- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz
joe2005 #4467 üzenetére
nekem linksys wrt54gl-t van ddwrt24sp1 -el, igaz mostanra huzósra veték az árát, én anno 12k körül vettem (téhomos kabelnettel hasznalom három géppel) és teljesen elégedett vagyok. sosem fagy, sosem szakad, jol konfiguralható, p2p hasznalatakor sincs belassulas. Gyakorlatikag nekem csak akkor állt le eddig , ha leállítottam (pl frissités) A router felületére lépve távolrol, bárhonnan indithatod a bekonfiguralt gépeid, akkor is ha a wakeonlan.me vagy hasonlo oldalakorol valami miatt nem birod indítani..
vásárláskor 3 év garit adtak rá.. -
FefeeX
veterán
válasz
joe2005 #4423 üzenetére
nekem már kezd haldokolni, elmegy a net néha, ha több gépről netezek egyszerre (mindegyiken eltűnik a net, és csak router áramtalanítással szűnik meg a probléma) --> tegnap frissítettem a FW-t (ugyanarra, csak refresh), tegnap este nem volt vele gond... egyelőre... éjfélkor a net ment el (thx to UPC, még 2kor sem volt egyébként, utána nem tudom mikor jött vissza)
-
FefeeX
veterán
válasz
joe2005 #4413 üzenetére
D-Link DI-604 Termék az összehasonlító listára
ADSL Router + 4-port 10/100Mbit Switch
1 x 10BaseT (WAN), 4 x 10BaseT/100BaseTX (LAN)
DSL/kábelmódemhez
10 Mbit (WAN), 10/100 Mbit (LAN)
PPPoE/PPTP kapcsolódás, Multi-Port-Tunnel internetes játékokhoz, videókonferenciákhoz, stb.
Virtual Server Mapping
Ethernet csatlakozó (10BaseT) DSL-/szélessávú kábelmodemhez
DHCP-Client, DHCP-Relay
DNS-ProxyEz az én D-Link routerem, emellett van egy UPC 20/3 csomagom. Mielőtt váltottam 10/1-ről nekem is pont ez volt a kérdésem, hogy a router bírja-e majd (ezt adja meg a cég, de bizonyos fórumokon olyanokkal is ijesztgettek, hogy ez a DLink max 3 megabitet tud megosztani. Nagy baromság az egész, torrent úgy tüzel maxon, mint ha puskából lőtték volna ki, ergó a 2,4 MB/s (ami ugye a 20Mb/s) lazán átjön a WAN-on...
Én mondjuk minden számtech ismerősöm (rendszergazdák, rendszerépítők) véleményét figyelembe véve valszeg WRT54-GL-t fogok venni
Az a +4-5 rugó megér annyit, hogy ne indulgasson újra szinte sose, és betonbiztos legyen... -
bocsika
aktív tag
válasz
joe2005 #4403 üzenetére
Hali
De még működik a jelenlegi D-link DSL-360R, de mivel ez sem a legjobb eszköz, meg az istenháta mögött lakok a jel sem a legjobb. Pl 800 m-re lakok az elosztótól és a jel alapján azt mondták a szakik hogy legalább 1500 méterre. A skype-on, ventrillon, multi ban szépen megfigyelhetők a laggok. (2 ilyen modemünk volt de már az egyiket öcsém bezúzta)
Na akkor vissza a kérdésemhez. Mit vegyek? Jók ezek az tú in van cuccok? -
KBear
tag
válasz
joe2005 #4392 üzenetére
Szóval inkább Asus, mint D-Link?
Azt meg lehet oldani egy egyszerűbb wlan routerrel, hogy a kábellel kapcsolódó asztali gép és a wifi-s notebook lássa egymást, esetleg pakolgatni lehessen köztük cuccokat?
És ebben az esetben, ha a külső HDD az asztali géphez van kötve USB-n, akkor meglehet azt oldani valahogy, hogy azt a notebook is lássa?Vagy nagyon messze járok a valóságtól?
-
canniball
nagyúr
válasz
joe2005 #4309 üzenetére
Ez eszembe sem jutott...
A manual szerint van benne, már csak az a kérdés mi különbség van ezek között: LINKSYS WKUSB54GC és LINKSYS WRT54GC KIT. A logikát meghazudtolva előbbihez is adnak adaptert...és azt írják "HÁLÓZAT: Nincs".
-
canniball
nagyúr
válasz
joe2005 #4307 üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem hogy a játékokhoz be kell ugye lőni a routert (úgy rémlik portforward vagy mi kell nekik) - ez beállítható minden készüléken vagy ezekben az alap modellekben nincs ilyen opció? (Kétlem hogy ne lenne, anno az egyszerű kábeles D-Linkemben is volt ilyen (csak én nem használtam), de ugye jobb előre kérdezni mint vásárlás után pofára esni...)
-
-
canniball
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest