- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD_ok
őstag
Azt egyébként még hozzátenném,hogy a dhcp client listában továbbra sem látom a kisgépet....
pedig megy rendesen, hogy lehet ez?
pontosítok: ha be van kapcsolva a laptop, akkor "kiüti" a listából, és csak a nagygép és a laptop látszik. Ha viszont a laptop nem kapcsolódik,akkor látszik a táblában... Na erre mondjon vki vmi okosat
-
wolfee77
csendes tag
Hi,
Probald meg a NAT/QoS alatt a TCP 5900-as portot a "kinyitni" / forwardolni a "kis letolto gep" IP-jere. Ez mivel allitasod szerint nem latszik a DHCP CLIENTS TABLE alatt ezert, kenytelen leszel a gepen megnezni az IP-t.
Nekem is volt hasonlo tapasztalatom Linksys-ekkel, evek ota ilyen eszkozoket hasznalok es VNC is regota segiti a munkam.
Eppen 1 napja valtam meg egy WRT54GL v1.1-tol, 1,5eve 7/24 uzemben mukodott, sajnos a G-s routerek ateresztokepessege (kb. 25 MBit) mar keves a jelenlegi savszelessegemhez ezert olcso N-es ASUS routerre csereltem, de ezzel is elegedett vagyok, megoldotta a szuk keresztmetszet problemat.Pontositok: a VNC kapcsolatot kezdemenyezo (viewer) es fogado (server) gepen is ki kell nyitni az 5900-as portokat, java applet eseten az 5800-ast (a bongeszoddel tudsz vnc-zni) is.
Windows-os gepen a tuzfalnal tudod ezt megtenni ha a telepito nem tette volna meg.Remelem tudtam segiteni.
W.
-
ecaddict
senior tag
Azért nem kellene így legyen mert az N-16-os ára (ezt linkeltem korábban) ill. az N-15-ös ára nagyjából egyforma angliában.
És ebben még az is benne van, hogy gondolom az N-15 nem egy tömegtermék (és vsz. nem is lesz az), alig néhány helyen árulják, azaz vsz. nem igazán csökkent az ára amióta megjelent.
Másrész az N-15 nem igazán folytatása WL-500 sorozatnak (mondhatni köze nincs hozzá).Az Asus RT-N16 viszont direkt folytatása a WL-500-nak. Nemcsak a doboza hasonló, hanem a chipset-ek is megmaradtak ugyanattól a gyártótól, csak a proci sebessége megduplázódott, a RAM meg a flash mérete megnégyszereződött + gigabitesek lettek a LAN/WAN csatik stb.
Nem is igazán találtam ebben a kategóriában hasonlóan erős vasat (mondjuk hozzá kell tenni más típusoknál úgy kell fórumokból összevadászni az infót., hogy mit tud a HW).
Röviden: Az RT-N16 valami olyasmi, amire esetleg érdemes lehet várni egy kicsit. Csak reménykedhetünk, hogy az ára is elfogadható lesz (persze lehet, hogy nem is ezeknek a cuccoknak az árával van gond, hanem a mi fizetésünkkel, de ez már egy másik történet...).
-
ecaddict
senior tag
Az RT-N15 vsz. felejtős. Túlárazott, gyenge. XBit lab teszt.
HW spec. az openWrt-ből.Nem látom a fejlődést a WL-500-asokhoz képest sem RAM, sem flash, sem CPU terén. (Pontosabban látom a fejlődést, egyet előre, kettőt hátra ha összességében nézzük a HW-t.) OK, gigabit meg n-es, de ez ehhez az árhoz ez egy kicsit kevés.
Még az RT-N16-nak is sok lenne ez az ár nemhogy ennek. -
ecaddict
senior tag
Nem nagyon követem az árakat ezért koppantam is nagyot mikor megnéztem, hogy hogy elszállt néhány n-es router ára. A WL-500W is nagyságrendileg ennyi, lehet valamivel olcsóbb, de ez már egy meglehetősen régi típus.
Igazán már az Asus RT-N16-os az, amire kiváncsi lennék. A vas megfelelően erősnek néz ki, rendes firmware meg előbb utóbb lesz hozzá. Legábbis az Asus ki szokta adni a firmware forráskódot (GPL).
-
ecaddict
senior tag
Aki igazán stabil routert akar annak tudom ajánlani az Asus WL500 variánsokat Oleg firmware-el.
Az újraindítás oka tipikusan firmware upgrade vagy áramszünet. Pl. van egy több mint 50 napos uptime-ról képem. Még február közepén készült a képernyőmentés, így érdekessége, hogy a router utoljára az előző évben (2008-ban) volt újraindítva.Tény, hogy ez nem a legolcsóbb router, de kevés az a router, amin két USB is van és ezeket ki is lehet használni.
Kíváncsi leszek, vajon tudja-e majd az Asus RT-N16 is hozni ezt. Mondjuk várhatólag ez sem lesz egy olcsó router (kinti árakat átszámítva 26-27-re jön ki), de kicsit elhültem amikor megláttam, hogy van olyan 802.11n-es router aminek 40 körüli ára van.
Azért vannak árak. Nem tudom elhinni, hogy van olyan SOHO router ami ennyit érjen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Yettel topik
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Vírusirtó topic
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Építő/felújító topik
- Alkoholista nevelde
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest