytek 3ezerrel olcsóbb, azért kezdtem el rajta gondolkodni...Azért nem mind1
Köszi -
Boolash
aktív tag
Tehát egyszerű átlag felhasználásra lenne, nem másolgatnék ide-oda nagy adatokat. De szerintem az internet sávszélesség lenne a szűk keresztmettszet, nem a 11Mbit.
Megbízhatóság, konfigurálhatóság, ilyesmik érdekelnének. Nem nagyon hallottam erről a routerről. -
Boolash
aktív tag
Sziasztok.
Ez milyen router?ADSL ROUTER+MODEM DRAYTEK 2500WE WLAN11M
Nem nagyon hallotam felőle, és meglepően olcsó ~5000. Szabad ilyet venni? Wlanra kéne nagyon.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged