- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cyberpunk #14650 üzenetére
Azért ehhez annyit hozzátennék, hogy ASUS-on nem megy fel a webes felületről a Tomato, hanem a Firmware Restoration Tool-t kell használni hozzá, de lehetséges, hogy ebben eltér a Netgear... Persze utána, frissíteni már tudod a Tomato-t is webes felületről, csak a gyári fw reklamál, hogy invalid image file, vagy valami hasonló.
De mondjuk ez nem akkora probléma, hogy emiatt elállnák egy router megvételétől!
-
-
válasz
Cyberpunk #14645 üzenetére
A hardverről annyit, hogy a proci teljesen ugyanaz, a RAM fele annyi, de ez pótolható swap-el... 32MB RAM-al is vannak routerek, amin szintén lehet torrentezni, például a régi WL-500G Premium-omon is futott anno 60-80 db torrent, ami együtt véve volt vagy 80GB. Mindezt 32MB RAM-al, plusz 512MB swap-el, amiből használt vagy 30MB-ot. A flash mérete pedig csak a feltölthető firmware méretére van hatással, a teljesítményre egyáltalán nincs! Mellesleg az RT-N16-ra való firmware-ek is 8MB alattiak... A WiFi hatótávolsága mindenhol egyedi, nekem átvisz a szembe szomszédba, ami körülbelül -30 méter távolságot, és 4 falat jelent. Persze ott már nem túl erős... Mondjuk én nem is használok WiFi-t, tehát csak alkalomszerűen van bekapcsolva.
Ettől függetlenül félre ne értsd, én nem rábeszélni akarlak.. Mondtam is, hogy személyesen nem ismerem, csak az elméleti tényekről beszéltem!
-
Beri
addikt
válasz
Cyberpunk #14645 üzenetére
Milyen gyengébb hardver? Ugyanaz a processzor van mind a kettőben. Ha ugyanazt a szoftvert használod, akkor nem lehet különbség az USB írás/olvasás sebességében.
A hatótávolság pedig továbbra sem mérhető méterben, csak az egyes modelleket lehet összehasonlítani, erre itt egy példa: [link]
-
válasz
Cyberpunk #14635 üzenetére
Gyári firmware-el, FAT32-vel mértek rajta 6MB/sec-et, tehát ezt jó eséllyel hozza ext filerendszer alatt is, valami 3rd party firmware-el... Lentebb, a hsz-ekben DD-WRT kapcsán emlegetnek is 7,5MB/sec sebességet. Ez már nagyjából reális is, az RT-N16 is e-körül teljesít FTP-n.
-
válasz
Cyberpunk #14635 üzenetére
Személyesen nem ismerem... A procija ugyanaz mint az RT-N16-é, a RAM a fele, 64MB, a flash memória pedig 8MB, a 32MB-al szemben. Ennek ellenére ezek elvileg elegendőek mindenre, a Tomato is támogatja, innentől csak az a kérdés, hogy ez "mennyire van egyben", vagy, hogy úgy mondjam, mennyire stabil...?!
-
válasz
Cyberpunk #14604 üzenetére
Arról már nem is beszélve, hogy a DNS-313 nem router...
Szerintem olyat ami jó, csak moddolva fogsz tudni összerakni. Elvileg az ASUS-hoz kapott "Download Master" is képes http, ftp, és torrent letöltések kezelésére, gyakorlatilag viszont egy kalap sz@rt nem ér. Moddolt fw-vel viszont szinte bármire képes, ami egy ilyen hardvertől elvárható. Bár én nem szoktam ftp-ről töltögetni, de azt tudom, hogy akörül szoktak macerák lenni, mert a rekurzív letöltés kevés programmal megy. Tehát egy-egy file-t simán, de adott könyvtárat már nehezebb leszedni. Ha minden igaz, akkor Midnight Commander-t szoktak használni erre a célra screen-el, de nem vagyok benne 100%-ig biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Házimozi belépő szinten
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Robot fűnyírók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Xbox Series X|S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest