- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ha hatótáv kell, akkor vegyél ASUS RT-N18U-t, és ha az is kevés lenne, akkor rá kell tolni a HGG féle firmware-t, és lesz hatótáv bőségesen.
Persze ez nem 8-10 ezer Ft.
-
-
-
a laptop típusából még nem állapítható meg, hogy milyen wifi modul van bennük, mivel több típussal is szerelik azokat, de ritka a 3 antennás/2t2r feletti tudású notis wifi kiépítés - pláne a 3t3r -, így ritkán van előnye a 3t3r képes routernek, viszont 2t2r képes notikkal jobb a 2 * 5dBi, mint a 3 * 3 dBi.
leírtam korábban, hogy 2 * 3/5dBi, és ez a dual band miatt van, de igen, minden szempontból jobb a tl-wdr3600, ne gondolkozz már annyit rajta! -
-
-
amennyiben nem elvárás a 3t3r mimo - mert például csak 2 antennás, 2t2r eszközök csatlakoznak fel a router által szórt wifi hálózatra, úgy elég/jobb lehet egy tl-wdr3600 is, ami 2t2r képes, viszont azonos képességű ellenoldal szempontjából jobb a wifi szórása, mivel 2 * 3/5dBi antennás, amíg a régebbi típus 3 * 3dBi, de ugye így nincs kihasználva a maximális mimo képesség.
arról nem is beszélve, ha van 5 gigahertz képes ellenoldalad.
gigabit képeség; nem csak 100-as, hanem 1000-es szabványú wan és lan portok vannak a gigabit képes routereken, lan <-> lan viszonylatban tehát nincs a 100-as korlát a sebesség tekintetében, hanem adott a gigabit - ennek akkor van jelentősége, ha gigabit képes eszközöket nyomsz össze a hálózatban -, illetve wan <-> lan átvitelben - ami bár hardver függvénye - is nagyobb sebesség adott, például egy 120-as net esetén a 100-as széria a legjobb hardver mellett is csak kicsivel 100 megabit/sec alatt képes átvinni, amíg a gigabit képes router simán átviszi a teljes netes sebességet.
én, egy percig nem gondolkodnék a régebbi típusban. -
-
Én egy Linksys WRT54GL-t szereztem magamnak, amolyan backup routernek, ha ne adj isten valami baja lenne az RT-N66U-nak! De ne legyen!
Szóval a Linksys itt van a fiókban, rajta a Tomato, és ha kell, bármikor hadra fogható! Bár nem USB-s, és nyilván az 50-es netemet sem fogja tudni route-olni, de arra, hogy legyen egy tartalék, nekem 100%-ig megfelel! Mellesleg szerintem 3000Ft nem volt pénz érte!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire RX 470 Platinum Edition videókártya
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest