Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szigma70
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ, én is a márkaazonosságra voksolnék.
Ezeket a reseteket hogyan is?
-
Draken
őstag
A problémásan működő 1200G+ helyett mennyire lehet alternatíva egy C7? Pro/kontra? digi 200 mellé, kis panellakásról van szó
-
válasz
Valkűr
üzenetére
Örülj neki. Ott is van akié rendben megy, de sajnos sokaké még nem. Volt egy fw frissítés, az némileg javított a helyzeten, de azért még nem tökéletes. Külföldi fórumokon is emlegették a problémát, mi több az új fw logjában is felhozták mint javított hibát, de még mindig akadnak panaszosok.
ASUS RT-AC1200G+ Firmware 3.0.0.4.380.3310
- Fix reboot issue
- Fix GUI bugs
stb... -
Valkűr
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Érdekes mert az enyém nem indulgat ujra, tökéletesen elégedett vagyok vele.
-
1200G+ kapcsán leginkább arra gondoltam, hogy sok a panasz rá, miszerint spontán újraindulgat.
RT-N56U is jó vétel, de akkor már ügyelj rá, hogy B1 verzió legyen, az sokkal erősebb hardveresen.
-
djxp01
senior tag
Üdv!
Panelbe szeretnék Digi 500 mellé routert. 2-3 mobilhoz és néhány 5ghz-et támogató eszközhöz. A router helye a bejárati ajtó melletti szekrényen van.
Vezetékes telefont nem akarok.
Egyszer már volt tavaly a lakásban előfizetve 1000-es Digi, de mivel ott tudtam meg, hogy ők adnak hozzá routert, vissza is mondtam a gigás netet 500-asra és visszadadtam a ZTE-t, jelenleg egy régebbi TP-Link-kel használom az 500-as netet, és azzal ugyebár a max. sebesség így kábelen a 100/100.
Tehát maximálisan ki szeretném használni a net sebességét vezetéken, és lehetőleg a wifin is. Gyorsabb legyen majd az új router a jelenlegi WR1043ND V1-nél minden tekintetben.
A lakásban mindenhová cat5e UTP kábel megy.
Az ár felső határa 27k. Nyomtató port nem érdekes.Usb port se létszükséges. Legyenek rajta az alap dolgok, mac address szűrés wifin, local managelés limitálása, stb..
Ami eddig szimpatikusnak tűnik, az a C7 AC1750.
Vagy ennyiért, vagy ennél olcsóban már kapok a C7-nél gyorsabb vagy jobb routert?
Köszi előre!
-
mrmrg
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nézegettem, de bizonytalan vagyok.
A torrent kliens hiányozna.. Az N18 ami még dilemmáztat az N56-tal szemben, azzal meg az a bibi, hogy csak 2.4 ghz.
Szóval nagyon úgy néz ki, hogy N56 lesz a vége.. Nem is nagyon látok más értelmes alternatívát ezen az ár szinten... 18e-ért sztem most nem rossz vétel. -
Nézz körül az 1200G+ topikjában, olvasgass vissza kicsit.
-
mrmrg
tag
Asus N56U vagy Asus 1200G+ az ajánlottabb vétel?
Gyakorlatilag egy áron van a 2
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, akkor ezt elmentem és ha esedékes, előszedem.

-
Szigma70
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Bocsi, kicsúsztam az időből a szerkesztéshez.
Ez akkor működhet így. A 841nd jó választás, vagy lehet még olcsó, de jó wifivel rendelkező alternatíva?
Persze nem lenne jó úgy járni, hogy megveszek kb 6K körül egy 100-as routert csak wifire, aztán egy hét múlva megadja magát a lanos része is a 1043-nak , akkor meg vehetek egy gigabites routert ismét. A leg egszerübb az lenne ha vennék egy V3-as 1043-ast, de erre most így hirtelen nincs keret sajna, használtba meg nem találtam, a gyerek meg nincs meg a wifi nélkül

Lutri
-
Szigma70
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Üdv
Köszi a választ
V1-es az öreg. Jól bírta sztem
Bár érdekes, mert a tab látja a wifi jelet, de csatlakozni csak az 1-es csatin hajlandó, és akkor sincs, vagy csak csordogál rajta a net. Még nem vagyok meggyőzve arról, hogy nem e szoftveres a gondja, mert ha hardveres lenne, sztem maga a wifi sem működhetne. -
válasz
BomiBoogie
üzenetére
20000Ft-os költséghatáron belül ASUS RT-N56U B1, esetleg 1-2 ezerrel felette TP-LINK Archer C5 ami szóba jöhet. Előbbi bár 5GHz képes de csak N szabványos, utóbbi már AC-s eszköz. Sajnos a 20k egy picit kevés, hogy AC képes eszközök közt válogatni tudj. Bár mondjuk ez az Archer C5 és a fentebb linkelt TP-LINK USB adapter sebességben pont passzolnak egymáshoz.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Ha nem fontos az 5 GHz, akkor szerintem Asus RT-N18u.
MaCS
-
Szigma70
addikt
Üdv nektek
Lenne egy 1043ND-s routerem, amin úgy néz ki elhalálozott a wifi. Kábelen továbbra is hozza amit tudott eddig.
Mivel 200-as netem van, és a wifin csak egy tablett és 2 teló lóg, ezért az lenne a kérdésem, hogy megoldható lenne e, hogy meghagyom sima "elosztó" routernek a 1043-at, mert akkor a gép továbbra is megkapná a teljes netet, és beledugnék valami olcsóbb pld. 841nd-s routert, aminek csak a wifijét használnám.Szóval a net bemenne a 1043-ba, onnan kábelen menne tovább a gépre, másik kábel meg a 841-be menne, amin wifin lóghatna a tab és a telók.
Működhet ez? És ha igen miképp? a 1043-on Openwrt van.
Köszönettel
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm.
Saját routerből mi ajánlható, ha nem elég erős a UPC-féle Compal jele?
Azt sem tudom, milyen szempontokat kell megadnom.
Árban mondjuk a 20.000 forintot ne haladja meg. -
mrmrg
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ver 1.8
és panelről van szó
-
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
20k alatt csak két olyan eszköz ajánlott ami gyári firmware-rel tud torrent-ezni, az Asus N18U (csak 2,4 GHz képes) és az Asus N56U (dual band).
Milyen verziós a jelenlegi eszköz, v1 vagyv2/v3? -
mrmrg
tag
Sziasztok!
Jelenleg TP-Link 1043am van, de folyamatosan eldobja magát, így utódot keresek neki.
Jelenleg 100/100as netem van, de nyilván olyat keresek ami nagyobbat is kiszolgál.
Gigabiteset keresnék, ami szempont lenne, tudjon olyat, hogy ha rádugok winyot akkor lehessen rá torrentezni gép nélkül, és a közös hálózaton lévő tv-n le tudjam játszani a filmeket. Másolgatást elkerülendő
Illetve erősebb wifi-jű kellene mint az előd, mert annak nem túl nagy a hatótávja...
20ezer alatt szeretném megúszni, tudtok javasolni?Köszönöm,
Gergő -
válasz
BomiBoogie
üzenetére
A "jelerősítőt" repeater-nek hívják és alapból felezi az elérhető link sebességet de AC esetében még nincsen komoly igény rá.
Kezdetnek egy saját router lenne a jobb megoldás. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egy emelet különbség lesz, sajnos nem tudom még megmondani, mennyire lesz gyenge.
Egyébként, ha gyenge lenne a jel, akkor lehet venni valamilyen erősítőt (tehát tudom, hogy van ilyen jeltovábbító, "access point", vagy érdemesebb inkább egy jobb routerbe beruházni?
-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Egyértelműen igen, sajnos WiFi kérdésben semmit sem lehet garantálni. Messze van a kliens a routertől? Gyenge a jel?
-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Esetleg jó lehet még a TP-LINK Archer T4U is, bár ez "csak" 1200-as, viszont árban is elérhetőbb.
-
Szia!
Akkor az nagy eséllyel a Compal féle CH7465CE router+modem eszközöd van. Ez az eszköz AC1750 képes. Nagyon kevés USB-s adapter elérhető, ami képes ugyanerre a sebességre:
D-Link DWA-192 AC1900
TP-Link Archer T9UH AC1900 (még nem igazán kapható, és az ára nagyjából 30 ezer forint körül lesz)Egyébként gond nélkül köthetsz utána saját router-t. Mindössze át kell állítanod a Compal eszközt bridge módba a webadmin felületén. (Erről a UPC-s topicban olvashatsz.)

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A UPC 500-as nethez a UPC által adott router, de nem tudom sajnos a pontos típusát, most nincs előttem.
Fehér színű...
De biztos tudjátok itt a topikban...
Egyébként, ha a UPC beköti a netet, akkor én arra bármilyen másik routert rá tudok csatlakoztatni ezek szerint? Ahogy olvastam vissza a hozzászólásokat, ez jött le. Vagy azt bonyolult nekem bekonfigurálnom?

Persze, ha ez a mostani jó, akkor nem kell másik.
-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Szia!
Milyen routered van hozzá? Tudja az AC szabványt, vagy csak N-es? Utóbbi esetben legfeljebb csak 100-120Mbps valós sebességre lehet számítani, és azt is csak tiszta környezetben. Ha specifikáció alapján tud legalább 1200-1300Mbps-t a router, akkor egy jobb AC-s adapterrel már van esély 3-500Mbps-re is akár.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok,
500 megás nethez milyen USB-s adaptert tudtok ajánlani?
Jelenleg egy "ASUS USB-N10 NANO 150Mbps"-et hajtok. -
Teplic
tag
itthonra egy cisco65XX-es szériából beállítok egyet. olcsón jutottam hozzá. nem mai darab, de jó lesz. rack szekrény is van hozzá
-
the.odzsy
aktív tag
De azért a SYNOLOGY RT1900AC is izgatja a fantáziám!

-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kösz!

Valószínű asus rt-ac87u lesz belőle, ez a tipus tetszik a legjobban. Egy kicsit maximalista vagyok. A német Ebay-en akadnak jó áron.
De majd meglátom. -
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U/AC1200G+ (az N66U és az AC66U régebbi típusok gyengébb hardverrel mint a többiek), TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek)/Archer C5/C7/C8/C9 -
cecil
aktív tag
Sziasztok!
Router tanács kellene, épp költözünk az új lakásba nemsokára és össze kéne raknom a hálózatot.
belső 2 szintes (tetőtér beépítéses) lakás társasház 3.emeletén (12 lakás) gipszkarton és 10cm-es tégla válaszfalakSzolgáltatás: UPC Fiber 500
a "hálózat" így állna össze: (ami folytonos vonal az vezetékes kiépített kapcsolat, ami szaggatott az wifi)
ezen kívül még csatlakozna a hálózathoz wifin:
- 2 mobil
- 2 tablet
- 2 laptopElőre is köszi!
ui.: eddig TP-link wrt1043nd volt az előző lakásban amivel meg voltam elégedve gyári fw-vel
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Igen, nincsen neki jelenleg komoly vetélytársa.
Talán még a Synology RT1900ac jöhetne szóba de jelenleg kevés tapasztalat van vele és nem is CFW kompatibilis. -
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
50k-ig jelenleg is az AC68U a leginkább ajánlott a mezőnyben? (CFW/időtálló HW/5ghz terén)
Köszi!
Üdv. core2
-
válasz
printpro
üzenetére
Akkor teljesen mindegyik melyiket választod, mindegyik jó lesz.
#51057 rozsi71
AP módban van vezetékes és vezeték nélküli elérés is.#51058 the.odzsy
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U/AC1200G+ (az N66U és az AC66U régebbi típusok gyengébb hardverrel mint a többiek)#51059 R3plic
A TP-Link Archer C2 ahogyan az összes AC750-es eszköz nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt, valamint az ilyen eszközök között gyakori a 100-as portok is és hardveresen sem olyanok mint a "nagyobb" testvéreik, valamint CFW ellátottságuk sem gyakori.Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U/AC1200G+ (az N66U és az AC66U régebbi típusok gyengébb hardverrel mint a többiek), TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek)/Archer C5/C7/C8/C9 -
R3plic
csendes tag
Sziasztok!
Egy kb 60nm-es lakásba lesz DIGI-féle 100/100-as net bekötve. A későbbiekben (ha igény lesz rá) lehet váltani fogunk 200/100, esetleg 500/200-as netre. A lakás egy 4 emeletes tégla társasház legfelső emeletén van, így a zavarás viszonylag kicsi lenne. A routernek max két falon kéne átlőnie, de ez max a telefonok miatt fontos (a gépek úgy is kábellel lennének rákötve) . A házban 2, max 3 gép, és pár okostelefon használná a netet.
Lehetőleg stabil router kéne.
Én a digi által is ajánlott TP-LINK Archer C2-re gondoltam, amt az Euronicsban a 30%-os akcióval egész olcsón meg tudnék venni.A segítséget előre is köszönöm!
-
the.odzsy
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Hamarosan Diginet1000-es internetet szeretnék beköttetni.
Kérdésem: milyen routert ajánlotok? Természetesen gigabit lan, kis lakás, távolról jól menedzselhetőség, n-es wifi sebesség, torrent DDNS...
Asusban gondolkodom, de milyenben? Tp-link nem az én világom.
A synology sem kutya csak csöppet borsos az ára.
Várom a véleményeket.
-
rozsi71
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És, ha kábelen csatlakozik a fő routerhez? Akkor sem ad a lan-ra? Bocsi, de nem értek ehhez...
-
printpro
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Viszonylag régebbi kertes ház, 10-18cm tégla falak, kb 90m2 Viszont a router kb lakás közepén van, így csak 1-1 falat kell átvinni. Udvart átívelni nem szempont. Az enyémen kívül más wifi jel nincs a környéken.
Vezetékes hálózat sebessége lenne az érdekesebb, a fő forgalom ott megy (online gaming, közben stream, és torrent másik gépeken) -
válasz
printpro
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/N66U/AC55U/AC1200G+ (az N66U régebbi típus gyengébb hardverrel mint a többiek), TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek)/Archer C5/C7/C8#51054 rozsi71
Kliens/Bridge módot gyári firmware-rel nem tud. -
rozsi71
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Lehet, hogy láma kérdés, de ha az asust választom, akkor a gyári fw tud olyat, hogy a wifin vett jelet a lan portokon is adja?
-
rozsi71
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Közben meg is válaszoltad, amit a szetkesztésben írtam.
Rendben, köszönöm.
-
printpro
csendes tag
Routert kell vennem, előző feladta a harcot 4 év után.
240es fiber power előfizetést kell megosztani 4 gép között vezetéken. (Valódi gigabit forgalom kell szegény tplink 1043 V1 nem tudott 12mb-nál többet.)
Wifin telefon, tablet, laptop lóg, főleg web, néha stream nézés. (szerintem N-től egyik sem gyorsabb)
24/7 szolgálatra kell. A megbízhatóság lenne a legfontosabb szempont.
Keret kb 30-35ezer. Mit ajánlotok? -
-
rozsi71
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ.
Kábel is, meg wi-fi is lehetséges a csatlakozás szempontjából.Szerk: ha jól értelmezem, akkor a tplink a gyári fw-ve l nem is tudná ezt a funkciót?
-
-
rozsi71
tag
Sziasztok!
Kertes kétszintes házba keresnék valami olyan routert, ami a néhol elgyengülő wi-fi jelet tudná tovább szórni. Az alap a digi által adott ont-vel egybeépített router. A lehető legolcsóbb megoldás érdekelne, csak a wi-fi erősítése a cél. Mit ajánlotok?Köszi.
-
Csaky69
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS RT-AC55U típusú routert a fórum ajánlása miatt,leginkább a beépített torrent kliens miatt. Az 5GHz-es hálózattal semmi gond, egy szobára távol a routertől jön a 100/100-as diginet. Viszont a 2,4Ghz-es hálózat ugyanarról a pontról csak 2-3 Mbit-es sebességet ad. Milyen beállítás lehet rossz vagy maga az eszköz hibás?

előre is köszönöm!

-
M43g
aktív tag
-
Multibit
nagyúr
Azt nem tudom, hogy ha időnként fájlokat másolok hálózati meghajtóra, az mennyire öli meg a netet...
Mivel a wifi nem full duplex, így esélyes, hogy lassúnak fogod érezni. Ha LAN-on belül nagy lesz az adatforgalom, mindenképpen érdemes lenne kábellel használni a számítógépeket! Gigabites hálózati csatolók vannak a PC-kben?Vagy ha a laptopon fut a kliens, és hálózati meghajtó a cél...?
Mint ahogy írtam, a full duplex hiánya miatt (is) visszafogott lesz a sebesség (de pl. a 2.4 GHz-es N wifi egyirányban sem sebességbajnok). Milyen hálózati meghajtóról van szó? Ha routerre akasztott HDD-ről, akkor ne számíts túl sok jóra sebesség tekintetében! -
M43g
aktív tag
válasz
Multibit
üzenetére
Mivel 2 laptopon wifivel fogom tolni, amik N-es kártyával vannak szerelve (ha jól emlékszem), és 3x3 MIMO -ra sem valószínű, hogy alkalmasak, ezért ezekről együtt sem valószínű. Ethernet egyedül raspi-re lesz rákötve (esetleg majd TV-re, de szerintem egyelőre nem).
Nekem is leginkább az 500-as tűnik esélyesnek, főleg azért, mert piszok olcsó így is, és ki tudja, mit hogyan kötögetek rá a jövőben. Azt nem tudom, hogy ha időnként fájlokat másolok hálózati meghajtóra, az mennyire öli meg a netet... Vagy ha a laptopon fut a kliens, és hálózati meghajtó a cél...? Ugyanis SSD-m van, ami arra jó, hogy az aktuális sorozatot laptopon nézhető felbontással leszedjem, aztán töröljem, de elég sűrűn kell takarítani, és nem igazán erre találták ki, így is dugig van rakva.
-
Multibit
nagyúr
Az első kérdés, hogy mivel fogod kihasználni az 1000-es netet? Fogsz olyan alkalmazást használni, ami igényli azt? Leginkább a torrentezés az mivel lehetséges ennek kihasználása (de csak lehetséges).
Ha Raspberry-n vagy routeren futtatod a torrent klienst, felesleges gigabites internet előfizetésre gyúrni (de 500-asra is), mert ezek a vasak nem bírják az a tempót! -
M43g
aktív tag
válasz
Multibit
üzenetére
Köszönöm. Végülis, ha megcsinálom a Raspi-t, arról is tud menni a torrent, szóval tulajdonképpen nem létkérdés. Inkább az, hogy mennyit számít az, amivel régebbi (2 év, ha jól saccolom)? Ha jól sejtem, inkább a SoC teljesítmény lenne a szűk keresztmetszet szélessávú net esetén, de az kicsit elriaszt, hogy fele annyi RAM van a TP-Linkben. A RAM éhségéről a routereknek vajmi kevés fogalmam van, de egyáltalán lényeges ez?
Az összefoglaló alapján mindkettő routert csutkára lehet terhelni 500/200M-es nettel kábelen, de az 1000/200-ashoz már mindkettő kevés (na nem, mintha létkérdés lenne, de a gigabites TVvel, telefonnal együtt 4700, az 500-as meg 3600 magában).
Azon kívül, hogy újabb a C5, és tud AC-t, lenne bármi előnye nekem szerintetek (már a torrentezést is leszámítva)?

-
Multibit
nagyúr
Mindegyik TP-Linkre igaz, hogy gyári fw-ben nincs nincs torrentezési lehetőség. Ezt csak az Asus tudja gyári szoftverrel. Ha ez neked létkérdés, azaz nem akarod/tudod más eszközzel megoldani a letöltést, akkor valamelyik Asussal jobban jársz. Az N66 ugyan régi modell, de rakható rá CFW (pl. Tomato) - ha ez számít.
-
M43g
aktív tag
Köszönöm, olvastam én is ilyen híreket, de szolidan azt írták a részletekben, hogy két éven belül az egész kerületben elérhető a szélessáv...

Tegnap intéztem pár hívást, maximum 5Mbit ADSL-t lehet kiépíteni a jelenlegi infrastruktúrával.
Hát ki hallott már ilyet egy világfőváros jómódú kerületében, ahol... nagy urak laknak (nem is mennék bele mélyebben). Aztán mire hazaértem egy digi boríték várt a postaládában, hogy elérhető és jóárasított net várhat rám. Csak nehogy az legyen a vége, mint a Gyalog galoppban: "Vén hülye ...., most felizgattál!" 
A Digi akció mellé odaírták, hogy a(z) Euronicsban a megjelölt routerekre 30% kedvezmény jár. Azt néztem, hogy az Archer C5 így 25 ezer JMF lenne. Most erőteljesen gondolkodom rajta, hogy legyen-e új router 25-ért, vagy egy Asus N66U használtan, gari nélkül 21-ért bőven elég (bizonyos szempontból jobb is lehet).
Igazság szerint nagyon lightos torrent menne maximum róla, meg egy hálózati meghajtó, amivel kapcsolatban nagy teljesítmény elvárásaim nincsenek. A jövőben Raspi-val akarom az okosságokat megoldani (FTP, HDMI-okostévé, stb). AC-t úgysem használnék, mert nem nagyon van mivel, szerintem az N is lefedi az egész lakást, úgyhogy szerintem ez nekem nem releváns. Az én szempontomból a SoC teljesítmény és a RAM az, amiben eltér a C5 és az N66U.
Ti melyiket ajánlanátok? (Ha jól értem, a C5-höz nincs CFW, ezért torrentezni sem lehet vele gondolom)

