Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M3nt0R

    tag

    Üdv!

    Wireless Routert szeretnék venni, ismerősöméknél kéne hálózatot kiépíteni. Ez azért fontos, mert nem az én pénztárcám, tehát nem szeretnék felesleges pénzt kiadnil. Azért írok mert nem értek a wirelesshez még, nem nagyon találkoztam vele ''testközelben''.

    Tehát a kérdés az lenne, hogy egy laptop (Wlan) és egy PC (Lan) között kéne netet osztani, a net egy chello (extrém :F nemtom most mi a neve, a 10/1es). A router a pc mellett lenne, ott van most a modem is ugye és két szobával arrébb a laptop, szal 2 fal választja el egymástól a kettőt, valéamint az alsó szintre néha a nappaliba, lehet lekerül a noti.
    A lényeg hogy semmi extra flanc nem kell, netezni szeretnének, néha töltögetni, de semmi játék (MMORPG, vagy egyéb, legalábbis sztem), jó lenne persze ha nem róluk szedné a környék a netet, de nemhinném hogy nagy hackerek laknának ott a környéken.

    Remélem nagyjából elég az infó, és lejött hoyg mi a problem. Tehát a lényeg hogy a router megbízható legyen, (ne szakadjon, mittomén) mert nem szeretnék beégni hogy milyen szart ''építettem''/szereltem oda nekik. Szóval ha megoldhat 10 alatt, akkor jó lenne, de ha az ilyen 8e körüli cuccok tényleg nem túl nyerőek, akkor inkább szánnék (ill ők) rá 12-13mat is sztem. Ennyi lenne a gondom, előre is köszi a választ. Ja és amiket a helyi boltba (Unitel) nézegettem:

    D-link DI-524 54Mbps Wireless routr 11 520
    Gigabyte Wireless Router 54M BR01G 12 600
    SMC 2862W-G Wireless USB 54Mbps 8 880 (a 8e -s kategória)
    Zyxel P320W router, firewall 13 000
    SMC WBR14-G2 Wireless Router 54Mbps 11 040

    Hm talán ennyi, de bámilyen egyéb 5letet, ha van olcsóbb jó, szívesen várok, megpróbálom beszerezni.

    (Ja és még egy kérdés: minden wireless routeren van UTP port is, sima lanhoz?)

    THX!

Új hozzászólás Aktív témák