-
|AP|
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm! Nagyjából le is szűkült a lista a C5-re és az AC55U-ra. Árban is minimális az eltérés.
Custom FW ha jól látom egyikre sincs (C5-ből már nem hinném, hogy kapok V1-et), tehát csak egyéni ízlés kérdése a választás, vagy lehet még valami szempont, amit eddig nem vettem figyelembe?
AC55U előnye lehetne az USB3.0 port, de ez ugye gyakorlatban nem sokat jelent, plusz a beépített torrent kliens, de ezt sem biztos, hogy kihasználnám... -
Az Asus AC1200G+ elég problémás eszköz sajnos, jött ki hozzá nem régiben új firmware de még nem egyértelműek az eredmények vele kapcsolatban így inkább ne ő legyen.
Ha nem szűkséges az AC-s wifi akkor jó választás az N56U, ha kellene az AC akkor TP-Link C5 vagy Asus AC55U, hasonló mint az AC1200G+ de Qualcomm Atheros SoC van benne, CFW nincsen rá még. -
|AP|
veterán
20k körül szeretnék dual band routert. Az ajánlottak közül, ami szimpatikus az az ASUS RT-N56U B1, ezen kívül az Archer C5 (tudom, V2-höz csak gyár fw van, de talán elég is, ha stabil), és az ASUS RT-AC1200G Plus tetszik, spec alapján.
Alapvetően a stabil net kapcsolat a lényeg, az 5Ghz a Chromecast2 miatt kellene. Esetleg lenne rá kötve egy külső USB HDD, de torrent nem igazán menne rajta, inkább csak a fájl elérés lenne fontos.Ezek közül érdemes választani, vagy van, amit nem néztem?
-
A kettő gyakorlatilag csak az 5 GHz-s wifi-ben tér el egymástól így ha van igényed az AC-ra akkor azt vedd meg, ha nincsen akkor az N-est.
#51032 viharhozo
A mérete és kiállítása miatt nem tűnik valami komoly eszköznek.
A TP-Link jó lesz.
A stick-nél azért írja az OS-t mert általában azzal használják az emberek de ettől még lehet használni router-ben is. -
viharhozo
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mert dzsunka az eszkoz vagy miert?
45k-t nyilvan nem adok egy ruterert, ami alig megy egy evben. A legolcsobb, amit talaltam az ez.
Vagy veszek egy Hulyevagy E3131-et es bedugom a legolcsobb ruterbe. Bar ez meg mindenhol PC-t ir, tehat nem tudom, mukodne-e.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Így van: egy mérés nem mérés, pláne, ha ennyire esetleges. Legfeljebb a semminél egy kicsivel komolyabb tényező egy soktényezős rendszerben.
MaCS
-
válasz
MaCS_70
üzenetére
Ez persze simán lehet mérési hiba is, lévén a telefon nem műszer, de akár magyarázhatja az is, hogy még az RT-N18U antennája csak 2.4GHz-es osztatlan pálca, addig a Synology-é Dual Band osztott darab, aminek mindkét sávon kisebb a nyeresége.
Hol jártál egyébként valami buszkirándulással egybekötött termékbemutatón? Mert a leírtak alapján az a feeling jött le.

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sokkal okosabb sajnos nem lettem, legfeljebb gazdagabb egy kellemetlen tapasztalattal.
Bár protekciósként, egyfajta szívességi rendszer kedvezményezettjeként mentem, ráadásul előre egyeztetetten vittem magammal az RT-N18u-mat, eléggé lesajnáló lett a fogadtatás, szó szerint számon kérték rajtam, hogy mit akarok azzal az "olcsó hulladékkal" a ma kapható legjobb router ellenében.
Egyetlen egy "mérésre" maradt időm: egy válaszfalnyira és kb. 5 méterre a routerektől a Note4-en a Wifi Analyzer az N18u-ra -65, a Synology RT1900AC-re -70 dBm-et jelzett, tehát már eleve nem indult túl kecsegtetően a próba, de ekkor közölték, hogy csak a jó kapcsolatra tekintettel csak nekem 70e Ft-ért adják a fél éves routert. Elsőre azt hittem, hogy 40e-t mondanak, vissza is kérdeztem, erre hüledeztek egy sort, hogy mégis mit képzelek, és mikor megmondtam, hogy a bolti ára 60e alatt van, szabályosan kidobtak azzal, hogy menjek csak az aluljáróba vásárolni...
Egy röpke mérés során tehát 2,4 GHz-en valamivel gyengébb jelszintet mutatott, mint az N18u -- ami még nyilván nem sokat jelent.
MaCS
-
Kronk
őstag
-
M43g
aktív tag
Sziasztok,
Hardverapro-n két routeren megakadt a szemem ma:
Asus N66U és AC66U. Azt hiszem, hogy mindkettő teljesen megfelelne, az AC 4 rugóval többe kerül. Azon kívül, hogy AC-t tud az utóbbi, van valami különbség?
Sajnos a gigabites tempót nem fogom tudni kihasználni, hála a T-s lefedettségnek. XII. Istenhegy környékén esetleg tud valaki épkézláb szolgáltatót? Se UPC, se Digi... :/
-
-
Ha minden igaz, ma lehetőségem lesz kipróbálni egy Synology routert.
Amint tudok, beszámolok róla.MaCS
-
-
viharhozo
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nekem ugyanolyan problemam van, mint tupuknak, de a szolgaltato nem ad sticket.
Ha veszek egy ilyet, es bedugom egy power bankba, az megoldas lehet? Nyaraloban kene kiszolgalni ket telefont + egy tabletet, hatotavra eleg 3 m, eleg, ha 1 Mbitet tud.
-
tupuk
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen!

-
-
tupuk
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi. És mutatnál egy ilyen usb sticket?
És akkor a stickbe kell tenni a SIM-et, a sticket meg Simm-el együtt bedugni a routerbe és úgy működik? -
-
tupuk
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
itt fönt a topik-összefoglalóban van egy ilyen sor: "● 3G / 4G mobilnet megosztásra alkalmas routerek". Ebben fel van sorolva egy halom. Az első mindjárt egy ASUS RT-N10U. Az árukeresőn ennek az ára 6k + 1k kiszállítás. Ez pl. nem jó? Vagy félreértek valami?
-
tupuk
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
45k?

én nem értek annyira az ilyenekhez de azt még én is tudom hogy egy sima okosteló is tudja hotspotként sugározni a wifit maga köré. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem ! akkor a amit írtál a kettő közül választok !
Köszönöm szépen a segítséget . és a gyors választ !

-
Sajnos a SIM-es router-ek nem olcsóak, a szolgáltatóktól lehet a legkönnyebben beszerezni ilyet. Amit ajánlani szoktunk az a D-Link DWR-921, 45k-s áron van.
Sokkal jobb megoldás egy USB stick használata lenne mert elég sok olyan router van amely támogatja ez a fajta netkapcsolatot is.#51013 Hanna24
A vályog wifi nagy ellensége így nagy hatótávra nem lehet számítani, a kültéri lefedettség valószínűleg nagyon gyenge lesz.
Ebben az árkategóriában az Asus N12 D1 és a TP-Link 841N és ND lenne ajánlott. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Wooo csak ennyi ,, na látod itt látszik hogy nem értek hozzá !

- a falak száma 2 amin át kellene préselnie magát ! és vályogból van a fal !
- 60MB/s internet van ! hát jó lenne ha lenne olyan 20 - max 30 méteres szórása , hogy kint a udvaron a pl :
a hintában is lehessen kényelmesen netezni ! ( 20 méterre van egymástól a szoba és a hinta , és egy fő fal
lenne csak amibe beleütközne ha az udvarra is kiérjen a jel ! )
- 2 telefont kellene kiszolgálnia ! és csak a net modemére lenne rá kötve !
- max : 7.000 Ft amit rá szánnék !Igény : egyszerű legyen a beszerelése !
: és amit említettem a nagy hatótávolság ! -
tupuk
aktív tag
Üdv, beleolvastam a topik-összefoglalóba de ott annyi infó van hogy a bioprocim elszédült és belefagyott, szóval inkább tanácsot kérek:
Épp most intézek egy mobilinternetet, elvileg fogok kapni egy SIM-kártyát és arra jön majd a net (elvileg 4g-s). Ennek 3-4 eszközt kéne kiszolgálnia. A tervem most az hogy ezt a SIM-et beletegyem valami routerbe ami wi-fi-n tovább szórja a netet a 3-4 eszközre, pontosabban: két mobiltelefonra, egy tabletre meg egy asztali gépre. (Utóbbihoz gondolom vennem kell egy usb-wifi-antennát, vagy ha a router tudja akkor kábelen át mehet bele a net.)
Ez az egész egy kis eldugott vidéki nyaralóban lesz használva, a hely és az egész környék elvileg szépen le van fedve a mobilszolgáltató lefedettségi térképén.A kérdés tehát hogy milyen routert javasoltok erre a célra? Köszönöm.
-
-
havri1
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezzel mondjuk számoltam, de a környezet mondhatni ugyanaz, 2m-en belül a HGW itt is ott is, egyedül amit érzek különbség, hogy nem zavarja másik eszköz a közelben (na meg a teljesen más HGW (UPC/Thome) ).
Kicsit félek így beleugrani, mert ha nyerek 1-2Mbitet, adtam a sznak' egy pofont. -
válasz
havri1
üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
-
havri1
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez sok, 10-15e-t még rászánok, többet nem

Amúgy szerinted gyorsulna a dolog, ha megvenném ezt a Xiaomi 3-ast?
Anyósnál most teszteltem a UPC 2.4G-s HGW-t wifin, simán hozza a 30/3Mbitet wifin..Családi ház, alig van más elérhető hálózat. -
válasz
üzenetére
A két eszköz csak az antenna cserélhetőségben különböznek így egyik sem jobb a másiknál.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
törölt tag
Sziasztok ! a segítségetek szeretném kérni !

Néztem ki 2 db Routert ! a kettő közül melyik érné meg szerintetek ? a szobám a bátyám szobájától kb olyan 10 - 12 méter ! és két ajtón is át kellene jönnie szegény csóri jelnek

a kettő közül valamelyik szerintetek elegendő lenne hogy tudjak a szobámba wifizni ? két ajtó és kb 12 méter távolságból ?

-
havri1
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Van olyan Xiaomiban?:-)
Amúgy nem feltétel nekem a gigabit, nem használom ki. -
Nehéz kérdés
A C7 és C8 lényegében egymás riválisai házon belül, az egyik Qualcomm Atheros alapú, míg a másik Broadcom, az Asus is Qualcomm Atheros alapú.
Én személy szerint inkább az Asus vagy a C8 felé húzok.#51002 havri1
Ezek a dual band-es routerek egyszerre tudnak 2.4 és 5GHz-en is adni?
Manapság újonnan már csak ilyeneket lehet kapni.Nem rossz ez a Xiaomi de inkább gigabites portokkal szerelt típust lenne érdemes venni.
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Adott egy Thome-os ZTE ZXDSL 931VII, 2.4GHz-en megy a wifi.jelenleg ilyen hatékonysággal.
Szóba került, egy komolyabb, 5GHz-es eszköz beüzemelése, a nagyobb wifi sebesség reményében.
Sokszor nem is a sebesség, hanem a magas ping, megálló adatforgalom a probléma (vezetékes összeköttetéssel jó). Játék lehetetlen, netezés akadozgat sokszor.Mit kellene vennem, mi lenne a jó vétel?
Original Xiaomi Mi WiFi 3 Router esetleg?
Ezek a dual band-es routerek egyszerre tudnak 2.4 és 5GHz-en is adni? Azért fontos, mert az egyik noti nem tudja az 5GHz-et.
A meglévő mellé kötném be természetesen, nem azt cserélve (nem is lehet, VDSL2 neztem van).
-
Kronk
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szerinted AC55U, C7, vagy C8?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bár érdekes, mert a tab látja a wifi jelet, de csatlakozni csak az 1-es csatin hajlandó, és akkor sincs, vagy csak csordogál rajta a net. Még nem vagyok meggyőzve arról, hogy nem e szoftveres a gondja, mert ha hardveres lenne, sztem maga a wifi sem működhetne.

Hát ki hallott már ilyet egy világfőváros jómódú kerületében, ahol... nagy urak laknak (nem is mennék bele mélyebben). Aztán mire hazaértem egy digi boríték várt a postaládában, hogy elérhető és jóárasított net várhat rám. Csak nehogy az legyen a vége, mint a Gyalog galoppban: "Vén hülye ...., most felizgattál!"

Dr.NX